29 Ekim 2014 Çarşamba

Doğum Günün Kutlu Olsun Türkiye Cumhuriyeti !!



Merhaba Arkadaşlar;
Yarın Türkiye Cumhuriyet’nin doğum günün tüm gün coşku ve neşe içinde kutlayacağız, her şeye rağmen… Tamda  bu kutlama yapılırken, Türkiye yeni bir Güneş Döngüsüne girecek. Daha önce Güneş Dönüşü haritalarla ilgili bilgi vermiştim, ne olduğuna, nasıl bakılması gerektiğine dair.  Bununla ilgili detaylı yazıyı BURADAN okuyabilirsiniz. Güneş dönüşü haritalar sadece bireysel bazda değil, Ülkelerin doğum haritaları üzerinden de okunabilmektedir.  Güneş dönüşü haritalar sadece bir senelik süreç için geçerlidir. Bir senelik dönemde ne tarz konuların ne şekilde gündem de olacağına ilişkin bilgiler vermektedir.  Bakalım Türkiye’nin yeni yaşı ne gibi olaylara gebe, ne gibi durumlar meydana gelebilir, hangi alanlar canımızı sıkabilir, hangi alanlar yüzümüzü güldürebilir. Aşağıda ki resim Türkiye’nin yeni Güneş Döngüsü haritasıdır… Tüm analizler bu harita göstergeleri üzerinden yapılacaktır.

Bu sene ki Güneş dönüşü haritasında normalde olduğu gibi Yengeç burcu yükselmekte ve Castor isimli sabit yıldız etkin görünmekte. Castor sabit yıldızı, yazarlıkla ilişkili bir yıldızdır. Bu yıldız yazarlık sayesinde kolayca gelen başarıya işaret etmektedir. Fakat sabit yıldızlar her iki yanı keskin bıçak gibidir bir yandan başarı getirirken bir yandan da zararlı etkileri bulunmaktadır. Bu da ülkemizde ki yazarların bu sene parlarken zor bir duruma düşeceğine işaret etmekte. Zamansal olarak ise 2 tarih ön plana çıkmakta, ekim-kasım ayı ve önümüzde ki sene Temmuz/Ağustos aylarına işaret etmekte..




Güneş, bu sene doğum haritasının 4. Evinde yer almakta ve hemen yanında yanık ve zararlı halde bulunan Venüs bulunmakta. Güneş’in 4. Evde yer alması, bu sene ülkenin odak noktasının; ülke toprakları, muhalefet, gayrimenkul değerler, madenler, oteller ve doğal kaynaklara işaret etmekte. Bu sene boyunca maden ocakları konusunda bence yeni bir yapılanma ve tedbirlerin çok daha fazla arttırılması gerekmektedir. Zira hem SOMA hem de bugün meydana gelene KARAMAN maden ocağı faciaları bizlere ders olması gerekmektedir. Madenler ve yer altı konuları bu sene yine bizleri biraz üzebilir. Bunun yanı sıra, Güneş/Venüs’ün birlikte yer alması, özellikle kentsel dönüşüm altında yapılan yeni yapılanmanın denetimsiz bir şekilde ilerlediğine ve eğer bununla ilgili acil bir önlem alınmazsa gayrimenkul/konut sektörü odaklı bir ekonomik ciddi zorlanmaya işaret etmekte. Özellikle bu etkileri aralık/nisan ayı arasında daha güçlü bir şekilde kendini gösterebilir.
Muhalefet kanadına baktığımızda ise, bu sene parti kendi içinde kadınları, kadın çalışanları, kadın üyeleri küstürebilir, bu konuda hassas olması tavsiye edilir. Bu sene kadınla ilgili konular, kadın cinselliği, kadınlara olan şiddet içerikli konular, kadınlar biraz tehlike altında. Zira Venüs hem yanık hem de zararlı yerleşimde.

Fakat bir yandan Güneş /Neptün uyumlu etkileşimi ise, yurt dışı, uluslar arası alanda gelebilecek milli başarı, uluslar arası alanda büyük yardımlaşma, destek temalarının da ön planda olacağına işaret etmekte. Sanırım ülkemize olan göç oranı bu sene de epey artabilir, ev sahipliği yapabiliriz.  Yabancı ülkeler üzerinde gelebilecek başarıya da işaret etmekte. Hatta şöyle ki özellikle yaz ayları ülkemize gelecek olan turist sayısı geçtiğimiz yıllara oranla çok daha fazla olabilir, ülkenin kazancı daha çok artabilir. Fakat yine de Venüs’ün akrep olacağı bu sene özellikle vergi anlamında sert uygulamaları da akla getirmekte açıkçası…

Merkür’e göz attığımda ise, bu sene Terazi burcunda ve 4. Evde yer alacak. Merkür ülkenin konuşacağı konuları, dillere pelesenk olacak olayları, eğitim, iletişim konularının nasıl şekilleneceğine göstermektedir. 4. Evde yer alması öncelikle muhalefet kanadının söylemlerinin değişebileceğine işaret ettiği gibi iletişim, haberleşme, eğitim konularında ise Uranüs’le yaptığı sert kontak yüzünden, yine bir takım sitelerin açma/kapama internet özgürlüğü, düşünce özgürlüğü gibi konulardan yana sıkıntıların oluşabileceğine işaret etmekte. Diyeceksiniz ki, ee ne olmuş yani zaten her sene oluyor, evet kardeşim, bacım, abicim her sene oluyor sen de haklısın ama bu sene ki uygulamalar ve yaptırımlar çok daha farklı olabilecek, özellikle ülke güvenliği ile ilgili konular yüzünden meydana gelebilecek. Bilgi güvenliği konusunda problemler meydana gelebilir. İnternetle ilgili sert uygulamalar söz konusu olabilir… Bazı anlaşmalar, anlaşma koşulları yerine gelmeyebilir…

Haritada benim dikkatimi çeken bir diğer nokta ise, 6. Evde kümelenmiş olan Pluton/Mars ve Ay… 6. Ev ülke astorlojisinde, işçi ve çalışanlar, silahlı kuvvetler ve ordu, sendikalar, sağlıkla ilgili kuruluşlar ve hastanelere işaret eder. Pluton’ın olduğu yer bir sistemin yok olması fakat yerine yeni bir sistemin ve düzenin gelmesine işaret etmektedir. Öncelikle bu sene sağlık sektörümüz, sağlıkla ilgili konularda büyük bir yapılanma, değişim ve dönüşüm olmasını bekleyebiliriz. Yalnız AY ve Mars’ında aynı alanda yer alması, bu yapılanma meydana gelirken meydana gelebilecek olan büyük gerginlik, sendikaların grev yapması, sağlık çalışanlarının olumsuz etkilenmesi gibi bir durum olabilir. Belki de yeni sisteme geçişte sıkıntıdan dolayı da böyle olabilir göstergeler. Ama her şekilde sağlık sektörüde büyük bir yenilenmenin meydana gelebileceğini söylemek zor olmaz. Burada bir vergi affı gibi durumda olabilir, SGK borçlarına ilişkinde bir yapılanma beklenebilir gibi geliyor.
Gelelim orduya, bu sene silahlı kuvvetler ve ordu içinde de yeni bir yapılanma olabileceğini gösteriyor yerleşimler. Yeni bir sistemi yeni bir düzen gibi. Plutonun olduğu yerde küllerinden yeni doğmak vardır ki zaten mitolojik Anka kuşu ile de ilişkilendirilir Pluton. Ordu içinde gizli bir yapılanma olabileceğine işaret etmekte. Bunun da zamansal olarak Aralık-şubat arası ve akabinde Temmuzda ise sistemin oturması gibi bir durum olabilir. Aslında bu kısımda biraz kafam karışması değil, zira işin içinde MARS’ta yer almakta… Mars, gerginlik, savunma, gücünü ortaya koyma, savaşma, rekabet etme ile ilişkilidir. Hem pluton hem de Marsın bu alanda olması beni biraz gerdi açıkçası. Hem de oğlak burcunda yer alması bu 3 göstergenin, stratejik, büyük bir disiplin içinde olacağına işaret etmekte. Umarım bu aktif bir savaş göstergesi yapılanması değildir... 

Satürn’ün yükselen burç ile yapacağı olumlu kontakta, sanatsal anlamda gelecek güzel kalıcı başarılara işaret etmekte. Özellikle bu sene tiyatrolara rağbet daha da çok olabilir. Özellikle Venüs / Neptün kontağı, sanatsal anlamda uluslar arası alanda bizleri mutlu edecek, hem de kadın başarılarına işaret etmekte.

Yine Venüs / Neptün etkileşimi, sevgi, barış, kardeşlik, birliktelik söylemlerinin çok daha fazla artacağına, sevginin iyileştirici gücünün kendisini daha güçlü bir şekilde hisettireceğine, yaraların çabuk sarılabilmesine, manevi tarafımızın daha da güçleneceğine işaret etmekte.



Doğum Günün Kutlu Olsun Türkiye Cumhuriyeti!  

DEVAMI GELECEK....