30 Kasım 2011 Çarşamba

Susan Miller ile Röportaj




Bir süre önce Susan Miller’in Basın Danışmanı ve PR işleri ilgilenen Edward Rubinstein ile görüşmeye başladım. Akabinden kendisinden Susan Miller minik bir röpotaj yapması için yardım istedim ve beni kırmadı Susan Miller ile görüşmemi sağladı. Hem kendim hem de sizler için Susan’a birkaç soru yönelttim, kendisini hayatıma kattığım için memnunum. Umarım aşağıda ki röportajı okurken sizde benim aldığım kadar keyif alırsınız…. Tahmin edersiniz ki yazışmamız İngilizce oldu, bu yüzden bu röportajın hem İngilizce (Orijinal,) hem de Türkçe versiyonu olacak.Çevirilerde hatalar etmiş isem şimdiden affola…


Dinçer Güner:
Özgür irade ve kader arasındaki farkı nasıl değerlendiriyorsunuz? 
(How do you deal with the difference of fate and free will?)


Susan Miller:

Astrolojide akımları görebiliriz ama bunların hangisini seçeceğinizi bilemem. Mesela, eğer en iyi açılara sahipseniz, eğer bu akımın avantajını kavramadan isteklilik ve belirginlik evrenini göstermiyorsanız, hiçbirşey olmaz. Enerjinizi denkleme eklemeniz gereklidir!.. işte bu motoru çalıştıran anahtardır. Cesaretli yaşamanız ve korkusuzca kararlar almamanız gereklidir. Bunlar hiçbir zaman çalışmaz. Geçmişe bakmamanız gereklidir, sadece ileri...Hayatta kaldığınız sürece, neyin sizi rahatsız ettiğini çözmeniz ve düzeltmelisiniz. Hayat sihirli bir hediyedir ve iyi şekilde kullanılmalıydı.

In astrology, we can see influences, but I will not able to know what you choose to do. For example, if you have the very best aspects, if you don't show the universe your willingness and determination to take advantage of that influence, nothing will happen. You need to add your energy to the equation! it is the key that makes the engine go! You must live courageously and not make decisions out of fear. Those never work out. You must not look backward, only forward. As long as you are alive you can always fix what is troubling you. Life is a magical gift and should be used for good. 



Dinçer Güner:
Şimdilerde neptün kovadan çıkıp balığa girecek ?
(In a few times, Neptun will exit out of Aquarius and will enter in Pisces.)

Susan Miller:
Kovadaki neptün bize dijital çağa doğuş yardımında bulundu. Böylelikle bazı ilişkiler kovanın yarattığı mesafe yüzünden yara aldı. Mesela, diyebilirsiniz ki cep telefonuyla heryerde olabilirsin. Veya bir sonraki yazılı mesajınız sayesinde olay bitebilir. Neptünün kovanın içinde bulunduğu "dip" kısımlardan korkarım. Neptünün balıkta olması size ilişkilerde daha sık donunuş ve ilişki odaklılık verecektir. Duygu ve romantizm eksik bıraktığı yerden devam edecektir.

Neptune in Aquarius helped us give birth to the digital age. However, some relationships are hurt by the distance created by Aquarius. For example, you can say you are anywhere when you are on the cell phone. Or, you can break up by text message. I am horrified by some of the "down" sides of Neptune in Aquarius--the duplicious sides. Neptune in Pisces will help make relationships much more touch and feel oriented. Sentiment and romance will come back to places it's been missing. 




Dinçer Güner:
Astrolojinin hak ettiği değere ulaşacağını düşünüyor musunuz? Astroloji hak ettiği değeri alacak mı?
(Do you think that astrology will be have a value deserved? Will Astrology ever be valued in the way it is deserved? )


Susan Miller
Kesinlikle evet. Dijital çağın iyi tarafı tek kişiden çok kişiye bilginin verilmesi. insanlar astrolojinin kendi bilgisayar ekranlarında çalıştığını gördüklerinde hayran kalacaklar.

Yes, absolutely. The good side of the digital age is that information is given to one and all--when people see how astrology works in the privacy of their own computer screen, they will be impressed. 


Dinçer Güner 
Terzi kendi söküğünü dikemez derler, peki siz kendi haritanıza bakıp önlemler alabiliyor musunuz? Etkili bir şekilde kendi haritana bakabiliyor musun?
(It says that tailor cannot sew its own rip. It's a turkish statement. Well, can you sew your own vital rip using astrological matters or can you intercept these rips? *** Can you effectively read your own chart? )



Susan Miller;
Ben kendi haritama akabildiğimi hissediyorum ve yapabildiğimin en iyisini buluyorum!.. şüphesiz! zor bir faz karşına çıktığında durmamalısın, ama olaylar hayatında zorluk çıkarmakta durmayacaktır...bunu yapamayız. ancak onlara karşı nasıl tepki verebileceğimizi kontrol altına alabiliriz.. onları öğrenebilir ve güçlü olmaya başlayabiliriz. Astroloji kesinlikle bize felsefi perspektif vermektedir

I feel I can read my own chart and make the most of what I find! Of course!  you cannot stop a difficult phase from coming, but what matters is not stopping difficulties in life--we can't do that--but we can control how we react to them! We need to learn from them and become stronger! Astrology can certainly give us philosophical perspective. 


Dinçer Güner;
Bir haritaya baktığınızda birçok şey görüyorsunuz; gerçekten göremediğiniz şeyler nelerdir?
(When you look at a chart, you see a lot of things; well what are the things that you can not see really? )

Susan Miller
Yargılanmakta olan bir insanın suçlu veya masum olduğunu göremiyorum. senin yüreğinde ne olduğunu göremiyorum. Sadece bunu sen kendin görebilirsin

I cannot see guilt or innocence in a person on trial. I cannot see what is in your heart. Only you can see that. 


 
.

Dinçer Güner
Neden astroloji? bu sorunun karşılığını ararken kendini astrolojinin içinde mi buldun mu?
(Why astrology? Have you find yourself into astrology when you search the answer of this question?)

Susan Miller
Evet, tekrar yürüyebilirmiyim acaba diye astroloji öğrendim.
Yes, I learned astrology to find out if I would ever walk again.


Dinçer Güner
Astroloji ve din birlikte yorumlanabilir mi ve ya olmaz mı, senin düşüncen nedir?
(For your opinion, astrology and religion must have commentate together or not?)


Susan Miller
Allahın gezegenleri bir amaç için yarattığını hissediyorum, sadece uzaydaki güzellikleri için olduğunu sanmıyorum. Ben dindar bir katoliğim ve din dışı bir çalışma içerisinde asla olamam. İnsanlar astrolojinin geleceği görme olduğunu sanıyorlar ama değil. bu astrolojik dönemlerdeki bir çalışma; bazıları karmaşık ve zor, diğerleri özgürlükçü ve geniş, hatta eğlenceli ve faydalı. Hayat için birşeyler yapmak bizim ötemizde. Sizin dini görüşleriniz güncel olarak bir grafikte yansıtılır, 9. evde (dogma) ve 12. evde (saf benlik, her gerçeği gerek kalmadan ortaya koyan). Ben çok korkunç ameliyatlar geçirdim. neredeyse kansızlıktan ölüyordum.  38 adet kan transfüzyonum vardı. Allahı seviyorum ve dinim hayatımın en önemli parçası, 2çocuğumla birlikte...Hayatımı dinim olmadan hayal edemiyorum. Öyleyse evet, astroloji ve din karışımının güzelliğini hissediyorum.  Ortaçağda insanlar "saturn bana bunu yaptı" "merkür rötarı bana bunu etti" derlerdi. Hayır, özgür irade sahibisin...Ne yaptıysan o oldu. Bizler yaptığımız herşey için kişisel sorumluluk yüklenmeliyiz.



I feel God created the planets for a reason, not only for their beauty in space. I am a devout Catholic and would never study anything that was anti-religion. People assume astrology is about predestination, but it is not--it is the study of astrological cycles, some that are constricting and difficult, others that are liberating and expansive, even joyous and rewarding. It is up to us to make the most of life. Your religious views are actually reflected in a chart, in the ninth house (dogma) and the twelfth house (pure belief, without having to have every single fact revealed). I have gone through terrible operations where I nearly bled to death. I have had 38 blood transfusions. I love God, and my religion is the most important part of my life, along with my two children. I cannot imagine my life without my religion. So yes, I feel astrology and religion blend beautifully. In the middle ages people used to say, "Saturn made me do it" or "Mercury retrograde made me do it.' No, you have free will. You did whatever you did. We must take personal responsiblity for all that we do.

Dinçer Güner;
Ve ne zaman astroloji ile çalışmaya başladınız? 
(And when did you start to work with astrology? )


Suzan Miller  

Güzellik Dergisi için 1987 yılında ilk işim oldu. Ticari fotografçılık için bir ajansla çalıştım.  Bundan sonra, benim ilk büyük işim, 1992 yılında McCall için oldu. McCall 5 milyon okuyucuları ile büyük bir dergiydi.  Orada başladım, Elle gibi büyük dergilerle çalışıyorum artık. İlk olarak profesyonel anlamda 1995 yılında başladım diyebiliriz. ( Burada beynim sulandı çeviri yaparken ana fikri aldım)

My first job was for Beauty Magazine in 1987. I was working as an agent for commercial photographers and did that column on the side. After that, my first big job was for McCall’s in 1992. McCall’s was a big magazine with 5 million readers. I also joined Self in 1996, a Conde Nast Publication, where I would stay 9 years. Now I am with Elle, a great honor, and Elle is a Hachette publication.

In the beginning, all the while, I was still doing the agent work at the same time, I didn’t leave the agent work until 2000. My site was started in December 1995.



Umarım sorularına yanıt verebilmişdir genç astrolog
I hope you feel I answered your questions teen astrolog

29 Kasım 2011 Salı

10 Aralık İkizler Burcunda TAM Ay Tutulması ve Burçlar Üzerinde ki Etkisi




Koç ve yükselen Koçlar;
 Beklenmedik, sürpriz, ani seyahatler gündeme gelebilir fakat bu seyahatlerde özellikle gecikmelere, eşya kayıplarına dikkat. İletişim evinizde gerçekleşecek olan bu tutulma internetle ilgili önemli başlangıçlara işaret edebilir, web sitesi yaptırabilir, blog oluşturabilir, her türlü iletişim kanalı ile aktif bir şekilde iç içe olmanız gerekebilir. Yine kardeşlerinizle ilgili önemli mevzular gündeme gelebilir. Taşınma, yer değiştirme, tadilat, ev ile ilgili konular bu tutulma sürecinde ilgilenmeniz gereken konular arasında yer alabilir.

Boğa ve yükselen Boğalar;
Finansal konular ön planda. Bütçenizi yeniden değerlendirmeli, gider-gelir dengenizi iyi belirlemeniz gerekiyor. Eğer kişisel haritalarınızda tutulmanın düştüğü yer ve kurduğu kontaklar iyi ise, sürpriz, beklenmedik kazançlarla karşılaşabilirsiniz. Beklenmedik kazançları yanı sıra yine ani giderler de gündeme gelebilir. Yeni kazanç kapıları elde etmek için çalışmalar yapabilirsiniz. Özellikle mesleki anlamda destekleyici etkiler devrede olacak.

İkizler ve yükselen İkizler;
Bu tutulma sizin burcunuzda olacağı için çok daha fazla öneme sahip. Öncelikle fiziki görünümünüz ve sağlığınızı ilgilendiren konular devrede. Bunun yanı sıra, ortağınız, partneriniz veya evli olduğunuz kişi ile ilgili stres yaratan, gerginliklerden uzak durmakta fayda var. İş ve kariyerinize ilişkin özellikle sürpriz, beklenmedik ani gelişmelere tanıklık edebilirsiniz. İletişimle ilgili sorunlar, gecikmeler, teknolojik aletlerle aranız pek iyi olmayabilir.

Yengeç ve yükselen Yengeçler;
Hayatınızda kontrol edemediğiniz veya öngöremediğiniz durumlar ortaya çıkabilir, özellikle risklerden uzak durmak finansal anlamda risklere girişmek için uygun zamanlar değil.  Bu tutulma zamanında yakın çevrenizden birine veya bir arkadaşına önemli bir yardım ve destekte bulunmanız gerekebilir. Hisleriniz kuvvetlenebilir, rüyalar ve bilinçaltı konuları ile ilgilenebilirsiniz.

Aslan ve yükselen Aslanlar;
Sosyal çevre ve arkadaşlıklar ön planda, yeni sosyal çevreler içine girebilir, arkadaşlarınızla beraber ortak projeler veya destekler sayesinde finansal kazanımlarınızı arttırmanın yollarını arayabilirsiniz. Özellikle aşk ve çocuklarla ilgili ilişkilerde gerginliklere ve stresli zamanlara dikkat. Hayatınıza yeni insanlar katılabilir bazıları ise ayrılabilir.

Başak ve yükselen Başaklar;
İş ve kariyer konuları ön planda. Kariyeriniz ile ilgili bir kavşaktan geçebilirsiniz, önemli gelişmeler kapınızda. Ev iş arasında ki dengeyi iyi kurmalı, yer değiştirme, taşınma, tadilat gibi konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Ortağınızın, partnerinizi veya eşinizin finans konuları ile ilgili sürpriz gelişmeler yaşanabilir.


Terazi ve yükselen Teraziler;
Hukuksal konular, idealleriniz, yabancılarla ilişkiler, ticaret konuları ön planda. Yönetici pozisyonunda ki, isim yapmış, hatırı sayılır kişilerle ilişkilere dikkat, bir süredir değiştirmek istediğiniz hayatınızı değiştirebilmek için fırsatlar yakalayabilirsiniz. Yurt dışı ile ilgili işler veya kişilerle ilgili önemli gelişmeler gündeme gelebilir.

Akrep ve yükselen Akrepler;
Eğer finansal kaynak arayışı içinde iseniz bu tutulma zamanında destekleyici etkiler altında olabilirsiniz fakat kazançlar ve kayıplar bir arada görünüyor. Önemli anlaşmalar, sözleşmeler özellikle iş ve kariyerinize ilişkin gündeme gelebilir. Borç,alacak-verecek konularında, eşinizin veya ortağınızın finansal konuları ile ilgili sürpriz gelişmeler kapıda.

Yay ve yükselen Yaylar;
İlişkiler için tamam mı devam mı? Sorusuna yanıt aranacağı zamanlar, önemli hem özel hem de iş ilişkileri kurulabilir. Kötü giden ilişkiler ise tutulmaların desteği ile bitebilirde. Yuva, aile, yer değiştirme, taşınma koşulları ile ilgili de beklenmedik, ani, sürpriz gelişmeler yaşanabilir. İlişkilerle ilgili stresli zamanlar dikkat.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar;
Gizli, saklı bazı bilgiler ve haberler ortaya çıkabilir, iş ve çalışma koşullarınızda bir değişim, gelişmeler meydana gelebilir, daha fazla çalışmanız, yorulmanız anlamına geliyor. Bu yüzden sağlığa dikkat, özellikle bel bölgesi, uyluk kısmına. Diyet veya spora başlayabilir, sağlıkla ilgili uzmandan danışmanlık alabilirsiniz.

Kova ve yükselen Kovalar;
Aşk ve çocuklarla ilgili konular ön planda. Özel ilişkilerde güç, iktidar savaşı zaman zaman zor duruma düşürebilir, yalnız kovalar için oldukça romantik günler kapıda. Çocuk sahibi olmayı düşünenler çalışmalar yapabilirler. Finansal anlamda sürpriz harcamalara karşı dikkatli olmakta fayda var.

Balıklar ve yükselen Balıklar; yuva, aile, yer değiştirme, taşınma, tadilat, gayrimenkul alım-satım konuları ön planda. Bu işlerle ilgilenirken zaman zama n stres ve baskı altında hissedebilirsiniz. Özellikle iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda güç çekişmelerine dikkat. Özellikle sözleşme gerektiren konular gündeme geldiğince ocak ayının ilk haftasını beklemekte fayda var.

10 Aralık İkizler Burcunda TAM Ay Tutulması ve Etkileri





Önümüzde bizleri bekleyen önemli olayların artık sonu olacak nitelikte bir tutulma var, İkizler burcunda Tam Ay tutulması. Tutulma Doğu Avrupa üzerinde yükselen ve kuzeybatısında Kuzey Amerika üzerinden, tüm Asya ve Avustralya da izlenebilecektir. Filipinler'de, ay tutulması, sadece gün batımından sonra görülebilecektir.

Ay'ın türkiye saati ile 14:45'te dünya'ın gölgesine girmesi ile başlayacak. saat 16:06'da başlayacak tam tutulma, saat 16:57'ye kadar sürecek. ay, 51 dakikalık tam tutulma süresince atmosferden kırılarak üzerine düşen güneş ışığı nedeniyle soluk turuncu ya da kırmızı renkte görünecek.

Tutulmanın ilk yarısı türkiye'de öğleden sonra saatlerine denk geldiği ve henüz güneş batıp ay doğmadığı için izlenemeyecek. ay doğarken tam tutulma evresi sürmekte olacağından güneş battıktan en az 20 dakika sonra ancak görünür hale gelecek. doğuda güneş daha erken battığı için tutulma da daha kolay ve uzun süre izlenebilecek. tam tutulma 16:57'de sona erdikten sonra parçalı tutulma 1 saat 31 dakika daha sürecek ve 18:18'de son bulacak.

bBundan sonraki ilk TAM ay tutulması 15 nisan 2014'te. tTürkiye'den görülebilecek ilk tam ay tutulması ise 28 eylül 2015 sabahı gerçekleşecek.
           
. Bu tutulmanın Astrolojik olarak oldukça önemli etkilere sahip fakat bu kısma geçmeden önce sizleri biraz ilk okul 3-4. sınıfa doğru götürmek ve tutulmanın ne olduğu hakkında biraz bilgilendirmek istiyorum.

Ay tutulması dediğimiz; Ay’ın kendi yörüngesi üzerinde dolaşırken dünyanın gölgesine girmesine denir, bu sayede güneşten aldığı ışıkların bir kısmını ve tamamen kaybeder.

Ay tutulmaları Astrolojide extra önemi vardır çünkü bu tutulmalar kuzey ve güney düğüm noktalarının yakınlarında gerçekleşir, düğümler astrolojide önemli, kadersel dönemlere, değişimlere, önemli derslere işaret eder.

Bu tutulmadan bahsetmeden önce bu sene İKİZLER –YAY aksında gerçekleşecek tutulmalar sayesinde neler ortaya çıktı kısaca bunları hatırlayalım istiyorum aslında;

Yay burcu astrolojide sportif faaliyetleri simgeler ki bu sene futbolda şike iddiaları ve hapse giren yöneticileri hepiniz hatırlarsınız.
İkizler burcu bilgi – iletişim ile ifade edilir astrolojide, bu sene sınavlarda çıkan şifre skandallarını da eminim unutmadınız
Yine bu tutulmalar Türkiye’nin 12. evine denk düşmekte idi (12. ev hapishane, hastanelerle ilişkilendirilir)  ve Ergenekon kapsamı altında hatırlayınız bir çok kişi içeri alındı

Buna benzer bir çok olay nüks etti. Tutulmalar, gizli kalmış konuları ortaya çıkardı



Şimdi gelelim bu tutulmaya; bu tutulma 18 derece ikizler burcunda gerçekleşecek. Ay, ikizler burcunda tutulacağından ikizler burcunun yöneticisi olan Merkür’ün geri harekette ve karşıt burcunda olan Yay’da ilerliyor olması özellikle İletişim konuları, ticaret, eğitimle ilgili konular, seyahatler, teknoloji ile ilgili işlerde, bilgisayarlar her türlü iletişim araçları ile ilgili konularda gecikmeler, hatalar, yanlışlıklar, bilgi eksikliği, yanlış anlamalar gibi konuları gündeme getirebilir. Bunun yanı sıra din, felsefe, hukuk, ithalat, ihracat, üniversiteler ve akademik konularla ilgili önemli haberler okuyabilir, gelişmeler, yaşayabiliriz. Bu tutulma sonrasında özellikle yeni felsefe akımları ile karşılaşabilir, hayatın deneyimsel, mistik, dinsel yönleri çok daha fazla ön plana çıkabilir. Şifre, şaibe, şike olaylarının üstünün kapandığını zannetmeyin tutulma zamanı bu olaylar yeniden gündeme oturacak, yeni olayların ortaya çıkabileceği gibi soruşturmalarda yeni gelişmeler elde edilebilir.


Tutulma anında Ay’ın Mars ile yapacağı sert kontak yüzünden, ulusal güvenlik ihtiyacının artacağı veya güvenliği tehdit edici olaylar (İlk aklıma gelen terör saldırılarının yeniden hız kazanması) , tarım, tarım ürünleri ile ilgili olası salgın hastalık haberleri gündeme gelebilir. Silahlı kuvvetlerle ilgili görev değişiklikleri, düzenlemeler, istifa haberleri duyulabilir. Ay-Mars kontakları tutulma zamanları tehlikelidir çünkü şiddet içerikli olayları ve patlamalara işaret eder. Mars şu an Türkiye haritasının Muhalefeti singelediği yerde hareket etmekte, bu ay ile sert kontak Muhalefetin zorlu bir sınavdan geçtiği ve eleştiri oklarını üzerine çekeceğine işaret etmekte. Hatta önümüzde ki 6 ay içinde muhalefet içinde büyük değişimler meydana gelebilir. Kılıçdaroğlu’nun sağlığına dikkat etmesi gereken bir dönem.

Tutulma sırasında Ay, Satürn ile kontakta olacak. Satürn Türkiye’nin 5. evinde hareket etmekte, Her türlü ulusal zevk ve eğlence, spor, genel eğlence, çocuklarla ilgili yeni kurallar, düzenlemeler, pekte hoşnut olunmayacak gelişmeler nüks edebilir. Ay-Satürn kontakları depresyonik etkiler yaratır ve tatmin edici değildir. Özellikle medya-tv ‘de önümüzde ki  6 ay içinde bir temizlik ve yeniden düzenleme süreci başlayabilir, ekranlarda görmeye alışkın olduğunuz bir çok insan uzun süre ekranlara çıkamayabilir, ekran yasakları gündeme gelebilir.

Bunun yanı sıra bu tutulma ile bankacılıkla ilgili yeni bir operasyon süreci başlayabilir, bankaların sahipleri, yöneticileri şaibeli bir takım olaylar yüzünden içeri alınabilirler.

Tutulmalar genel anlamda doğal afetleri tetikleyici  nitelikte olabiliyorlar. Özellikle toprak grubu burçta yer alan Mars’ın tutulma anında Ay ile sert kontak halinde olması ve Mars’ın pluto ile etkileşiminden dolayı, özellikle depremler, doğal afetler, atomla ilgili gelişmeler, patlamalar, toplu ölümler, suikast haberlerine bol bol rastlayabiliriz. Özellikle Plutonun değiştirici ve dönüştürücü etkisi ile, bilginin, toprağın, gücün, maddenin el değiştirmeye başladığını, önemli, büyük, köklü kuruluşların krizlerine, önemli kişilerin, büyün yönetici veya siyasetçilerin özellikle ölüm haberleri ile de karşılaşabiliriz. İletişimi bilgi ve teknoloji ile ilgili değişimin ve dönüşümün eşiğindeyiz.
 


Bunun yanı sıra bu tutulma ile bankacılıkla ilgili yeni bir operasyon süreci başlayabilir, bankaların sahipleri, yöneticileri şaibeli bir takım olaylar yüzünden içeri alınabilirler.

28 Kasım 2011 Pazartesi

A. Kerim Soley'in Saldırısına Cevap




Merhaba Hepinize;

Aşağıda elinde hiçbir sağlam argüman bulunmadan kuru sıkı astrolojiye saldıran A.Kerim Soley (http://www.facebook.com/a.kerim.soley?sk=wall)  isimli orta yaşın epey üstünde (Özellikle böyle yazdım, eğer yaşlı dersem , yaşlandığından dolayı kelimeleri kullanma gücünü yitirmiş olabilir diye düşünmeyin istedim) zat-ı muhteremin klavyesinden çıkmıştı. Gerçi kendisi çok sevdiğim ve beğerenerek takip ettiğim astrolog Devrim Dölen’in yazılarından da arak yaparak bir çok defa hakaret içeren yazılar yazmıştır. Bu sefer bana amiyane tabir ile SALÇA olan kişiye bir cevap yazmak farz oldu. Akabinde kendisi hakkında açılacak olan ‘’Hakaret Davası’’ için de bir ön çalışma niteliği taşıyacaktır. Yazısını yayınlamadan önce benim yaşadığımız VAN Depremi için yazımı buradan okuyabilisiniz, zat-ı muhterem kişi bu yazı üzerinden bir şeyler karalamış



HOROSKOPLAR VE ‘VAN DEPREMİ’

• Hangi burcun günlük, haftalık, aylık yorumlarını okursanız herhangi
birisinde size uygun özellikler bulabileceğiniz gibi, farklı burçlardan olanlar da sizin burcunuz için yazılanlardan mutlaka kendilerine uygun özellikler bulacaklardır.
• Astrologlarca bizlere dayatılmaya çalışılan o sanal yıldızıl ve
gezegensel etkilerin ‘nasıl’ını mutlaka sorgulamalıyız. Bunu yapmadığımız sürece sürekli aldatılacak ve sömürüleceğiz…
• Bakınız astrologlar ‘her şeyin horoskobunu çıkarıyorlar’; öyle ki
aralarında ‘deprem horoskobu’ çıkaranlar bile var. Van depreminin nedeni “Plüton’un Akrep burcu ile olan ilişkisi” ile, “Uranüs’ün Plüton ile aralarındaki ‘gergin görünüm’ “ ve yine “Jüpiter ile Plüton arasındaki ‘kontak’mış”; ne demekse… [Aycan A. Saroğlu, ‘Bir Astrologun Gözünden Van Depremi’, DerKi-Spiritüel Aktüel Yaşam Portali, Kasım 2011]
Ayrıca “deprem ânında, Türkiye haritasının 7. evini yöneten Oğlak burcu yükseliyor”muş. Yani depremin asıl sorumlusu, neredeyse dünyamızdan ortalama uzaklığı 5 milyar 900 milyon kilometre olan ve ‘yörüngesini bile süpüremediği’ için artık gezegen de sayılmayan, o gariban ‘cüce gezegen’ (gerçekten de çok daha yakınımızdaki Satürn ve Jüpiter’in birkaç uydusundan da küçük ve ‘etkisiz’dir) Plüton’muş… Nasıl hesapladıkları, hangi gözlem, deney ve ölçüm yöntemlerini kullandıklarına dair hiçbir bilgi yok. Varsa yoksa o ‘her derde devâ, uyduruk horoskopları. Üzerlerine işleyebildikleri tek dayanakları da gezegen konumlarının birbirlerine göre ‘açısallıkları’ ve hayalî burçlardır…
Bütün bunları bir de inanarak yazıyorlarsa, psikolojileri iyiden iyiye bozulmuş demektir. Çünkü bu deli saçmalarını ‘astrolojik yorum’ olarak yazmak, eğer biraz olsun ‘farkındalıkları’ kalmışsa, yazanları utandırmalıdır. Hem de birkaç nedenle: İlki, ‘Van halkına saygısızlık ettikleri’ için; ikincisi de ‘neden önceden haber vermedikleri’ için…
• Ama onlar hep böyledirler. Her şeyin nedenini gezegenlerin ve
yıldızların konumlarına bağlarlar da; bir türlü sel baskınlarını, toprak kaymalarını, depremleri, terör saldırılarını önceden haber vermez; hattâ petrol kaynaklarını, maden yataklarını bulup, uluslararası piyasalardaki finansal dalgalanmaları hiç değilse bir veya birkaç gün öncesinden bildirip de milletçe yüzümüzü güldürmezler.
Kutsal kitap ‘şifreciler’i de benzeri densizlikleri yapıyorlar…, ama tabii onlar da yine ‘herşey olup bittikten’ sonra; ve “şurada, işte bu denilmek istenmişti”, veya “falanca olaya burada işaret edilmişti” denilerek.
…..
Sevgi ve Farkındalıkla kalınız.
[ A. Kerim Soley ]

Ve şimdi cevap sırası, işin en keyifli yanı, bayılıyorum böyle cahillere bir şeyler yazmayı…

Sevgili A. Kerim Soley;  (Sevgili dedim yanlış anlamayın sakın, hitabet etiğinden kaynaklı yoksa alakası yok emin olabilirsiniz)

-          Mutlaka uygun özellikler bulamazsınız, yazılan haftalık, yıllık zırtlık, zurtluk analizler AN’ın kalitesini değerlendirmek amaçlı yazılmaktadır. O an gökyüzünde nasıl etkiler vuk’u bulmakta ve etkileri nelerdir tadında yazılardır. Ama aslolan bireyin doğduğu anda gökcisimlerinin dizilim şekilleridir. Bıdıı bıdıı çok uzatmayacağım çünkü anlamayacaksınız
-          Yıldızlar veya gezegenler SANAL değildir, eline hayatı boyunca bir teleskop bile almamış bir zat-ı muhteremin böyle atıp tutması çok daha sanaldır zannımca. Zaten astrolojide Nerede, Ne ,Nasıl sorusunun üzerine kuruludur. Haydi anlamayacaksın ama şanslısın ki benim gibi eğlenceli bilgi vermeyi seven bir delikanlıya rast geldin. Nerede sorusuna yanıtı olayın gerçekleştiği EV yanıtını verirken NE sorusuna ise gezegen cevabı verir , Nasıl sorusuna ise BURÇ. Bu kadar bilgi sanırım yeter size, daha fazlası için tarafımdan verilen Astroloji derslerine eksiksiz katılım ile öğrenebilirsiniz
-          Yaşanan her AN’ın gökyüzünde bir yansıması ve akabinde haritası vardır. Olayları ancak bu şekilde analiz edebilirsiniz. Ne yazık ki üzülerek söylüyorum, sizin doğduğunuz AN’ın bile bir haritası bulunmakta. Üzülerek kısmını siz anladınız, ben açıklamıyorum
-          Plutona sayıp geçirmişsiniz, peki haydi size bir soru, bakın çok basit sinapsis ve tetratlarınızı fazla zorlamayacak söz. Bir şeyin kategorisinin değişmesi etkisini azaltır mı ? Haydi basit bir örnek, yıllarca kullandığınız ASPİRİN için bir bilim adamı çıktı ve dedi ki, hayır o bir ilaç değil, o aslında tuhafiye ürürünü. Peki bu aspirinliğinden bir şey kaybettirir mi ? Yine ağrı kesici ve kanı sulandırıcı özelliği olacaktır. Herhalde anladınız, okurken gözünüzün içi ışıldadı biliyorum. İşte Plutonda buna benzer bir konuma sokuldu
-          Son 1,5 senedir, depremler, seller, suikastler, yanardag aktiviteleri dair bir çok öngörü yazım bulunmakta. Sanırım yeterince takip etmediğiniz ve kuru sıkı sallamayı tercih ettiğiniz için gözünüzden kaçtı (Ayhh benim şu iyi niyetli halim kahrolsun)
-          Van halkına saygısızlık demişsiniz, işte burada kocaman bir kahkaha geliyor hazır olun, şok etkisi yaratmasın üzerinizde. Lakin Van depreminin 3. günü Türkiye’de Van’a deprem bölgesine giden tek Astrolog bendim.


Kıssadan hisse, bilgi sahibi olmadan söz sahibi olmak cahillikten öte bir davranış değildir. Bu gelmiş olduğunuz yaşa kadar bunu bir çok kere deneyimlemiş olmanız gerekirdi diye tahmin ediyorum

Ve sevgiler diyerek keyifli yazımı burada sonlandırıyorum O laa laaa ! 

27 Kasım 2011 Pazar

Haftalık Burç Analizleri ( 27 Kasım - 3Aralık Haftası)

Koç / Yükselen Koç;
27 Kasım – 3 Aralık

Bu hafta gökyüzünde önemli 3 ayrı açı oluşacak. Bunlardan ilki Venüs ile Jüpiter arasında ki uyumlu görünüm. Bu açı sayesinde maddi anlamda yeni kazanç yolları elde edebilirsiniz, uzak yerlere seyahatler, yurt dışı ile ilgili konularda keyifli gelişmeler elde edebilirsiniz. Jüpiter geri harekette olduğu için daha önce alamadığınız bazı ödemelerinizi alabilir veya geçmişte yaptığınız bir işe ait yeniden bir teklif gelebilir sizlere. Bu hafta Venüs’ün plutonla birlikte hareket etmesi sonucu yalnız olanlar yurt dışında yaşayan ya da yabancı uyruklu kişilerle flörtler yaşayabilirler ama bu ilişkilerin ömrü çok uzun olmayabilir. Boşanma arefesinde olanlar bu etki ile ortak zemin bulmakta bir parça zorlanabilirler. Kendi işinin sahibi olanlar uluslar arası ilişkiler kurabilirler. Venüs’ün oğlak burcuna geçeceği bu hafta hem mesleki hem de finansal anlamda destekleyici ve gelirlerinizi arttırmanız konusunda sizlere yardımcı olacaktır. Yalnız bu hafta Mars ve Güneş arasında ki gerginlik kesinleşecek, sağlıkla ilgili konulara harcamalar yapabilir, check-uptan geçebilirsiniz. Yalnız bu açı etkisi ile birlikte çalıştığınız kişilerle sürtüşmeler meydana gelebilir, iş yerinde ki olası iş kazalarına dikkat etmek yerinde olacaktır.


Boğa / Yükselen Boğa;
27 Kasım – 3 Aralık

Bu hafta yönetici gezegeniniz Venüs Oğlak burcuna giriş yapacak ve Jüpiterle harika bir görünüm gerçekleştirecek. Bu mesleki anlamda bir yolculuğa işaret ettiği gibi, geçmişte kaçırdığınız bir fırsatı size yeniden sunabilir. Bu açı sayesinde haftanın genelinde diplomatik, iyimser, hayattan çok daha fazla keyif almanıza neden olacak. Fırsat ve şanslar haftası olacak. Venüs ile pluton etkileşimi sayesinde ise hukuksal ve eğitimle ilgili konularda minik zorlanmalar oluşabilir, özel hayatınızda fazlaca tutkulu olabilir, ya hep ya hiç mantığında hareket edebilirsiniz, işte bu noktada biraz dikkatli olmakta yarar var aslında. Güneş ve mars bu hafta kavga halinde olacaklar, finansal konularda harcamalarınız artabilir, zorunlu yapılması gereken bir takım ödemeler gündeme gelebilir. Bankacınızla, nuhassebecinizle yani sizin paranızı idare eden kişilerle ilişkilerde zorlanmalar meydana gelebilir. Bu hafta yönetici gezegeniniz sürekli açı altında olacağından, bu haftanın gökyüzü etkilerinden birinci derecede nasibinizi alacak olan sizlersiniz.


İkizler / Yükselen İkizler;
27 Kasım – 3 Aralık


Tutulma sonrasının ilk haftasına giriş yapıyoruz. Bu hafta iyicil ve kötücül etkiler bir arada olacak. Bu hafta Venüs Oğlak burcuna giriş yapacak ve hemen Jüpiter ile harika bir görünüm gerçekleştirecek, bu etki ile özellikle maddi anlamda şans ve fırsatlar elde edebilirsiniz, krediniz onaylanabilir, rahatlıkla ihtiyacınız var ise borç bulabilirsiniz. Tabii ki oynayın demiyorum ama bir ihtimal şans oyunlarından da gelir elde edebilirsiniz. Venüs’ün Pluto ile etkileşimi sayesinde finansal konularda bir değişim, dönüşüm yaşayabilirsiniz. Bu yüklü miktarda bir borcun altına girerek olabileceği gibi uzun süredir belinizi büken bir ödemenin sonuna da gelebilirsiniz. Yalnız bu hafta genital bölgeleriniz hassas olabilir, bulaşıcı hastalıklara bünyeniz daha yatkın olabilir, dikkatli olmakta yarar var. Eşinizin, ortağınızın maddi olanaklarından yararlanabilir veya ortaklaşa yürüttüğünüz işler var ise kazançlarınız artabilir. Bu hafta Güneş ve Mars’ın kavga halinde olması yüzünden, size yardım ve destek olmaya çalışan kişilere karşı dik başı ve asi davranabilirsiniz, ev içinde gergin durumlar oluşabileceği gibi ki bu erkek figürlerle özellikle, yine yaşadığınız yerde minik ev kazaları oluşabilir.


Yengeç / Yükselen Yengeç;
27 Kasım – 3 Aralık


Bu hafta sizler için gökyüzü sepetimde güzel haberler var, Venüs oğlak burcuna giriş yapacak bu etki ile ikili ilişkilerden yana destekleyici etkiler altında olacaksınız. Venüs ve Jüpiter bu hafta gökyüzünde adeta dans ediyor olacaklar, ilişkisi olmayanlar , yalnız olanlar ve yalnızlıktan sıkılanlar bu hafta yeni aşklara ve ilişkilere yelken açabilirler, bazılarınız eski sevgililerinizle tekrar bir araya gelmek için görüşmeler yapabilirsiniz. Yalnız ilişkisi olanlar için durum biraz karışık, şöyle ki Venüs ile Pluto etkileşimi de bu hafta kesinleşecek, özel hayatınızda tutku ve cinsellik ön planda olabileceği gibi, bu 2 gezegenin birlikte hareket etmesinde dolayı, ilişkilerinde ya he ya hiç mantığında yaklaşabilirsiniz. Eğer pekte mutlu değilseniz bu hafta ilişkinizi sonlandırabilirsinizde. Sadece ilişki değil, ortaklıklar anlamında da destekleyici bir hafta olacak. Yalnız şunu da unutmadan söylemeliyim ki, bu hafta güneş ve mars pek hoş açılar yapmayacaklar, özellikle iş ortamında iletişim aksaklıkları oluşabileceği gibi, tavır ve tarzınızla eleştirilere açık olacaksınız, stresli durumlar oluşabilir, sağlığınıza özen göstermenizde yarar var.



Aslan / Yükselen Aslan;
27 Kasım – 3 Aralık

Bakalım bu hafta nasıl bir senaryo ile karşı karşıyasınız. Venüs oğlak burcuna giriş yapacak ve hemen akabinde Jüpiter ile harika bir görünüm gerçekleştirecek. Bu etki sayesinde mesleki anlamda hayatınızda fırsat ve şanslar elde edebilir, mesleki anlamda kazançlarınızı arttırabilirsiniz, bazılarınız Jüpiter’in geri harekette olmasından dolayı eski işlerine geri dönebilirler veya teklif alabilirler. Bu hafta sizler için yeni işler ve projeler zamanı, çok koşturacak yorulacak ama karşılığını görebileceksiniz. Ve bu hafta Venüs ve Pluton etkileşim içinde olacak ve bu sizi bir nevi kamçılayabilir ve hırslarınızı ortaya çıkartabilir, özellikle meslek ve kariyerinizi ilişkin konularda. İş yapış şeklinizde, çalıştığınız ortamda ciddi değişim rüzgarları esmeye başlıyor. İş ortamında kadınlarla ilişkilerde minik prüzlerde meydana gelebilir bu hafta. Ve bu haftanın son gökyüzü açısı ise, yöneticiniz Güneş ile sert kontakta olacak olan Mars, bu hafta riski girişimler ve yatırımlar için çok uygun bir süreç değil, maddi olanaklarınızı gözden geçirme ve bütçenizi yeniden düzenlemeye başlayabilirsiniz. Biliyorum ki üzerinize Mars yüzünden para kazanma hırsı gelmeye başladı, ama para konularını hayatınızın stres odağı haline getirmekten kaçınmanız yerinde olacaktır.


Başak / Yükselen Başak;
27 Kasım – 3 Aralık


Bu hafta sizin için önemli çünkü Mars burcunuzda hareket ediyor ve Güneş ile de kavga halinde olacak,  otorite pozisyonunda, erkek kişilerle ilgili ev, yuva, gayrimenkul konularında aşılması gereken bir engel veya stresli bir duruma işaret ediyor. Olası ev içi kazalara karşı da dikkatli olmakta yarar var. Bu saydığım konularla ilgili uzlaşma ortamı sağlanmasında problemler ortaya çıkabilir. En başta negatif etkiyi yazdım, şimdi güzel haberlere geldi sıra, havada aşk kokusu var sizler için, yalnız olanlar özel hayatları ile ilgili hareketlenmeler yaşayacaklar, Venüs oğlak burcuna giriş yapacak ve hemen Jüpiterle adeta dans edecekler, eğitim,hukuk,çocuklar, aşk konularında güzel fırsatlar, şanslar elde edebileceksiniz. Yeni hobilerin eğitimini alabilir, yabancı kişilerle flörtler edebilirsiniz. Yalnız bu hafta Venüs ve Pluto etkileşimi sayesinde, riskli konular size daha cazip gelebilir, yatırımlarınızı değerlendirmek adına adımlar atabilirsiniz. Ve olası yeni başlayan flörtler daha tutkulu ve cinsel yönü çok daha ağır basabilir. Bazılarınız hamilelik haberi ile oldukça mutlu olabilirsiniz.


Terazi / Yükselen Terazi;
27 Kasım – 3 Aralık

Biliyorum ki burcunuzda ki Satürn yüzünden sıktınız sıyrıldı, ortalama bir sene daha o Satürn sizinle birlikte olacak, bu yüzden şikayet etmek yerine Satürn’ün derslerini öğrenmeye bakmalısınız. Fakat bu hafta oğlak burcuna geçiş yapacak olan Venüs Jüpiter ile Vals yapacaklar, biri sanırım para dedi? Evet evet bu hafta gökten altın yağmayacak belki kafanıza ama finansal konularda gelirleriniz artmaya başlıyor, olası engelleri çok daha rahat aşacaksınız. Ev, yuva, aile, yerleşime ait konularda güzel destekler almaya başlayacak, belki taşınacak, belki evinizde değişiklikler yapacak ya da en kötü ihtimalle evinizde daha fazla zaman geçireceksiniz. Venüs ile Pluto bu hafta birlikte hareket edecekler geleceğiniz için ve de yaşam alanı, toprak, gayrimenkul konularına ilişkin yatırım planları yapabilirsiniz. Ve bu hafta Güneş ve Mars hafiten tartışacaklar gökyüzünde, iletişim gerektiren konularda zorlanmalar, aksaklıklar oluşabileceği gibi sağlığınıza da dikkat etmeniz gereken bir hafta. Bazı arkanızdan iş çeviren sözde uyanıkların farkına varabilir ve onlarla yüzleşebilirsiniz.


Akrep / Yükselen Akrep;
27 Kasım – 3 Aralık


Hareketli bir haftaya daha giriş yapıyoruz, Venüs oğlak burcuna giriş yapacak ve Jüpitere göz kırpmaları başlayacak, ilişkisi olanlar için partnerinden destek alabilecekleri, romantik ve de keyifli bir hafta olacak. İlişkiniz yok ise bazılarınız eskiye dönüş yaşayabileceği gibi yakın çevrenizde ki insanlar sizin adınıza çöpçatanlıklar yapabilir. Bazılarınız eşiniz, partneriniz ve ortağınızla birlikte seyahatlere çıkabilirsiniz. Yalnız Venüs ve pluto birlikte hareket edecekler bu hafta ve yakın çevreniz ve iletişimle ilgili konularda minik değişimler başlıyor hayatınızda. İletişim, yazılı ve sözlü anlamda yeni iş projeleri ve teklifleri gündeme gelebilir, bekleyin bakalım. Bazılarınız ise bu etki ile, hayatınıza güzellik ve keyif katacak bir takım eğitimlere başlayabilirsiniz. Fakat bu hafta yönetici gezegeniniz Mars, güneşe kafa tutacak, maddi kazançlarınızla ilgi stresli durumlar oluşabilir, arkadaşlarınızla aranızda gerginlikler, ego muharebesi meydana gelebilir, sosyal ilişkilerde olası gerginliklere karşı dikkatli olmakta yarar var.


Yay / Yükselen Yay;
27 Kasım – 3 Aralık

Ve tutulmaları n karhamı yayla geldi sıra, bu hafta Venüs oğlak burcuna giriş yapacak sizlere finansal anlamda kazanç konusunda destekleyici etkiler yapacak fakat daha bitmesi Jüpiterle hemen etkileşim içine girecek olan Venüs size aynı zamanda sürpriz aşkları da hayatınıza çekebilir. Risk alıp uzun zamandır almak istediğiniz bir eşyaya sahip olabilirsiniz. Eğer işiniz, basın, yayın, televizyon, tiyatro ve sanat üzerine ise bu hafta sürpriz iş teklifleri karşılaşabileceksiniz. 2. evinizde Venüs ve Pluto birlikte hareket edecekler, bu da kazançlarınız ve sahip olduğunuz eşyalarınızla ilgili değişimlere işaret etmekte. Haydi bakalım bu hafta alış-veriş merkezlerine giderek belki de gardrobunuzu yenilemenin zamanı gelmiştir sizler için. Bu haftanın bir diğer önemli gökyüzü oluşumu ise, güneş ve Mars arasında oluşacak kare dediğimiz gergin görünüm olacaktır, mesleki konularda yükselme fırsatı yakalayabileceğiniz gibi, iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda gerginlik ve stres yaratan koşullarda oluşabilir, yöneticileriniz ve üstlerinizle ortak paydada buluşmakta zorlanabilirsiniz.


Oğlak / Yükselen Oğlak;
27 Kasım – 3 Aralık

Vee sıra gelsi oğlaklara, işte Venüs burcunuza giriyor, aşkı hayatınıza çok daha kolay bir şekilde çekebilecek ve insanların gözüne çok daha çekici, yakışıklı ve güzel görüneceksiniz. Fakat bundan önce, fiziki anlamda bir takım değişiklikler yapabilirsiniz, saçınızın rengi değişebilir, spora başlayabilir, kısacası kendinizle, fiziğinizle ilgili bir takım değişiklikler yapabilirsiniz. Venüs ve Jüpiter arasında çok güzel bir görünüm olacak bu ay, yalnız olanlar aşkı hayatlarına çok daha rahat çekebilecekleri gibi, çocuk sahibi olmak isteyenler içinde güzel haberler verecek gökyüzü. Romantizmden yana sizde payınıza düşeni alabilirsiniz bu hafta. Bu hafta Venüs ve Pluton kol kola hareket edecekler, sizleri çok daha hırslı ve tutkulu bir hale getirerek ya hep ya hiç mantığında hareket etmenize neden olabilir. Kendinizi oldukça çekici ve güzel hissetmenize neden olacak. Fakat güneş ve Mars ikilisi gergin, iletişim, hukukla ilgili bir takım konular stres yaratabilir hayatınızda. Önemli mevki ve statü sahibi kişilerle aranızda gerginlikler oluşabilir. Bu hafta aklınızla çözemeyeceğiniz hiçbir sorun yok, sadece biraz politik olmanız gerekebilir.


Kova / Yükselen Kova;
27 Kasım – 3 Aralık

Sizlere de her burca verdiğim gibi süper haberler vermek isterdim ama elimizdekilerle idare edeceğiz artık. Venüs haritanızda çokta rahat etmediği bir bölgeye giriş yapacak, ilişkilerden yana zorlayıcı olabilir, sevgi size yetmeyebilir ve hatta bir ilişki içinde bile kendinizi yalnız hissedebilirsiniz. Venüs ve Jüpiter bu hafta etkileşim içinde olacak ki, bu hafta eve,yerleşime ait konularda güzel gelişmeler yaşatabileceği gibi, evinizde sosyalleşebilirsiniz. Evinizde yemek, parti davetleri verebilirsiniz mesela. Evinizi güzelleştirmek adına adımlar atmak için güzel bir hafta. Güneş ve Mars bu hafta gökyüzünde gergin görünümde olacaklar, finans ve maddi konular gergin hat altında olacak, özellikle erkek ve otorite figürlerle ilişkilerde minik zorlanmalar oluşabilir. Finansal anlamda ödemekte zorlanacağınız riskler altına girmemekte yarar var. Borç vermek içinde pek ideal bir hafta olmayabilir. Sosyal ilişkilerinizde aşırı kendinize güvenden dolayı eleştirilere açık olabilirsiniz. 


Balık / Yükselen Balık;
27 Kasım – 3 Aralık


Sizleri hareketli, sosyal, arkadaşlarınızla daha fazla birlikte zaman geçireceğiniz bir süreç bekliyor, Venüs oğlak burcunda sizi tamda parti insanı yapabilir, davetler, açılışlar,kokteyllere katılabilirsiniz. Bazılarınız arkadaş ortamınızda tanıdığınız kişilerden flört teklifleri alabilirler. Venüs ve Jüpiter gökyüzünde harika bir görünüm meydana getirecek, dostlarınızdan ve arkadaşlarınızdan harika destekler görebilecek, hayatınıza yeni arkadaşlar katmanıza, yeni tanışmalar yaşamanıza vesile olacağa benziyor. Bazılarınız arkadaşlarınızla beraber gelir getirici projelere başlayabilirsiniz. Güçlü ve başarılı kişilerle arkadaşlık kurabileceksiniz. Venüs ve Plutonun beraber hareket edeceği bu hafta, hem iş hayatından kazandığınız gelirler hemde sosyal yaşantınızda , sosyal çevrenizde ki değişimlere işaret etmekte. Bu değişimler iyiye işaret olan değişimler, hayatın size sunacağı bir takım fırsatları iyi değerlendirin bu hafta. Mars ve Güneş ise kavga halinde olacaklar, ben bundan pek hoşlanmasam da  ne yazık ki değiştiremiyorum, ilişkiler ve mesleki, kariyerinizi ilişkilendiren konular gergin hat üzerinde olacak. Belki de hayatınıza çok fazla insanın müdahale etmesi yüzünden gerginleşebilir ve biraz hırçınlaşabilirsiniz. Özellikle ortağınız, partneriniz veya eşinizin ailesi ile ilgili konularda minik sorunlar ve aşılması gereken engeller oluşabilir.






Weekly Horoscope Analysis (21 November - 3 December)

Aries/Aries Rising ;
27 November-3 December

This week , 3 important angles will be formed on the sky. First of all is the compatible appearance between Venus and Jupiter. By means of this angel, you may obtain new income ways, long distance trips, and pleasant developments regarding the overseas related matters. Since Jupiter is moving backwards you may receive some of your payments or you may receive an offer regarding a business you have done in the past. This week, as a result of  Venus and Pluto are moving together, singles can experience flirts with people living overseas but these relationships might not last that long.  The ones who are in the pre-divorce time frame, can have difficulties finding a mutual ground with this effect. The ones who have their own business can establish international relationships. This week, Venus will switch to Capricorn, which is beneficial in terms of professional as well as financial matters and it will help you to increase your income. Merely this week, the tension between the Mars and the Sun will be definite, you may spend money for health issues, you may have check-ups. With the effect of this angle, you may have some disagreements with people at work, it will be beneficial to be careful about the potential occupational accidents.

Taurus/ Taurus Rising ;
27 November-3 December
   This week your manager planet Venus will enter to Capricorn and will have a great appearance with Jupiter. This may point out a business trip as well as reoffer a missed opportunity. As a result of this angle, you will be diplomatic, optimistic and will enjoy life more. It will be the week of opportunity and luck. The interaction between the Venus and Pluto may cause minor difficulties in judicial and education related matters, you may be overly passionate in your private life, and behave like all or nothing, at this point it is beneficial to be careful. Sun and Mars will be fighting this week, your expenses may increase, some essential payments may come up. There may be some difficulties in the relationships between you and your bank employer, accountant, namely people who are in charge of managing your money. Since this week our manager planet will always be under the angle effect, you will be influenced in the first place from this week’s sky interactions.


Gemini/Gemini Rising;
27 November-3 December
    We are entering the first week after the eclipse. This week, good and bad influences will be together. This week Venus will enter to Capricorn and immediately It will show a great appearance with Jupiter, with this effect, you may specifically obtain luck and opportunities in financial means, your bank loan might be approved, you may find loan If you need to. Of course I do not tell you to play but you may earn some money from the gambling games. Due to the interaction between Venus and Pluto, you may have a change, transformation in financial affairs. You may take a large amount of loan  as well as you may come to an end of a payment. Merely your genital area may be sensitive, your body might be prone to infectious illnesses, it is beneficial to be careful. You may benefit from your spouses, your business partners financial resources or If you have collaborative business, your income may increase. Due to the fight between Sun and Mars, you may be rebellious and mutinous to people who try to help and support you, tense conditions may occur at home especially with males, and again at home there might be some minor home accidents.

Cancer/ Cancer Rising;
27 November-3 December

   There are good news for you in my sky basket this week, Venus will enter to Capricorn and with this interaction, you will be under supportive influences in dual relationships. Venus and Jupiter will be almost dancing this week on the sky, people who does not have a relationship, who are single and who got bored from being single can start to new loves and relationships, some of you may have conversation for getting together with your ex loves. Merely, it is complicated for people who have relationships, that is Venus and Pluto interaction will be definite this week, passion and sexuality may be the priority as well as due to the mutual movement of these two planets, you may behave like all or nothing.  If you are not happy enough you may finalize your relationship this week as well. Not only relationship, but also collaboration-wise it will be a supportive week. Also I have to tell this before I forget, this week Sun and Mars will not be making very nice angles, especially in work environment there might be some problems in relationships, you will be open to criticism with your behaviors and your manners, stressful conditions might occur, it will be good to take care of your health.

Leo/Rising Leo;
27 November-3 December
   Lets see what type of scenario you are facing this week. Venus will enter to Capricorn and just after this, it will make a great appearance with Jupiter. Due to this influence, you may obtain luck and opportunities in your work life, and you may increase your income, some of you can get back to their former jobs or can receive offers. This week for you is the time for new jobs and projects, you will be running all around and get tired but you will get the payoff. And this week Venus and Pluto will be in interaction and at some point this may  motivate you and can reveal your ambition, especially in job and career related areas. Wind of change will play a serious role in the way you work and in your working environment. The relationships with females at work might be a little problematic this week. And this weeks last sky angle is, your manager Sun and Mars, which will be in an aggressive contact, it is not a good week for risky enterprise and investment, you can start to reconsider your financial resources and reorganize your budget. I know that you are ambitious to earn money due to Mars, however It will be good to avoid making the financial issues to be your stress center.



Virgo/Virgo Rising;
27 November-3 December
   This week is important for you because Mars is moving in your horoscope and will be fighting with Sun, it points out an obstacle or a stressful condition regarding the home and landed estate issues with males holding an authority position. It is good to be careful for the potential home accidents. It might be problematic to find a compromise regarding the things I have talked about. Primarily I have written down the negative influence, now It is time for the good news, there is a smell of love in the air for you, singles will have action in their private life, Venus will enter to Capricorn and just after that they will almost be dancing with Jupiter, you may have good opportunity and luck in education, judicial, kids, love related matters. You may take classes for new hobbies and you may flirt with foreign people. Merely this week, due to the interaction between the Venus and Pluto, you may be attracted to risky areas, and you make take steps to value your investments. And potential new flirts may be more passionate and sexually dominant. Some of you might be very happy with pregnancy news.

Libra/Libra Rising;
27 November-3 December
   I know that you are experiencing a mistrust due to the Saturn, Saturn will be with you for almost one more year, for this reason instead of complaining, you might learn Saturn’s lessons. However this week, Venus, which switches to Capricorn, and Jupiter will be waltzing, did someone said money? Yes yes this week maybe gold will not fall down on your head from the sky but your income will start to increase in financial matters, you will overcome from the potential obstacles easily. You will receive good support from home, family and settling related matters, maybe move, maybe make some changes at home or in the worst case you will spend more time at your home. Venus and Pluto will move together for your future this week and you can make investment plans for living area, landed estate related aspects. This week Sun and Mars will have a minor argument on the sky, difficulties in relationship needy areas might occur, also you should take care of your health this week.  You may realize some ‘so called smart’ people are stabbing you in the back and you may face with them.

Scorpio/Scorpio Rising;
27 November-3 December
   We are entering another active week, Venus will enter to Capricorn and will start winking to Jupiter, for the ones who have relationships it will be a nice week which they can get support from their partners, be  romantic and joyful. If you do not have a relationship some of you might go back to past or  some people that are close to you can play the matchmaker. Some of you may travel with your spouse, partner and collaborator. Merely Venus and Pluto will move together this week and relationships with your close environment might have minor changes. Contacts, written or oral, new business projects and offers may come up, lets wait. With this influence, some of you may start taking some classes which will bring beauty and joy to your life. But this week your manager planet Mars, will oppose to Sun, stressful conditions may occur with your income, tension between you and your friends, some ego battles can occur, it is good to be careful about the potential tension in social relationships.


Sagittarius/ Sagittarius Rising;
27 November-3 December
    Now its Sagittarius’s turn which is the hero of the eclipses. This week Venus will enter to Capricorn, this will have the effects of supporting you in financial matters, it did not finish yet, Venus which will be in the interaction with the Jupiter may invite surprise loves into your life. You may take a risk and own a property that you wanted for a long time. If your job is related to media, television, theatre and art you may receive some job offers this week. In your second home, Venus and Pluto will move together, which points out some changes in your income and properties you own. Come on, maybe its time to go to the malls and renovate your wardrobe. This weeks other important sky event is ‘so called square’ which is a tense appearance between Sun and Mars, you may have an opportunity to get promoted in business related matters and also there might be stressful conditions in business and career related matters, you may find difficulties finding common ground with your boss.

Capricorn/Capricorn Rising
27 November-3 December
   Anndd its time for the Capricorns, Venus is entering your horoscope, you can attract love to your life very easily and you will seem more attractive, handsome and pretty to peoples eyes. However, before this you may do some changes physically, you may change the color of your hair, start working out, long story short you may do some changes on yourself and on your physical appearance. It will be a beautiful appearance between Venus and Jupiter this month, singles can attract love more easily to their lives, sky will give good news to people who want to have a baby. You may receive your share from romanticism this week. This week Venus and Pluto will move arm in arm, you will fell more ambitious and passionate and behave like all or nothing. This will result feeling yourself more attractive and pretty. However Sun and Mars are tense, relationships and judicial related matters can cause stress in your life. You might have issues with people who have important statues. This week there is no problem which you cannot solve mentally, only you may need to be slightly politic.

Aquarius/Aquarius Rising;
27 November-3 December
   I would like to give you great news like I did for other horoscopes but we have to handle this situation with what we have in our hands. Venus will enter to an area which it will not feel that comfortable. Relationship-wise you may be pushy, love might not be enough for you and you can feel lonely even in a relationship. Venus and Jupiter will be in interaction this week meaning that you may experience some good changes regarding the home, settlement etc and also you may socialize at your home. For example you may give parties and make dinner invitations. It is a good week for making your home prettier. Sun and Mars will have tense appearance this week , finance and money related matters will be on the tense line, especially relationships with male and authority people can have minor difficulties. It is good not to take risks which can be difficult for you to pay back. It is not the best week to give loans. You may be criticized in your social relationships due to your over self confidence.

Pisces/Pisces Rising ;
27 November-3 December
   An active, social time frame, which you will spend more time with your friends, is waiting for you, Venus is at the Capricorn horoscope which can exactly make you a party person, you may go to invitations, cocktails and openings. Some of you may receive flirt offers from the people you know in your friends circle. Venus and Jupiter will make a great appearance in the sky, as a result you may receive good support from your friends and you may meet with new friends. Some of you may start to new projects with your friends which will bring income. You can become friends with strong and successful people. This week which Venus and Pluto will move together, points out some changes in the income you get from work  and social changes in your life. These changes are all good, life will bring you opportunities this week, make the best of them. Mars and Sun will be fighting which I don’t like that much – but I cannot change it  unfortunately, relationships and your business career will be on the tense line. Maybe due to the fact that so many people interference to your life, you may become nervous and sour. Especially there might be some minor problems and obstacles to climb over regarding your collaborator, partner or your spouses family.


22 Kasım 2011 Salı

Düşük Yıldız Ne Demek ?




Hepinize Merhaba;

            Haftalık analizler ve gamlı baykuş öngörü silsilesi yazılar dışında arada yazdığım bilgilendirici yazılardan bir tanesini daha okumak üzeresiniz. Genelde bana sorulan, yanlış bilinen, nereden ne şekilde nasıl ortaya çıktığı konusunda da bilgi sahibi olmadığımda şu “Düşük Yıldız” konusunu bir açayım istedim. Benim yıldızım düşükmüş, yıldızım düşük olduğu için hep şansızım gibi kafanıza takılan aslı- astarı olmayan sorular külfetinden de kurtarmış olayım hem sizi.

            Evet astrolojinin en temel ensturmanları gezegenlerdir, akabinde burçlar, sabit yıldızlar, arap noktaları gelir ve bunları 12 bölümlü ev sistemleri üzerinde insanların potansiyelleri hakkında bilgi almak için inceleriz. En temel olan gezegenlerin haritalarınızda ki yerleşimleri o gezegenin  nasıl kalitede çalıştığı ile ilgili bilgiler verirler amma velakin  “düşük yıldız” diye bir şey YOKTUR!  Ki bir takım şarlatanlar “ ayol senin yıldızın düşük nazara geliyorsun, kızzz sende büyü bar yıldızın düşük” gibi hurafe bilgilerle insanları kandırmaktadırlar.

            Kullandığımız en temel gezegenler, Ay – Güneş (Ki bunlar kutsal ışık kaynaklarıdır), Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn ve jenerasyon gezegenleri olan Uranüs, Neptün, Pluton’dur. Bu gezegenlerin haritalarınızda yerleştikleri burç ve ev kombinasyonlarına göre (ki  yaptıkları açılarda dahil ama konuyu en basit seviyede tutmak ve aklınızı karıştırmamak adına bahsetmeyeceğim) zararlı veya yararlı yerleşimlere sahiptirler ve o enerjilerle çalışırlar. Ama hiçbir yıldız düşmez! Gezegenleri ele alarak devam edelim;

Güneş;

Aslan burcunun yöneticisi olduğu için bir haritada Aslan burcuna yerleşmiş olan bir Güneş güçlü konumdadır, vaad ettiklerini yerine getirme konusunda destekleyici etkisi vardır ve %100 performans ile çalışır. Ama Güneş eğer haritada Kova burcunda yerleşmiş ise zarar gördüğü bir pozisyondadır ve vaad ettiği, temsil ettiği konuları gerçekleştirirken sorunlar çıkartabilir. Eğer Güneş KOÇ burcunda yerleşmiş ise biz buna yücelme konumunda deriz, Aslan burcunda olduğu kadar kuvvetli çalışmasa da kendini rahat hisettiği bir noktadadır ve destekleyici etkileri vardır fakat Terazi burcunda yerleşmiş olan bir Güneş Kova kadar zararlı bir pozisyonda olmasa da  düşüşte olduğu bir konumda deriz ve problematik çalışma riski vardır.

AY;

Bir doğum haritasında Ay, kendi yönettiği yengeç burcunda tüm özelliklerini çok rahat sergiler fakat karşıt burcu Oğlak burcunda ise duygularla ilişkilendirdiğimiz Ay problematik çalışabilir, kişi duyguları ile kontak kurmakta ve bunu yansıtmakta zorlanabilir. Bir doğum haritasında Ay eğer boğa burcunda yerleşmiş ise yüceldiği konumdadır destekleyici bir şekilde çalışır zararlı değildir. Fakat Akrep burcunda yerleşmiş olan Ay düşüşte olduğu bir pozisyondadır ve kişiye duygular konusunda kaotik durumlara sürükleyebilir.

MERKÜR;

Bir doğum haritasında Merkür; İkizler veya Başak burcunda konumlanmış ise en harika yerleşimdedir deriz. Merkür’ün ifade ettiği bilgi, iletişim, zeka konularında full performans çalışır. Ama Yay ve Balık burçlarında ise Merkür burada zararlı yerleşime sahiptir ve özellikle odaklanma problemleri ortaya çıkartabilir.

VENÜS;

Venüs Terazi ve Boğa burçlarını yönetir ve bir doğum haritasında Venüs bu burçlardan birinde ise Venüs’ün temsil ettiği konularda olumlu ve destekleyici bir şekilde çalışır. Fakat Koç ve Akrep burcunda yerleşmiş olan Venüs, Venüs’ün temsil ettiği konular üzerinde sorunlar çıkartıp, problemler yaratabilir. Venüs eğer bir doğum haritasında Balık burcunda yerleşmiş ise yüceldiği bir pozisyondadır ve harita içinde olumlu çalışır.

MARS;

Koç ve Akrep burcunun yöneticisi Mars doğum haritasında bu burçlardan birinde ise %100 performans ile çalışır. Mars’ın temsil ettiği konular üzerinde destekleyici etkiler sunacaktır. Fakat Mars bir doğum haritasında Boğa ve Terazi burçlarında ise zarar gördüğü yerleşimdedir ve hedeflere ulaşırken ve harekete geçerken zorlanmalar ortaya çıkartabilir. Oğlak burcuna yerleşmiş olan bir Mars ise yüceldiği konumdadır ve kişiyi hedeflerine varması konusunda destekleyici bir şekilde çalışır fakat yengeç burcuna yerleşmiş mars düşüştedir vaad ettiklerini yerine getirirken zorlanır.


JÜPİTER;

Bir doğum haritasında Jüpiter Yay ve Balık burçlarında ise en güçlü konumundadır ve caad ettikerini hangi evde yerleşmişse ortaya çıkartır fakat İkizler ve Başak burcunda ki bir Jüpiter zarar gördüğü bir pozisyondadır ve Jüpiter’in yerleşmiş olduğu haritada evle ilgili bir takım sorunlar ortaya çıkartabilir. Fakat yengeç burcuna yerleşmiş olan bir Jüpiter ise haritada hangi evde yerleşmiş ise o evle ilgili fırsatlar ve şanslar verebilecektir. Oğlak burcuna yerleşmiş olan bir Jüpiter ise (ki benim öyle) yerleştiği yaşam alanı ile ilgili gecikmeler ve sorunlar ortaya çıkartabilir.


SATÜRN;

Oğlak ve Kova burçlarına yerleşmiş olan Satürn güçlü bir konumdadır ve vaad ettikerini %100 performans ile sergiler fakat yengeç ve aslan burcuna yerleşmiş olan Satürn zarar gördüğü bir pozisyonda ve problematiktir, haritada hangi evinize düşmüş ise o alanla ilgili sorunlar çıkartabilir ortaya. Terazi burcuna yerleşmiş olan bir Satürn ise yücelme pozisyonundadır ki bu da destekleyici iyicil bir şekilde çalışır fakat Koç burcuna yerleşmiş olan bir Satürn düşüşte olduğu bir konumdadır sorunlar ortaya çıkartabilir.


Jenerasyon gezegenlerini (Uranüs, Neptün, Pluton) bunları yazmıyorum çünkü dönem gezegenleridir bunlar. Astrolojide 1’den 12’ye kadar evler bulunmaktadır ve her biri ayrı bir yaşam alanına işaret eder. Bunlardan 1,4,7,10 köşe evlerdir ve bu evlere yerleşmiş olan bir gezegen iyicil veya kötücül tüm özelliklerini %100 performans ile sergiler. Fakat ikincil evler dediğimiz 2, 5 , 8, 11 evlerine yerleşmiş olan gezegenler ise % 60 performans ile çalışır gücünü yeterince gösteremeyebilir. Ve 3.cül evler dediğimiz 3 , 6, 9 ,12 numaralı evlere yerleşmiş olan gezegenler ise performanslarını %30 ‘unu sergilerler.


ÖNEMLİ NOT!: Evet bir gezegen bir haritada zararlı bir yerleşime sahip olabilir ama doğum haritası her zaman bir bütün olarak ele alınmalıdır tek bir yerleşime veya göstergeye bakarak bütün hakkında yorum yapmak doğru olmaz. En zararlı bir yerleşim bile yeri geldiğinde destekleyici bir şekilde çalışabilir en olumlu yerleşim ise zarar verebilir. Konunun ne olduğuna göre değişir. Örneğin benim kişisel haritamda Jüpiter’im Oğlak burcunda (Zarar gördüğü bir yerleşimde) ve 3. evde ( %30 performans ile çalıştığı yer) evet eğitim hayatında bir dönem bir takım zorluklar yaşadım fakat 3. ev konularında (İletişim, bilgi, araştırma, yazma) konularında hep destekledi beni. Mesela oluşturduğum astroloji blogum Türkiye’de en çok ziyaret edilen siteler arasında yer alıyor, bunun yanı sıra bir kitap çıkardım. Tabi Jüpiter’ime aldığım Güneş desteği sayesinde bu en kötü senaryo iyi bir şekilde çalışabiliyor.

Bir örnek daha, bir katilin haritasında 1. evde (100 performans) ve Akrep burcunda (Yönettiği güçlü olduğu bir konum) bir mars kötücül bir şekilde çalışabiliyor.


Kıssadan hisse, düşük yıldız diye bir şey yoktur, gezegenlerinizin iyicil veya kötücül çalışıp çalışmaması vardır sadece. Yıldızlar sadece kayarlar düşmezler, içiniz rahat olsun


Sevgiler.