26 Kasım 2010 Cuma

Ahmet Selçuk İlkan'ın Doğum Haritası Analizi (Part-2)




E) Haritada hangi açı kalıpları vardır? Hangi harita tipine uymaktadır? Harita hangi Ay fazındadır? Tüm bunların harita sahibi üzerindeki etkileri nelerdir? 2,5 puan

Haritada 2 tane T Kare ve 2  tane de Stellium bulunmaktadır.

T Kareler

Jüpiter-Satürn-Pluton-Ay
Uranüs-Güneş-Neptün-Chiron arasında. Aslında 2. T kare klasik astrolojiye göre tam olarak bir T kare değil ama böyle bir görünüm olduğu için yazıyorum.


T Kareler 3lü bir problemin oluşturduğu ve haritanın gerilimli konularını gösterir. T Kareler umutlu açılardır eğer farkındalık var ise kişi çözüme kavuşabilir. T karelerin çözüm noktası ise tepe noktasıdır.

İlk T Karemiz Sabit bir T Karedir. En zor T kare çeşididir. Kişi bu T Kareyi yaşadığı noktalarda inatçıdır, değişime açık değildir, esneklik yoktur, mevcut olanı korumaya çalışır.

Jüpiter ve Pluton aslan burcunda 8. ev (5 derece kuralına göre 9. evde değerlendirilir) Talihsiz olaylar, kayıplar, zayıflıklar, başkalarına ait maddi konular, finansal zorluklar, korkular, seyahatler, rüyalar, dinsel konular, önemli güç sahibi kişiler, bilgi ve bilgelik, yabancılarla ilişkiler, akademik eğitim, adalet ve hukuk konuları, uzun seyahatler ile Ay Kova burcunun son derecesinde (son derece olması çok önemlidir çünkü T Kare sert bir transit aldığında hayatında o dönem öne çıkan konuların sonlanacağını biteceğini gösterir), 2. evde fakat 3. evde de değerlendirebiliyoruz.  Kazançlar, sahip olunan eşyalar, borç verilen paralar, taşınabilir mallar, servetler ve yakın çevre, kardeşler, akrabalar, yazılı evraklar, lise sona kadar eğitimi simgelemektedir. Kişi bu konular arasında bir gerilim, kutuplaşma yaşamaktadır. Ay burada Kova burcunun Dekan yöneticiliğine sahiptir. Çok fazla olmasa da T Karenin zorluğunu azalttığını düşünebilirim. T Karenin APEX’i nde ise Satürn bulunmaktadır 11. evde. İdealler, politik idealler, arkadaşlar, yolumuza devam etmemizi sağlayan kişiler, sosyal gruplar, arkadaş çevresi, iyi şans (Satürn burada iken iyi şanstan söz etmek biraz zor gerçi).

Kişi yaşamında ki bu kutupsallığı, arkadaş çevresini ve ona yardımı olabilecek özellikle yaşça büyük olgun (Satürn) kişilerin ve içinde bulunduğu sosyal gruplar ile aşabilir. Kişi hayatta ki arzularına erişebildiği sürece bu kutupsallığın getirdiği stres yükünden kurtulabilecektir. Ama hayatında bu stresi korumak yerine esnek olmayı ve yeniliklere açık davranarak bunu aşabilir. Yükselen yöneticisi Jüpiter T Karenin bir ayağını oluşturduğundan dolayı bu açı altında yaşadığı her deneyim birebir onu ilgilendiren, kişiliğine, görüntüsüne etki edecek olaylar olacaktır. Apex gezegenin Venüs ile kavuşumu bulunmaktadır. Venüs akrep burcunda zarar gördüğü bir yerleşimdedir fakat terim yöneticiliğine sahiptir. Sosyal çevresinden bayanlardan da destek alabileceğini gösteriyor. Yalnız bu bayanlar özgüven eksikliği olan, gizemli görünen, dişilikleri ön planda ama bunun çok fazla farkında olmayan bayanlar olabilir. Kişi böyle bir kutupsallığı yaşarken, Venüs eğer sevgi ve ilişki ise, sevgilisine, sevdiğine, evli olduğu kişiye sarılabilir. Destek görebilir. Fakat gizli saklı değil açık ve dürüst olduğu sürece bu desteği alabilir. Özellikle alacağı bu destekler maddi destekler olabilir çünkü 2. evin yöneticisi Satürn Apextir.

2. T- Karemizde ise;
Uranüs-Güneş-Neptün-Chiron arasında

Yine bir Sabit T Kare, bu T Kare içinde bu sefer 2-8 evinin vurgusu çok daha güçlü. Fakat Apex’te 2 tane gezegen bulunmakta ve farklı burçlarda. Güneş (Akrep) ve Neptün ( Terazi). Apex’te 2 farklı gezegenin 2 farklı burçlarda bulunması T Kare’nin gücünü bir nokta da zayıflatıyor fakat kişinin bu stresin çözümü için hangi yola gitmesi gerektiği konusunda kafası karışabilir. Çünkü Güneş’i 5 derece kuralına göre 11. evde kabul edebiliriz. 2 ve 8 ev konularına yukarıda yazmıştım. Kişi yine sosyal çevresinden, özellikle güç sahibi, otorite veya politik kişilerden destek alabilecek bunun yanı sıra kariyer ve toplum önünde olması gereken konulardan da yardım alabilecek. Bu T Karenin en önemli özelliği, kişiyi bir şekilde toplumun önüne itmesi, görünürde kılması. Yaşadığı stres ve karmaş gözler önünde olacaktır. Uranüs’ün yöneticisi T Kare’nin Apexinden bir tanesi olan Güneş’tir. 

Hangi harita tipine uymaktadır?

Harita Kova Tipi gezegen yerleşimine sahiptir. Hem 180 derecelik açı hem de T Karelerin olması bunu desteklemektedir. Tek gezegen Kovanın sapı gibidir ve güven noktasıdır. Bu tip haritaya sahip bir kişi için izleyeceği yoldaki başarı, ulaşacağı sonuçtan daha önemlidir. Amaçlarının peşinden gitmek ona haz verir. Bu harita tipi Yay burcu ile ilişkilendirilmektedir

-          Yaşamın çabaları tek bir gaye etrafında toparlamaya çalışacak
-          Kişi azimli ve güçlü olacak ve engellerle mücadele edecek
-          Organizasyonel yapılarda güçlü olacak
-          Kova’nın sapı, Kova burcunda kendi dekanında olan Ay’dır. Maddi konular, kişisel servetler, bilgi, eğitim, toplumsal konular, her türlü iletişim ve bilginin aktarılması önemli rol oynayacak kişinin hayatında.

Güneş-Ay İlişkisi

Ay- Güneş’in 117 derece önündedir. İlk Dördün Fazı karakteristiğini yansıtır.

-          Yengeç ve Aslan burcu enerjisidir.
-          Geleceğe yönelik temeller atar ve kriz seviyesinde mücadele eder. Zaten ay T- Karenin bir ayağını oluşturuyordu.
-          İrade ortaya koyar, yeni idealler peşinde koşar, değişim arzular. (Yükselen yöneticisi Jüpiter 9. eve yakındır, 9. ev ideallerle ilgilidir, Pluton ile kavuşumu değişim enerjisini gösterir)
-          İç huzurunu kaybetme pahasına da olsa değişim arzusu içindedir. Güçlü motivasyonu vardır. (Yükseleni Jüpiter, Uranüs, Pluton ateş grubu burçtatır. Motivasyon kaynaklarıdır)
-          Kişi şartları bilinçsizce zorlayabilir. (Pluton-Jüpiter-Ay) karşıtlığı bunu vermekte
-          Ebeveynlerle ve ebeveynlerin kendi aralarında zorlayıcı ilişkiler. (Ay-Satürn Karesi, Güneş-Neptün Kavuşum)
-          Kişi erken yaşta bağımsızlığını ilan edebilir ve aileden uzaklaşabilir. (Haritada Hava vurgusu fazla)
-          İlişkilerde taraf tutma eğilim, 2 konu arasında seçim yapma durumunda kalma. (Haritada ki karşıtlıklar kişiye kutupsallık katmakta)
-          Yeni fikirleri benimsetme baskısı yapma ve kendini ispat eğilimi.
-          Zorlayıcı olma, öngörülmez ve tepkisel davranışlar. Uç noktada acımasızlık. (Plutonun sert açıları bulunmakta hem Ay hemde Uranüs ile. Jüpiter, Plutonun bu açılarını kavuşum yaparak güçlendirmekte)
-          Amaçları ve duygusal yönelimleri nettir. Bu şekilde başarıyı yakalar. (Ama kişi sabit  T-Kareler etkisi altında bence esnek olmayıda öğrenmeli)
-          Stresle başa çıkabilir.
-          Sağlık
Harita sahibinin en zayıf bölgeleri hangileridir? Hangi tür rahatsızlıklara yatkındır?
Sağlık açısından en riskli zamanlar hangileridir?

Bir haritayı sağlıkla ilgili değerlendirmek istediğimiz zaman;
Yükselen burç, Ay burcu, 6 ve 12. ev, burada yerleşmiş gezegenler, bu evlerin yöneticilerinin durumu, bu evlerin 3’lü yöneticileri, Sağlık Noktası (Pars Infirmitatum), ASC’nin aldığı açılar, hastalık noktasının aldığı açılara, yaşam enerjimiz olan Güneş’e de bakmamız gerekir. bakmak gereklidir..

Haritayı mizaç olarak değerlendirmeye başladığımızda Kansal (Sanguine) yapıda olduğunu görüyoruz.(Nemli+sıcak)
-Kan dolaşım sistemi
-Yüksek tansiyon
-Düşük tansiyon
-Kalple ilgili göğüs hastalıkları
-Sinir hastalıkları

ASC Yay burcu: kalça ve uyluk bölgesi hassastır.

Ay burcu Kova; Bacaklar bilekler bu uzuvlarda ortaya çıkan rahatsızlıklar, damar dolaşım sorunları, kramplar, bileklerde burkulmalar, bileklerde doku zedelenmesi. Ay, kova burcunun 3. dekan yöneticisidir. Bir rahatsızlığı olduğu zaman aldığı açılara göre çözüm bulmakta zorlabilir veya hastalıklarını rahat atlatır.  Ay-Jüpiter karşıtlığı; Jüpiter aslan burcunda olduğundan dolayı, kişi aşırı yemek yemeye meyilli olabilir. Özellikle acılı yemekler yüzünden sindirim problemi yaşayabilir. (Aslan acılı tatları simgeler). Ay-Jüpiter açısı başlı başına şekeri gıdalarla, insülinle ve şekerle ilgilidir. Şeker hastası olma potansiyeli vardır, düzenli aralıklarla şekerini ölçtürmesini tavsiye edebilirim. Boyun boğaz (2.ev) Omuz,kol,el, parmaklar (3.ev)

Ay Kare Satürn, Bu açı kişiyi depresyone sürüklenmeye, umutsuzluğa kapılmaya, stresle baş etmekte zorlanma verebilir. Kişinin ailesinden gelen kalıtsal bir rahatsızlığı olabilir, ki bu tansiyon olması çok yüksek. Korkuları olabilir. Ay Satürn tarafından zarar görmesi duyularda sorunlara neden olabilir, göz, kulak. Vücutta su kaybı, alerjik reaksiyonlar neden olabilir. Satürn, akrep burcunda olduğundan dolayı genital bölge rahatsızlıkları da ortaya çıkabilir.

Ay-Pluton karşıt açısı, ameliyatlara, psikosomatik rahatsızlıklara, aşırı duygusal gerilimlere neden olabilir.

Ay üçgen Güneş, genel anlamda sağlıkla ilgili olumlu bir göstergedir. Güneş, akrebin 3. dekan yöneticisidir. Ay’da Kovanın 3. dekan yöneticisi. 2 yerleşimde nispeten iyi olduğundan kişi sağlık sorunlarına çözüm bulabilecektir.


Kişinin sağlığı T-Kare açı kalıbı içinde, T-Kare hangi noktadan tetiklenmeye başlarsa kişinin sağlığıyla ilgili kırmızı alarmın çalmaya başladığını düşünebiliriz. T-Karenin hangi noktası tetiklenirse ilk, tetiklendiği noktanın sağlık göstergeleri devreye girecektir.


12. e v girişinde Akrep burcu bulunmaktadır. Yönetici mars terazi burcundadir. Hem 6. ev hemde 12. ev bizi bir şekilde Mars ile buluşturmakta. Bu yüzden Marsyen hastalıklara karşı kişinin dikkatli olmalı gerekmektedir.

Güneş ile Uranüs arasında Kare açı; Kalp çarpıntıları, yüksek tansiyon problemleri yaratabilir.

 Hastalık noktası
Pars Infirmitatum =  4 Der 55 dk Akrep burcundadır. 11. ev içindedir.

Güneş ile kavuşumda
Uranüs ile kare
Shiron ile de kare
Yönetici Mars Terazi burcunda

Yine karşımıza Mars çıkmakta ve Marsyen hastalıkları bir kez daha vurgulamakta.
6. evin 3’lü yöneticilerinin birinci 3’lü yöneticisi, kişiye gelecek hastalıkları, nekahat dönemlerini, gelecek kötü şeyleri ve kişinin zayıflıklarını gösterir. 17 Derecenin ikizler burcunun 3’lü yöneticileri, Satürn, Merkür ve Jüpiterdir. 1. üçlüsüne bakacağımızdan dolayı Satürnü incelememiz gerekmektedir.

Satürn akrep burcunda
Ay ile Kare
Venüs ile kavuşum
Jüpiter ile Kare
Pluton ile Kare
Ve T Kare açı kalıbı içinde

Soylardan gelen kalıtsal hastalıklar, depresyon, melankoli, korkular, guatr, amfizem, böbreklerle ilgili problemler, metabolizmada yavaşlama, siroz, safra kesesi problemleri, atardamar problemleri, kazalara karşı kişinin dikkatli olması gerekmektedir. Kişinin ilk yılları özellikle bu tarz hastalıklara yakalanma olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor.

Hayatının sağlıkla ilgili 2. dönemini ise Merkür yönetmekte. Merkür terazi burcunda güçlü bir yerleşimde, kişinin sağlıkla ilgili problemleri olsa bile, hayatına sekte vurmayacak, çözüm bulabilecektir.
Hayatının 3. döneminde Jüpiter T Kare açı kalıbı içerisinde, Ay, Pluto ve Satürn ile açılarını düşünecek olur ise, 3. dönem, sağlığına daha çok dikkat etmesi gerekmektedir.

1)      Kazanç
Harita sahibinin parasal kazanımları nasıl olacaktır? Hangi konulardan kazanç elde edebilir? Kazancı hangi alanlarla bağlantılıdır? Hayatının hangi dönemlerinde daha çok kazanabilecektir?  

Haritanın finans göstergesi Mars’tır. Kişi iş ve kariyer konularında kazanç elde edebilecek, bu işler yazı ve sanat temasının içinde olduğu işlerden kazanç elde edebilir.
Jüpiter Aslan burcunda 8. evde ama 9. evde de değerlendirebilirim. Ölmüş kişiler, miraslar, ortaklıklardan elde edilen kazançlar, ortağın veya eşin maddi durumundan yararlanmak, başkalarına bağımlı maddi imkanlar, dinsel konular, dini kişileri ruhsal konular, öğretmek, seminer vermek, seyahatler, bilimsel konular, yabancı ülkeler, yabancı kültürler, dış ticaret, astroloji, ökült ve mistik konular, hukuksal konular, kanunlar, mahkemeler, ikinci eş sayesinde kişi kazanç elde edebilir. Dispozitörü Güneş 10. evde ama 11 gibide düşünebiliyoruz. Güneş 10.evde kişinin kariyeri ve statüsü ile bağlantılı olarak kazancının da çok olacağını göstermektedir. Ancak Aslan burcundaki Jüpiter paranın çok kolay harcanabileceğini de göstermektedir. Kişi aşırı derecede cömert ve yardımseverdir.

2. ev ve dispozitörünü incelemekte doğru olacaktır. Çünkü kişinin maddi anlamda kendini en iyi nasıl ifade edebileceğini, parasını nerede nasıl harcayacağı ve kazanacağı ile ilgili buradan bilgi alabilirim. 2. ev girişi oğlak burcunda. Yöneticisi Satürn, 11. evde Akrep burcunda, arkadaşlar, sosyal gruplar, işin veya şirketin kazanımları, sosyal sorumluluk projeleri, politika gibi konular.

Kişinin finansal kazanımları ile ilgili hayatının hangi dönemlerinde onu neler beklemekte;

2. evin 3’lü yöneticileri ise, kişinin hangi hayat dönemlerinde nasıl bir ivme kazanacağı konusunda bize bilgi verebilir. 2. ev girişi oğlak burcudur. 3’lü yöneticileri,  Venüs, Ay ve Marstır. Venüs haritada 11. evde akrep burcunda zararlı bir yerleşimde Satürn ile de Kavuşum açısı yapmaktadır. Hayatının ilk dönemlerinde kişinin kazançları Satürn’den dolayı kısıtlı miktarda olabilir, kazandığı parayı doğru değerlendiremeyebilir, finansal krizlerle uğraşabilir. 2. döneminde ise ay 2. evde/3. ev girişinde. Güneş ve Neptün ile üçgen açı içerisinde, Jüpiter ile karşıt, Satürn ile kare. Hayatının 2. dönemi parasal anlamda daha çok gelişme yaşanabilir. Haritada ay ne kadar irtibatı var ise , kişi o kadar çevresindekilerle ilişki halinde, sosyal ve olaylara açık demektir. Bu yüzden 2. dönemi finansal açıdan çok daha hareketli gözükmekte. Güneş ve Neptün ile uyumlu açısı, paranın iş ve kariyeri ile ilgili konulardan, iletişim yeteneklerini kullanarak ve yakım çevresi sayesinde çok daha rahat kazanımlar elde edebileceğini göstermekte. Jüpiter ile açısı ise, kişiyi bu dönem müsrifliğe itebilir. Kazancından çok harcama eğilimi verebilir. Satürn ile kare açısı ise, kişinin finansal düşünceleri kendisinde endişe ve korku duyguları uyandırabilir, kazançlarında aşılması gereken engelleri gösterebilir. Ay 29 derecede olduğundan dolayı, hayatının 2. aşamasında kişi finansal anlamda büyük bir sonlanma, bitiş yaşama ihtimali çok yüksek. Son döneminde ise Marsa göz attığımız zaman, Terazi burcunda 10. evde. MC ve Merkür ile kavuşum, Uranüs ile sextile açısı vardır. Kişinin iş ve kariyer konuları hayatının bu döneminde çok daha fazla ön planda. Özellikle ilişkiler, ortaklıklarla beraber kazançlarını arttırmanın yollarına gidebilir. Bu dönem kişinin keskin zekası çok daha ön plana çıkıyor, parayı nereden ve nasıl
kazanabileceği konusunda zihni çok daha hızlı ve üretken çalışmakta. Fakat Marsın terazi burcunda zararlı çalıştığını da unutmamak gerekiyor.

Devamı Yarın....



25 Kasım 2010 Perşembe

Ahmet Selçuk İlkan'ın Doğum Haritası Analizi

  
Haritanın yarı küre vurgularını, element ve nitelik sentezini yapınız. Haritanın en güçlü gezegenin nedir?

Toprak elementinin eksikliği ve bunun yanı sıra Hava elementinin oldukça çok oluşu. (Mars,Merkür, Neptün Terazi burcunda, Ay Kova burcunda)

Bir haritada eğer Toprak vurgusu az ise kişi, Uygulamadan yoksun, düzensiz, pratik olmayı beceremeyen, fazla güvence ihtiyacı hisseden, tutarsız, dağınık ve organize olmakta zorlanan bir yapı verir. Doğum haritasında toprak elementi eksik olduğunda, bireyin duyusallığı eksik olacaktır. Bu durum bireyin fiziksel kavramları anlamlandırırken ve tecrübe ederken zorlanacağına işaret etmektedir. Beden, duyular, para, pratiklik, verimlilik ve etkinlik gibi kavramlar bu kişi için zorlayıcı olacaktır. Toprak elementi, kişinin materyal dünya ile başa çıkma, elle tutulabilen ve gözle görülebilen şeyler üretebilme becerilerini ifade eder. Toprak elementi eksik ise; bireyin duyusal hazzı azalabilir; birey sorumluluktan kaçabilir ve arzu ettiği yetkinliği elde edemeyebilir. Birey toprak elementinin sembolize ettiği özellikleri bastırdığında, bazen bu bastırılan özellikler abartılı bir şekilde ortaya çıkabilir. Söz konusu kişi; paraya ve başarıya takıntılı, işkolik ve bedeni konusunda aşırı endişeli bir kişiye dönüşebilir. Eğer söz konusu birey toprak özelliklerini diğer kişilere yansıtırsa; bu kişileri aşırı maddiyatçı, aşırı mükemmeliyetçi veya aşırı tutucu olarak algılayabilir. İlişkinin kök salmamasını ya da somutlaşmamasını işaret edebilir. Paranın değerini de çok bilemeyebilir.

Hava grubu elementi daha ağır; eğer bir haritada hava elementi fazla ise; Ayağı yere sağlam basmayan, ütopik fikirler, havailik, özgürlüğü abartma eğiliminde,alaycılık, ilişkilerde sınır çizememe ve fazla dışa dönüklük olabilir. Bir şeyi alıp daha yüksek seviyelere taşımak, daha yüksek seviyeye çıkarmak söz konusudur. Simyada buna katı bir şeyi gaza veya gazı katı bir şeye dönüştürmek denir ama hiçbir zaman sıvıya değil! Dolayısıyla suyun o duygulanımlı özelliği es geçilir. Fikirleri, prensipleri, ülküleri paylaşmaktan ve tartışmaktan hoşlanan insanlardır. Neyi tartıştıkları ve neyi konuştukları eğitim düzeylerine göre değişir ama alışveriş boyutu zihinseldir. Duyguları hakkında da  konuşabilirler  ama öyle çok duygulanımlı bir şekilde değil.. Çünkü her şeyi havaya çıkarıp uçucu hale getirirler.

Gezegenlerin çoğu 7. ev ile ASC  arasında yerleşmişlerdir. Güney vurgusu olması;

-          Toplumsal alanda aktif
-          Dünyevi
-          Tarafsız, objektif
-          Çok fazla ilgi alanı
-          Çevresinde gelişen olayları kendi yararlarına dönüştürmeyi bilen
-          Ün yakalama ve tanınma şansı yüksek
-          Haritanın bütününe göre, toplumsal alanda önemli bir rol üstlenebilirler

Harita da aynı şekilde Doğu vurgusu da bulunmaktadır; Gezegenlerin çoğunluğu 10. ev ile 4. ev arasında yer almaktadır.

-          Kendi iradesini ön plana çıkaran
-          Kendi başına karar alabilen
-          Kendini ortaya koyma yeteneğine doğal olarak sahip
-          Kendi kaderini yöneten
-          İnsiyatifi ele alıp harakete geçen
-          Kontrolün her zaman kendisinde olmasını isteyen
-          Kendi geleceğini kendi yaratma eğiliminde
-          Kendine güvenen
-           
Eğer bir haritada sabit burçlar fazla;

-          Kişi esnek olmakta zorlanacak, töleransı az olacaktır
-          İnatçılılık gözlenebilecek
-          Fikirlerinde ve duygularından kolay kolay taviz vermeyecek
-          Yeniliğe, yeni fikirlere açık olmakta zorlanacaktır.
-          Sahip olduğu şartları aşırı koruma eğiliminde
-          Aşırı maddi
-          Fanatik olmaya eğilimli
-          Despot olmaya eğilimli
-          Hafızası kuvvetli
-          Sabit fikirli
-          Geleneklerine aşırı bağlı

Haritanın en güçlü gezegeni ise Merkürdür. Kişi yazı, iletişim yetenekleri, fikirleri ile ön plana çıkacaktır. 




 
Hayata yaklaşım
a)      Harita sahibinin hayattaki en önemli motivasyonları nelerdir? En çok neye değer verir? En çok hangi konularla ilgilenir?
b)      Hayata geliş amaçları nelerdir? Bunları gerçekleştirebilecek midir?
c)      Stres ve engellenmelerle nasıl mücadele eder? Bu mücadele esnasında kendinde eksik bulduğu yönler nelerdir? (4. Harmonik harita)
Haritada hangi açı kalıpları vardır? Hangi harita tipine uymaktadır? Harita hangi Ay fazındadır? Tüm bunların harita sahibi üzerindeki etkileri nelerdir?

Yükselen Yay, ateş elementi. Kişi haraket ve güç arzusu arayışındadır. Tanınmak, kendini göstermek için çaba sarf eder. Dışa dönük, hevesli, maceracı, güçlü etkiler bırakan, iradeli, gayretli, tutkulu, cesur yapıdadır. Girdiği ortamda dikkati üzerine çekmeye kolayca başarabilir, istediklerini elde etmek için ani hamleler yapabilir. Yukarı ivmeli hedefleri vardır. Hep bir üst seviyeye geçmek için uğraşır. Neşeli, haraketli, güler yüzlü ve motive edicidir.Yay ERİL yapıda bir burçtur. Baskın, aktif, kendi şansını kendi yaratan, alternatifleri kendi seçme arzusunda, kendine güvenen, “bunu yapabilirim” diyen, çevresinden fikir bile alsa kendi bildiğinden kolay vazgeçmeyen, açık sözlü biri olabilir.
Yükselende  DEĞİŞKEN bir burç bulunmaktadır. Hayata karşı direnmek yerine hayatla beraber akmayı tercih eder, yeniliklere açıktır, adaptasyonu kuvvetlidir. Zaman zaman kararsızlık yaşayabilir. Çünkü 2 durumu da çok net görebilir ve düünebilir. Bu da kişide karar mekanizmasının zorlandığını gösterir. Birden çok hedefe aynı anda yönelme potansiyeline sahip olduğundan konsantrasyon problemi baş gösterebilir. Maceracı ve meraklı bir yapı vardır. Bu kişiye ayak uydurmak zaman zaman zordur.

Yükselen, KAD düğümü ile kavuşum açısı içerisinde KAD retro. Bu kişi hayata özellikle bir şeyleri tamamlamak için gelmiş, Özellikle KAD ile ASC arasında bir açı var ise, kişi hayatı boyunca karmik etkilere maruz kalır. Hayatında hiçbir şey tesadüfi değildir ve bunun farkındadır. Bir amacı olduğunu bilir, özellikle KAD retro olması, bu amacını keşfetmekte gecikebileceğini ve amacını gerçekleştirirken zaman zaman zorlanmalar ve engellemelerle  karşılaşabileceğini gösteriyor.
Jüpiter Aslan burcunda Pluto ile kavuşum içinde. Jüpiter dokunduğu her şeyi büyütür. Büyüteç görevi görür. Pluton ile etkileşiminde, plutona ait özellikle çok daha fazla ön plana çıkacaktır. Kişi gizli zenginlere sahip olabilir, paranın önemli bir güç ve statü sembolü olarak görebilir hayatında. Yaşamda iz bırakacak tarzda büyük bir şeyler yapmak ister. Önemli bir reform içinde bulunmayı arzular. Bu güçlü bir açıdır, ve yaşamda her istediğini elde edebileceğini düşündürtür insana. Ki bu zaman zaman diktatör bir tavırla hayat bulabilir. Hem Jüpiterin hemde Plutonun Ay ile karşıt açısı öncelikle bayanlarla ilgili bazı sorunlara işaret ediyor. Sonrasında ise şeker ve gizli şeker rahatsızlığı da olabilir.

Yükselen yöneticisi nerede ise; kişi motivasyonlarını orada gerçekleştirir. Başkalarının maddi kaynakları, esrarengiz konular, hayatta ki ve hayatın ötesinde ki sırlara ilgi duyabilir. Ki yükselen yöneticisi Pluto ile kavuşumda, gizli olan şeyler ona cezp edici gelecektir. Kişi için bilgi oldukça önemli, araştırmaya önem verecek, hukuk, felsefe, din gibi konulara yönelebilir. Yurt dışı ile ilgili işer hayatında yer tutabilir. Sık sık gidebilir, bir süre orada yaşayabilir…vb

Pars Futurorum: “Hayatta en değer verdiğim şey nedir?”

Pars Futurorum:  21 Derece 3 dk Aslan burcunda Nokta ateş grubu bir burçta olduğu için, tanrı kişi için güç ve büyük yöneticidir. Bu noktada güce, kontrole ve yönetmeye çok önem verir. Noktanın yöneticisi Güneş; 2 Derece akrep burcunda yer alıyor ve 11. ev giriş çizgisine çok yakın. Kişi, saman altından su yütürücesine, derinden ve sessizce yönetici özelliklerini göstermek ister.  Özellikle içinde bulunduğu sosyal grupları ve sivil toplum örgütlerinde bu özelliği daha çok vurgulanır. Fakat Güneş; Neptün ile kavuşum ve Uranüs ile de Kare açı yapmaktadır. Neptün, yönetmek için ideal bir gezegen değildir ve hatta kişinin enerjisini aşağıya çeker. Kişi ego kaybına uğrayabilir. Özel biri olmayı çok arzular fakat bu özel biri kavramı gerçeklikten uzak ve kişinin hayali içinde olabilir. Çevresindekilere ve içinde bulunduğu gruplara karşı çok hassastır ve her an yardıma hazırdır. Kişinin büyük güç, yönetici ihtişamlı tabrı kavramı hayatında birden büyük yardımsevere dönüşür. Tanrı büyük sanatçıdır

B) Kişinin hayata geliş amacı ve gerçekleştirebilecek mi?

Pars Hyleg 25 Derece 16 dk KOÇ burcundadır.

4. evine düşmektedir. Yuva, aile, yerleşimle ilgili konular, kökler, atalar, gayrimenkul konuları kişinin hayatında önem taşıyacağını göstermektedir. Noktanın yöneticisi Mars, Terazi burcunda ve MC ile kavuşum yapmaktadır. Mars, terazi burcunda zarar verir.. MC’de hayatta gitmemiz gereken yön ve hedeflerimiz ile de ilgilidir. Bu kişinin hayatında hem ailevi hem toplumsal ilişkiler oldukça önem kazanacak fakat zaman zaman zorluklar ve engellemelerle karşılaşacaktır. Toplum önünde, iş kariyeri ile ilgili konularda hareketlilik, çatışma, stres, herkesi kendine rakip olarak görme, zaman zaman ani çıkışlar yüzünden zor durumda kalabilir. Mars, terazi burcunda olduğundan dolayı kişi uzlaşmacı olacaktır fakat politik olmayı beceremeyecektir. Ve uzlaşmacı yönü ise gerginliklerden sonra toparlamaya çalıştığı anlar ortaya çıkacaktır

Yükselen YAY; Kişi araştıracak, öğrenecek, yeni deneyimlere açıklığı ile birçok deneyim elde edecek, sosyalleşecek ve çevresindekilere yardım edecek. Edindiği bilgileri deneyimleri aktaracak
KAD Yay 1. ev Retro;  zihin ve fikirlerle ilgilidir. Burada ruhun amacı; edindiği bilgileri deneyimlemeyi öğrenmek ve üst bilince ulaşmaktır. Kişi bir fikirden diğerine geçmekten kurtulup bağlılık ve sadakati deneyimlemek ister. Niye buradayız?", "Ben kimin?", "Bunun anlamı nedir?". Sürekli olarak bilgi sentezler ve sezgisel yetenekleriyle bunları birleştirerek hayatının amacına bir anlam yükler. Buna rağmen soru sormaktan vazgeçmez. Bu, ruh için sonsuz bir maceradır. Kuzey Ay Düğümü Yay Zodyak'ın doğal filozofudur ve dini, ruhsal ve metafizik alanlara çekilir. Bu kişiler çok fazla uzun mesafe yolculuğu yaparlar. Bu fiziksel anlamda seyahat etmek olabileceği gibi daha çok zihinsel anlamdaki yolculukları kapsar. Gerçeği ve anlamı araştırmak için zihni pek çok kişiden çok daha fazla uzaklara gidecektir. Pek az şeyi gerçek, görünür değeriyle alır. Bilgi birçok şeyden çok daha fazla değerlidir. Sadece bilgi edinmiş olmak için bilgi edinmez, bunların altında yatan yaşamsal modelden hoşlanır. Buraya ulaşan kişi yaşamın kendisini büyük bir mandala olarak algılar. Kişinin gerçeği görebilmesi için önce gerçekliği yaşaması gerektiğidir. Bilgi ancak deneyimlendiği zaman farkındalık haline gelir.

Dikte edilen bilgi kişi tarafından deneyimlenmemiş ve farkına varılmamışsa sadece bilgi olarak kalacak ve bir başkasına yine dikte edilecektir. Bu eksen kişinin bu farkındalığı yaşamasına yardım eder. Kişi kendini eğiterek yüksek bilinciyle konuşmayı öğrendiği zaman sonunda kendi gerçek kimliğini konuşmaya başlayacaktır. Artık kendi içindeki ruhsallıkla konuşacaktır. KAD’ın retro olması özellikle 1. evde yer alması kişi öncelikle kendi ile ilgili araştırmalara çekilecektir. Sorgulamaya kendisinden başlayacaktır. 1. evin Almuteni Jüpiterdir. Jüpiter’de din, felsefe, araştırma ile ilişkilendirildiğinden dolayı KAD’ı desteklemektedir. Ki zaten yükselen yöneticisidir Jüpiter.

1.evde olduğundan dolayı, kişiyi kimlik arayışına itebilir. Kişinin yön duygusunu geliştirmesi gerekir, kararsızlıklarından dolayı karmaşaya sürüklenebilir. Sınırları aşmadan, kendi şartlarında yaşamayı öğrenmesi gerekiyor, zaman zaman benmerkezci görünmeyi öğrenmesi gerekiyor. Ama zaten yöneticisi Jüpiter Aslan burcunda, bunu rahatlıkla yapabilir. Kişisel özgürlüğünün yanı sıra yalnız yaşamayı da öğrenmesi gerekiyor. Bu noktada zorlanabilir, haritanın Kuzey vurgusu oldukça fazla, kişi toplumsal sosyal bir kişi ama Kuzey kısmında ki Satürn toplum içinde yalnızlığa itebilir. Bu kısma yoğunlaşabilirse KAD’ı gerçekleştirmek için bir adım daha atmış olur. Kişisel gelişimini sağlamalı, kimlik duygusu kazanmalı, kişiliğini geliştirmeli. Dispozitör Jüpiter T-Karenin bir ayağını oluşturduğundan dolayı, yaladığı tüm deneyimler onun hem toplumsal hem de bireysel kişiliği üzerinde etkisi olacak. Fakat dispozitor sert etki altında olduğundan dolayı, deneyimlerinin çok kolay olmayacağı düşüncesindeyim. Sezgilerin güvenip korkusuzca ilerlemeyi öğrenmesi gerek. Kişi zaten Akrep burcu olduğundan dolayı, haritasında da Su vurgusu olduğundan zaman zaman 

Devamı Yarın....






22 Kasım 2010 Pazartesi

Güneş Burçlarda ve Anahtar Kelimeler





GÜNEŞ KOÇ BURCUNDA

Yönetici: Mars
Öncü, Ateş elementinden, eril bir burç

Olumlu:
Atak, vazgeçmeyen, inatçı, özgüveni olan, adrenalin peşinde, enerjik, olayları başlatan, öncü, hemen aksiyon alan, girişimci, risk alabilen, açık fikirli, rekabetçi, çabuk öğrenen, neşeli

Olumsuz
Agresif, bencil, kontrolsüz risk alan, sakar, fanatik, çabuk sıkılan, sabırsız, acımasız, dik başlı, egoist

GÜNEŞ BOĞA BURCUNDA

Yönetici: Venüs
Sabit, toprak elementinden, dişil bir burç

Olumlu:
Sağlamcı, şartları koruyucu, pratik, rahatlığa ve güzelliğe düşkün, sabırlı, üretken, güven uyandıran, iş bitiren, sadık, dayanıklı, koruyucu,kollayıcı,

Olumsuz
İnatçı, ağır haraket eden, tutucu, aşırı maddiyatçı, şartları aşırı koruma duygusunda, pis boğaz, aşırı kıskanç, yeniliklere kapalı.

GÜNEŞ İKİZLER BURCUNDA

Yönetici: Merkür
Değişken, Hava elementinden, eril bir burç

Olumlu
Hızlı çalışan zihin, meraklı, bilgiye aç, bilgiyi paylaşan, mantıklı, entelektüel zihin kapasitesi, özgürlüğü seven, dışa dönük, haraketli

Olumsuz
Ukala, aceleci, güvensiz, değişken, odaklanma problemi olan, tutarsız, yüzeysel, duygusal anlamda derine inmekte zorlanabilen

GÜNEŞ YENGEÇ BURCUNDA

Yönetici: Ay
Öncü, su elementinden, dişil bir burç

Olumlu
Hissedebilen, aile temasına önem veren, besleyen, sahiplenen, biriktiren, duyarlı, empat, maneviyatı yüksek, anaç, fedakar



Olumsuz
Kendini göstermekte zorlanan, fazla nostaljik, özgüvensiz, aşırı hassas, istismar edebilen, aşırı tutucu, mantıklı olamayan

GÜNEŞ ASLAN BURCUNDA

Yönetici: Güneş
Sabit, ateş elementinden, eril bir burç

Olumlu
Lider, yönetici, paylaşıma açık, asil, vizyoner, dışa dönük, sadık, güvenilir, hırslı, eğlenceli, eğlenceyi seven, idare eden, yaratıcı,spontan

Olumsuz
Kendisi ile kavgalı, bencil, dikkat çekmek isteyen, aşırı gururlu, gösteriş budalası, aşırı tembel, buyurgan, baskıcı, müsrif

GÜNEŞ BAŞAK BURCUNDA

Yönetici: Merkür
Değişken, toprak elementinden, dişil bir burç

Olumlu:
Çalışkan, pratik zihin, bilgiye önem veren, en iyisi için çabalayan, sistemli, rasyonel, detaylara hakim, zeki, düzenli, sakin, temkinli

Olumsuz
Hastalık hastası, domez ruhlu, sürekli eleştiren, kendini yoran, memnuniyetsiz, özgüvensiz, duygusal alanda gelişmemiş

GÜNEŞ TERAZİ BURCUNDA

Yönetici: Venüs
Öncü, hava elementinden, eril bir burç

Olumlu:
Estetik kaygıları olan, ilişkilere önem veren, adalet duygusu gelişmiş, uyumlu, objektif, entelektüel bakımdan gelişime açık, orta yol bulucu, yaratıcı, zevk sahibi

Olumsuz
Aşırı tembel ve miskin, kendi başına hareket etmekte zorlanan, karar vermekte zorlanan, derine inmekte zorlanan, yapmacık, özgüven eksikliği, hayır diyemeyen



GÜNEŞ AKREP BURCUNDA

Yönetici: Klasik astrolojiye göre Mars-Modern astrolojiye göre Pluton+Mars
Sabit, su elementinden, dişil bir burç

Olumlu:
Özgüvenli, mücadeleci, risk alan, sezgileri kuvvetli, nüfuz edebilen, gizemli, dayanıklı, çekici, araştıran, tutkulu, krizle mücadele edebilen, şartları korumaya çalışan

Olumsuz
Kötü huylu, aşırı cinsellikle ilgili, bencil, kriz yaratan, paranoya, uç noktalarda yaşayan, kindar, kalpsiz, zarar veren

GÜNEŞ YAY BURCUNDA

Yönetici: Jüpiter
Değişken, ateş elementinden, eril bir burç

Olumlu
Bilgiye aç, öğrenmeye açık, felsefi, vizyoner, iyimser, sporcu, hevesli, yeniliklere açık, amaç duygusuna sahip, sosyal, meraklı

Olumsuz
Sorumluluk almaktan kaçınan, dağınık, imkanları doğru kullanamayan, abartılı, patavatsız, söz verip tutmayan, fanatik, maymun iştahlı

GÜNEŞ OĞLAK BURCUNDA

Yönetici: Satürn
Öncü, toprak elementinden, dişil bir burç

Olumlu
Sorumluluk sahibi, hesap yapan, sağlamcı, mantıklı, kurallarla çalışan, güvenilir, sabırlı, yalnız kalabilen, sade, pratik,

Olumsuz
Suratsız, aşırı maddeci, kötümser, statükocu, duygulardan uzak, soğuk, çıkarcı, aşırı kontrollü, katı, korkak

GÜNEŞ KOVA BURCUNDA


Yönetici: Klasik astrolojiye göre Satürn, Modern astrolojiye göre Uranüs
Sabit, hava elementinden, eril bir burç

Olumlu
Teknik, idealist, pratik, orijinal fikirli, iş birlikçi, özgürlükçü, mantıklı, toplum için çalışabilen, entelektüel zihin kapasitesi, yenilikçi, devrimci, fikir adamı


Olumsuz
Ütopik, ihmalkar, gerçekçi olmakta zorlanan, ukala, duygular konusunda yüzeysel, denge problemi, isyankar, kaba, tutarsız, çelişkili

GÜNEŞ BALIK BURCUNDA


Yönetici: Klasik astrolojiye göre Jüpiter, Modern astrolojiye göre Neptün
Değişken, su elementinden, dişil bir burçtur

Olumlu:
Hayalci, manevi tarafı kuvvetli, merhametli, fedakar, sanatsal, sezgisel, inançlı, esnek, romantik, duygusal, sempatik-empatik,

Olumsuz
Kararsız, drama halinde olan, aşırı hayalperest, pasif, zora gelemeyen, karmaşaya düşen, dağılabilen, ruh hali değişken, güven vermeyen



21 Kasım 2010 Pazar

21 Kasım Boğa Burcunda Dolunay


Bugün akşam 19:25 sularında Boğa burcunda bir dolunay meydana gelecek. Yeni ay Boğanın zıt burcu olan Akrep burcunda meydana gelmişti ve bir süreç başlamıştı, Boğa burcunda ki dolunay ile bu sürecin bitişine tanık olacağız. 
Bu dolunayın etkisi ilk olarak Boğa-Akrep burçları üzerinde olurken diğer toprak grubu burçlar (Oğlak, Başak) ta olumlu etkiler altında. Hava grubu burçlar (Kova,Terazi, İkizler) duygusal anlamda zorlanma, gerginlik, stres yaşayabilirler. Dolunayın 29 derecede gerçekleşecek olmasının da bir önemi vardır, klasik astrolojiye göre bir burcun son derecesinde ki bir aktivite hayatımızda önemli bir dönemin sonuna geldiğini, önemli bitişleri sonlanmaları işaret eder.  Dolunay zamanı Ay ile Neptün etkileşimi yaratıcı esinlerimizin ortaya çıkabileceğini, duygusal anlamda belirsizlik ve kararsızlıklar yaşanabileceğini işaret etmekte.Dolunayın etkileriniz +/- 2 gün içinde çok daha yoğun hissedebiliriz, 

-          Hayatımızda soyut olandan çok somut değerlere tutunmak isteyebiliriz
-          Finans, toprak, mülk gibi konular ön planda
-          Bütçelerin gözden geçirildiği zamanlar
-          Mevcut düzeni ve şartları koruma konusunda enerjimizi harcayabiliriz
-          Tembelliğe, yemeye, ,içmeye bu günlerde biraz daha düşkün olabiliriz
-          İkili ilişkiler teması ön planda fakat ilişkilerin ruhsal yönü ile değil daha çok gözle görünen, somut yönleri ön planda
-          Kendimizi finansal anlamda güvende hissettirecek koşullara çekilebiliriz.
Burçlar üzerinde etkisi ise;
KOÇ; Maddi hayatınız mercek altında. Ayın başında başlattığınız işleri artık bitirme vakti. Hayalci olmak yerine ayaklarınızı özellikle maddi anlamda daha sağlam basmanız gerekiyor. Eğer şartlar çok net değil ise, riskli yatırımlardan uzak durmanızda fayda var. Finansal konularla ilgili gelişmeler meydana gelebilir.

BOĞA; Duygusal dünyanız biraz karışık olabilir bu dolunay zamanında. Hissettiğinizi sandığınız hisleri açıklamakta zorlanabilir, gerçek olmayabilirler. Özellikle iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda gelişmelerin netlik kazanana kadar beklemekte yarar var. 

İKİZLER; Bazı gelişmeler kontrolünüz altında olmayabilir, özellikle maddi hayatınızla ilgili konularda. Sağlığınıza dikkat etmeli, özellikle ruhsal anlamda kendinizi gergin, dağınık, huzursuz hissedebilirsiniz.

YENGEÇ; Arkadaşlarınızla bir araya gelebilir, bir organizasyona katılabilir eğlenceli ve keyifli zamanlar yaşayabilirsiniz. Parasal konularla ilgili endişeli, gergin kendinizi huzursuz hissedebilirsiniz. Duygularınız karışık olabilir.

ASLAN; Duygusal  anlamda karışık, belirsiz olabilirsiniz. Bu etkilier özellikle iş ve kariyerinizi ilişkin konularla ilgili olabilir. Yine ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili yanılsamalar ve belirsizlikler canınızı sıkabilir. Önemli bir işi sonlandırabilirsiniz.

BAŞAK; İdealleriniz, gelecek hedeflerinizi tekrar gözden geçirebilirsiniz. Seyahatler gündeme gelebilir, yabancılarla ilişkiler, yabancı kültürler, yurt dışı ile ilgili konular gündeme gelebilir. 

TERAZİ; Başkalarına ait finansal kaynaklar, banka kredileri, ödemeler, burslar, vergiler, kredi kartları, eşinizin veya ortağınızın finansal durumu dolunayın merceği altında. Bu konularla ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. 

AKREP; İlişkiler, ortaklıklar, evlilik gibi konular ve hukuksal konular dolunayın merceği altında. Eğer yalnız iseniz bir ilişkiye başlayabilirsiniz, önemli toplantılar, görüşmeler yapabilirsiniz. Tek başınıza hareket etmenizin zor olacağı zamanlar. Ortağınızla, ilişkide olduğunuz kişi ile, eşinizle keyifli zamanlar geçirebileceksiniz. Eğer bir birlikteliğiniz var ise, gidişhatla ilgili durum değerlendirmesi yapabilirsiniz. 

YAY; Sağlığınız, iş hayatınızı ilgilendiren konular, günlük işleriniz bu dolunayın ilgileneceği konular arasında. Duygusal anlamda gergin ve stresli olabilirsiniz. Sağlığınıza dikkat. 

OĞLAK; Özellikle bayanlar, hamilelik haberi alabilirsiniz, yalnızlar aşk konularında gelişmeler yaşayabilir, işleri yaratıcılık gerektiren mesleklerde olanlar dolunay zamanı oldukça özgün işler ortaya çıkarabilirler. Finansal anlamda gereksiz riskler almak için hiç uygun zamanlar değil.

KOVA; Yuva, aile, yerleşimle ilgili konular bu dolunayın odak konusu olacak. Ev ile ilgili tadilat, değişiklik, taşınma, alım-satım ile ilgili işlerinizle ilgili dolunay zamanı ilgilenebilirsiniz. 

BALIK; İletişim, yakın çevre ve kardeşler dolunayın merceği altında. Daha meraklı olabilir, araştırmalar yapabilirsiniz. İletişimle ilgili konularda gelişmeler yaşayabilirsiniz. İlham yakalamak sizler için çok daha kolay olacaktır.




15 Kasım 2010 Pazartesi

Bayram Nasıl Geçecek?


Önümüzde uzun bir bayram tatili var, kimilerimiz şehir dışına mini tatiller ile değerlendirecek, kimimiz bulunduğu şehirde, kimimiz eş,dost, akrabalar ile geçirecek bu tatili. Oldukça yorucu ve stresli geçen son 4-5 ayın ardından bu tatil bir çoğunuza adeta ilaç gibi gelecek. Peki bu tatil süresince gökyüzünde durumlar nasıl, nasıl etkilerin altında olacağız, neler bekliyor bizi bir göz atalım;

Bayram süresince güneş ile Neptün karesi etkin bir şekilde çalışacak, öncelikle sağlığımıza dikkat etmemiz gerekiyor, özellikle tüketilen sıvı gıdalar yüzünden zehirlenmeler baş gösterebilir, alerjiler ortaya çıkabilir.  Özellikle araba kullanacak olanlar dikkat etmeli lakin Neptün odaklanma, dikkat dağınıklığı gibi etkiler ortaya çıkartabilir. Gelişen olaylara karşı daha hassas bir şekilde yaklaşabilir, alınganlık yapabiliriz. Bu açı aslında tamda bir tatil açısı, kendimizi salma, bırakma, tembellik yapmak için ideal. Özellikle Akrep, Kova, Aslan, Balık burçları ilk etkilenecek burçlar arasında yer almakta.

Güneş ve Uranüs arasında ki üçgen açı yine bayram boyunca etkinliğini sürdürmeye devam edecek, geçmişe ait konular tekrar beklenmedik bir şekilde tekrar gündeme gelebilir, farklı, ilginç size marjinal gelen konulara karşı kayıtsız kalmanız zor gözüküyor, özellikle hayatında bir değişim esintisi yakalamayı bekleyenler bu zamanlar girişimlerde bulunabilirler, daha meraklı, araştırmacı, özgürlükçü olabiliriz. Hayatınıza dair yeni ilginç deneyimler kazanabilir, yeni şeyler keşfedebiliriz.

Merkür ve Mars kavuşumunun da etkin olacağı bu dönemde, hızlı düşünüp, hızlı kararlar almamızı gerektiren durumlarla karşılaşabiliriz, algılarımız ve zihnimizin oldukça açık ve aktif olacağı bir süreç. Zaman zaman odaklanma problemi, konuşurken konudan konuya atlama, organize olmaya çalışırken dağılabiliriz, sinirlerimiz daha hassaslaşabilir. Fevri ani çıkışlar yapabiliriz. Konuşmalarımızda oldukça ikna edici olabiliriz.

Bayram sonunda ise hem Venüs hem de Jüpiter geri haraketi son bulacak. İlişkiler ve finansal konularla ilgili gecikmeler, engellenmeler son bulmaya başlayacak. Tatil sonrasına bomba gibi bir başlangıç yapıyoruz.

Koç; yenilikler, yeni başlangıçlar yapabiliriz, farklı deneyimlere açık olabilir, elektronik aletler alabilir, özgürce ve rahat haraket etmek isteyebilirsiniz. Aşk ve çocuklarınızı ilgilendiren konularda daha hassas davranabilirsiniz, sakarlıklara, minik yaralanma, düşme, çarpmalara karşı dikkatli olmalısınız.

Boğa; kendinizi bırakmak, tembellik yapmak için ideal zamanlar. Kilo alımları olabilir dikkat, kariyeriniz ilgilendiren konularda önemli kararlar vermek için ideal zamanlar değil, yakın çevrenizden rahatça destek görecek, sosyal anlamda aktif bir sürece giriş yapacaksınız. Finansal konularla ilgili yaratıcı, hızlı çözümler bulabilirsiniz.

İkizler; sağlığa dikkat, besin zehirlenmeleri, alerji gibi konulara karşı ihtiyatlı davranmalısınız, sinirler hassas olabilir, iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda güzel haberler alabilirsiniz, ilişkiler, ortaklıklarla ilgili konularda agresyondan kaçınmak yerinde olacaktır.

Yengeç; finansal anlamda riski girişimlerden kaçınmakta yarar var, beklenmedik sürpriz aşklar, hamilelik, hayatın renkli ve eğlenceli tarafı ile daha çok ilgilenebilirsiniz, günlük rutin işler size sıkıcı gelebilir, yeni şeylere doğru yönelebilirsiniz.

Aslan; ilişkiler,ortaklıklarla ilgili konularda sıkıntılı, buhranlı bir süreç, finansal anlamda beklenmedik sürpriz kazançlar, haberler söz konusu, zihinsel anlamda gergin, kazalara, çarpmalara karşı dikkatli olmakta fayda var.

Başak; sağlığınıza dikkat, özellikle soğuk algınlığı, grip gibi durumlara karşı. İlişkilerden yana şanslı, yeni başlangıçlar, yeni girişimler ortaklıklar yapabilirsiniz. Yuva, gayrimenkul, taşınma, tadilat ile ilgili işler gündeme gelebilir.

Terazi; finansal konularla ilgili önemli kararları bayram sonrasına bırakmakta fayda var, sosyal ilişkilerde alıngan ve hassas davranabilirsiniz. Sürpriz kazançlar, bütçe konuları gündeme gelebilir. Yeni şeyler öğrenmek, yeni fikir veya felsefe akımları ile ilgilenebilirsiniz.

Akrep; dikkatinizi toplamakta zorlanabilir, zihinsel anlamda kolayca dağılabilirsiniz, bol bol tembellik yapmak isteyebilirsiniz. Aşk ve çocuklarla ilgili konularda beklenmedik sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Eğer yalnız iseniz, havada aşk kokusu var.

Yay; ortaya çıkmak yerine daha perde arkasında kalmayı tercih edebilir, bol bol dinlenebilirsiniz. Sağlığınıza dikkat etmeli, özellikle böcek,sinek sokmalarına karşı. İkna kabiliyetinizin yüksek, zihinsel anlamda yaratıcı ev aktif bir süreç.

Oğlak; finansal anlamda risk almak için uygun zamanlar değil, borç,alacak-verecek konuları gündeme gelebilir. İletişim yeteneklerinizi oldukça aktif bir şekilde ortaya çıkartıp kullanabilirsiniz, ishal, kusma, bulantı gibi rahatsızlıklara dikkat.

Kova; kariyeriniz ilgilendiren konularda risk almaktan kaçınmalısınız. Sürpriz yenilikler hayatınıza renk katacaktır. Özellikle uzun zamandan beri size rutin gelen konuların dışına çıkabileceksiniz. Sosyal anlamda canlı, girişken, arkadaşlarla beraber keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Balık; alıngan, hassas olabilir, sezgileriniz güçlenebilir, hayatınızın akışını değiştirecek bazı radikal kararlar alabilirsiniz, yakın çevrenizden rahatlıkla destek bulabileceksiniz, kariyerinizi ilgilendiren konularla ilgili gelişmeler yaşanabilir,haberler alabilirsiniz.

12 Kasım 2010 Cuma

Güneşimize Neler Oluyor?




Astrolojide bütün gezegenler çok önemlidir, hepsinin bir hikayesi, hepsinin birbirileri ile olan irtibatları sayesinde ortaya çıkan etkileri bulunmaktadır ama bir tanesi var ki o en önemli ve özel olanı, GÜNEŞ!

Sembolizminde yuvarlak daire içinde bir nokta vardır, ruh ile maddenin birleşimini simgeler, Eski Mısır’da Güneş tanrısı RA idi ve yaşamı simgelerdi, psikolojide ise ying-yang’ın yang kısmını sembolize eder görünen, dışa vurulan tarafı. Astrolojide ise Güneş yaşam veren, kimliğimiz, yeteneklerimiz, otorite kavramı, bilinçli davranışlarımız, egomuz..vb bir çok anlamı içinde barındırır. Ama her şeyden önemlisi yaşam enerjimizdir sadece bizim için değil dünya üzerinde ki bütün canlılar için.

Son 10 yıldır Güneş’in üzerinde bir takım aktiviteler gerçekleşmeye üzerinde lekeler belirmeye başladı ve bu lekelerin sayısı ve aktiviteleri zaman  geçtikçe artmaktadır. Bu aktiviteler  Güneş’in merkezinde yer alan Hidrojen çekirdeğinin minik adımlarla boşalması şeklinde  ortaya çıkmaktadır. Özellikle bu aktiviteler Güneş’in iyonosfer tabakasına zarar verdiğinden dolayı öncelikle radyo dalgaları ile çalışan elektronik aletlere ciddi olumsuz etkileri bulunmaktadır. Dünyadan gözlemlendiğinde bu aktivitelerin etkilerinin bir kısmını Güneş üzerinde lekeler şeklinde gözlemlenmektedir. Bu patlamalarda yüksek enerjili ise Güneş fırtınaları ile beraber dünyamıza ulaşmaktadır. Hemen korkmayın ve panik yapmayın en azından şimdilik, çünkü Güneşten kopan bu parçacıklar -ki bunlar protonlar ve elektronlar- manyetosfer tarafından tutulmaktadır. Manyetosfer dediğimiz dünyayı saran bir nevi manyetik korumadır fakat Güneş patlamaları gücü sürekli artmaktadır ve manyetosferde bir noktaya kadar koruyabilmektedir. 

Geçtiğimiz cumartesi Güneş’te önemli bir patlama daha meydana geldi ve yetkililer tarafından bunun “M” derecesinde olduğu belirtildi, A, B, C, M ve X olarak Güneş patlamalarını değerlendirmekte olduğunu düşünürsek bu patlamanın en düşük değerde olmadığını anlayabiliriz. Peki bu patlamanın dünya üzerinde ki olası diğer etkileri nelerdir? Özellikle kutup bölgesinde yaşayanlar, o rotada uçuş yapan pilotlar, astronotlar birinci derecede etki alanına maruz kalanlar arasında yer alıyor.

Yukarıda değindiğim gibi radyo dalgaları ile çalışan elektronik ürünler risk altında, radarlar, askeri teçhizatlar, uydular yine aynı şekilde. İnsanlar üzerinde de oldukça olumsuz etkileri bulunmaktadır, kanser vakaları, canlılarda kromozomal yapısında değişiklik, dünyanın iklim yapısında yalpalanmalar, elektrik şebekelerinde olası problemler, bazı canlıların yön bulma duyularında sorunlar meydana gelebilir.

Bu etkileri biraz daha bireysel bir noktaya indirgemek istersek eğer; sebepsiz stres, uyku bozukluğu, nöbetler, gerginlikler, baş ağrıları, tansiyona bağlı olası problemler olarak tanımlayabiliriz. Bu etkiler, önümüzde ki 1 hafta içinde çok daha yoğum bir şekilde hissedebiliriz.

Bu Güneş’in ilk patlaması değil elbette ve sonda olmayacak fakat bu patlamaların arası ve gücü giderek artmaktadır ki bu da aslında endişelenmemizi gerektirecek bir durumdur. Yazının en başında söylediğim gibi yaşam veren Güneş acaba artık rolünü mü değiştiriyor?