20 Ağustos 2013 Salı

Kova Burcunda Dolunay 21 Ağustos


Hepinize Selam;

21 Ağustos Çarşamba günü 03:46’ta  Kova burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Bu sefer ki dolunay ilginç çünkü geçtiğimiz ay dolunay yine kova burcunda meydana gelmişti, çifte kavrulmuş kova burcu dolunayı oldu açıkçası…  Kova burcunun sembolize ettiği tüm konuların fazlası ile güçlü bir şekilde vurgulanacağına işaret etmekte..  Dolunayın sahibi Satürn/Uranüs ise aslında sakat konumdalar…  Şimdi biraz bunları detaylandıralım…
-  Dolunay Kova burcunda gerçekleşeceğinden dolayı yeniliklerle karşılaşabiliriz. Yeni icatlar, bilim ve teknolojide yeni gelişmeler, özellikle maddenin hali ile ilgili, elektronlarla ilgili gelişmeler olabilir bunlar.

Dolunay zamanı, kalabalık gruplar içinde bireyselliğimizi koruyabiliriz. Olaylara karşı daha mantıklı ve sağduyulu yaklaşabiliriz.

Özgürlük ihtiyacı daha fazla artabilir, özgürlük temaları daha sık bir şekilde vurgulanabilir.

Kalabalık gruplarla beraber hareket etmekten çok daha fazla keyif alabiliriz

Geleceğe yönelik önemli adımlar atılabilir, devrimci, yenlikçi, sistem değiştiren hareketler, olaylar gözlemlenebilir

Kendini insanlığa, insan sağlığına, insanın gelişimine adayan hatta bilim adamlarına ilişkin önemli haberler çıkabilir.

Fikirleri ile ön planda olan, fikirleri ile savaşan kişiler ön plana çıkabilir

Sağlıkla ilgili olarak özelikle damarlar, varis, tansiyon gibi konularda sıkıntılar olabilir, dikkat edilmesinde yarar var.

Dolunay zamanı Ay/Merkür gerginliği, zihinsel karışıklık, karar vermekte zorlanma, hafıza güçlüğü, unutkanlık,  elektronik aletlerde anlık sapıtlamar, duygu/akıl arasında sıkışıp kalma gibi etkilerde söz konusu olabilir. Özellikle iletişim kazalarına dikkat, imza atacağınız her şeyi 2 defa okuyun, elektronik ürün alırken iyice kontrol edin…

Dolunay zamanı Ay-Satürn kontağı ise; duyguları somut bir hale dönüştürme konusunda destek verecektir.

Dolunayın diğer sahibi Uranüs ise sert açı kalıbının bir ucunu tutmakta, Uranüs/Jüpiter/pluton arasında ki… Uranüs, uranüs: bireysellik,özgürlük,marjinallik,farklı değişik olan, sıradışı olan, hesapta olmayan,anilik,isyankarlık gibi temalara işaret eder; Pluton ise yıkım, değişim,dönüşüm, güç, katliam, ölüm, zorbalık,tecavüz,katiller,yeraltı, gizli pis işler demektir. Jüpiterin anlamı ise; okunduğu etkileşime girdiği her şeyi büyütür etkilerini, din, inanç, felsefe, tanrı, yaratılış gibi sembolik anlamları vardır. Bu 3’ünün oluşturduğu T-Kare dediğimiz açı kalıbı bu dolunay zamanı tetiklenerek yine bu gezegenlerin işaret ettiği konularda baya büyük zorlanmalara işaret etmekte…  Bu t-kare açı kalıbı 2014’ün ilk yarısına kadar farklı tarihlerde tetiklenecek, bu dolunayda tetiklendiği bir diğer tarih olması açısından önem kazanmakta. İlk kova burcunda ki dolunay mısırda ki olayların yeniden alevlenmesine neden olmuşken bu ikinci dolunay ise olayları iyice yukarı tırmandırarak doruk noktasına ulaştıracağa benzemekte. Yalnız Ay/Merkür sert etkileşimi verilen sözlerin uzun vadeli olmayabileceğine işaret etmekte…

Dolunayın etkisi  15 gün sürecek. Dolunaydan sonra ki 15 günlük süreçte mısır ve suriye’de olaylar gücünü kaybederek azalabilecektir ama henüz bitmez… Özellikle ekim/kasım  akep/koç tutulmalarını göz önüne alırsak, en azından dinlenme sürecine girebileceğine işaret edebilmekte..

Dolunayı Türkiye açısından değerlendirecek olur isek;  dolunay derece itibari ile Türkiye’nin 9. Evine düşmekte… 9. Ev ise anlam olarak; hava seyahati, hava yolu şirketleri, ülkenin ithalat-ihracat gücü, yabancılarla ilişkiler, değişim öğrencileri, din işleri, adalet, mahkeme, avukatlar, üniversiteler, akademi, profesörler, medya demektir…

Öncelikle havayolu şirketlerinde iletişim problemleri, uçaklarda arızalar, bol bol rötarlarla karşılaşabilirsiniz hazırlıklı olun.

THY grevinde yeni gelişmeler söz konusu olabilir ama bu sefer bu gelişmelerin daha ılıman, grevi yapan kişilerin ellerinin kuvvetleneceğini düşünüyorum.

Ülkenin dış ticaretinde, hesap hataları, yanlış veriler, dış ticarette sorunlar söz konusu olabilir.
Bu dolunay zamanı gözler dış işleri bakanımıza çevrilebilir, söyleyeceği sözler, ifadeleri, basınla ilişkileri, demeçleri gündeme oturabilir, hatalı anlaşılmaya eğilimli ifadeler kullanabilir.

Üniversitelerle ilgili yeni düzenlemeler, uygulamalar bekleyebiliriz.

Aslında dolunay enerjisinden dolayı grev , baş kaldırı gibi durumlar söz konusu olabilir ama bunun üniversiteler mi, hukukla ilgili konular mı, medya ile ilgili mi yaşayıp göreceğiz..

Bir de dolunaydan ayrı olarak, gökyüzünde önümüzde ki günlerde büyük kare dediğimiz açı kalıbı oluşacak, Venüs-Pluton-Uranüs-Jüpiter arasında. Tüm venüsyen konular sıkıntı altında demektir. Büyük kare en zor açılardan biridir…

Venüsyen konulardan kastım, kadınlar, cinsellik, kadın cinselliği, sanatçılar, üretciler, ilişkiler, şairler, ressamlar, tiyatrocular, oyuncular, ilişkiler gerçekten çok zor etkiler altındalar.

Kadına şiddet, tecavüz,ölüm,  kadınla ilgi çok major büyük önemli haberlere rastlayabiliriz, hatta önümüzde ki 15 gün gündeme sürekli kadınsal konular gelebilir. Madur kadın pozisyonları sık sık oluşabilir.

Büyük boşanmalar, boşanma haberleri magazin dünyasında sık sık okuyabilirsiniz.

Sanatçılar özellikle yeni harekete geçebilir, sanatçılar üzerinde ki baskı çok daha sert bir şekilde artabilir, sanatçılar veya sanat dünyası ile ilgili nahoş durumlar sık sık meydana gelebilir.

Bu büyük Kareyi açıkçası sevmedim, Koç/Terazi/Yengeç/Oğlak ve yükseleni bu olanlar önümüzde ki 15 gün çok dikkat edin, ilişkiler, ortaklıklar bozulabilir, zor bir süreç sizleri bekliyor olabilir.