31 Mayıs 2012 Perşembe

Venüs Geçişi







Hepinize selam;


Şu an hayatta olanlar için çok özel bir göksel olay ile karşı karşıya kalacaklar, Venüs geçişi. 6 haziran günü gerçekleşecek ve ortalama 6,5 saatlik bir süreç içinde oluşacaktır. Bu tarihi bir gökyüzü olayı olup bir sonra ki gözlemlenebilecek geçiş 2117 yılında gerçekleşecektir. Geçiş Amerika kıtasında Güneş’in batmasına yakın bir zamanda başlayacak ve Avrupa kıtasında ise Güneş’in doğması ile gözlenmeye başlanacaktır.

Öncelikle Venüs geçişi ne demektir, biraz bundan bahsetmeliyiz sanırım ki aşağıda okuyacaklarınız kafanızı çok fazla karıştırmasın. Venüs; dünya diskinin önünde geçecek ve dünya üzerinden gözlemlenebilecektir. Dünya üzerinden gözlemlenebildiğinden dolayı oldukça önem taşımaktadır. Peki bu Venüs geçişinin etkileri neler olacaktır bunlardan bahsetmemiz gerekir ise eğer? Buna cevap verebilmemiz için tarihi çok iyi bir şekilde incelememiz gerekmektedir. Ancak bu şekilde etkilerini çok daha iyi bir şekilde analiz edebilir ve anlayabiliriz…

İlk gözlemlenen Venüs geçişi tarihte 1631- 1639 yıllarında meydana gelmiş. 1631 yılında voyvoda han olarak bilinen taş han inşa edildi. 1631 yılında yaptırılmış büyük bir osmanlı anıt eseridir voyvoda han. kuzey güney konumunda kesme taş ve tuğladan dikdörtgen şeklinde ve dublex olarak inşa edilip 112 odalı ve bir mescidi bulunan bu hanın ortasında büyük bir avlu yer almaktadır. hanın her iki katında avluya bakan revaklar bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Vezüv yanardağı faaliyete geçerek 4000 kişi hayata veda etti,

1639 yılında ise Sultan 1. Mustafa Han Vefat etti, Kasr-ı şirin antlaşması imzalandı, deniz savaşları meydana geldi

İkinci geçiş dönemi 1761 – 1769 yıllarına denk gelmektedir; 1769 yılında Napolyon Bonapart dünyaya gelmiştir, İngiliz kaşif Kaptan Cook Yeni Zellandayı keşfetmiştir.

Üçüncü geçiş dönemi 1874 -1882 yıllarını kapsamaktadır. Norveç Bağımsızlığını ilan etmiş, Winston Churchill dünyaya gelmiş,Evrim teorisinin yaratıcısı, İngiliz biyolog Charles Darwin vefat etti, İstanbul Beyazıt Kütüphanesi kuruldu,

Ve şimdi gözlemlenebilen son geçiş ise 2004 -2012 yıllarına tekamül etmektedir. 2004 yılının ilk çeyreğinde Irak'ta geçici anayasa kabul edilirken, ülkenin birçok yerinde saldırı ve çatışmalar devam etti.
      İspanya'nın başkenti Madrid'in 4 trene düzenlenen saldırılarla kan gölüne döndüğü bu dönemde, Kızıldeniz'e düşen yolcu uçağında 148, Fas'taki depremde de 600'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Genel olarak tarihi incelediğimizde bu geçişler sırasında savaşlar, yeni önemli devrim niteliğinden buluşlar, icatlar, keşifler, bağımsızlıklar meydana gelmiş sürekli. Ama bunu sadece Venüs geçişine bağlamanın hatalı olacağını düşünüyorum. Çünkü bu tarihlerde bu bahsedilen olayların gündeme gelmesini sağlayan başka astrolojik göstergelerde bulunmaktadır. Bu Venüs geçişi için  değil ama 4 haziranda gerçekleşecek olan ay tutulması ve Jüpiter’in ikizler burcuna geçişi  Venüs geçişinden çok daha önemli etkilere sahip. Özellikle bilgi, iletişim, yazılı belgeler, anlaşmalar, sözleşmeler üzerinde oldukça etkisi olacak. Önümüzde ki 3 aylık süreçte tarihi anlamda önem kazanacak imzalar atılabilir, önemli anlaşmalar yapılabilir. Özellikle işin içinde Türkiye’nin olduğu ve uluslar arası platformlarda anlaşmalar, büyük ortaklıklar, girişimler, uluslar arası büyük firmalarla ilgili özellikle iflas gibi durumlar ortaya çıkabilir.

Haziran ayı zaten özellikle çok önemli bir ay, çünkü gökyüzünde ki Uranüs-Pluto gerginliği kendini çok daha etkin bir şekilde hissettirecek, bu gerginlik doğal afetleri ve ölüm oranlarını arttırıcı etkisi bulunmaktadır.

Kısacası tarihsel gelişmeleri de göz önünde bulundurursak şayet, Venüs geçişinin değil ama tutulma ve sert gezegen etkileşimleri haziran ayına damgasına vuracağa benzemekte.



28 Mayıs 2012 Pazartesi

28 Mayıs - 3 Haziran Haftası Burç Analizleri


Koç ve Yükselen Koç
28 Mayıs – 3 Haziran Haftası

Bu hafta etkiler biraz karışık gibi. Gökyüzünde önce Merkür ile Mars gergin etkileşimde olacak akabinde Merkür ile Venüs birlikte hareket ediyor olacaklar. Şimdi bunları biraz açalım; öncelikle bu hafta iletişimsel bir takım sıkıntılar meydana gelebilir, telefonlarınız bozulabilir mars etkisi nedeni ile özellikle işinizi, çalışma ortamınızı bağlana konularla ilgili iletişim ağlarınıza, araçlarınıza dikkat etmenizde yarar var. Bunun yanı sıra trafikte daha dikkatli olmanız gereken bir hafta, iş anlamında toplantılarda ani agresif sert çıkışlar sergileyebilirsiniz, bu çalışma arkadaşlarınızla arasnızda ki ilişkiler de kendini gösterebilir. Hem trafikte hem iş alanında sakinliğinizi korumanıza gereken bir hafta. Yakın çevreniz ve kardeşlerinizle aynı fikirleri paylaşmayabilirsiniz ok ama saygı göstermeyi ihmal etmemelisiniz. Venüs etkisi ile de şehir dışına birkaç günlük seyahat durumu söz konusu olabilir, para ile ilgili sevindirici güzel gelişmeler söz konusu olabilir bu hafta. Bir süredir beklediğiniz haberler sizi sevindirecek şekilde gelebileceği gibi, eskiye, geçmişe ait konuların  üstünden geçmek için oldukça uygun bir hafta.


Boğa ve Yükselen Boğa
28 Mayıs – 3 Haziran Haftası

Bu hafta biraz daha merküryen bir hafta olacak, bilgi, iletişim, seyahat konuları bakımında oldukça aktif ve hareketli. Merkür önce mars ile sert bir etkileşimde olacak akabinde Venüs ile birlikte hareket edecek. Özel hayatınızda gerginliklere karşı dikkatli olmanızda yarar var, özellikle para ve harcamaları işaret eden konularda. Bunun yanı sıra bu hafta borsa, kumar gibi riskli girişimler için pekte uygun bir hafta değil, aceleci ve ani kararlar yüzünden sıkıntılı durumlar oluşabilir. Maddi konularla ilgili önemli bir takım kararlarınızı vermeden önce derin bir nefes alıp sakince düşünmenizde yarar var, gerçekten ihtiyacınız var mı yoksa şu sıralar bu tarz harcamalar sizler için lüks mü ? Venüs etkisi ile de maddi anlamda elbette kazançlarınızı arttırabileceğiniz koşullarla da karşılaşabilirsiniz, eski verdiğiniz borçları alabilir, kaybettiğiniz değerli eşyalarınızı bulabilirsiniz. Hayatınızın şu dönem odak noktası para olarak gözükmekte ve eğer akıllıca adımlar atabilirseniz kazançlarınız hızla artmaya başlayacak. Sadece doğru ve bilinçli bir şekilde organize olmanız ve dağılmamanız gerek.


İkizler ve Yükselen İkizler
28 Mayıs – 3 Haziran Haftası

Bu hafta diğer burçlara nazaran sizlerin yaşamı daha hareketli ve ön planda geçecek. Burcunuzda ilerleyen Merkür hem mars hem de Venüs ile etkileşim içinde olacak. Hızlı hareket etmeniz, hızlı karar vermeniz, hızlı aksiyon almanız gerekebilecek yaşamınızda bir çok konuda. Ama bu acele ve hız içinde sakinleşip, sağlıklı düşünmeye de ihtiyacınız olacak. Bu hafta Mars sert etkileşiminden dolayı, ailenizle aranızda iletişimde gerginlikle vuku bulabilir, fikirlerinze saygı görmekte zorlanabilirsiniz. Bunun yanı sıra bir aile bireyinin rahatsızlığı yüzünden panik yapabilirsiniz ama bu etkiler geçici. Eğer taşınmak, yer değiştirmek gibi bir planınız var ise bu hafta bu gibi işlerde agresyon, sinir edici gelişmeler meydana gelebilir. Venüs etkisi ile de her ne kadar fiziksel açıdan büyük değişimler yapmak için pek uygun bir süreçten geçmeseniz de belki saç renginizde, saç kesiminizde değişime ihriyacınız olabilir, geriye dönüşü zor adımlar atmaktan kaçınarak minik değişimler yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra eski sevgililer, flörtler, eşler pek rahat bırakmayabilir sizleri bu hafta.



Yengeç ve Yükselen Yengeç
28 Mayıs – 3 Haziran Haftası


Bu hafta zihinsel anlamda daha yorucu ve stresli bir hafta sizleri bekliyor, yetiştirilmesi gereken işler, son dakika aksilikleri, koşturmalar, zihnin dağınık olması. Çok yorulacaksınız ama yorulduğunuza sonunda değecek. 12. evinizde ilerleyen Merkür ile Mars sert etkileşimlerinin sonuçları bunlar. Yalnız ani ve gereksiz, kontrolsüz çıkışlarla zarar görebilirsiniz, sakinliğinizi korumanıza yarar var. Özellikle iletişimsel konularda bazı engeller ve aksaklıklar meydana gelebilir ve bunlar hep kontrol dışı gelişmeler olabilir. Yolculuklara çıkmak içinde uygun olmadığı gibi trafikte bir tık daha dikkatli olmanızı önerebilirim. Fikirlerinizi,düşüncelerinizi çok net bir şekilde ifade etmekte zorlanabilirsiniz. Venüs desteği sayesinde bu hafta özellikle rüyalarınız oldukça etkileyici olabilir, özel hayatınızda bir şeylerin üzerinden geçmek, fark etmediğiniz detayları yakalamak içinde keza güzel bir hafta. Bunun yanı sıra eski arkadaşlarla dostlarla bir araya gelebilir, onlardan haberler alabilirsiniz. Bazılarınıza isimsiz çiçekler, mesajlar, hediyelerde gelebilir ve şaşırtabilir sizleri. Birileri size minik aşk oyunları da yapabilir.


Aslan ve Yükselen Aslan
28 Mayıs – 3 Haziran Haftası

Bu hafta oldukça hareketli ve aslında eğlenceli bir hafta sizleri bekliyor. Özellikle sosyal anlamda hareketli, dostlarla, arkadaşlarla daha sık bir araya gelmeye başlıyorsunuz. Yalnız Merkür ve Mars sert etkileşimi yüzünden maddi anlamda sinirlerinizi oynatacak gelişmeler oluşabilir, paranızın hesabını bir türlü yapmakta zorlanabilirsiniz. Maddi konular ve sosyal ilişkileri bağlayan konularda fazlaca harcamalar oluşabilir. Mesela bu hafta arkadaşlarınızla daha çok dışarı çıkıp daha fazla masraf yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra finansal kaynaklarınızla ilintili arkadaşlarınızın desteği sayesinde kazançlarınızı da arttırabilecek fırsatlarda söz konusu olabilecektir. Venüs desteği sayesinde bu hafta iş ve kariyer anlamında oldukça keyifli gelişmeler söz konusu olabilir. Geçmişte yaptığınız bir iş yeniden önünüzde gelebilir kazanç sağlamanız için, eski iş yerinizle temaslar kontaklar kurabilir, yeniden iş teklifleri alabilirsiniz. Uzun süredir görüşmediğiniz dostlarınızla bir araya gelmek içinde güzel bir hafta.


Başak ve Yükselen Başak
28 Mayıs – 3 Haziran Haftası


Şimdi bu hafta sizler biraz daha dikkatli olacaksınız çünkü burcunuzda hala ilerleyen mars (bir türlü çıkamadı gitti burcunuzdan aylardır) Merkür ile sert kontak halinde olacak, bu da iletişim problemleri, sinirlerinizin sınırlarınızı zorlayacak gelişmelere işaret etmekte. Sakinliğinizi korumanızda yarar var. Bunun yanı sıra bu etkileşim ile iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda yöneticilerinizle iletişimsel sıkıntılar, fikir ayrılıkları, gerginlikler de gündeme gelebilir ama çabuk geçiştirilebilecek cinsten olacaktır. Bu dönem projelerinizi hayata geçirmek ve hız kazandırmak için aslında güzel bir süreçtir. Venüs etkisi ile de yurt dışına seyahatler gündeme gelebilir, daha önce gittiğiniz ve de keyif aldığınız yerlere gidebilirsiniz. Yabancılardan veya yabancı kökenli kişi ve kuruluşlardan destek ve fayda görebilirsiniz. Akrabalarınızla ilgili güzle gelişmeler olabileceği gibi, yakın çevrenizin evlilik haberlerini de alabilirsiniz bu hafta. Kariyer anlamında gerginlikler nüks edecek olsa da keyifli bir hafta olacak sizler için.


Terazi ve Yükselen Terazi
28 Mayıs – 3 Haziran Haftası

Bu hafta sağlığımıza biraz dikkat ediyoruz çünkü Merkür ve Mars sert etkileşimde olacaklar v özellikle sağlığınızı ilişkilendiren konularda gerginlikler, sıkıntılar oluşabilir. Özellikle normalde mideniz hassas ise, ülser, gastrit gibi durumlarınız var ise biraz daha dikkatli olmanızda yarar var. Psikosomatik rahatsızlıklara daha yatkın olabilirsiniz. Bunun yanı sıra yaşamınızda ki gelişmeler konusunda kontrol altında tutmanız bir parça zor olabilir, akışa bırakmaya çalışmanızda yarar var bu hafta. Yaşamınızın gidişhatını değşitirecek önemli kararlardan kaçınmakta yarar var. Venüs desteği sayesinde özellikle parayı ilgilendiren konularda nispeten daha şanslı olurken eğer borca falan ihtiyacınız var ise rahatlıkla destek bulabilirsiniz. Seyahatler organize edebilir, yurt dışı ve yabancılarla ilgili konularda sizi sevindirecek güzel gelişmeler meydana gelebilir. Tanıtım, pazarlama, reklam gibi işler içinde oldukça uygun bir hafta. Satürn’ün burcunuzu terk etmesine az kaldı, ekim ayında omzunuzda ki büyük yüklerden kurtulabileceksiniz.


Akrep ve Yükselen Akrep
28 Mayıs – 3 Haziran Haftası


Bu hafta biraz krizler haftası diyebiliriz, yaşamınızda değişim gerektiren konularda aslında kolları sıvamanın tamda vakti. Özellikle sağlıklı ilgili konular için kesenin ağzını biraz daha açmanız gerekebilir. Bu hafta Merkür ile Mars arasında ki gerginlik yüzünden özellikle arkadaşlarınızla, sosyal anlamda ilişkide olduğunuz kişilerle iletişim problemleri, ağız dalaşları, fikir ayrılıkları gündeme gelebilir. Bu hafta sinirler gergin, hatta durduk yere bile olabilir, ruhunuzu huzursuz hissedebilirsiniz, bu yüzden ruhunuzu dinlendirecek müziktir, kitaptır, meditatif çalışmalardır bu gibi şeylere yönelebilirsiniz. Venüs ile Merkür güzel etkileşimi sayesinde ise maddi anlamda güzel gelişmelere işaret ederken eğer kredi gibi ihtiyaçlarınız varsa veya sigorta falan yaptıracaksanız güçlü kişilerden destekler alabilirsiniz. Yalnız özel hayatınızda veya ortaklık gerektiren işlerde minik krizler deneyimleyebilirsinizde. Bu hafta özellikle fikirlerinizi, projelerinizi her yerde anlatmayın çalınma riski yüksektir, dikkatli olmanızı önerebilirim bu konuda.


Yay ve Yükselen Yay
28 Mayıs – 3 Haziran Haftası

Bu hafta Merkür ile Mars arasında ki gerginlikle beraber hem iş, kariyer hem de ilişkiler alanında bir takm gerginlikler, uzlaşma sorunları, stres yaratıcı durumlar söz konusu. Partneriniz, ortağınız veya yöneticilerinizle fikir ayrılıkları, fikir tartışmaları gündeme gelebilir. İstediklerinizi yaptırmakta bu hafta fazla ısrarcı davranabilir ve kabul ettirmekte zorlanabilirsiniz. Bu hafta pek imza atmak, sözleşmeler yapmak için uygun bir hafta sayılmaz açıkçası, aceleci kararlar ve tavırlar size zarar olarak geri dönebilir. Venüs desteği sayesinde özellikle iş ve çalışma ortamına ilişkin konularda genel anlamda keyif verici gelişmelere işaret etmekte, yeni müşteriler, yeni iş projeleri gündeme gelebilir. İşinizle ilgili sizi bir üst levele çıkartacak koşullar, fırsatlar oluşabilir. Sizler için asıl gelişme haziranın ilk haftası oluşacak, çünkü burcunuzda bir ay tutulması meydana gelecek, bununla ilgili ise önümüzde ki hafta detaylı bilgiler veriyor olacağım.


Oğlak ve Yükselen Oğlak
28 Mayıs – 3 Haziran Haftası

Bu hafta iş ve çalışma ortamında sıkıntılı durumlar söz konusu, Merkür ile Mars sert etkileşimi özellikle birlikte çalıştığınız kişilerle ilişkilerde sıkıntılara, sorunlara neden olabilir. İş arkadaşlarınızla fikir birliğine varmakta zorlanabilirsiniz, işlerde aksaklıklar, toplantılarda iptaller, yazılı dökümanlarda kayıplar oluşabilir, dikkatli olmanızda yarar var. Sağlığınızı ilgilendiren konularda da dikkatli olmanızda yarar var, özellikle tansiyon problemi olanlar bu hafta birazcık daha dikkat etmelerinde yarar var. Venüs-Merkür ikilisinin birlikte hareket edeceği bu hafta diyete veya spora başlamak için gayet uygun, hızlı şekillenmeyi ve kilo vermeyi düşünmeyin işler biraz ağırdan gidebilir venüsün geri gitmesinden dolayı ama yararını çok görebilirsiniz. Bunun yanı sıra Venüs desteği sayesinde iş anlamında her ne kadar başta gerginliklerden bahsetsemde durum aslında o kadar vahim değil, Venüs sayesinde iş ve çalışma ortamınıza ilişkin kazançlarınızı ve statünüzü arttıracak gelişmelerde söz konusu olacaktır.


Kova ve Yükselen Kova
28 Mayıs – 3 Haziran Haftası

Bu hafta özel hayatınızda süper hareketlilik söz konusu, Merkür ve Mars etkileşimi sayesinde cinsel temelli flörtler, ilişki başlangıçları söz konusu olabilir. Yalnız bu hafta özellikle maddi anlamda büyük, riskli girişimler için pek uygun değil, buna borsa ve kumarda dahil. Aceleci kararlar ve yatırımlar zarar olarak geri dönebilir, sakin ve ayrıntılara önem vererek hareket etmenizde yarar var. Bu hafta kültürel etkinliklere katılmak, konser, sergi, tiyatro..vb oldukça uygun bir hafta. Bunun yanı sıra yeni hobiler edinmek, vaktinizi size iyi gelecek konularla geçirmek içinde keza öyle. İçinde hız barındıran her türlü konudan uzak durmanızda yarar var. Özel hayatınızda biri var ise iletişim problemleri nüks edebilir, sürekli kendinizi ispat etme, söylediklerimizi kanıtlamak zorundaymış gibi hissedebilirsiniz. Venüs desteği sayesinde yalnız olanlar daha çok eskilere karışabilirler, eski sevgililer ve partnerlerle görüşme ve haberleşme olasılıkları çok yüksek. Yeni ilişkilere başlamak içinde pek uygun bir hafta değil, uzun soluklu olamayabilir, malum şu an gökyüzünde Venüs geri gitmekte.



Balık ve Yükselen Balık
28 Mayıs – 3 Haziran Haftası

Haftanın ilk günleri iş ve çalışma ortamınıza ilişkin konular ön planda olacak. Sağlığınıza biraz dikkat, özellikle yediklerinize içtiklerinize, midenize,bağırsaklarınıza dokunmasın. Yoğun, tempolu bir iş başlangıcı sizleri bekliyor. Hafta ortası itibari ile destek aradığınız anda bulabileceksiniz yalnız karşınızdaki kişileri eleştirirken dozunu kaçırırsanız sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ortaklıklar, sözleşmelerle ilgili konular ön planda olacak. Hafta sonuna doğru ise finansal konulara el atmanız gerekebilir, fren mekanizmanızı çalıştırabilirsiniz. Ödemeler, borçlar, harçlar, krediler, burslar gündeme gelebilir. Hafta sonuna geldiğimizde ise işinizle ilgili size destek olabilecek kişilerle bir araya gelebilirsiniz. İletişim trafiğiniz artıyor, uzak yerlerden haberler alabilirsiniz. Merkür mars sert etkileşimi yüzünden aile içinde gerginliklere karşı dikkatli olmakta yarar var, bunun yanı sıra evde sigorta atımları, kesisc, delici aletler yüzünden sıkıntılar oluşabilir.

















21 Mayıs 2012 Pazartesi

22 - 28 Mayıs Haftası Burç Analizleri


Koç / Yükselen Koç
22-28 Mayıs Haftası

Geçen hafta güneş tutulmasından ve Venüs’ün gerilemesinden bahsetmiştim. Onların etkileri hala devrede. Bu hafta ise nispeten daha iyi bir hafta, Merkür ile Jüpiter birlikte hareket edecekler akabinde Merkür ikizler burcunda geçiş yapacak. Bu hafta para ile ilgili güzel haberler alabilirsiniz, iş imzaları, sözleşmeler gündeme gelebilir. Bu hafta atacağınız imzalar veya çıkacağınız seyahatlerin temeli para, kazanç odaklı olacaktır. Merkür Jüpiter etkileşimi beklediğiniz haberlerin olumlu bir şekilde gelmesi için destek olacaktır. Hafta sonuna doğru Merkür ikizler burcuna giriş yapacak ve 7 hazirana kadar bu burçta seyahat edecek. Bu tarihe kadar yakın çevrenizle daha etkin bir şekilde yakından ilgilenmeye başlayacaksınız, türlü seyahatler organize edebilirsiniz. Bu dönem okumak, araştırmak, bilgi toplamak, arşivlemek için çok ideal bir süreçtir. Yeni eğitime, kursa başlamak içinde. Yalnız bu hafta güneş ile Neptün arasında ki gerginlik yüzünden iş ve kariyerle ilgili konularda isteklerinizi elde etmeniz zor olabilir, gerçekçi yaklaşımlar sergilemekte zorlanabilir, hayal kırıklığı, aldanma gibi durumlar söz konusu olabilir.


Boğa / Yükselen Boğa
22-28 Mayıs Haftası

Geçen hafta güneş tutulmasından ve Venüs’ün gerilemesinden bahsetmiştim. Onların etkileri hala devrede.Bu hafta sizin haftanız diyebiliriz, Merkür ile Jüpiter burcunuzda birlikte hareket edecekler, bu da bu hafta birbirinden keyifli güzel haberlerin geleceğine işaret eder. Bu sağlığınızla ilgili olabilir, paranızla ilgili olabilir, ya da özel yaşamınızla ilgili olabilir. Bunun yanı sıra bu hafta yeni imzalar atabilir, önemli toplantılar yapabilirsiniz. . Hafta sonuna doğru Merkür ikizler burcuna giriş yapacak ve 7 hazirana kadar bu burçta seyahat edecek. Bu tarihe kadar aklınızı para ile ilgili konulara daha çok yoracak, konuşmalarınızın temelini para almaya başlayacak. Zekanızla para kazanmanın yollarını düşüneceksiniz. Maddi koşulları bağlayan anlaşmalar, sözleşmeler de aynı şekilde gündeme gelebilir. Eğer bir çalışansanız zam isteyebilirsiniz mesela. Yalnız bu hafta güneş ile Neptün arasında ki gerginlik yüzünden, arkadaşlarınızla, sosyal çevrenizle uyum sorunu yaşayabilirsiniz, yanlış anlamalar, aldanmalar, hayal kırıklığı gibi durumlar söz konusu olabilir.


İkizler / Yükselen İkizler
22-28 Mayıs Haftası


Geçen hafta güneş tutulmasından ve Venüs’ün gerilemesinden bahsetmiştim. Onların etkileri hala devrede. Bu hafta ise nispeten daha iyi bir hafta, Merkür ile Jüpiter kavuşumu özellikle olası sağlıkla ilgili sorunlarınız var ise çözüme kavuşabileceğinize işaret etmekte, bunun yanı sıra bu hafta rüyalarınız özellikle sizleri çok fazla etkileyebilir, sezgileriniz oldukça güçlenebilir. Aile içinde olası sorunlar içinde çözüm haftası ve barış zamanı. Problemlerin üstesinden rahatlıkla gelebileceksiniz. Hafta sonuna doğru Merkür burcunuza  giriş yapacak ve 7 hazirana kadar bu burçta seyahat edecek. İletişim problemleri sona eriyor, rahat bir nefes almaya başlıyorsunuz, dedikodulardan yırtıyorsunuz artık. Düşüncelerinizi, fikirlerinizi faaliyete sokma zamanı artık sizler için. Yalnız bu süreçte daha fazla konuşmanız gerekebilir, çeneniz biraz daha fazla düşebilir, iletişim ve yazı gerektiren konulara daha fazla odaklanabilirsiniz. Bu hafta güneş ile Neptün arasında ki gerginlik yüzünden üstleriniz, yöneticilerinizle aranızda yanlış anlamalar, anlaşmalar oluşabilir, iş hayatında hata yapmaya, hatalı adımlar atmaya daha müsaitsiniz dikkatli olmanızda yarar var. İş değişikliği için uygun bir hafta değil.


Yengeç / Yükselen Yengeç
22-28 Mayıs Haftası

Geçen hafta güneş tutulmasından ve Venüs’ün gerilemesinden bahsetmiştim. Onların etkileri hala devrede. Bu hafta ise nispeten daha iyi bir hafta, Merkür ile Jüpiter kavuşumu arkadaşlarınızda, dostlarınızda güzel faydalar görebileceğinize, onlardan güzel destekler ve haberler alabileceğinize işaret etmekte. Dostlarınızla beraber seyahatler organize edebilirsiniz, davetlere katılabilirsiniz. Bu hafta dostlukların, arkadaşlıkların değeri bir kez daha anlaşılacak. İş hayatından kazandığınız gelirlerde artışlar meydana gelebilir, parayı bağlayan iş görüşmeleri, projeler gündeme gelebilir. Hafta sonuna doğru Merkür ikizler burcuna giriş yapacak ve 7 hazirana kadar bu burçta seyahat edecek. Bu tarihe kadar yaşamınızda iletişim problemleri gündeme gelebilir, fikirlerinizi bas bas her yerde söyleyemeyin, kendinize saklayın çalınabilir, arkanızdan dönen bir takım dedikodular canınızı sıkabilir. Sözleşme, anlaşma imzalamak için pek uygun bir süreç değildir, kayıplar getirebilir. Bu hafta Güneş ile Neptün gerginliğinden dolayı e-posta ve kurye gönderilerinizde karışıklıklar meydana gelebilir, yurt dışı, yabancılarla ilgili,eğitimle ilgili işler umduğunuz gibi gitmeyebilir, hayal kırıkları oluşabilir.


Aslan / Yükselen Aslan
22-28 Mayıs Haftası


Geçen hafta güneş tutulmasından ve Venüs’ün gerilemesinden bahsetmiştim. Onların etkileri hala devrede. Bu hafta ise nispeten daha iyi bir hafta, Merkür ile Jüpiter kavuşumu kariyerinizle ilgili güzel haberlere, iletişimlere, anlaşmalara, gelişmelere işaret etmekte. İşsizler iş bulabilir, görüşmelere çağrılabilir, terfiler alabilir. İşinizle ilgili seyahatler gündeme gelebilir. Hafta sonuna doğru Merkür ikizler burcuna giriş yapacak ve 7 hazirana kadar bu burçta seyahat edecek. Arkadaşlarınızla beraber daha çok vakit geçirebilecek, onlara akıl hocalıkları yapabileceksiniz. Bunun yanı sıra yeni çevrelere karışmak, yeni insanlarla tanışmak için çok güzel bir süreç başlamış olacak. Yaşamınıza yeni katacağınız kişiler özellikle iş anlamında size güzel destekler sunabileceklerdir. Bu hafta güneş-neptün sert etkileşiminden dolayı arkadaşlarınızla aranızda maddi konular yüzünden bazı yanlış anlamalar, aldanmalar oluşabilir. Arkadaşlarınıza manevi anlamda destekler vermek durumunda kalabilirsiniz, yardımlaşma temaları ön planda olabilecek ama bu biraz sizleri zorlayabilirde.


Başak / Yükselen Başak
22-28 Mayıs Haftası

Geçen hafta güneş tutulmasından ve Venüs’ün gerilemesinden bahsetmiştim. Onların etkileri hala devrede. Bu hafta ise nispeten daha iyi bir hafta, Merkür ile Jüpiter kavuşumu sizleri keyifli seyahatlere sevk edebileceği gibi, eğitim, yurt dışı, yabancılarla ilişkili konularla da sizleri mutlu edecek geliştirmeler yaşatabilir. Devletle ilgili bir takım işleriniz var ise bu hafta hızlı ve sorunsuz bir şekilde çözebileceksiniz. Hafta sonuna doğru Merkür ikizler burcuna giriş yapacak ve 7 hazirana kadar bu burçta seyahat edecek. İş ve kariyerinizi bağlayan konularda iletişim, anlaşmalar, sözleşmeler, toplantılar önem kazanmaya başlayacak. Yeni iş teklifleri alabilirsiniz bu süreçte. İşinizde daha rahat ilerleyebilmeniz için fikirsel anlamda güzel destekler alabileceksiniz. Bu hafta güneş-neptün gerginliğinden dolayı ikili ilişkilerden yana şansınız pek yaver gitmeyebilir, hayal kırıklıkları, problemler, aldanmalar, aldatılma gibi durumlar meydana gelebilir. Ortaklaşa işlerde pek umduğunuz gibi gitmeyebilir.


Terazi / Yükselen Terazi
22-28 Mayıs Haftası

Geçen hafta güneş tutulmasından ve Venüs’ün gerilemesinden bahsetmiştim. Onların etkileri hala devrede. Bu hafta ise nispeten daha iyi bir hafta, Merkür ile Jüpiter kavuşumu sizleri maddi anlamda sevindirecek gelişmeler yaşatabilir, krediniz onaylanabilir, para ile ilgili bir sorunun üstesinden rahatlıkla gelebilirsiniz. Ortaklaşa girişimlerden elde edebileceğiniz kazançlarda artışlar söz konusu olabilecektir. Hafta sonuna doğru Merkür ikizler burcuna giriş yapacak ve 7 hazirana kadar bu burçta seyahat edecek. Sizler için seyahat dönemi başlıyor, valizlerinizi hazırlayın. Yurt dışı, yurt içi bir çok seyahat durumu söz konusu olabilir. Keza eğitim, araştırma ile ilgili konularda yaşamınızda ön plana çıkmaya başlıyor, yeni bir eğitime veya kursa başlayabilirsiniz. Pasaport, vize işlemlerinizi haziran 7’ye kadar halledebilirsiniz. Bu hafta güneş ve Neptün gerginliğinden dolayı sağlığınızı ilgilendiren konularda dikkatli olmanızı tavsiye ederim, cildiniz hassaslaşabilir, alerjiler oluşabilir. Birlikte çalıştığınız kişilerle aranızda uyumsuzluklar, yanlış anlamalar, hayal kırıklığı gibi durumlar oluşabilir.


Akrep / Yükselen Akrep
22-28 Mayıs Haftası

Geçen hafta güneş tutulmasından ve Venüs’ün gerilemesinden bahsetmiştim. Onların etkileri hala devrede. Bu hafta ise nispeten daha iyi bir hafta, Merkür ile Jüpiter kavuşumu sizlere destek ve yardım beklediğiniz her anlamda yardımınıza koşacak, size kazanç getirecek anlaşmalar, sözleşmeler, ortak iş teklifleri gündeme gelebilir. Bu hafta gönül rahatlığıyla imzalarınızı atabilirsiniz. Partneriniz veya ortağınızla beraber seyahat planları yapabilirsiniz. Hafta sonuna doğru Merkür ikizler burcuna giriş yapacak ve 7 hazirana kadar bu burçta seyahat edecek. Bu tarihe kadar maddi konularla ilgili daha çok kafa patlatabilirsiniz, biraz daha bilinmeyen, farklı, spirütüel konular üzerinde araştırmalar, okumalar yapabilirsiniz. Parayla ilgili bir sıkıntı yok, kazançlarınız daha da artmaya başlayacak. Yalnız bu hafta güneş – Neptün sert etkileşimi yüzünden maddi anlamda büyük risklerden uzak durmanızda yarar var, aşk anlamında pek keyifli bir hafta değil, hayal kırıklıkları oluşabilir. Bu hafta diş sağlığınıza da dikkat etmenizde yarar var.


Yay / Yükselen Yay
22-28 Mayıs Haftası

Geçen hafta güneş tutulmasından ve Venüs’ün gerilemesinden bahsetmiştim. Onların etkileri hala devrede. Bu hafta ise nispeten daha iyi bir hafta, Merkür ile Jüpiter kavuşumu sizlere yeni iş anlaşmaları, projeler, yeni müşteriler, işinizle ilgili bir anlaşma, sözleşme, seyahat gibi durumları getirebilir. İş yaşamınızla ilgili koşullarda iyileşme söz konusu olabilir, isteklerinizi daha rahat bir şekilde kabul ettirebilirsiniz. Hafta sonuna doğru Merkür ikizler burcuna giriş yapacak ve 7 hazirana kadar bu burçta seyahat edecek. Bu tarihe kadar yeni anlaşmalar imzalar, ortaklaşa girişimlerde bulunmak için ideal bir süreç olacak. Bunun yanı sıra partnerinize veya ortağınıza daha fikirsel anlamda daha çok destek vermeniz gerekebilir, fikirlerinizle onları kalkındırabilirsiniz. Yalnız bu hafta güneş – Neptün sert etkileşimi yüzünden ev, yuva, aile ile ilgili konularda işler biraz sıkıntılı, problemli gidebilir, işler aksayabilir, ustalar adam gibi çalışmayabilir, evde işler yetişmeyebilir, evde su tesisatına ilişkin bir takım sıkıntılar gündeme gelebilir. Aile ile ilgili konularda yanlış anlamalar, anlaşılmalar, hayal kırıklıkları oluşabilir.



Oğlak / Yükselen Oğlak
22-28 Mayıs Haftası

Geçen hafta güneş tutulmasından ve Venüs’ün gerilemesinden bahsetmiştim. Onların etkileri hala devrede. Bu hafta ise nispeten daha iyi bir hafta, Merkür ile Jüpiter kavuşumu sizlere aşkta süper şanslı bir haftada olduğunuza işaret ettiği gibi, şans oyunları gibi konularda da şansınızı deneyebilirsiniz. Girişeceğiniz riskli atılımların altından rahatlıkla kalkabilir, hamilelikle ilgili güzel gelişmeler gündeme gelebilir. Yeni hobiler edinmek, yaratıcılık gerektiren konulara yönelmek içinde ideal bir hafta. Hafta sonuna doğru Merkür ikizler burcuna giriş yapacak ve 7 hazirana kadar bu burçta seyahat edecek. Bu süreçte sağlığınızı ilgilendiren konularda daha çok araştırma yapabilir, birileri takip edebilirsiniz. Sağlıkla, diyetle, sporla ilgili yazılar ve konular daha çok ilginizi çekmeye başlayabilir. İş arayanlar için güzel bir dönemdir, yeni iş teklifleri, iş görüşmeleri sık sık gündeme gelebilir. . Yalnız bu hafta güneş – Neptün sert etkileşimi yüzünden işinizle ilgili iletişimsel konularda sıkıntılar meydana gelebilir, yanlış faxlar, mailler havada uçuşabilir. Yakın çevrenizle ilişkilerde aldanmalar, hayal kırıklıkları oluşabilir, seyahat planlarınız ertelenebilir, toplantılara geç kalabilirsiniz. Dikkatli olmanızda yarar var.



Kova / Yükselen Kova
22-28 Mayıs Haftası


Geçen hafta güneş tutulmasından ve Venüs’ün gerilemesinden bahsetmiştim. Onların etkileri hala devrede. Bu hafta ise nispeten daha iyi bir hafta, Merkür ile Jüpiter kavuşumu sizlere ev, yuva, aile, yerleşime ait konularda şans ve fırsatlar getirebilecektir keza sizi mutlu edecek tarzda haberlerde aynı şekilde. Yaşamınızla kök salmış problemlere rahatlıkla çözüm yolları bulabileceksiniz. Eğer kredi ile ev almak gibi planınız var ise bu hafta krediniz onaylanabilir veya bütçenize çok uygun bir ev ile karşılaşabilirsiniz. Hafta sonuna doğru Merkür ikizler burcuna giriş yapacak ve 7 hazirana kadar bu burçta seyahat edecek. Bu süreçte aşkta nispeten daha şanslı bir dönem sizleri bekliyor, daha flörtöz olabilir, aynı anda birden fazla kişi ile flörtöz iletişim içine girebilirsiniz. Hamilelikle ilgili haberler alabilir, eğitimle ilgili konularda gökyüzü sizden yana olacaktır. İlginizi çeken, farklı hobilere yönelebilir, araştırabilirsiniz. Yalnız bu hafta güneş – Neptün sert etkileşimi yüzünden maddi anlamda büyük, ayağı yere sağlam basmayan işlere girişmek için çok uygun bir zaman değil. Maddi konular yüzünden sosyal ilişkilerinizde hayal kırıklığı yaratacak durumlarda meydana gelebilir. Ya da en iyi ihtimalle yaratıcılık gerektiren konularda hedeflerinize çok daha rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.


Balık / Yükselen Balık
22-28 Mayıs Haftası

Geçen hafta güneş tutulmasından ve Venüs’ün gerilemesinden bahsetmiştim. Onların etkileri hala devrede. Bu hafta ise nispeten daha iyi bir hafta, Merkür ile Jüpiter kavuşumu sizleri daha araştırmacı bir hale sokabilir, farklı ilginç konular üzerine yoğunlaşabilir, kitaplar satın alabilirsiniz. Bunun yanı sıra tatil planları yapmak, turları araştırmak içinde uygun bir hafta sizler için. Yakın çevrenizden, kuzen gibi yakın akrabalarınızdan, komşularınızdan güzel haberler alabilir, destekler görebilirsiniz. Hafta sonuna doğru Merkür ikizler burcuna giriş yapacak ve 7 hazirana kadar bu burçta seyahat edecek. Bu süreçte yer değiştirmek, ev almak, kiralamak, ev, yerleşim,arazi, toprak, arsa…vs gibi konularda araştırmalar yapmak, sözleşmeler imzalamak için gayet güzel bir hafta. Aile içinde iletişim önemi çok daha artabilir, ailenizle bir süredir yapmayı düşündüğünüz konuşmaları yapabilirsiniz.  Yalnız bu hafta güneş – Neptün sert etkileşimi yüzünden enerjinizin çekilmiş olduğunu hissedebilir, zor hareket edebilir, kendinizi uyuşuk, hafiften kafası güzel hissedebilirsiniz. Tansiyon problemi olanlar dikkatli olmalı bu hafta. Bunun yanı sıra kişisel hedef ve isteklerinizi gerçekleştirmek biraz zor olabilir, hayal kırıklıkları gündeme gelebilir.

















18 Mayıs 2012 Cuma

20-21 Mayıs İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri


Hepinize Selam;

Bu yazıyı yayınlamakta biraz geç kaldım gerçi, çünkü tutulma pazartesi sabaha karşı meydana gelecek saat 02:47’de. Şimdi aslında siz bu tutulmalara aşinasınız çünkü ikizler- yay aksı tutulmaları ilk defa gerçekleşmeyecek. İlkini 1 Haziran 2011 tarihinde, ikincisi 15 haziran 2011’de, 3.cüsünü 25 Kasım 2011’de zaten yaşadınız. Sizin bildiğiniz ve tanıdığınız bir enerji olacak aslında.

İkizler – yay aksında ki tutulmalar, iletişim, eğitim, yargı, yazarlar, siyaset, din, spor, sınav,ordu  demek. Son 1,5 sene içinde bu alanlarda neler yaşadık biliyoruz. Sınavlarda şifre skandalları, balyozu çekici derken bir çok yazarın içeri alınması, orduda meydana gelen değişiklikler, eğitim sisteminde meydana gelen değişim, spor müsabakalarında şike soruşturmaları ve bilimum hadiseler.  Şimdi biz bu sene bu tutulmaların devamını yaşamaya devam edeceğiz kasım ayına kadar. Yine bu ana başlıklarla ilgili konular gündem maddeleri olmaya devam edecek kasım ayı itibari gündem maddeleri değişecek ama bundan kasım ayı akrep burcu tutulmaları zamanında bahsedeceğim…


Şimdi bu 21 mayısta gerçekleşecek olan güneş tutulmasını biraz açalım; bu tutulma halkalı güneş tutulması olacak. Tutulma Pasifik, Asya ve Kuzey Amerika hattı üzerinde gerçekleşecek. Bu bölgeler doğal afetler konusunda riskli diyebiliriz aslında. Aşağıda ki resim tutulma anının gökyüzü haritasıdır. 




Bu tutulmayı diğer tutulmalardan farklı kılan nokta ise şu olacak. Tutulma 0 derece ikizler burcunda meydana gelecek. Astrolojide bir gezegen 29 derecede süper zararlı bir şekilde çalışırken 0 derecede ise süper yararlı etkiler göstereceğine işarettir. Yani az önce saydığım ana başlıklarla ilgili sevindirici, güzel gelişmeler olmasını bekleyebiliriz.

Tutulma zamanı Güneş, Neptün ile sert kontağı olacak. İşte bu biraz sorunlara işaret eder. Güneş- Neptün kontağı kendi içinde savurganlığı, gerçeklerden kaçmaya, hassaslığa, özgüvenin kaybına, fazla fedakarlığa, belirsizliklere, kararsızlıklara, mantıksız koşullara, karmaşalara, düşük dayanma kuvvetine, zayıf bünyeye işaret eder. Bunu global anlamda incelememiz gerekir ise eğer; yönetimde hatalı kararlar, girişimler, yöneticilerin ani rahatsızlıkları, başkanlar, devlet başkanlarının sağlığı ile ilgili kritik durumlar ani rahatsızlıklar ve skandallar, yoğun sisler, seller, havada nem oranın artmasıi yoğun yağışlar  gibi etkileri bulunmaktadır.

Türkiye açısından incelediğimizde ise; tutulma yine Türkiye’nin 12. evine düşmektedir. Bu şaibeli olaylara, kontrol dışı gelişmelere, hapishane, hastane gibi devlete bağlı kapalı alanlarda olası çıkması muhtemel problemlere işaret etmekte. Keza kapalı kapılar ardında yapılacak gizli görüşme ve kararlara da işaret etmekte. Bunun yanı sıra tutulma anında Güneş, Türkiye’nin Mars ve Jüpiter’i ile kontak halinde olacak. Muhalefet içinde sıkıntılara, zorunlu değişimlere, zorlanmalara, yanlış çıkış ve kararlar yüzünden hatalara açıklığa işaret ettiği gibi, muhalefetin elini daha da zorlaştırmakta. Bunun yanı sıra Mars kontağı yüzünden yargı-adalet gibi kavramlar yüzünden gerilimlere işaret ettiği gibi, ani uçak kazaları, havacılık, hava ile ilgili konularda kazalar, endişe yaratacak durumlara da işaret etmekte. Keza bu dönem siyasi ilişkilerin bozulma dönemidir diyebiliriz. Siyasi arenada ani hastalıklar, kayıplar bile oluşabilir. Önümüzde ki 1 ay içinde topraklar, güvenlik, tarım gibi konularda stresli durumlara işaret ederken bir yandan da depremlere karşı hazırlıklı olmamız gerektiği konusunda uyarmakta.

Arkadaşlar halkalı güneş tutulması ATİKS Perseus sabit yıldızı ile kavuşumda olacak, çıkarcı, maceracı bir doğası vardır, kurnaz, ahlaksız,çıkarcı, sapkın zevkler, talihsiz aşk ilişkileri,baştan çıkarma anlamına gelir Ve bunun yanı sıra ALCYONE sabit yıldızı da tutulmanın merkezinde yer alacak, bu değişkenliği, seyahatlerde büyük kazaları, görme bozukluklarına ve yüzde yaralanmalara işaret eder....bu etkileri özellikle ilk 15 gün yaşantımızda çokça deneyimleyebiliriz...

Birazda burçlar bazında göz atalım; burçları nasıl etkileyecek…

Koç ve yükselen Koçlar;

 Beklenmedik, sürpriz, ani seyahatler gündeme gelebilir fakat bu seyahatlerde özellikle gecikmelere, eşya kayıplarına dikkat. İletişim evinizde gerçekleşecek olan bu tutulma internetle ilgili önemli başlangıçlara işaret edebilir, web sitesi yaptırabilir, blog oluşturabilir, her türlü iletişim kanalı ile aktif bir şekilde iç içe olmanız gerekebilir. Yine kardeşlerinizle ilgili önemli mevzular gündeme gelebilir. Taşınma, yer değiştirme, tadilat, ev ile ilgili konular bu tutulma sürecinde ilgilenmeniz gereken konular arasında yer alabilir. Neptün etkisinden dolayı bu saydığım konularla ilgili yanlışlıklar, aldanmalar, kafa karışıklıkları, kararsızlıklar oluşabilir, zihniniz bu günlerde biraz daha dalgın ve toparlamakta zorlanabilirsiniz

Boğa ve yükselen Boğalar;

Finansal konular ön planda. Bütçenizi yeniden değerlendirmeli, gider-gelir dengenizi iyi belirlemeniz gerekiyor. Eğer kişisel haritalarınızda tutulmanın düştüğü yer ve kurduğu kontaklar iyi ise, sürpriz, beklenmedik kazançlarla karşılaşabilirsiniz. Beklenmedik kazançları yanı sıra yine ani giderler de gündeme gelebilir. Yeni kazanç kapıları elde etmek için çalışmalar yapabilirsiniz. Özellikle mesleki anlamda destekleyici etkiler devrede olacak. Neptün etkisinden dolayı, dostluklar, arkadaşlıklar, sosyal ilişkilerde yardımlaşma temaları ön planda olmaya başlıyor. Yalnız sosyal ilişkilerinizde de kendinizi feda edebileceğiniz durumlar oluşabilir, arkadaşlıklardan yana hayal kırıkları oluşabilir.

İkizler ve yükselen İkizler;

Bu tutulma sizin burcunuzda olacağı için çok daha fazla öneme sahip. Öncelikle fiziki görünümünüz ve sağlığınızı ilgilendiren konular devrede. Bunun yanı sıra, ortağınız, partneriniz veya evli olduğunuz kişi ile ilgili stres yaratan, gerginliklerden uzak durmakta fayda var. İş ve kariyerinize ilişkin özellikle sürpriz, beklenmedik ani gelişmelere tanıklık edebilirsiniz. İletişimle ilgili sorunlar, gecikmeler, teknolojik aletlerle aranız pek iyi olmayabilir. İlişkilerde bozulmalar, aksilikler, ayrılıklar, kopuşlar gündeme gelebilir. Neptün etkisinden dolayı kariyerinizle ilgili konularda desteklere, yardımlara işaret ettiği gibi şu dönem bununla ilgili adımlar atmak, değişimler yapmak için pekte uygun bir süreç olmadığına işaret etmekte. Kariyerinizi ilgilendiren konularda kararsızlıklar, kafa karışıklığı oluşabilir.


Yengeç ve yükselen Yengeçler;

Hayatınızda kontrol edemediğiniz veya öngöremediğiniz durumlar ortaya çıkabilir, özellikle risklerden uzak durmak finansal anlamda risklere girişmek için uygun zamanlar değil.  Bu tutulma zamanında yakın çevrenizden birine veya bir arkadaşına önemli bir yardım ve destekte bulunmanız gerekebilir. Hisleriniz kuvvetlenebilir, rüyalar ve bilinçaltı konuları ile ilgilenebilirsiniz. Güneş ile Neptün gerginliğinden dolayı e-posta ve kurye gönderilerinizde karışıklıklar meydana gelebilir, yurt dışı, yabancılarla ilgili,eğitimle ilgili işler umduğunuz gibi gitmeyebilir, hayal kırıkları oluşabilir. Bu dönem sağlığınıza extra dikkat etmenizde yarar var, yediklerinize, içtiklerinize…vs bünyeniz çok kuvvetli olmayabilir, hastalıklara daha kolay yakalanabilirsiniz.


Aslan ve yükselen Aslanlar;

Sosyal çevre ve arkadaşlıklar ön planda, yeni sosyal çevreler içine girebilir, arkadaşlarınızla beraber ortak projeler veya destekler sayesinde finansal kazanımlarınızı arttırmanın yollarını arayabilirsiniz. Özellikle aşk ve çocuklarla ilgili ilişkilerde gerginliklere ve stresli zamanlara dikkat. Hayatınıza yeni insanlar katılabilir bazıları ise ayrılabilir. Bir arkadaşınıza önemli bir destek veya yardımda bulunmanız gerekebilir. güneş-neptün sert etkileşiminden dolayı arkadaşlarınızla aranızda maddi konular yüzünden bazı yanlış anlamalar, aldanmalar oluşabilir. Arkadaşlarınıza manevi anlamda destekler vermek durumunda kalabilirsiniz, yardımlaşma temaları ön planda olabilecek ama bu biraz sizleri zorlayabilirde.


Başak ve yükselen Başaklar;

İş ve kariyer konuları ön planda. Kariyeriniz ile ilgili bir kavşaktan geçebilirsiniz, önemli gelişmeler kapınızda. Ev iş arasında ki dengeyi iyi kurmalı, yer değiştirme, taşınma, tadilat gibi konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Ortağınızın, partnerinizi veya eşinizin finans konuları ile ilgili sürpriz gelişmeler yaşanabilir. güneş-neptün gerginliğinden dolayı ikili ilişkilerden yana şansınız pek yaver gitmeyebilir, hayal kırıklıkları, problemler, aldanmalar, aldatılma gibi durumlar meydana gelebilir. Ortaklaşa işlerde pek umduğunuz gibi gitmeyebilir.

Terazi ve yükselen Teraziler;

Hukuksal konular, idealleriniz, yabancılarla ilişkiler, ticaret konuları ön planda. Yönetici pozisyonunda ki, isim yapmış, hatırı sayılır kişilerle ilişkilere dikkat, bir süredir değiştirmek istediğiniz hayatınızı değiştirebilmek için fırsatlar yakalayabilirsiniz. Yurt dışı ile ilgili işler veya kişilerle ilgili önemli gelişmeler gündeme gelebilir. güneş ve Neptün gerginliğinden dolayı sağlığınızı ilgilendiren konularda dikkatli olmanızı tavsiye ederim, cildiniz hassaslaşabilir, alerjiler oluşabilir. Birlikte çalıştığınız kişilerle aranızda uyumsuzluklar, yanlış anlamalar, hayal kırıklığı gibi durumlar oluşabilir.


Akrep ve yükselen Akrepler;

Eğer finansal kaynak arayışı içinde iseniz bu tutulma zamanında destekleyici etkiler altında olabilirsiniz fakat kazançlar ve kayıplar bir arada görünüyor. Önemli anlaşmalar, sözleşmeler özellikle iş ve kariyerinize ilişkin gündeme gelebilir. Borç,alacak-verecek konularında, eşinizin veya ortağınızın finansal konuları ile ilgili sürpriz gelişmeler kapıda. Sağlığınızı ilgilendiren konulara daha çok harcama yapmanız gerekebilir. güneş – Neptün sert etkileşimi yüzünden maddi anlamda büyük risklerden uzak durmanızda yarar var, aşk anlamında pek keyifli bir hafta değil, hayal kırıklıkları oluşabilir. Bu hafta diş sağlığınıza da dikkat etmenizde yarar var.

Yay ve yükselen Yaylar;

İlişkiler için tamam mı devam mı? Sorusuna yanıt aranacağı zamanlar, önemli hem özel hem de iş ilişkileri kurulabilir. Kötü giden ilişkiler ise tutulmaların desteği ile bitebilirde. Yuva, aile, yer değiştirme, taşınma koşulları ile ilgili de beklenmedik, ani, sürpriz gelişmeler yaşanabilir. İlişkilerle ilgili stresli zamanlar dikkat. güneş – Neptün sert etkileşimi yüzünden ev, yuva, aile ile ilgili konularda işler biraz sıkıntılı, problemli gidebilir, işler aksayabilir, ustalar adam gibi çalışmayabilir, evde işler yetişmeyebilir, evde su tesisatına ilişkin bir takım sıkıntılar gündeme gelebilir. Aile ile ilgili konularda yanlış anlamalar, anlaşılmalar, hayal kırıklıkları oluşabilir.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar;

Gizli, saklı bazı bilgiler ve haberler ortaya çıkabilir, iş ve çalışma koşullarınızda bir değişim, gelişmeler meydana gelebilir, daha fazla çalışmanız, yorulmanız anlamına geliyor. Bu yüzden sağlığa dikkat, özellikle bel bölgesi, uyluk kısmına. Diyet veya spora başlayabilir, sağlıkla ilgili uzmandan danışmanlık alabilirsiniz. güneş – Neptün sert etkileşimi yüzünden işinizle ilgili iletişimsel konularda sıkıntılar meydana gelebilir, yanlış faxlar, mailler havada uçuşabilir. Yakın çevrenizle ilişkilerde aldanmalar, hayal kırıklıkları oluşabilir, seyahat planlarınız ertelenebilir, toplantılara geç kalabilirsiniz. Dikkatli olmanızda yarar var.


Kova ve yükselen Kovalar;

Aşk ve çocuklarla ilgili konular ön planda. Özel ilişkilerde güç, iktidar savaşı zaman zaman zor duruma düşürebilir, yalnız kovalar için oldukça romantik günler kapıda. Çocuk sahibi olmayı düşünenler çalışmalar yapabilirler. Finansal anlamda sürpriz harcamalara karşı dikkatli olmakta fayda var. güneş – Neptün sert etkileşimi yüzünden maddi anlamda büyük, ayağı yere sağlam basmayan işlere girişmek için çok uygun bir zaman değil. Maddi konular yüzünden sosyal ilişkilerinizde hayal kırıklığı yaratacak durumlarda meydana gelebilir. Ya da en iyi ihtimalle yaratıcılık gerektiren konularda hedeflerinize çok daha rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.


Balıklar ve yükselen Balıklar;

yuva, aile, yer değiştirme, taşınma, tadilat, gayrimenkul alım-satım konuları ön planda. Bu işlerle ilgilenirken zaman zama n stres ve baskı altında hissedebilirsiniz. Özellikle iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda güç çekişmelerine dikkat. Özellikle sözleşme gerektiren konular gündeme geldiğince ocak ayının ilk haftasını beklemekte fayda var. güneş – Neptün sert etkileşimi yüzünden enerjinizin çekilmiş olduğunu hissedebilir, zor hareket edebilir, kendinizi uyuşuk, hafiften kafası güzel hissedebilirsiniz. Tansiyon problemi olanlar dikkatli olmalı bu hafta. Bunun yanı sıra kişisel hedef ve isteklerinizi gerçekleştirmek biraz zor olabilir, hayal kırıklıkları gündeme gelebilir.

















15 Mayıs 2012 Salı

Venüs Retrosu - Ne Yapmalı-Ne Yapmamalı



Bugün itibari ile Venüs geri gitmeye başladı, bununla ilgili daha önce detaylı bilgiler yazmıştım. Onu BURADAN okuyabilirsiniz. Şimdi ise bu dönemde ne yapmalı-ne yapmamalı bundan biraz bahsetmek istiyorum…Venüs 15 Mayıs – 29 Haziran Arası geri gidecektir….

  • Yeni ilişkilere başlamak için uygun bir dönem değil, yeni sevgilinin eski sevgilisi özellikle canınızı sıkabilir
  • Bu dönem eski sevgililer bol bol hortlayıp aklınızı karıştırabilir, ayrıldıklarınız yeniden sizlerle temasa geçebilir. Ama exten next olmaz! Retro zamanda gelen yine retro zamanda geri döner..
  • Değerli kayıp eşyalarınızı bulabilirsiniz bu dönemde
  • Büyük maddi yatırımlar yapmak için pek uygun bir süreç değildir, kar edeceğim derken zararla karşılaşabilirsiniz, koşullar şartlar her an değişebilir
  • Estetik gibi vücudunuzda önemli değişimler yapmak için uygun dönem değildir, dudaklarınızı yaptırıcam derken burnunuzdan olmayın sonra
  • Özellikle kadınsal hastalıklar ve cinsel rahatsızlıklar daha sık ortaya çıkar, özellikle cinsel ilişkilerinizde korunmayı ihmal etmeyin, sonra sizleri zührevi hastalıklar hastanesinde toplamayalım
  • Korunmak önemlidir çünkü retro dönemleri istemsiz hamilelikler gündeme gelebilir, sonra canınız sıkılır, kullandığınız prezervatifleri tekrar bir kontrol edin
  • Uzun süredir kullandığınız kozmetiklere karşı cildiniz birden hassasiyet gösterebilir, alerjiler peydah olabilir aman dikkat. Bilmediğiniz etmediğiniz ürünleri denemeyin, doğal ve hafif ürünlere yönelin
  • İlişkileri olanlar bu dönemde ayrılıklar olursa kasmayın kendinizi, her an barışabilirsiniz. Retro zamanı ayrılıklar ayrılıktan sayılmaz
  • İlişkilerde yanlış anlamalar, dedikodular ve gereksiz kıskançlıklar yüzünden canınız sıkılabilir dikkatli olun, dolduruşa gelmeyin
  • Paranın bir türlü bereketi olmaz, gelen gider ne olduğunu sizde anlamazsınız
  • İlişkilerinizi gözden geçirmek, hatalı tarafları yakalamak ve onarmak için güzel zamanlardır
  • Bu dönem süper kilo alınır, ay su içsem yarıyor dersiniz, abartılı yemek yeme ihtiyacı artar, midenizde sanki kara delik vardır, doymak bilmezsiniz
  • Özellikle erkekler pisuarlarda çişinizi yaparken dikkat edin, hastalık falan kapmayın
  • İlişkilerde kafa karışıklığı, zihin karışıklığı dönemidir, en çok aldatma aldatılma hikayelerinin gündeme geldiği zamandır.
  • Hamilelik için risklidir, düşüklerin en çok olduğu dönemlerdir, doktorunuzla irtibatı koparmayın
  • Barış ve huzuru yakalamak bu süreçte biraz zordur
  • Bu dönem biraz daha fahişe ruhlu olmaya eğilimliyizdir, ahlaki değerlerimizi korumaya özen gösterelim
  • Evlilik, söz, nişan gibi aktiviteler için uygun zaman değildir arkadaşlar
  • Yaptığınız diyetten memnun kalmayabilirsiniz, zor kilo verilir
  • Değerli pahalı eşyalar almak için de pek uygun zaman değildir
  • Yeni ortak işlere başlamak için hiç uygun bir süreç değildir, ortağınız kazık atabilri, güveniniz sarsılabilir…vs

Bu listeye bir şeyler daha sonradan ekleyebilirim…




14 Mayıs 2012 Pazartesi

15 - 22 Mayıs Haftası Burç Analizleri


Koç ve Yükselen Koç;
15-22 Mayıs Haftası

Yılın en önemli haftalarından bir tanesine giriş yapıyoruz, bu hafta hem Venüs geri gitmeye başlayacak ve haziran sonuna kadar sürecek hem de ikizler burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek. Hemen bunların etkilerinden hızlı bir şekilde bahsedelim. Venüs sizlerin 3. evinde geri gidiyor olacak, hayatımızı ve kendimizi güzelleştirmek adına attığımız adımlar geri tepebilir, istediğimiz sonuçları alamayabiliriz veya engellerle, gecikmelerle karşılaşabiliriz. 3. evinizde geri gidecek olan Venüs, tatil ve dinlenmek için çıkacağınız bir yolculukta daha fazla yorulacağını gösterebileceği gibi, yazışmalarınızda bazı karışıklıklar, adres yanlışlıklarında olabileceğini gösteriyor. Veya editörünüz sizi arayıp veya yayın eviniz yazılarınızı kaybettiğini söyleyebilir. Seyahat esnasında çantanıza sahip çıkın. Venüs bu gibi karmaşalar yaratabilir yaşamınızda. Şimdi de en önemlisi güneş tutulması ve etkilerine geçelim; Beklenmedik, sürpriz, ani seyahatler gündeme gelebilir fakat bu seyahatlerde özellikle gecikmelere, eşya kayıplarına dikkat. İletişim evinizde gerçekleşecek olan bu tutulma internetle ilgili önemli başlangıçlara işaret edebilir, web sitesi yaptırabilir, blog oluşturabilir, her türlü iletişim kanalı ile aktif bir şekilde iç içe olmanız gerekebilir. Yine kardeşlerinizle ilgili önemli mevzular gündeme gelebilir. Taşınma, yer değiştirme, tadilat, ev ile ilgili konular bu tutulma sürecinde ilgilenmeniz gereken konular arasında yer alabilir.


Boğa ve Yükselen Boğa;
15-22 Mayıs Haftası


Yılın en önemli haftalarından bir tanesine giriş yapıyoruz, bu hafta hem Venüs geri gitmeye başlayacak ve haziran sonuna kadar sürecek hem de ikizler burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek. Hemen bunların etkilerinden hızlı bir şekilde bahsedelim. Venüs sizin 2. evinizde geri gidecek. 2. evinizde, yönetici gezegeniniz geri gitmeye başlıyor. Bu süreçte, eşyaları koyduğunuz yerde bulamayabilirsiniz, kaybedebilirsiniz iyi etkisi ise, eskiden kaybolmuş olan değerli eşyalarınız birden ortaya çıkabilir. Bazı şeylere gereğinden fazla ödeme yapabilirsiniz. Hesap hataları gündeme gelebilir. Aldığınız yeni giysilerin başına bir şeyler gelebilir. Birlikte olduğunuz kişi ile parasal konular yüzünden gerilebilirsiniz. Ve güneş tutulması ise sizleri şu şekilde etkileyebilecektir; Finansal konular ön planda. Bütçenizi yeniden değerlendirmeli, gider-gelir dengenizi iyi belirlemeniz gerekiyor. Eğer kişisel haritalarınızda tutulmanın düştüğü yer ve kurduğu kontaklar iyi ise, sürpriz, beklenmedik kazançlarla karşılaşabilirsiniz. Beklenmedik kazançları yanı sıra yine ani giderler de gündeme gelebilir. Yeni kazanç kapıları elde etmek için çalışmalar yapabilirsiniz. Özellikle mesleki anlamda destekleyici etkiler devrede olacak.


İkizler ve Yükselen İkizler;
15-22 Mayıs Haftası

Yılın en önemli haftalarından bir tanesine giriş yapıyoruz, bu hafta hem Venüs geri gitmeye başlayacak ve haziran sonuna kadar sürecek hem de ikizler burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek. Hemen bunların etkilerinden hızlı bir şekilde bahsedelim. Venüs burcunuzda geri gidecek. özellikle fiziki görünümünüzü değiştirecek operasyonlardan kaçınmanız gerektiğine işaret ediyor, kilo alabilirsiniz, ilişkilerinizde yavaşlama, durağanlaşma başlayabilir, Estetik operasyonlar için uygun bir süreç değil. Eğer sanat ile ilgili bir işte, yaratıcılık gerektiren bir alanda çalışıyorsanız, oldukça özgün eserler ortaya çıkartabilirsiniz. Romantik ilişkilerde içsel olarak derinlik, tutku ve cinsellik ağır basabilir.Eşinizi, ortağınızı yeniden değerlendirmeye tabii tutabilirsiniz. Bu dönemde eski bir ilişkinin tekrar hayatınıza girmesi de beklenebilir. Maddi konular, yatırımlar ve gayrimenkul alımı için de, Venüs’ün geri gittiği dönemler önerilmez. Kozmetiklerden kaynaklanın alerji gibi sorunlarla da karşılaşabilirsiniz. Güneş tutulması etkileri ise; bu tutulma sizin burcunuzda olacağı için çok daha fazla öneme sahip. Öncelikle fiziki görünümünüz ve sağlığınızı ilgilendiren konular devrede. Bunun yanı sıra, ortağınız, partneriniz veya evli olduğunuz kişi ile ilgili stres yaratan, gerginliklerden uzak durmakta fayda var. İş ve kariyerinize ilişkin özellikle sürpriz, beklenmedik ani gelişmelere tanıklık edebilirsiniz. İletişimle ilgili sorunlar, gecikmeler, teknolojik aletlerle aranız pek iyi olmayabilir.


Yengeç ve Yükselen Yengeç;
15-22 Mayıs Haftası

Yılın en önemli haftalarından bir tanesine giriş yapıyoruz, bu hafta hem Venüs geri gitmeye başlayacak ve haziran sonuna kadar sürecek hem de ikizler burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek. Hemen bunların etkilerinden hızlı bir şekilde bahsedelim. Venüs gerilemesi ile  inanılmaz orijinal fikirlerle dolup taşan bir zihne sahip olabilirsiniz. Özgün eserler vermek için harika! Ama platonik aşklar yiyip bitirebilirde sizi. Geçmişe ait unuttuğunuz ne varsa rastlaşma, hatırlama zamanı şimdi. En kötü kabusları bile! Sağlığa çok dikkat. Özellikle cinsel organlara. Kuruntular, kuşkular, paranoyalar sarabilir 4 bir yanınızı. Kendinizi, ruhunuzu rahatlatacak şeylere yönelin. Estetik falan aman ha! Eğer bir ilişkiniz var ise kritik zamanlarda geçiyor olabilirsiniz. Güneş tutulması ile; hayatınızda kontrol edemediğiniz veya öngöremediğiniz durumlar ortaya çıkabilir, özellikle risklerden uzak durmak finansal anlamda risklere girişmek için uygun zamanlar değil.  Bu tutulma zamanında yakın çevrenizden birine veya bir arkadaşına önemli bir yardım ve destekte bulunmanız gerekebilir. Hisleriniz kuvvetlenebilir, rüyalar ve bilinçaltı konuları ile ilgilenebilirsiniz.



Aslan ve Yükselen Aslan;
15-22 Mayıs Haftası

Yılın en önemli haftalarından bir tanesine giriş yapıyoruz, bu hafta hem Venüs geri gitmeye başlayacak ve haziran sonuna kadar sürecek hem de ikizler burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek. Hemen bunların etkilerinden hızlı bir şekilde bahsedelim. Venüs gerilemesi ile özellikle arkadaşlıklar, sosyal ilişkiler, grup aktiviteleri ve işten kazandığınız gelirlerde zaman zaman gecikmeler meydana gelebilir. Venüs, güzellik, sanat, ilişkilerle ilgilidir en genel anlamıyla. 11. evinizde geri gidiyor olması, arkadaşlarınızla olan ilişkilerde zaman zaman zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Ama güzel bir haberimde var. Uzun süredir görüşmediğiniz arkadaşlarınızla da bir araya gelme zamanı! Eğer gelirinizi sanat veya ilgili bir işten kazanıyorsanız ödemelerde gecikmeler meydana gelebilir. Güneş tutulması da ikizler burcunda gerçekleşecek; Sosyal çevre ve arkadaşlıklar ön planda, yeni sosyal çevreler içine girebilir, arkadaşlarınızla beraber ortak projeler veya destekler sayesinde finansal kazanımlarınızı arttırmanın yollarını arayabilirsiniz. Özellikle aşk ve çocuklarla ilgili ilişkilerde gerginliklere ve stresli zamanlara dikkat. Hayatınıza yeni insanlar katılabilir bazıları ise ayrılabilir.


Başak ve Yükselen Başak;
15-22 Mayıs Haftası

Yılın en önemli haftalarından bir tanesine giriş yapıyoruz, bu hafta hem Venüs geri gitmeye başlayacak ve haziran sonuna kadar sürecek hem de ikizler burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek. Hemen bunların etkilerinden hızlı bir şekilde bahsedelim. Venüs gerilemesi ile İş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda gecikmeler, engellenmelerle karşılaşabilirsiniz. Eski iş başvurularınız canlanabilir, sizi arayabilirler veya eski işinizle ilgili bazı görüşmeler gündeme gelebilir. Eğer işiniz sanatla ilgili ise, çok özgün eserler ortaya çıkarabilir bunları sergileyebilirsiniz. Özellikle kadın figürleri ile zorlanmalar olabilir, iş ilişkilerinde özellikle dengeyi yakalamanız zorlaşabilir. Güneş tutulması etkisi ile de; İş ve kariyer konuları ön planda. Kariyeriniz ile ilgili bir kavşaktan geçebilirsiniz, önemli gelişmeler kapınızda. Ev iş arasında ki dengeyi iyi kurmalı, yer değiştirme, taşınma, tadilat gibi konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Ortağınızın, partnerinizi veya eşinizin finans konuları ile ilgili sürpriz gelişmeler yaşanabilir.


Terazi ve Yükselen Terazi;
15-22 Mayıs Haftası


Yılın en önemli haftalarından bir tanesine giriş yapıyoruz, bu hafta hem Venüs geri gitmeye başlayacak ve haziran sonuna kadar sürecek hem de ikizler burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek. Hemen bunların etkilerinden hızlı bir şekilde bahsedelim. Venüs gerilemesi ile İlişkiler test aşamasında, özellikle birlikte olduğunuz kişi ile aranızda mesafeler var ise. Eğitim, yayıncılık, iletişimle ilgili konularda zaman zaman aksaklıklar meydana gelebilir. Akrabalarınızla ilgili gizli kalmış bazı şeyler açığa çıkabilir, bazı duyumlar alabilirsiniz. Çok uzun süredir görüşmediklerinizle de bir araya gelebileceğiniz ortamlar olacaktır. Güneş tutulması etkisi ile de; hukuksal konular, idealleriniz, yabancılarla ilişkiler, ticaret konuları ön planda. Yönetici pozisyonunda ki, isim yapmış, hatırı sayılır kişilerle ilişkilere dikkat, bir süredir değiştirmek istediğiniz hayatınızı değiştirebilmek için fırsatlar yakalayabilirsiniz. Yurt dışı ile ilgili işler veya kişilerle ilgili önemli gelişmeler gündeme gelebilir.



Akrep ve Yükselen Akrep;
15-22 Mayıs Haftası

Yılın en önemli haftalarından bir tanesine giriş yapıyoruz, bu hafta hem Venüs geri gitmeye başlayacak ve haziran sonuna kadar sürecek hem de ikizler burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek. Hemen bunların etkilerinden hızlı bir şekilde bahsedelim. Venüs gerilemesi ile 8. evinizde 29 Hazirana kadar geri gidecek olan Venüs, özellikle başkalarına ait parasal konular,miraslar, ödemeler konusunda etkilerini gösterecektir. Şimdi iyi haber, sizi defalarca ret eden banka birden size kredi vermek için arayabilir, eski borçlarınızı geri alabilirsiniz, eski sevgilinizde sizi arayabilir. Şimdi iyi olmayan haberlere geldi sıra, eski sevgilinizin size geri dönmesi bir daha ayrılmayacağınız anlamına gelmiyor, unutmayın Retroda geldi, geldiği gibi gidebilirde. Parasal anlamda özellikle, kaldırabileceğinizden daha fazla yükün altına girmeyin, yoksa uzun vade de acısı çok fena çıkar. Eski kıyıda köşede unuttuğunuz faturanız, ödemeniz gereken bir taksit, kredi..vb kapınızı çalabilir. Eşinizin maddi durumu bir süreliğine durgunlaşabilir. Duygusal ilişkilerde yanlış anlaşılmalar. Hanımlar kişisel bakımlarınızı yaparken biraz daha dikkatli olmalısınız. Bankadan çektiğiniz kredi dışında birden beklenmedik masraflar çıkabilir.Güneş tutulması etkisi ile de; eğer finansal kaynak arayışı içinde iseniz bu tutulma zamanında destekleyici etkiler altında olabilirsiniz fakat kazançlar ve kayıplar bir arada görünüyor. Önemli anlaşmalar, sözleşmeler özellikle iş ve kariyerinize ilişkin gündeme gelebilir. Borç,alacak-verecek konularında, eşinizin veya ortağınızın finansal konuları ile ilgili sürpriz gelişmeler kapıda.


Yay ve Yükselen Yay;
15-22 Mayıs Haftası

Yılın en önemli haftalarından bir tanesine giriş yapıyoruz, bu hafta hem Venüs geri gitmeye başlayacak ve haziran sonuna kadar sürecek hem de ikizler burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek. Hemen bunların etkilerinden hızlı bir şekilde bahsedelim. Venüs gerilemesi ile  Aşk ilişkilerinde problemler meydana gelebilir. Gecikmeler yaşanabilir, duygularınızdan emin olamayabilirsiniz. İlişkileri olanlar için özellikle, karar vermek için pek sağlıklı zamanlar değil. Venüs 29 Hazirana kadar Retro yapacak. Bu retro döneminde, beklenmedik bir şekilde eski ilişkileriniz, flörtleriniz hortlayabilir. Yine estetikle ilgili işler için pekte uygun zamanlar değil. Finansal açıdan da ödemeler gecikebilir, dikkat etmezseniz kilo alabilirsiniz. Yeni tanışacağınız kişilerle ilişkilerin ömrü pekte uzun olmayabilir.Yeni ortaklıklar için verimli zamanlar değil. Üzerinize tembellik çökebilir, hareket etmeniz zorlaşabilir. Güneş tutulması etkisi ile de, İlişkiler için tamam mı devam mı? Sorusuna yanıt aranacağı zamanlar, önemli hem özel hem de iş ilişkileri kurulabilir. Kötü giden ilişkiler ise tutulmaların desteği ile bitebilirde. Yuva, aile, yer değiştirme, taşınma koşulları ile ilgili de beklenmedik, ani, sürpriz gelişmeler yaşanabilir. İlişkilerle ilgili stresli zamanlar dikkat.


Oğlak ve Yükselen Oğlak;
15-22 Mayıs Haftası

Yılın en önemli haftalarından bir tanesine giriş yapıyoruz, bu hafta hem Venüs geri gitmeye başlayacak ve haziran sonuna kadar sürecek hem de ikizler burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek. Hemen bunların etkilerinden hızlı bir şekilde bahsedelim. Venüs gerilemesi ile    6. evinizde geri giden Venüs, öncelikle sağlıkla ilgili dikkat etmeniz gereken zamanları işaret ediyor. Belki kendimi tekrar etmiş olacağım ama, cinsellikle ilgili rahatsızlıklar, genital bölge sorunları, kum, taş , idrar yolları, mesane gibi organlara dikkat. Spora veya diyete başlamayı düşünüyorsanız, doğru programda olduğunuza emin ol. Sporda sakatlanmalara karşı dikkatli olun. Eğer diyet yapmaya karar verdiyseniz, Venüs retro olduğu için, her zamankinden daha yavaş kilo vermeye başladığınızı fark edebilirsiniz. Günlük rutin işlerinizde zaman zaman aksilikler, gecikmeler meydana gelebilir. Daha önce kaybolan bir ev hayvanınız geri de gelebilir. Güneş tutulması etkisi ile de; Gizli, saklı bazı bilgiler ve haberler ortaya çıkabilir, iş ve çalışma koşullarınızda bir değişim, gelişmeler meydana gelebilir, daha fazla çalışmanız, yorulmanız anlamına geliyor. Bu yüzden sağlığa dikkat, özellikle bel bölgesi, uyluk kısmına. Diyet veya spora başlayabilir, sağlıkla ilgili uzmandan danışmanlık alabilirsiniz.


Kova ve Yükselen Kova;
15-22 Mayıs Haftası

Yılın en önemli haftalarından bir tanesine giriş yapıyoruz, bu hafta hem Venüs geri gitmeye başlayacak ve haziran sonuna kadar sürecek hem de ikizler burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek. Hemen bunların etkilerinden hızlı bir şekilde bahsedelim. Venüs gerilemesi ile  Aşk, çocuklar, hobilerle ilgili konularda ki gelişmelerin biraz yavaşlamaya başladığını görebilirsiniz. 29  Hazirana kadar Venüs geri gidecek. Birden alevlenen, hızlı gelişmelerin olduğu aşk ve flört hayatınız birden duruldu, sakinleşti. Ya da cinsellikten bir anda eskiden olduğu kadar zevk alamıyorsunuz? Merak etmeyin geçici bu etkide 29 Hazirana  kadar sadece. Eski aşklar ve flörtlerle biraz zaman geçirebilirsiniz. Çocuk sahibi olmayı düşünenler, işleriniz biraz uzayabilir. Hamile kalma riski düşük olacağı gibi, beklenmeyen, istenmeyen gebelik durumları ile de karşılaşabilirsiniz. Aşk ve çocuklarla ilgili konular ön planda. Özel ilişkilerde güç, iktidar savaşı zaman zaman zor duruma düşürebilir, yalnız kovalar için oldukça romantik günler kapıda. Çocuk sahibi olmayı düşünenler çalışmalar yapabilirler. Finansal anlamda sürpriz harcamalara karşı dikkatli olmakta fayda var.


Balık ve Yükselen Balık;
15-22 Mayıs Haftası

Yılın en önemli haftalarından bir tanesine giriş yapıyoruz, bu hafta hem Venüs geri gitmeye başlayacak ve haziran sonuna kadar sürecek hem de ikizler burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek. Hemen bunların etkilerinden hızlı bir şekilde bahsedelim. Venüs gerilemesi ile Eğer ev tadilatı, dekorasyon değişikliği, taşınma gibi işlemleri düşünüyorsanız bunları retrodan önce zamanda halletmeniz yerinde olacaktır. Venüs gerilediği zamanlar, estetik, dekorasyon, bir şeyleri yenileme, güzelleştirme ile ilgili konularda gecikmeler, istediğiniz sonuca ulaşamama durumu ile karşılaşabilirsiniz. Evinizde daha çok zaman geçirmek isteyebilir hatta biraz tembelleşebilirsiniz. Mesela; evinizi boyatmaya karar verdiniz, boyayı seçtiniz ama bir baktınız sizin duvarınızda o umduğunuz rengi yakalayamadınız veya boyayı yapacak olan usta birden hastalandığının haberini veriyor ve zamanında işe gelemiyor. Aile içerisinde eskiye ait konular tekrar gündeme gelebilir, konuşulabilir. Güneş tutulması etkisi ile de;  yuva, aile, yer değiştirme, taşınma, tadilat, gayrimenkul alım-satım konuları ön planda. Bu işlerle ilgilenirken zaman zama n stres ve baskı altında hissedebilirsiniz. Özellikle iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda güç çekişmelerine dikkat.