23 Haziran 2011 Perşembe

1 Temmuz Yengeç Burcunda Güneş Tutulması ve Burçlar Üzerinde ki Etkisi




Koç ve Yükselen Koç;

Bu tutulma 4. evinizde gerçekleşiyor, geleceğe yönelik hedefler ve planlar, aile, ev, yerleşim, emlak, aile hayatı, yaşamın kökleri, aile büyükleri bu tutulmanın ana konusu içinde yer alacaktır. Bu tutulma zamanı uzun süredir beklediğiniz hayalini kurduğunuz eve geçmek için fırsat yakalayabilirsiniz, işiniz için evinizi değiştirmeniz gerekebilir. Aile içinde geçmişe ait bir takım konular yeniden su yüzüne çıkabilir ve irdelenebilir. Bu tutulma zamanı, ortak bir kararla biri ile eve geçebilir, taşınabilir veya risk alarak ev almak için kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Yalnız gökyüzünde oluşacak büyük Kare, sizleri iş-ev-özel hayatınız arasında sıkışıp kalmanıza neden olabilir, kendinizi yeterince özgür hissedemeyebilirsiniz. Hayatınızda ciddi anlamda bir şeyleri değiştirmeye, yeni enerjilere, yeni başlangıçlara çok fazla ihtiyacınız var. Özel ve aile içi ilişkilerde gerginlikler ortaya çıkabilir, özel hayatınız ile aile hayatınız arasında denge kurmanız önemli olacaktır. İlşikilerde zorlanma, eleştirel yaklaşımlar, inatçılık hem hem özel hayata zarar verebilir.

Boğa ve Yükselen Boğa;

Bu tutulma sizlerin 3. evinde gerçekleşecek. Eğitim, öğrenme, zihinsel faaliyetler, kardeşler, yakın yerlere seyahatler, birinci dereceden akrabalar, her türlü iletişim bu tutulmanın ana konusu olacaktır. Sözlerinizle, düşüncelerinizle, fikirlerinizle oldukça dikkat çekeceksiniz. Bu fikirler, düşünceler yeni bir takım ortaklıkların, işlerin başlamasına başlangıç verebilir. Önemli bazı seyahatler gündeme gelebilir, size keyif verecek haberler alabilirsiniz. Bu tutulma sayesinde bir süredir kafanızda olan bir web sitesi açma, kitap yayınlama..vb konularla ilgili güzel destekler alabilirsiniz. Yine yeni bir eğitim, seminer, kurs gibi hayatınıza yeni bilgiler akışı sağlayacak konulara rahatlıkla eğilebileceksiniz, bu bilgiler mesleki yaşamınızda size yarar sağlayacak eğitimlerde olabilir. Daha çok okıyabilir, araştırabilirsiniz. Yalnız gökyüzünde oluşacak olan büyük KARE yüzünden, iş ve çalışma ortamınızda kontrolünüz dışında gelişen bir takım konular ve olaylar yüzünden kendinizi stresle savaşırken bulabilirsiniz. Bu tutulma zamanı özellikle sağlığınıza extra dikkat etmenizde yarar var. Lütfen yola çıkacak olanlar aracınızın kontrollerini, muayenelerini..vs ne gerekiyorsa yaptırın, minik sorunlar tadınızı kaçırabilir. Birlikte çalıştığınız kişilerle ve yakın çevreniz ile özellikle sözlü iletişimde agresifçe, aşırı eleştirel, despot, sınırlaro zorlayıcı ifadelerden kaçınmak yerinde olacaktır.

İkizler ve Yükselen İkizler;

Bu tutulma sizlerin finansal konularınızın üstüne adeta projeksiyon tutacak. Özellikle finansal konularla ilgili güzel ve keyifli haberler alabilirsiniz. Yaptığınız, uğraştığınız iş ile ilgili yeni kazanç kapıları, yeni projelerle karşılaşabilirsiniz.  Yalnız bu tutulma sizlerin iş yükünü biraz daha arttırabilir, yeni görev ve sorumluluklar alabilirsiniz. Bu tutulma sadece parasal anlamda değil, sahip olduğunuz eşyalarınızla ilgili de olacaktır. Bir süredir almayı planladığınız yüklü meblağlı bir şey için atılım yapabilirsiniz. Yalnız gökyüzünde oluşacak olan büyük KARE yüzünden  finansal anlamda riski girişimler sizi zor duruma sokabilir, ihtiyacınız olmayan bir krediyi almayın mesela! Kefil olmanız gereken durumları iyice araştırın, sonrasında başınız ağrımasın. Minik bir rahatsızlık atlatabilirsiniz, ya da paranız sağlık harcamalarına gidebilir. Ya da çocuk sahibi olanlar, onlar için kesenin ağzını biraz daha açmaları gerekebilir.  Özel hayatınız ile sosyal çevreniz arasında uyumu ve dengeyi yakalamanız beklenebilir sizden. Aşk hayatınızda istikrar sağlamak adına koşulları fazla zorlayabilirsiniz, dikkat.

Yengeç ve Yükselen Yengeç;

Kişiliğin öne çıkacağı durumlar, sağlığınız, fiziksel görünümünüz, hayatınızda önemli başlangıçlar, girişimler söz konusu olacaktır bu tutulma zamanında. Bu tutulmada hem fiziksel hem de zihinsel olarak oldukça dikkat çekici olacaksınız. Atacağınız adımlar, hayatınızın genelini etkileyecek tarzda olabilir. Yeni başlangıçlarla ilgili fikirlerinizle dikkat çekeceksiniz. Özel hayatınızla ilgili sorumluluk almaya, kontrolü ele geçirmeye, özel hayatınızı belki de düzenleme ve disipline etmek için uygun destekler altında olacaksınız. Yalnız gökyüzünde oluşacak olan büyük KARE yüzünden  iş ve kariyerinize ilişkin konularda değişimler bekleyebilirsiniz, bu bir iş değişimi, terfi olabilir veya iş hayatınız evinizi taşımanız gerekebilir. Aile içi ilişkilerde zorlanma, ara açılma, gerginlik, inatçılık, ev içinde ki otorite figür ile zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Veya bir aile bireyinize ilişkin sorumluluklarınız artabilir. Aile, yaşadığınız yer, yuvanızla ilgili kontrolü ele alıp, yeniden düzenlemeniz, disipline etmeniz gerekebilir.

Aslan ve Yükselen Aslan;

Bu tutulma 12. evinizde gerçekleşecek. 12. ev astrolojide, kontrol dışı gelişen olaylar, gizlilik içinde hareket edilen, gizli düşmanlıklar, hastalıklar, engellenmeler, kısıtlanmalar, dedikodularla ilişkilendirilir. Tutulma sayesinde bu konuların üzerine ışıklandırılır ve gözle görülür bir hale gelir.  Bu tutulma zamanında hayatınızda gelişen bir takım olaylar kontrolünüzün dışında gerçekleşebilir ki bu özellikle iş ve kariyerinizle ilgili konular olabilir. Sizden gizlenen bir takım bilgiler, arkanızdan dönen bazı dedikodular gün ışığına çıkabilir. Size set veya engel olunan koşullarla ilgili farkındalığınız artabilir. Size zarar vermek ihtimali olan, düşman kişilikleri rahatlıkla tespit edebileceksiniz.Sağlığınıza extra dikkat etmekte fayda var, özellikle alerji ile ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. Yalnız gökyüzünde oluşacak olan büyük KARE yüzünden  en iyi ihtimalle bu tutulma zamanı kötü bir alışkanlığınızı bırakmaya karar verebilirsiniz, mesela sigara! Şu an yaptığınız işi de sorgulayabilirsiniz, işinizi veya iş ortamınızı değiştirmek için içinizden büyük bir istek duyabilirsiniz. Çalıştığınız iş yeri taşınabilir, başka bir ofise geçebilir, iş tanımınız değişebilir.

Başak ve Yükselen Başak;

11. evinizde gerçekleşecek olan bu tutulma, sosyal yaşamınız, arkadaşlarınız, iş ile ilgili finansal kazanımlarınız, hayattan ümit ettikleriniz ve beklentileriniz, başkalarından destek beklediğiniz konular üzerinde etkili olacaktır. Tutulma zamanı hayattan beklediğiniz, ümit ettiğiniz iyi dileklerinizin gerçekleşmesi kuvvetle muhtemeldir. Sosyal çevrenizden ve arkadaşlarınızdan bilgi, iletişim anlamında güzel destekler alabilirsiniz. Bu dönem hayatınıza size destek sağlayacak yeni kişiler katılabilir, tanışmalar yaşayabilirsiniz. Yeni gruplar içinde kendinizi ifade edebilirsiniz. Sosyal yaşamınızda daha çok prim yapabilirsiniz. İş ile ilgili kazançlarınızı arttırmak için daha çok çaba sarf edebilirsiniz Yalnız arkadaşlık ilişkilerinize finansal konular gölge düşürebilir, finansal konular yüzünden bazı arkadaşlarınızla aranız açılabilir. Yalnız gökyüzünde oluşacak olan büyük KARE yüzünden kazançlar, para, özel hayat, sosyal ilişkiler üçgeninde kendinizi sıkışmış hissedebilirsiniz. Özellikle arkadaşlarınızla ortak yatırımlar, ortak işler, ofis açmak, şirket kuracak olanlar daha temkinli gitmelerinde fayda var.

Terazi ve Yükselen Terazi;

10. evinizde gerçekleşecek olan bu tutulma, iş hayatı, iş hayatında ki dengeler, kariyerinize yönelik durumlar, yöneticililerle ilişkiler, toplum önünde olmanızı sağlayacak konular üzerinde etkileyici olacaktır. İş arayanlar, işini değiştirmek isteyenler, terfi etmek isteyenler, iş ile ilgili takdir görmek isteyenler için destekleyici etkiler devrede olacaktır. Fikirlerinizle, düşüncelerinizle yöneticilerinizin oldukça dikkatini çekebilirsiniz. İş ve kariyerinizle ilgili yeni bir takım başlangıçlar, adımlar gündeme gelebilir. Daha çok toplum önünde olmanız gereken koşullarla karşılaşabilirsiniz. Yalnız dikkatli olun, çok fazla göz önünde olacağınızdan dolayı hem iyi hem de kötü adımlarınız gözden kaçmayacaktır. Yalnız gökyüzünde oluşacak olan büyük KARE yüzünden kazançlar kendinizi iş hayatınızda ki beklediğiniz bir takım değişikliklerin olması için fazlaca kasabilir, stres yaşayabilirsiniz. Bu beklediğiniz bir iş haberini yüzünden olabilir bir türlü gelmek bilmeyen, yöneticinizden beklediğiniz bir haberle ilgili olabilir. Bunun yanı sıra yaşadığınız yer ve yuva da bu stresten nasibini alacağa benziyor. Aile içinde minik bir sağlık durumu atlatılabilir.

Akrep ve Yükselen Akrep;

Bu tutulma 9. evinizde gerçekleşecek; uzak yerlere seyahatler, uzak akrabalar, hukuksal konular, uluslar arası ilişkiler, ithalat, ihracat,satış, pazarlama, halkla ilişkiler, tanıtım, sahibi hatırı sayılır kişiler, promosyon..vb konular etki altında olacaktır. Hukuksal konularla ilgili güzel olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz, yurt dışı seyahatleri gündeme gelebilir, iş arayanlar bu dönem özellikle çok uluslu bir firmada işe başlayabilirsiniz. Büyük bir reklam organizasyon, medya, tanıtım projesinde yer alabilirsiniz. Yalnız gökyüzünde oluşacak olan büyük KARE yüzünden koşulları ve şartları yönlendirmekte zorlanabilirsiniz. Bu stresin birkaç nedeni olabilir, olası tatil planınız dilediğiniz gibi gitmeyebilir, birlikte çalıştığınız kişilerle rekabet duygusu yüzünden kendinizi yıpranmış hissedebilirsiniz, ya da geçmişe ait bir takım konular yeniden pişirilerek önünüze sunulabilir veya beklenmedik bir fatura yüzünden veya toplu ödeme yüzünden stres çıkabilir ortaya. Yine hukuksal olarak bitmesini beklediğiniz bir konu bir sonra ki celseye atabilir.

Yay ve Yükselen Yay;

Başkalarına ait kazançlar, miras, ortaklaşa kazanımlar, çok çaba sarf etmeden elde edilecek olan gelirler, kredi, borç, alacak-verecek ilişkileri, ölüm, kayıplar, burs, sigorta primleri..vb konular bu tutulmanın ana konusu olacaktır. Bu konularla ilgili bilgi-iletişim hızı artabilir. Tutulma zamanı özellikle boşanma ile ilgili durumlarda nafakaya ilişkin özellikle güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yalnız harcamalarınızı biraz denetim almakta fayda var. Eşinizden veya ortağınızdan finansal anlamda destek görebileceksiniz. Para geldiği gibi gider ve bu gider yerleri genelde sizlerin borçları ile ilgili olacaktır. Hayatınızda önemli bir gediği kapatabilirsiniz. Yalnız gökyüzünde oluşacak olan büyük KARE yüzünden riskli iş girişimlerinden, büyük yatırımlardan, yüksek miktarlı kredi ve borçlardan uzak durmakta yarar var. Özellikle ortaklaşa yeni projeler riskli olabilir. Bunun yanı sıra bir yakınızla, akrabanızla ilgili bir rahatsızlık,hastalık..vb haber keyfinizi kaçırabilir ama çabuk atlatılabilecek bir şeydir. Mahkeme sonucu tazminat ve nafaka gibi konularda ödeme almakta gecikmeler meydana gelebilir.

Oğlak ve Yükselen Oğlak;

Birliktelikler, ortaklıklar, evlilik bu kişilerin sağlığı, eşinizin, partnerinizin veya ortağınızın hayatında ki önemli başlangıçlar, anlaşmalar, sözleşmeler tutulmanın ana konusu içinde yer alacaktır. Bu saydığım konularla ilgili hayatınızda yeni enerjiler, yeni başlangıçlar söz konusu olacaktır. Bazılarınız evlilik yolunda adımlar atabilirsiniz, bazılarınız önemli bir iş anlaşması imzalayabilir, ortaklık gerektiren işlere soyunabilirsiniz. İlişkiler için tamam mı devam mı soruna yanıt aranacağı zamanlar. Kötü giden bir ilişkiniz, ortaklığınız veya evliliğiniz var ise bu tutulma sayesinde artık nokta koymak için kolları sıvayabilirsiniz. Eğer iyi giden bir birliktelik ise bir üst kademeye taşımak için adımlar atılabilir. Kısacası hem ortaklık hem özel hayatınız, evli olduğunuz partner veya evlenmek üzere olduğunuz kişi ile ilgili önemli bir takım kararlar verilecek zaman. Yalnız gökyüzünde oluşacak olan büyük KARE yüzünden bir tarafınız bağımsızlık çığlıkları atarken bir tarafınız ise sorumluluk altına girmek üzere olacak ve bu çekişme sizi oldukça yorabilir.

Kova ve Yükselen Kovalar;

İş ve çalışma ortamı, birlikte çalıştığınız kişiler, günlük rutin işler, kişisel gelişim, sağlığınızı ilişkilendiren konular, çok çalışılması gereken durumlar, angarya uğraştırıcı işler bu tutulmanın ana konusu içinde yer alacaktır. Bu tutulma zamanı çalıştığınız iş yerinin yeri veya kurumsal yapısında bir takım değişiklikler meydana gelebilir, bazı görev değişimlerinden pek hoşlanmayabilirsiniz. İş yükünüz artabilir, yeni bir takım projeler işler için görevlendirilebilirsiniz. Daha çok çalışacağınız ama çok fazla da takdir göremeyeceğiniz bir süreç olacak bu. Yine sağlıkla ilgili konularda destekleyici etkiler altında olacaksınız, fakat olsu bir sağlık sorununun üstesinden gelmenizde gerekebilir. Bu ameliyat gerektiren bir durum olabilir fakat endişe etmeyin, rahatlıkla atlatabileceksiniz.  Kötü bir takım alışkanlıkları bu tutulma sayesinde bırakabilirsiniz.

Balık ve Yükselen Balıklar;

Bu tutulma 5. evinizde gerçekleşecek. Çocuklar, aşk hayatı, hayattan daha çok keyif alabileceğiniz koşullar, yaratıcılık gerektiren işler, riskli aktiviteler, hobileriniz bu tutulmanın ana konusu içinde yer alacaktır. Kendinize iletişim ağırlıklı yeni bir uğraş, hobi edinebilirsiniz, yalnızlar için flörtöz etkiler devrede olacak, aşk için kapılarınızı aralayabilirsiniz. Hamilelikle ilgili konularda olumlu destekleyici etkiler devrede olacak. Hamile kalmak için belki de bir uzmandan destek alabileceksiniz.  Çocuk sahibi olanlar onların bir sorunu veya problemi ile uğraşmak veya gidermek durumunda kalabilirler. Yaratıcı çalışmalar yapmak için zihniniz çok işlek olacak. Perde, tiyatro, sanat dalları ile ilgilenenler özellikle keyifli haberler alabilirler. Yalnız gökyüzünde oluşacak olan büyük KARE yüzünden özel hayatınızla ilgili kendinizi huzursuz, güvensiz ve belki de fazla otoriter hissedebilirsiniz. Sözünüzün fazlaca dinlenmesini arzu edebilir fakat istediğinizi almakta zorlanabilirsiniz.