29 Kasım 2011 Salı

10 Aralık İkizler Burcunda TAM Ay Tutulması ve Etkileri





Önümüzde bizleri bekleyen önemli olayların artık sonu olacak nitelikte bir tutulma var, İkizler burcunda Tam Ay tutulması. Tutulma Doğu Avrupa üzerinde yükselen ve kuzeybatısında Kuzey Amerika üzerinden, tüm Asya ve Avustralya da izlenebilecektir. Filipinler'de, ay tutulması, sadece gün batımından sonra görülebilecektir.

Ay'ın türkiye saati ile 14:45'te dünya'ın gölgesine girmesi ile başlayacak. saat 16:06'da başlayacak tam tutulma, saat 16:57'ye kadar sürecek. ay, 51 dakikalık tam tutulma süresince atmosferden kırılarak üzerine düşen güneş ışığı nedeniyle soluk turuncu ya da kırmızı renkte görünecek.

Tutulmanın ilk yarısı türkiye'de öğleden sonra saatlerine denk geldiği ve henüz güneş batıp ay doğmadığı için izlenemeyecek. ay doğarken tam tutulma evresi sürmekte olacağından güneş battıktan en az 20 dakika sonra ancak görünür hale gelecek. doğuda güneş daha erken battığı için tutulma da daha kolay ve uzun süre izlenebilecek. tam tutulma 16:57'de sona erdikten sonra parçalı tutulma 1 saat 31 dakika daha sürecek ve 18:18'de son bulacak.

bBundan sonraki ilk TAM ay tutulması 15 nisan 2014'te. tTürkiye'den görülebilecek ilk tam ay tutulması ise 28 eylül 2015 sabahı gerçekleşecek.
           
. Bu tutulmanın Astrolojik olarak oldukça önemli etkilere sahip fakat bu kısma geçmeden önce sizleri biraz ilk okul 3-4. sınıfa doğru götürmek ve tutulmanın ne olduğu hakkında biraz bilgilendirmek istiyorum.

Ay tutulması dediğimiz; Ay’ın kendi yörüngesi üzerinde dolaşırken dünyanın gölgesine girmesine denir, bu sayede güneşten aldığı ışıkların bir kısmını ve tamamen kaybeder.

Ay tutulmaları Astrolojide extra önemi vardır çünkü bu tutulmalar kuzey ve güney düğüm noktalarının yakınlarında gerçekleşir, düğümler astrolojide önemli, kadersel dönemlere, değişimlere, önemli derslere işaret eder.

Bu tutulmadan bahsetmeden önce bu sene İKİZLER –YAY aksında gerçekleşecek tutulmalar sayesinde neler ortaya çıktı kısaca bunları hatırlayalım istiyorum aslında;

Yay burcu astrolojide sportif faaliyetleri simgeler ki bu sene futbolda şike iddiaları ve hapse giren yöneticileri hepiniz hatırlarsınız.
İkizler burcu bilgi – iletişim ile ifade edilir astrolojide, bu sene sınavlarda çıkan şifre skandallarını da eminim unutmadınız
Yine bu tutulmalar Türkiye’nin 12. evine denk düşmekte idi (12. ev hapishane, hastanelerle ilişkilendirilir)  ve Ergenekon kapsamı altında hatırlayınız bir çok kişi içeri alındı

Buna benzer bir çok olay nüks etti. Tutulmalar, gizli kalmış konuları ortaya çıkardı



Şimdi gelelim bu tutulmaya; bu tutulma 18 derece ikizler burcunda gerçekleşecek. Ay, ikizler burcunda tutulacağından ikizler burcunun yöneticisi olan Merkür’ün geri harekette ve karşıt burcunda olan Yay’da ilerliyor olması özellikle İletişim konuları, ticaret, eğitimle ilgili konular, seyahatler, teknoloji ile ilgili işlerde, bilgisayarlar her türlü iletişim araçları ile ilgili konularda gecikmeler, hatalar, yanlışlıklar, bilgi eksikliği, yanlış anlamalar gibi konuları gündeme getirebilir. Bunun yanı sıra din, felsefe, hukuk, ithalat, ihracat, üniversiteler ve akademik konularla ilgili önemli haberler okuyabilir, gelişmeler, yaşayabiliriz. Bu tutulma sonrasında özellikle yeni felsefe akımları ile karşılaşabilir, hayatın deneyimsel, mistik, dinsel yönleri çok daha fazla ön plana çıkabilir. Şifre, şaibe, şike olaylarının üstünün kapandığını zannetmeyin tutulma zamanı bu olaylar yeniden gündeme oturacak, yeni olayların ortaya çıkabileceği gibi soruşturmalarda yeni gelişmeler elde edilebilir.


Tutulma anında Ay’ın Mars ile yapacağı sert kontak yüzünden, ulusal güvenlik ihtiyacının artacağı veya güvenliği tehdit edici olaylar (İlk aklıma gelen terör saldırılarının yeniden hız kazanması) , tarım, tarım ürünleri ile ilgili olası salgın hastalık haberleri gündeme gelebilir. Silahlı kuvvetlerle ilgili görev değişiklikleri, düzenlemeler, istifa haberleri duyulabilir. Ay-Mars kontakları tutulma zamanları tehlikelidir çünkü şiddet içerikli olayları ve patlamalara işaret eder. Mars şu an Türkiye haritasının Muhalefeti singelediği yerde hareket etmekte, bu ay ile sert kontak Muhalefetin zorlu bir sınavdan geçtiği ve eleştiri oklarını üzerine çekeceğine işaret etmekte. Hatta önümüzde ki 6 ay içinde muhalefet içinde büyük değişimler meydana gelebilir. Kılıçdaroğlu’nun sağlığına dikkat etmesi gereken bir dönem.

Tutulma sırasında Ay, Satürn ile kontakta olacak. Satürn Türkiye’nin 5. evinde hareket etmekte, Her türlü ulusal zevk ve eğlence, spor, genel eğlence, çocuklarla ilgili yeni kurallar, düzenlemeler, pekte hoşnut olunmayacak gelişmeler nüks edebilir. Ay-Satürn kontakları depresyonik etkiler yaratır ve tatmin edici değildir. Özellikle medya-tv ‘de önümüzde ki  6 ay içinde bir temizlik ve yeniden düzenleme süreci başlayabilir, ekranlarda görmeye alışkın olduğunuz bir çok insan uzun süre ekranlara çıkamayabilir, ekran yasakları gündeme gelebilir.

Bunun yanı sıra bu tutulma ile bankacılıkla ilgili yeni bir operasyon süreci başlayabilir, bankaların sahipleri, yöneticileri şaibeli bir takım olaylar yüzünden içeri alınabilirler.

Tutulmalar genel anlamda doğal afetleri tetikleyici  nitelikte olabiliyorlar. Özellikle toprak grubu burçta yer alan Mars’ın tutulma anında Ay ile sert kontak halinde olması ve Mars’ın pluto ile etkileşiminden dolayı, özellikle depremler, doğal afetler, atomla ilgili gelişmeler, patlamalar, toplu ölümler, suikast haberlerine bol bol rastlayabiliriz. Özellikle Plutonun değiştirici ve dönüştürücü etkisi ile, bilginin, toprağın, gücün, maddenin el değiştirmeye başladığını, önemli, büyük, köklü kuruluşların krizlerine, önemli kişilerin, büyün yönetici veya siyasetçilerin özellikle ölüm haberleri ile de karşılaşabiliriz. İletişimi bilgi ve teknoloji ile ilgili değişimin ve dönüşümün eşiğindeyiz.
 


Bunun yanı sıra bu tutulma ile bankacılıkla ilgili yeni bir operasyon süreci başlayabilir, bankaların sahipleri, yöneticileri şaibeli bir takım olaylar yüzünden içeri alınabilirler.