8 Mayıs 2012 Salı

Peki ya Venüs Geri Gitmeye Başlarsa






Merhaba;

Ben Venüs.Tabii siz beni Afrodith, Zühre ve Lucifer olarakta bilebilirsiniz. Hakkımda yıllardır çok şey yazıldı çizildi, kah mitolojiye konu oldum, kah Hollywood’un filmlerinde ismim zikredildi. Adıma bir çok kitap yazıldı, resimler çizildi, öyküler anlatıldı. Ama siz birde beni benden dinleyin. Gerçek ben kim, neleri temsil ediyorum, neleri yapabiliyorum?

Neredeyse dünya ile aynı boyuttayım. Bu yüzden dünya ile kardeş bir gezegenim. Fakat sadece Güneş doğmadan önce veya battıktan sonra beni görebilirsiniz. Beni ilk gözlemleyen Babillerdi (M.Ö 1700-1400). Ammisaduqa tabletinde tabletlerinde benden sıkça bahsetmişlerdir. Sonra Galileo Galilei beni daha yakından incelemiş ve evrelerimi fark etmiş 1610 yılında. Ardından Mikhail Vasilyeviç Lomonosov, Johann Schröte, W.S. Adams ve T. Dunham hakkımda daha detaylı araştırmalar yaparak, dönüş hızım, moleküler yapım, fazlarım hakkında bilgi sahibi oldular. Bir çok uzay aracı gönderdiler, bazıları bana ulaşamadan ya geri dönmek zorunda kaldı, ya da uzayda yok oldular. Bana ulaşanlar ise yaşam belirtisi olup olmadığını araştırdılar. Fakat çok sıcak bir yapım olduğundan burada yaşamın uygun olmadığı kanaatine vardılar.

Astrolojik olarak çok özel ve önemli anlamlara sahibim. Boğa ve Terazi burçları benim yönetimimde. Ben her türlü ilişkileri kurmakta hayatlarınızda köprü görevi görürüm. Aşk, güzellik, şehvet, tutkular, cinsellik, çekicilik, barış ve huzur, mutluluk, keyif veren her şey, sanatın her dalı, oyunlar, takılar, kozmetik ürünleri hepsi benim yönetiminde. Üzerimde fazlası ile sorumluluk var anlayacağınız üzere. Genç kadınları, anneleri, sanatçıları, ipekleri, renkli perdeleri, kıymetli taşları, kız kardeşleri, kozmetik sektöründe çalışanları, bayanlarla ilgili konuları, Müslümanları, fahişeleri, eğlence yerlerini ben temsil ederim. Hepinizin doğum haritasında ben varım. Farklı evlerde, farklı burçlarda, farklı açılar altında. Eğer bir şeyleri beğeniyor, seviyorsanız, aşık olabiliyorsanız, sevişebiliyorsanız, keyif ve mutluluk duyabiliyorsanız, hamile kalabiliyorsanız, çapkınlık yapabiliyorsanız, alış-veriş yapabiliyorsanız, yaratıcı esinleriz varsa, romantik dakikalar geçirebiliyorsanız, sosyalleşebiliyorsanız, yiyip, içip, eğlenebiliyorsanız hepsi benim sayemde. Bunca şeyi yönetmek ve organize etmek oldukça enerji harcamama neden oluyor ve tahmin edersiniz ki oldukça yoruluyorum. Bu yüzden ortalama 1,5 yılda bir hızımı yavaşlatır ve durmaya başlarım enerjimi toparlamak için Ben yavaşladığım, durduğum zaman temsil ettiklerim, yönettiklerimde benimle beraber yavaşlar, yollarını şaşırabilirler, aksaklıklar meydana gelebilir, bozulmalar çözülmeler,boşanmalar olabilir. Neyse ki çok uzun bir süre değil sadece 40 gün kadar dinlenirim. Sonra bozulan, kaybolan, aksayan ne varsa düzeltmek için kolları sıvarım.

Bu sene15 Mayıs ve 28 Haziran arası  İkizler burcunda önce yavaşlamaya, durmaya ve siz beni dünyadan izlediğiniz için size geri gidiyormuşum gibi görünmeye başlayacak. Ben ikizler burcunda geri giderken ilişkilerde özgürlük ve mesafe ihtiyacını arttırabilirim, asılsız dedikodular yüzünden rahat huzur vermem, ilişkilerde en çok yalanın söyleneceği zamanlardır, ayrılıklar gündeme getirir, eski ilişkileri, sevgilileri yeniden yaşamınıza katmaya çalışırım ama huzur vermem. Yüzeysel, gündelik, geçici ilişkiler kurdurtmaya çalışırım, tutarsızlıklar veririm, paranızı çar çur ettiririm. Benim geri gittiğim dönemde en çok aldatmalar meydana gelir, estetik operasyonlarda problemler çıkartabilirim, sinir sisteminize zarar verebilirim, çocuk düşürebilirim. Kısacası ben geri giderken pek keyif vermem!

Koç ve Yükselen Koç;

Venüs sizlerin 3. evinde geri gidiyor olacak, hayatımızı ve kendimizi güzelleştirmek adına attığımız adımlar geri tepebilir, istediğimiz sonuçları alamayabiliriz veya engellerle, gecikmelerle karşılaşabiliriz. 3. evinizde geri gidecek olan Venüs, tatil ve dinlenmek için çıkacağınız bir yolculukta daha fazla yorulacağını gösterebileceği gibi, yazışmalarınızda bazı karışıklıklar, adres yanlışlıklarında olabileceğini gösteriyor. Veya editörünüz sizi arayıp veya yayın eviniz yazılarınızı kaybettiğini söyleyebilir. Seyahat esnasında çantanıza sahip çıkın. Venüs bu gibi karmaşalar yaratabilir yaşamınızda. Kardeşlerinizle veya yakın çevre ilişkilerinizde huzursuzluklar meydana gelebilir, anlaşmalar bozulabilir. 

Boğa ve Yükselen Boğa;

Venüs sizin 2. evinizde geri gidecek. 2. evinizde, yönetici gezegeniniz geri gitmeye başlıyor. Bu süreçte, eşyaları koyduğunuz yerde bulamayabilirsiniz, kaybedebilirsiniz iyi etkisi ise, eskiden kaybolmuş olan değerli eşyalarınız birden ortaya çıkabilir. Bazı şeylere gereğinden fazla ödeme yapabilirsiniz. Hesap hataları gündeme gelebilir. Aldığınız yeni giysilerin başına bir şeyler gelebilir. Birlikte olduğunuz kişi ile parasal konular yüzünden gerilebilirsiniz.

İkizler ve Yükselen İkizler;

. Venüs burcunuzda geri gidecek. özellikle fiziki görünümünüzü değiştirecek operasyonlardan kaçınmanız gerektiğine işaret ediyor, kilo alabilirsiniz, ilişkilerinizde yavaşlama, durağanlaşma başlayabilir, Estetik operasyonlar için uygun bir süreç değil. Eğer sanat ile ilgili bir işte, yaratıcılık gerektiren bir alanda çalışıyorsanız, oldukça özgün eserler ortaya çıkartabilirsiniz. Romantik ilişkilerde içsel olarak derinlik, tutku ve cinsellik ağır basabilir.Eşinizi, ortağınızı yeniden değerlendirmeye tabii tutabilirsiniz. Bu dönemde eski bir ilişkinin tekrar hayatınıza girmesi de beklenebilir. Maddi konular, yatırımlar ve gayrimenkul alımı için de, Venüs’ün geri gittiği dönemler önerilmez. Kozmetiklerden kaynaklanın alerji gibi sorunlarla da karşılaşabilirsiniz.

Yengeç ve Yükselen Yengeç;

Venüs gerilemesi ile  inanılmaz orijinal fikirlerle dolup taşan bir zihne sahip olabilirsiniz. Özgün eserler vermek için harika! Ama platonik aşklar yiyip bitirebilirde sizi. Geçmişe ait unuttuğunuz ne varsa rastlaşma, hatırlama zamanı şimdi. En kötü kabusları bile! Sağlığa çok dikkat. Özellikle cinsel organlara. Kuruntular, kuşkular, paranoyalar sarabilir 4 bir yanınızı. Kendinizi, ruhunuzu rahatlatacak şeylere yönelin. Estetik falan aman ha! Eğer bir ilişkiniz var ise kritik zamanlarda geçiyor olabilirsiniz.

Aslan ve Yükselen Aslan;

Venüs gerilemesi ile özellikle arkadaşlıklar, sosyal ilişkiler, grup aktiviteleri ve işten kazandığınız gelirlerde zaman zaman gecikmeler meydana gelebilir. Venüs, güzellik, sanat, ilişkilerle ilgilidir en genel anlamıyla. 11. evinizde geri gidiyor olması, arkadaşlarınızla olan ilişkilerde zaman zaman zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Ama güzel bir haberimde var. Uzun süredir görüşmediğiniz arkadaşlarınızla da bir araya gelme zamanı! Eğer gelirinizi sanat veya ilgili bir işten kazanıyorsanız ödemelerde gecikmeler meydana gelebilir

Başak ve Yükselen Başak;

Venüs gerilemesi ile İş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda gecikmeler, engellenmelerle karşılaşabilirsiniz. Eski iş başvurularınız canlanabilir, sizi arayabilirler veya eski işinizle ilgili bazı görüşmeler gündeme gelebilir. Eğer işiniz sanatla ilgili ise, çok özgün eserler ortaya çıkarabilir bunları sergileyebilirsiniz. Özellikle kadın figürleri ile zorlanmalar olabilir, iş ilişkilerinde özellikle dengeyi yakalamanız zorlaşabilir

Terazi ve Yükselen Terazi;

Venüs gerilemesi ile İlişkiler test aşamasında, özellikle birlikte olduğunuz kişi ile aranızda mesafeler var ise. Eğitim, yayıncılık, iletişimle ilgili konularda zaman zaman aksaklıklar meydana gelebilir. Akrabalarınızla ilgili gizli kalmış bazı şeyler açığa çıkabilir, bazı duyumlar alabilirsiniz. Çok uzun süredir görüşmediklerinizle de bir araya gelebileceğiniz ortamlar olacaktır


Akrep ve Yükselen Akrep;

Venüs gerilemesi ile 8. evinizde 29 Hazirana kadar geri gidecek olan Venüs, özellikle başkalarına ait parasal konular,miraslar, ödemeler konusunda etkilerini gösterecektir. Şimdi iyi haber, sizi defalarca ret eden banka birden size kredi vermek için arayabilir, eski borçlarınızı geri alabilirsiniz, eski sevgilinizde sizi arayabilir. Şimdi iyi olmayan haberlere geldi sıra, eski sevgilinizin size geri dönmesi bir daha ayrılmayacağınız anlamına gelmiyor, unutmayın Retroda geldi, geldiği gibi gidebilirde. Parasal anlamda özellikle, kaldırabileceğinizden daha fazla yükün altına girmeyin, yoksa uzun vade de acısı çok fena çıkar. Eski kıyıda köşede unuttuğunuz faturanız, ödemeniz gereken bir taksit, kredi..vb kapınızı çalabilir. Eşinizin maddi durumu bir süreliğine durgunlaşabilir. Duygusal ilişkilerde yanlış anlaşılmalar. Hanımlar kişisel bakımlarınızı yaparken biraz daha dikkatli olmalısınız. Bankadan çektiğiniz kredi dışında birden beklenmedik masraflar çıkabilir


Yay ve Yükselen Yay;

Venüs gerilemesi ile  Aşk ilişkilerinde problemler meydana gelebilir. Gecikmeler yaşanabilir, duygularınızdan emin olamayabilirsiniz. İlişkileri olanlar için özellikle, karar vermek için pek sağlıklı zamanlar değil. Venüs 29 Hazirana kadar Retro yapacak. Bu retro döneminde, beklenmedik bir şekilde eski ilişkileriniz, flörtleriniz hortlayabilir. Yine estetikle ilgili işler için pekte uygun zamanlar değil. Finansal açıdan da ödemeler gecikebilir, dikkat etmezseniz kilo alabilirsiniz. Yeni tanışacağınız kişilerle ilişkilerin ömrü pekte uzun olmayabilir.Yeni ortaklıklar için verimli zamanlar değil. Üzerinize tembellik çökebilir, hareket etmeniz zorlaşabilir.

Oğlak ve Yükselen Oğlak

6. evinizde geri giden Venüs, öncelikle sağlıkla ilgili dikkat etmeniz gereken zamanları işaret ediyor. Belki kendimi tekrar etmiş olacağım ama, cinsellikle ilgili rahatsızlıklar, genital bölge sorunları, kum, taş , idrar yolları, mesane gibi organlara dikkat. Spora veya diyete başlamayı düşünüyorsanız, doğru programda olduğunuza emin ol. Sporda sakatlanmalara karşı dikkatli olun. Eğer diyet yapmaya karar verdiyseniz, Venüs retro olduğu için, her zamankinden daha yavaş kilo vermeye başladığınızı fark edebilirsiniz. Günlük rutin işlerinizde zaman zaman aksilikler, gecikmeler meydana gelebilir. Daha önce kaybolan bir ev hayvanınız geri de gelebilir

Kova ve Yükselen Kova;

Venüs gerilemesi ile  Aşk, çocuklar, hobilerle ilgili konularda ki gelişmelerin biraz yavaşlamaya başladığını görebilirsiniz. 29  Hazirana kadar Venüs geri gidecek. Birden alevlenen, hızlı gelişmelerin olduğu aşk ve flört hayatınız birden duruldu, sakinleşti. Ya da cinsellikten bir anda eskiden olduğu kadar zevk alamıyorsunuz? Merak etmeyin geçici bu etkide 29 Hazirana  kadar sadece. Eski aşklar ve flörtlerle biraz zaman geçirebilirsiniz. Çocuk sahibi olmayı düşünenler, işleriniz biraz uzayabilir. Hamile kalma riski düşük olacağı gibi, beklenmeyen, istenmeyen gebelik durumları ile de karşılaşabilirsiniz. Aşk ve çocuklarla ilgili konular ön planda. Özel ilişkilerde güç, iktidar savaşı zaman zaman zor duruma düşürebilir, yalnız kovalar için oldukça romantik günler kapıda. Çocuk sahibi olmayı düşünenler çalışmalar yapabilirler. Finansal anlamda sürpriz harcamalara karşı dikkatli olmakta fayda var.

Balık ve Yükselen Balık;

Venüs gerilemesi ile Eğer ev tadilatı, dekorasyon değişikliği, taşınma gibi işlemleri düşünüyorsanız bunları retrodan önce zamanda halletmeniz yerinde olacaktır. Venüs gerilediği zamanlar, estetik, dekorasyon, bir şeyleri yenileme, güzelleştirme ile ilgili konularda gecikmeler, istediğiniz sonuca ulaşamama durumu ile karşılaşabilirsiniz. Evinizde daha çok zaman geçirmek isteyebilir hatta biraz tembelleşebilirsiniz. Mesela; evinizi boyatmaya karar verdiniz, boyayı seçtiniz ama bir baktınız sizin duvarınızda o umduğunuz rengi yakalayamadınız veya boyayı yapacak olan usta birden hastalandığının haberini veriyor ve zamanında işe gelemiyor. Aile içerisinde eskiye ait konular tekrar gündeme gelebilir, konuşulabilir