7 Kasım 2011 Pazartesi

25 Kasım Yay Burcunda Parçalı Güneş Tutulması Ve Etkileri





25 Kasımda Yay burcunda bir  parçalı güneş tutulması meydana gelecek. Bu güneş tutulmasının tutulma anında gözlenebileceği ve izleyeceği yol, Güney Afrika, Antarktika, Tazmanya ve Yeni Zellanda’dır. Tutulmanın gerçekleştiği ve gözlemlendiği noktalarda eskiler bir takım doğa olayları tetiklenebilir.

            Tutulmaların neden olabileceği biz astrologların öngördüğü olası etkileri için eğer zemin uygun ise evet o anlarda da ortaya çıkabilir ama şartlar müsait değil ise şartlar oluştuktan sonra ortaya çıkacaktır. En basitinden şöyle düşünelim; vücudunuza bir mikrop girdiğinde anında hasta olmazsınız, hastalığın bile bir süreci vardır. Önce vücudunuza yerleşir, uygun noktalar için çalışmalara başlar, sonra hastalığın belirtilerini çıkartır ortaya sonra bir bakmışsınız hasta olmuşsunuz. Ama sizin vücudunuz hasta olmaya elverişli bir yapıda ise, direnci düşük ise, hassas ise daha hızlı hasta olabilirsiniz. İşte tutulmalarında etkisi aslında aynı buna benzer. Eğer kişisel haritalarınızda tutulma önemli noktalara temas etti ise sizler tutulmaların etkilerini çok daha derinden ve hızlı hissedebilirsiniz ama haritalarınızda bu tutulma önemli noktalarda değil ise veya herhangi bir gezegeninizi tetiklemediyse belki hiç hissetmezsiniz bile. Tutulma anında gökyüzüne adeta bir çentik atılır, tutulmanın gerçekleştiği derecede. Tutulma sonrası aynı derecede bir gezegen aktivitesi meydana geldiğinde tutulmaların vaad ettiği olaylar kendini göstermeye başlar.

            Bu yüzden tutulmalarla ilgili senaryoları tutulmanın gerçekleştiği gün beklememek gerekir. Etkileri tutulmanın kaç dk sürdüğü ile orantılı bir hal alır, ama en kaba tabiri ile (+/-15 gün) içinde etkilerini gözlemleyebilirsiniz. Tabi global etkileri 6 ay içinde kendini iyiden iyiye göstermeye başlar.


Yukarıda ki resim, tutulma anının gökyüzünün temsili gezegen haritasıdır. Bu harita üzerinden tutulmanın önce genel ardından Türkiye üzerinde ki etkilerinden bahsedeceğim. Ardından burçlar üzerinde ki etkilerine de değineceğim…
,
Tutulma Yay burcunda gerçekleşeceğinden dolayı,  Din, dini ibadet yerleri, imamlar, kiliseler, papazlar, dini düşünceler, üniversite seviyesinde eğitim yerleri, yüksek eğitimi, yayıncılık, uzak mesafeler ile iletişimimiz sağlayan aygıtlar, kanunlar, kanun koyucular, kanun adamları, mahkemeler, yargı, ithalat, ihracat, politika gibi konular üzerinde oldukça etkili olacaktır. Özellikle denizcilik ve havacılıkla ilgili yeni keşifler, icatlar, buluşlar meydana gelebilir. Tutulmadan birinci dereceden etkilenecek konular arasında yer almaktadır. İşin içinde tutulma olduğundan dolayı öyle günlük gelip geçici değil,  bu konularla ilgili sarsıcı, şok edici gelişmeler gerçekleşebilir.

            Güneş yay burcunda ilerleyeceğinden dolayı, coşkulu, meraklı, heyecanlı, hevesli, maceracı olabiliriz. Yeni şeyler denemeye, yeniliklere açık oluruz.


Tutulma esnasında Güneş ve Başak burcunda ilerleyen Mars arasında gergin bir görünüm meydana gelecek. Yukarıda saydığım konularla ilgili gergin, sinirleri bozan haberler gündeme gelebilir. Güneş-Mars gerginlikleri kazaların sayısını arttırır. Din ve inanışlarla ilgili sert söylemler gündeme gelebilir, uluslar arası ilişkilerde zorlanmalar meydana gelebilir,istifalar gündeme gelebilir. Yönetim, otorite pozisyonunda ki kişiler güç kullanabileceği yollara başvurabilirler.Volkanik hareketlenmeler oluşabilir. Bireysel olarak fazla heyecanlı ve sivri sert çıkışlar sergileyebiliriz. Genel anlamda doğal afetlerde artışlar meydana gelebilir

Güneş’in Koç burcunda hareket eden Uranüs ile olumlu irtibatı, yeni buluşları, sıra dışı teknlojik gelişmelere işaret etmekte. Yeni farklı enerji ile ilgili çalışmalar yapılabilir. Özellikle maddenin yapı taşına ilişkin ilginç buluşlar ve deneyler yapılabilir. Yeni enerji kalıpları ile ilgili çalışmalar gündeme gelebilir.  Özellikle başkent olan ülkeler ve yerlerle ilgili. Bireysel olarak aşırı heyecanlı ve düşünmeden girişimlerde bulunabilirsiz. Hayatlarımızda heyecan verici sürpriz gelişmelere açık olacağız.

Ayrına Güneş ile Neptün arasında ki gergin görünüm, aşırı empati sahibi olabileceğimize işaret etmekte. Yine bu tutulma zamanı benzin fiyatlarında “ayarlama” yapabilirler.

Yay burcunun yönetici gezegeni Jüpiter boğa burcunda geri hareket etmekte ve Satürn ile sert görünümde olacak. Özellikle ekonomik anlamda genişlemenin zor olacağı bir süreçtir bu. Borsada tehlike çanları çalabilir, finansal olarak global anlamda ciddi bir darboğazın eşiğinden geçeceğimize işaret etmekte.

Tutulma zamanı Merkür YAY burcunda geri harekette olacağından dolayı, uluslararası ciddi iletişim problemleri, sistemlerin geçici olarak çökmesi, bilgi alış-verişlerinde hatalar, aksaklıklar oluşabilir. Bazı anlaşmalar, ortaklıklar bozulabilir. Önemli liderlerin ülke yöneticileri bu tutulma zamanında düşünmeden konuşmaları, ani çıkışları yüzünden kendilerini çok zor duruma düşürebilirler. Özellikle inançlar ve din konusu üzerinden sıkça propagandalara rastlayabiliriz. 

Tutulmayı Türkiye açısından incelemek gerekirse eğer, Tutulma Türkiye’nin 6. evine düşecek. Çalışan kesim, memurlar, kamu çalışanları, sendikalar, sağlık çalışanları  İşçiler ve silahlı kuvvetle, iş istihdamları bu tutulmadan ilk etkilenecekler arasında yer almakta. Bu konularla ilgili yeni düzenlemeler, yeni sistemler getirilebilir. Özellikle bu konularda uluslar arası gelişmeler olabilir. Hem muhalefet hem de İktidar kadersel bir süreçten geçiyor, bu tutulma da Türkiye’nin Kuzey ve Güney ay düğümleri tetiklenecek. Politik anlamda taşların yerinden oynayacağı bir süreç başlıyor önümüzde ki 6 ay.

Türkiye’nin 3. evinde ki Mars tetikleneceğinden dolayı, Önemli araç kazaları gündeme gelebilir. Otobüs veya araba kazaları. Önemli diyorum çünkü bu kazalarda önemli iş adamları, yöneticiler, Türkiye’de isim ve söz sahibi kişiler olabilir. Telif hakları ve Patentlerle ilgili önemli konular gündeme gelebilir. Komşu devletler, iran,ırak, Suriye ile ilişkilerde gerginliklerin iyiden iyiye yükseleceği zamanlar. Tutulma zamanı evet çok önemli ama önümüzde ki 6 aylık süreçte sınır komşularımızla savaş sesleri yükselebilir.

Türkiye’nin 10. evinde ilerleyen Uranüs tutulma anında tetiklenecek. Ünlü kişiler, yöneticiler, politikacılarla ilgili skandallar gündeme gelebilir.


Tutulmanın Burçlar üzerinde ki Etkisi ise yarın hazır olacak!