16 Ağustos 2011 Salı

Astroloji ve Sağlık




Hepinize Selam;


            Uzun süredir takip edenler bilirler ki blogum sadece haftalık burç analizleri veya önümüzde ki süreçte bizleri bekleyen gelişmeler üzerine kurulu değil, zaman zaman astrolojinin diğer iş kolları ile bağlantıları, bireysel haritalarımızda ki önemli göstergeler ..vb daha bir çok konu ile ilgili yazılar paylaşmaktayım. Ve şimdi de sıra  geldi aslında her şeyin temeli olan SAĞLIK’a.

            Doğduğumuz ana çıkartılan bir doğum haritasında dikkatle ve titizlikle incelendiği takdirde sağlıkla ilgili de bir çok tespit yapılabilmektedir.Sağlıkla ilgili hassas olduğumuz noktalar neresidir, ameliyat riskimiz var mı , ne tür rahatsızlıklara yatkınız, hangi dönemde hangi tür rahatsızlıklar ortaya çıkabilir hatta ameliyat olunacak ise, gökyüzü dikkatle incelenerek hangi tarih aralığında uygun olduğu rahatlıkla tespit edilebilmektedir. Şimdi okuyacağınız yazıda, bir doğum haritasında sağlık göstergeleri nelerdir ve nasıl tespit edilir tadında bir yazı değil ama yine bilgilendirici, hangi burcun ve gezegenin vücutta hangi iç ve dış organları kontrol ettiği ve nasıl korumamız gerektiğine dair bilgilendirici bir yazı olacaktır. Fakat merak edenler için, bir doğum haritasında Sağlıkla ilgili göstergeler incelenirken, haritada ki element yoğunluğuna, yükselen burca ve aldığı açılara, Ay burcuna ve aldığı açılara, haritada ki sağlık evlerine, ve gezegenlerin birbiri ile olan irtibatlar, hastalık noktası  incelenmektedir. Şimdi gelelim asıl konumuza, önce burçlardan başlayalım ardından gezegenler ve işaret ettiklerine geçelim. Aşağıda yer alan bilgiler sadece burca ve yükselene göre değil, genel olarak harita üzerinde vurgusu çok olan veya yukarıda sayılan göstergelerden yola çıkılarak oluşturulmuştur.


KOÇ:  Vücudumuz ele alındığında KOÇ burcu kafa, yüz bölgesini ve üst beyni temsil eder. Yüz bölgesinde ki tüm işaretler, sivilceler, çiçek hastalığı, çatlak dudaklar, yüz mantarı, felçler, migrenler, kellik, sol kulak hep Koç burcu yönelimli rahatsızlıklardır. Örneğin benim Ay burcum koç olduğu için stres kaynaklı baş ağrılarım çok popülerdir özellikle migren! Bireysel haritamda KOÇ burcunda birkaç tane kişisel gezegenlerim bulunmaktadır ve sert açılıdır, geçirdiğim trafik kazaları sonucu beyin travması yaşamıştım. Kaşımda da küçüklükten kalma bir yarık izi bulunmaktadır. Küçüklüğümde yaşadığım kulak rahatsızlığından bahsetmek bile istemiyorum. (Benim bireysel haritamda bu vurguların hepsi sağlık evimde olmaktadır)  Haritasında KOÇ vurgusu fazla olan kişilerde erken yaşta saç dökülmesi sorunu ile karşı karşıya kalabilirler. Yine yüksek tansiyon da koç yönetimindedir.

BOĞA: Vücutta omuz başlangıcından enseye kadar olan kısmı yönetir. Yine lenf bezlerinde problemler, boğaz ağrıları, ses kısılmaları, boyun bölgesinde yağ kistleri, boğaza inen akıntılar, bademcik ile ilgili problemler, boğa bölgesi ile ilgili sorunlar haritada ki BOĞA vurgusu fazla olan kişilerde ki olası sorunlardır. Beyincik, alt çene, paratiroid bezleri, vücudun kalsiyum dengesi boğanın yönetimi altındadır.  Yine kendimden örnek vermem gerekir ise, bir boğa burcu olarak sık sık ses kısılmaları yaşarım, havaların ani değişimi boğazımda hemen tahrişe sebep olur ve inanın can sıkıcı bir durumdur! Ay burcu boğa olan bir danışanımın vücudunda ciddi bir kalsiyum dengesizliği var.

İKİZLER: Omuz, kollar, el, parmaklar, akciğer, bronş tüpleri, zihin, sinir sistemi, safra, dil, kalçayı temsil etmektedir. Bu bölgelerde oluşan rahatsızlıklar, hasarlar, kan zehirlenmeleri, damar tıkanıklıkları, kuruntular, üst solunum yolu rahatsızlıkları, sinir sistemi sorunları, safra kesesi sorunları, dil üzerinde çıkan yaralar, problemler  İkizler burcu rahatsızlıkları olarak simgelenir. Haritasında sağlık evinde İkizler burcu vurgusu oldukça fazla olan bir danışanım bir keresinde “ zihnimin kapanmasına çok ihtiyacım var, sürekli çalışıyor ve çok yoruluyorum” gibi bir cümle kurmuştu. Ardından psikolojik destek almaya yönlendirmiştim kendisi.

YENGEÇ: Göğüs, diyafram, mide, böğür, dalak, akciğerler, dilde ki tat tomurcukları, meme ve sol el ile ilişkilendirilir. Bu bölgede çıkan rahatsızlıklar, hastalıklar, yetersiz sindirim, verem, tuzlu balgamlar, öksürüğe kolay yakalanma, midede yaralar, gastrit, ülser, göğüste kanser genel olarak görülen rahatsızlıklardır. Bir akrabanım haritasında hastalık noktası yengeç burcuna düşmekte ve sert açılar almaktaydı ve kendisine göğüs kanseri teşhisi konuldu. Yine çok sevdiğim bir danışanımın ay burcu yengeç ve sürekli mide yanmasından ve ekşimsinden şikayet eder.

ASLAN: Üst mide, kalp, sırtın yanları, dolaşım sistemi, timüs bezleri, omurga, sağ el, iç salgı bezleri, bağışıklık sistemi ile ilişkilendirilir. Kaburgalarda kaza sonucu kırılmalar, sırt ağrıları, kalp çarpıntıları ya da sıkışmaları, kalp rahatsızlıkları, veba, salgın hastalıklar hep aslan burcunun rahatsızlıkları olarak kayda geçmiştir. Çok değerli bir dostumun yükselen burcu aslan ve yükselen burcuna çok sert açılar almakta, sürekli sırt ağrılarından şikayet eder. Bende kendisine doktora gitmesini söylerim sürekli ama bilindik Aslan triplerinden de asla vazgeçmez, “ne işim var doktorda benim, ben iyiyim” der sürekli.

BAŞAK: Karın, bağırsaklar, diyafram, sinir sistemi (İkizler ve Başak burcunun yönetici gezegeni Merkür olmasından  dolayı) takıntılar, kuruntular, hijyen düşkünlüğü başak burcu ile ilişkilendirilir. Yine bu bölgelerde kurtlar, kolit, bağırsak sorunları, karın kaslarında problemler vermektedir. Benim gözlemlediğim kadarı ile de, ciltleri, derileri de başakların oldukça hassas olmaktadır. Yükselen burcu Başak olan ve kişisel bir çok gezegeni başak burcunda olan çok sevdiğim bir arkadaşım kolit hastalığından dolayı uzun süre hastanede yatmış ve tedavi görmüştü.

TERAZİ: Alt karın, göbek kısmı, üreme organları ( Venüsten dolayı) uyluk ve kalça kısmı, bel bölgesi, böbrekler, rahim, yönetmektedir. Bu bölgelerde ki rahatsızlıklar, yetmezlikler,, kan uyuşmazlığı, böbrek yetmezliği, bel bölgesinde disk kayması gibi rahatsızlıklar vermektedir. Yine kendi hayatımdan bir örnek vermem gerekir ise, anneannem afili bir terazi burcu idi ve kendisini böbrek yetmezliğinden kaybettik.

AKREP: Penis, hayalar, prostat, rektum, mesane, östrojen ve testesteron hormonu Akrep yönetimi altındadır. mesane problemleri, mesanede yaralar, anüste çatlaklar, rahim hastalıkları, cinsel problemler, östrojen ve testeron hormonunda salgı problemleri genel olarak akrep burcu rahatlıklarıdır. Benim yükselen burcum akrep ve yükselen burcuma gerçekten çok sert açılar almaktayım. Zamanında yaptırdığım spermiyogram testinde (Sperm ölçümü) testesteron seviyemin oldukça yüksek ve canlı sperm sayısının normalin çok üstünde bir sayı olarak çıkmıştı.

YAY: Uyluk, kalça, kan damaları, karaciğer,arterler, hipofiz bezini yönetmektedir. Bu kısımlarla ilgili rahatsızlıklar, karaciğer problemleri, hipofiz bezi sorunları (Az veya çok çalışması) damarlarda büzüşmeler, spor sakatlıkları, hayvanlardan zarar görme gibi durumlar ortaya çıkabilir. Sağlık evinde yay burcu vurgusu olan ve hastalık noktası yay burcuna düşen ve sert etkiler alan bir arkadaşımın hipofiz bezinin aşırı çalışması yüzünden neredeyse benim 2 katım büyüklüğünde kendisi.

OĞLAK: Dizler, kemikler, pankreas, deri, dişler,dalak, genel kas yapısı, beynin ön lobu nu yönetmektedir. Dişlerde problemler, kemiklerde kırılmalar, incinmeler, deri problemleri, kaşıntılar, yaralar, hodkin hastalığı, beynin ön lobu ile ilgili problemler, insülin problemleri (Şeker hastalığı) gibi rahatsızlıklar vermektedir. Eski iş yerimde yöneticimin haritasında Venüs’ü oğlak burcunda ve sert etkiler altında idi, kendisi insülin hastası idi.

KOVA: Baldırlar, epifiz bezi, bacaklar, bilekler, trombositleri yönetmektedir. Bacak damarlarında ortaya çıkan rahatsızlıklar, dolaşım sorunları, kramplar, kasılmalar, kanda pıhtılaşma sorunları, bilek burkulmaları gibi rahatsızlıklar ortaya çıkarmaktadır. Benim gözlemlerime göre de, zihin ve zeka kalitesi üzerinde de oldukça etkisi bulunmaktadır. Yükselen burcu kova olan bir danışanım, ayak bileklerinin tendonlarındaki problem nedeni ile minik bir ameliyat olmuştu.

BALIK: Ayaklar; talamus beyne giden uyarılar, reseptörleri yönetmektedir. Ayaklarda ki tüm rahatsızlıklar, topallık, nasır oluşumları, şişlikler, ayak derisinde ki problemler, vücuda gelen dış uyarıları dengeleme ve gerekli bölümlere iletme ile ilgili olası sorunlar. Bağımlılıklar, genel olarak psikolojik sorunlarla ilişkilendirilmektedir.  


NOT: Şimdi bu yazıyı burcuna, yükselenine hadi diyelim -ay burcunu da bilenler- okuduğunda “Eyvah ben de mi bu hastalıklar oluşacak” diye lütfen panik yapmasın! Ha olabilirde o ayrı, ama bir doğum haritası her zaman bir bütündür ve doğum haritanızda ki sağlık göstergeleri ciddi bir şekilde incelenmeden bir yargıya varılmamalıdır. Bu sadece minik bir bilgilendirme yazısıdır.

Sevgiler…


Kaynak:
Astroloji Okulu İleri Seviye Ders notları
Julia And Derek Parker (Parkers Astrology)
Tetrabiblos (Ptolemy)
Kişisel Gözlemlerim