18 Mayıs 2012 Cuma

20-21 Mayıs İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri


Hepinize Selam;

Bu yazıyı yayınlamakta biraz geç kaldım gerçi, çünkü tutulma pazartesi sabaha karşı meydana gelecek saat 02:47’de. Şimdi aslında siz bu tutulmalara aşinasınız çünkü ikizler- yay aksı tutulmaları ilk defa gerçekleşmeyecek. İlkini 1 Haziran 2011 tarihinde, ikincisi 15 haziran 2011’de, 3.cüsünü 25 Kasım 2011’de zaten yaşadınız. Sizin bildiğiniz ve tanıdığınız bir enerji olacak aslında.

İkizler – yay aksında ki tutulmalar, iletişim, eğitim, yargı, yazarlar, siyaset, din, spor, sınav,ordu  demek. Son 1,5 sene içinde bu alanlarda neler yaşadık biliyoruz. Sınavlarda şifre skandalları, balyozu çekici derken bir çok yazarın içeri alınması, orduda meydana gelen değişiklikler, eğitim sisteminde meydana gelen değişim, spor müsabakalarında şike soruşturmaları ve bilimum hadiseler.  Şimdi biz bu sene bu tutulmaların devamını yaşamaya devam edeceğiz kasım ayına kadar. Yine bu ana başlıklarla ilgili konular gündem maddeleri olmaya devam edecek kasım ayı itibari gündem maddeleri değişecek ama bundan kasım ayı akrep burcu tutulmaları zamanında bahsedeceğim…


Şimdi bu 21 mayısta gerçekleşecek olan güneş tutulmasını biraz açalım; bu tutulma halkalı güneş tutulması olacak. Tutulma Pasifik, Asya ve Kuzey Amerika hattı üzerinde gerçekleşecek. Bu bölgeler doğal afetler konusunda riskli diyebiliriz aslında. Aşağıda ki resim tutulma anının gökyüzü haritasıdır. 




Bu tutulmayı diğer tutulmalardan farklı kılan nokta ise şu olacak. Tutulma 0 derece ikizler burcunda meydana gelecek. Astrolojide bir gezegen 29 derecede süper zararlı bir şekilde çalışırken 0 derecede ise süper yararlı etkiler göstereceğine işarettir. Yani az önce saydığım ana başlıklarla ilgili sevindirici, güzel gelişmeler olmasını bekleyebiliriz.

Tutulma zamanı Güneş, Neptün ile sert kontağı olacak. İşte bu biraz sorunlara işaret eder. Güneş- Neptün kontağı kendi içinde savurganlığı, gerçeklerden kaçmaya, hassaslığa, özgüvenin kaybına, fazla fedakarlığa, belirsizliklere, kararsızlıklara, mantıksız koşullara, karmaşalara, düşük dayanma kuvvetine, zayıf bünyeye işaret eder. Bunu global anlamda incelememiz gerekir ise eğer; yönetimde hatalı kararlar, girişimler, yöneticilerin ani rahatsızlıkları, başkanlar, devlet başkanlarının sağlığı ile ilgili kritik durumlar ani rahatsızlıklar ve skandallar, yoğun sisler, seller, havada nem oranın artmasıi yoğun yağışlar  gibi etkileri bulunmaktadır.

Türkiye açısından incelediğimizde ise; tutulma yine Türkiye’nin 12. evine düşmektedir. Bu şaibeli olaylara, kontrol dışı gelişmelere, hapishane, hastane gibi devlete bağlı kapalı alanlarda olası çıkması muhtemel problemlere işaret etmekte. Keza kapalı kapılar ardında yapılacak gizli görüşme ve kararlara da işaret etmekte. Bunun yanı sıra tutulma anında Güneş, Türkiye’nin Mars ve Jüpiter’i ile kontak halinde olacak. Muhalefet içinde sıkıntılara, zorunlu değişimlere, zorlanmalara, yanlış çıkış ve kararlar yüzünden hatalara açıklığa işaret ettiği gibi, muhalefetin elini daha da zorlaştırmakta. Bunun yanı sıra Mars kontağı yüzünden yargı-adalet gibi kavramlar yüzünden gerilimlere işaret ettiği gibi, ani uçak kazaları, havacılık, hava ile ilgili konularda kazalar, endişe yaratacak durumlara da işaret etmekte. Keza bu dönem siyasi ilişkilerin bozulma dönemidir diyebiliriz. Siyasi arenada ani hastalıklar, kayıplar bile oluşabilir. Önümüzde ki 1 ay içinde topraklar, güvenlik, tarım gibi konularda stresli durumlara işaret ederken bir yandan da depremlere karşı hazırlıklı olmamız gerektiği konusunda uyarmakta.

Arkadaşlar halkalı güneş tutulması ATİKS Perseus sabit yıldızı ile kavuşumda olacak, çıkarcı, maceracı bir doğası vardır, kurnaz, ahlaksız,çıkarcı, sapkın zevkler, talihsiz aşk ilişkileri,baştan çıkarma anlamına gelir Ve bunun yanı sıra ALCYONE sabit yıldızı da tutulmanın merkezinde yer alacak, bu değişkenliği, seyahatlerde büyük kazaları, görme bozukluklarına ve yüzde yaralanmalara işaret eder....bu etkileri özellikle ilk 15 gün yaşantımızda çokça deneyimleyebiliriz...

Birazda burçlar bazında göz atalım; burçları nasıl etkileyecek…

Koç ve yükselen Koçlar;

 Beklenmedik, sürpriz, ani seyahatler gündeme gelebilir fakat bu seyahatlerde özellikle gecikmelere, eşya kayıplarına dikkat. İletişim evinizde gerçekleşecek olan bu tutulma internetle ilgili önemli başlangıçlara işaret edebilir, web sitesi yaptırabilir, blog oluşturabilir, her türlü iletişim kanalı ile aktif bir şekilde iç içe olmanız gerekebilir. Yine kardeşlerinizle ilgili önemli mevzular gündeme gelebilir. Taşınma, yer değiştirme, tadilat, ev ile ilgili konular bu tutulma sürecinde ilgilenmeniz gereken konular arasında yer alabilir. Neptün etkisinden dolayı bu saydığım konularla ilgili yanlışlıklar, aldanmalar, kafa karışıklıkları, kararsızlıklar oluşabilir, zihniniz bu günlerde biraz daha dalgın ve toparlamakta zorlanabilirsiniz

Boğa ve yükselen Boğalar;

Finansal konular ön planda. Bütçenizi yeniden değerlendirmeli, gider-gelir dengenizi iyi belirlemeniz gerekiyor. Eğer kişisel haritalarınızda tutulmanın düştüğü yer ve kurduğu kontaklar iyi ise, sürpriz, beklenmedik kazançlarla karşılaşabilirsiniz. Beklenmedik kazançları yanı sıra yine ani giderler de gündeme gelebilir. Yeni kazanç kapıları elde etmek için çalışmalar yapabilirsiniz. Özellikle mesleki anlamda destekleyici etkiler devrede olacak. Neptün etkisinden dolayı, dostluklar, arkadaşlıklar, sosyal ilişkilerde yardımlaşma temaları ön planda olmaya başlıyor. Yalnız sosyal ilişkilerinizde de kendinizi feda edebileceğiniz durumlar oluşabilir, arkadaşlıklardan yana hayal kırıkları oluşabilir.

İkizler ve yükselen İkizler;

Bu tutulma sizin burcunuzda olacağı için çok daha fazla öneme sahip. Öncelikle fiziki görünümünüz ve sağlığınızı ilgilendiren konular devrede. Bunun yanı sıra, ortağınız, partneriniz veya evli olduğunuz kişi ile ilgili stres yaratan, gerginliklerden uzak durmakta fayda var. İş ve kariyerinize ilişkin özellikle sürpriz, beklenmedik ani gelişmelere tanıklık edebilirsiniz. İletişimle ilgili sorunlar, gecikmeler, teknolojik aletlerle aranız pek iyi olmayabilir. İlişkilerde bozulmalar, aksilikler, ayrılıklar, kopuşlar gündeme gelebilir. Neptün etkisinden dolayı kariyerinizle ilgili konularda desteklere, yardımlara işaret ettiği gibi şu dönem bununla ilgili adımlar atmak, değişimler yapmak için pekte uygun bir süreç olmadığına işaret etmekte. Kariyerinizi ilgilendiren konularda kararsızlıklar, kafa karışıklığı oluşabilir.


Yengeç ve yükselen Yengeçler;

Hayatınızda kontrol edemediğiniz veya öngöremediğiniz durumlar ortaya çıkabilir, özellikle risklerden uzak durmak finansal anlamda risklere girişmek için uygun zamanlar değil.  Bu tutulma zamanında yakın çevrenizden birine veya bir arkadaşına önemli bir yardım ve destekte bulunmanız gerekebilir. Hisleriniz kuvvetlenebilir, rüyalar ve bilinçaltı konuları ile ilgilenebilirsiniz. Güneş ile Neptün gerginliğinden dolayı e-posta ve kurye gönderilerinizde karışıklıklar meydana gelebilir, yurt dışı, yabancılarla ilgili,eğitimle ilgili işler umduğunuz gibi gitmeyebilir, hayal kırıkları oluşabilir. Bu dönem sağlığınıza extra dikkat etmenizde yarar var, yediklerinize, içtiklerinize…vs bünyeniz çok kuvvetli olmayabilir, hastalıklara daha kolay yakalanabilirsiniz.


Aslan ve yükselen Aslanlar;

Sosyal çevre ve arkadaşlıklar ön planda, yeni sosyal çevreler içine girebilir, arkadaşlarınızla beraber ortak projeler veya destekler sayesinde finansal kazanımlarınızı arttırmanın yollarını arayabilirsiniz. Özellikle aşk ve çocuklarla ilgili ilişkilerde gerginliklere ve stresli zamanlara dikkat. Hayatınıza yeni insanlar katılabilir bazıları ise ayrılabilir. Bir arkadaşınıza önemli bir destek veya yardımda bulunmanız gerekebilir. güneş-neptün sert etkileşiminden dolayı arkadaşlarınızla aranızda maddi konular yüzünden bazı yanlış anlamalar, aldanmalar oluşabilir. Arkadaşlarınıza manevi anlamda destekler vermek durumunda kalabilirsiniz, yardımlaşma temaları ön planda olabilecek ama bu biraz sizleri zorlayabilirde.


Başak ve yükselen Başaklar;

İş ve kariyer konuları ön planda. Kariyeriniz ile ilgili bir kavşaktan geçebilirsiniz, önemli gelişmeler kapınızda. Ev iş arasında ki dengeyi iyi kurmalı, yer değiştirme, taşınma, tadilat gibi konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Ortağınızın, partnerinizi veya eşinizin finans konuları ile ilgili sürpriz gelişmeler yaşanabilir. güneş-neptün gerginliğinden dolayı ikili ilişkilerden yana şansınız pek yaver gitmeyebilir, hayal kırıklıkları, problemler, aldanmalar, aldatılma gibi durumlar meydana gelebilir. Ortaklaşa işlerde pek umduğunuz gibi gitmeyebilir.

Terazi ve yükselen Teraziler;

Hukuksal konular, idealleriniz, yabancılarla ilişkiler, ticaret konuları ön planda. Yönetici pozisyonunda ki, isim yapmış, hatırı sayılır kişilerle ilişkilere dikkat, bir süredir değiştirmek istediğiniz hayatınızı değiştirebilmek için fırsatlar yakalayabilirsiniz. Yurt dışı ile ilgili işler veya kişilerle ilgili önemli gelişmeler gündeme gelebilir. güneş ve Neptün gerginliğinden dolayı sağlığınızı ilgilendiren konularda dikkatli olmanızı tavsiye ederim, cildiniz hassaslaşabilir, alerjiler oluşabilir. Birlikte çalıştığınız kişilerle aranızda uyumsuzluklar, yanlış anlamalar, hayal kırıklığı gibi durumlar oluşabilir.


Akrep ve yükselen Akrepler;

Eğer finansal kaynak arayışı içinde iseniz bu tutulma zamanında destekleyici etkiler altında olabilirsiniz fakat kazançlar ve kayıplar bir arada görünüyor. Önemli anlaşmalar, sözleşmeler özellikle iş ve kariyerinize ilişkin gündeme gelebilir. Borç,alacak-verecek konularında, eşinizin veya ortağınızın finansal konuları ile ilgili sürpriz gelişmeler kapıda. Sağlığınızı ilgilendiren konulara daha çok harcama yapmanız gerekebilir. güneş – Neptün sert etkileşimi yüzünden maddi anlamda büyük risklerden uzak durmanızda yarar var, aşk anlamında pek keyifli bir hafta değil, hayal kırıklıkları oluşabilir. Bu hafta diş sağlığınıza da dikkat etmenizde yarar var.

Yay ve yükselen Yaylar;

İlişkiler için tamam mı devam mı? Sorusuna yanıt aranacağı zamanlar, önemli hem özel hem de iş ilişkileri kurulabilir. Kötü giden ilişkiler ise tutulmaların desteği ile bitebilirde. Yuva, aile, yer değiştirme, taşınma koşulları ile ilgili de beklenmedik, ani, sürpriz gelişmeler yaşanabilir. İlişkilerle ilgili stresli zamanlar dikkat. güneş – Neptün sert etkileşimi yüzünden ev, yuva, aile ile ilgili konularda işler biraz sıkıntılı, problemli gidebilir, işler aksayabilir, ustalar adam gibi çalışmayabilir, evde işler yetişmeyebilir, evde su tesisatına ilişkin bir takım sıkıntılar gündeme gelebilir. Aile ile ilgili konularda yanlış anlamalar, anlaşılmalar, hayal kırıklıkları oluşabilir.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar;

Gizli, saklı bazı bilgiler ve haberler ortaya çıkabilir, iş ve çalışma koşullarınızda bir değişim, gelişmeler meydana gelebilir, daha fazla çalışmanız, yorulmanız anlamına geliyor. Bu yüzden sağlığa dikkat, özellikle bel bölgesi, uyluk kısmına. Diyet veya spora başlayabilir, sağlıkla ilgili uzmandan danışmanlık alabilirsiniz. güneş – Neptün sert etkileşimi yüzünden işinizle ilgili iletişimsel konularda sıkıntılar meydana gelebilir, yanlış faxlar, mailler havada uçuşabilir. Yakın çevrenizle ilişkilerde aldanmalar, hayal kırıklıkları oluşabilir, seyahat planlarınız ertelenebilir, toplantılara geç kalabilirsiniz. Dikkatli olmanızda yarar var.


Kova ve yükselen Kovalar;

Aşk ve çocuklarla ilgili konular ön planda. Özel ilişkilerde güç, iktidar savaşı zaman zaman zor duruma düşürebilir, yalnız kovalar için oldukça romantik günler kapıda. Çocuk sahibi olmayı düşünenler çalışmalar yapabilirler. Finansal anlamda sürpriz harcamalara karşı dikkatli olmakta fayda var. güneş – Neptün sert etkileşimi yüzünden maddi anlamda büyük, ayağı yere sağlam basmayan işlere girişmek için çok uygun bir zaman değil. Maddi konular yüzünden sosyal ilişkilerinizde hayal kırıklığı yaratacak durumlarda meydana gelebilir. Ya da en iyi ihtimalle yaratıcılık gerektiren konularda hedeflerinize çok daha rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.


Balıklar ve yükselen Balıklar;

yuva, aile, yer değiştirme, taşınma, tadilat, gayrimenkul alım-satım konuları ön planda. Bu işlerle ilgilenirken zaman zama n stres ve baskı altında hissedebilirsiniz. Özellikle iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda güç çekişmelerine dikkat. Özellikle sözleşme gerektiren konular gündeme geldiğince ocak ayının ilk haftasını beklemekte fayda var. güneş – Neptün sert etkileşimi yüzünden enerjinizin çekilmiş olduğunu hissedebilir, zor hareket edebilir, kendinizi uyuşuk, hafiften kafası güzel hissedebilirsiniz. Tansiyon problemi olanlar dikkatli olmalı bu hafta. Bunun yanı sıra kişisel hedef ve isteklerinizi gerçekleştirmek biraz zor olabilir, hayal kırıklıkları gündeme gelebilir.