6 Kasım 2013 Çarşamba

6 Marta Kadar Jüpiter Yengeç Burcunda Geri Hareket Edecek






Merhaba Arkadaşlar;

6 Kasım itibari ile Jüpiter yengeç burcunda geri gitmeye başlayacak ve bu geri hareket 6 mart gününe kadar devam edecek.  Ay ve Güneş hariç bütün gezegenler belli periyotlar halinde geri giderler, sadece aralarında Merkür popüler olabildi şu zamana kadar. Aslında hiçbir gezegen geri gitmez, sadece hızı yavaşlar ve dünyadan bakıldığında geri gidiyormuş gibi bir izlenim verir.
Peki geri gidince ne olur ? Bir gezegen geri gittiği zaman gücü azalır, performansı düşer iyi veya kötü vaad ettikleri ne ise gerçekleştirmekte zorlanır, gecikmeler meydana gelir, engeller ortaya çıkar. Bunlar negatif değerlendirmeler, tabii bir gezegenin geri gitme halinin pozitif tarafları ise, eski fırsatların yeniden karşımıza çıkması, eski defterlerin kapanması için önümüze düşmesi, eskide kalan mazi olan konularla yeniden ilglienmek durumunda kalma gibi etkilerde pozitif olarak düşünebileceğimiz konular aslında.
Aslında bakarsanız ben bu geri gidişleri seviyorum, çünkü bütün gezegenler ileri hareket ettiği zamanlar yeni olaylar meydana geliyor ve sürekli değişen, gündem ve sarsıcı durumlar oluşuyor. En azından geri gittiğinde gündem, ortalık bir süreliğine durulmuş ve nefes alınmış oluyor. Bu noktada evet geri hareketin işleri yavaşlatması konusu biraz nahoş olsa da global anlamda durulma açısından iyi geldiğini düşünüyorum.
Peki Jüpiter geri giderse ne olur ? bunu anlayabilmek için öncelikle Jüpiter gerçekten çok iyi tanımamız gerekiyor, ancak bu sayede geri gittiği zaman hangi konularla ilgili hayatımızda yavaşlama olacağını anlayabiliriz..  Jüpiter genel olarak;

Astrolojide büyük iyicil, şifacı olarak adlandırılır ve temas ettiği her noktada büyüteç etkisi gösterir.
·         Abartı ve israf yine Jüpiterin etkisi ile ilgilidir
·         Amacı geliştirmek, büyütmek, fırsatlar ve şanslar sunmaktır
·         Bolluk, bereket, iyi şans,iyimserlik hep jüpiter’in temaları arasında yer alır
·         Hoşgörü, affedicilik, zenginlik, iyileşmeler
·         Kar, maddi zenginlik, kazanç
·         Bilgi ve bilgelik, ahlak, erdem
·         Hukuk, kanun, eğitim
·         Yargıçlar, papazlar, din adamları, avukatlar
·         Eğitmenler, lise sonrası eğitim yerleri, üniversite öğrencileri
·         Burjuva sınıfı, yabancı ülkeler, yayıncılık, yayıncılılar      
·         Seçmenler, seçim
·         Para
·         Din kurumları, din görevlileri, hristiyanlar hep Jüpiter’in yönetimi altındadır.

Bu noktada Jüpiter yukarıda yazdığjm temsil ettiği konularda gecikmeler, yavaşlamalar, engeller ortaya çıkabileceğini düşünmek pekte yanlış olmaz.

Öncelikle retro olduğu dönemde abartı ve israfın azalacağını düşünmek pekte yanlış olmaz. 

Jüpiter’in geri gittiği dönem, işlerin durduğu, yavaşladığı dönemdir. Hayatın bize sunduğu fırsatları ve şansları görmek zorlaşabilir, değerlendirmekte zorlanabiliriz ya da sabun köpüğü tadında şanslar olur bunlar…
Jüpiter geri harekette iken şirketiniz var ise eğer hızlı büyümesini beklememek gerek, daha rölantide bir dönem sizleri bekliyor olacak.

Para ve ekonomi anlamında da Jüpiter’in geri gidiyor olması, şu sıralar hızlı yükseliş gösteren dolar ve euroyu olumsuz etkileyecektir. 6 Marta kadarda kendini toparlaması oldukça zor açıkçası. Yatırımlarınızı ona göre yapın…

Jüpiter geri gittiği dönemde, büyük bir tembellik bulutu çökertir, pekte iş yapmak istemez, daha keyfi işlerle ilgilenmek ister, bol bol yer içer uyuruz açıkçası. Bu yüzden 6 marta kadar özellikle yengeç ve yükselen yengeçlerin kilo durumlarına dikkat etmesinde yarar var.

6 Marta kadar umarım herhangi bir seçim durumu olmaz, lakin retro dönemde yapılan seçimlerden de pek hayır gelmez, ya şaibeli olur ebvayi çeşit ya da sonuçlar tutarlılık göstermez, seçimler yeniden tekrar edilebilir veya seçim sürecinde sıkıntılar olabilir.

Bu dönem yeni şirket kurmak, ticarete atılmak, özellikle uluslar arası ticaretle ilgilenmek, francaise almak için de pek uygun bir süreç değil. Keza eğitim kurumu açmak içinde.
Özellikle ticaret, din, eğitimle ilgili konularda asparagas haberler, altı boş dedikodular yayılması gibi durumlar söz konusu olabilir.

Bu dönem elinizde ki mülkü elden çıkarmak içinde uygun değil, değerinin çok altına gidebilir ve üzülebilirsiniz.
Jüpiter geri giderken kurulan şirketler ne yazık ki hızlı büyüme kaydetmekte çok zorlanırlar.

Jüpiter geri hareketinde, kendi içimize dönmek, kendimizi içsel anlamda büyütmek  için harika bir zamandır. Ruhsal anlamda büyüme, kendinize karşı farkındalığınız aslında tamda bu zamanda artar.

Yine Jüpiter geri harekette iken eskiden yarım bıraktığınız bir eğitimi tamamlamak içinde en uygun zaman dilimidir.

Keza Jüpiter geri giderken uzun yıllardır görüşmediğiniz dostlarınızla yeniden bir araya gelmek, kaldığınız yerden dostluğunuza devam etmek içinde süper süreçtir.

Yine Jüpiter geri harekette iken, büyük yardımlaşma projeleri başlatmak, ihtiyacı olanlar için para, giysi, yiyecek yardımı için kampanyalar başlatmak, böyle noktalarda aktif görevler almak içinde uygun bir dönemdir.

Jüpiter geri harekette ise yaşamda başarısız olduğunuz iş veya konuları yeniden yaşamınıza katarak eskiden yaptığınız hataları yeniden yapmayarak, size ikinci bir fırsat sunar.