6 Eylül 2015 Pazar

Başak Burcunda Güneş Tutulması ve Burçlar Üzerindeki Etkisi





Koç ve Yükselen Koç:
13 Eylül günü Güneş tutulmasını Başak burcunda iş ve çalışma ortamınızı temsil eden alanda karşılayacaksınız.  Jüpiter’in de bu alanda yer alması sizi iş anlamında  gelişime ve ilerlemeye açık atılımlara, arzu ettiğiniz iş koşullarına ulaşmaya ve yeteneklerinizi kazanca dönüştürecek fırsatlara açık kılacak. Sağlığınıza iyi bakmak, bedeninize bakmak ve diyetinize önem vermek üzerine yararlı adımlar atabilirsiniz. Tutulmanın yöneticisi Merkür’ün Pluton ile olan sert kontağı hem işle ilgili konularda hem de özel hayat ilişkili konularda fikirsel anlamda yenilenme ve yeni kararlar alma ihtiyacında olduğunuzu gösteriyor. Bu tutulma döneminde, kuracağınız iş ilişkileri Merkür’ün gölgeli günlerinde olmasından dolayı bu kararların yeniden ve yeniden sürekli değişebileceğini ve yapılacak anlaşmaların tekrar üzerinden geçmek gerekeceğini gösteriyor. Daha önceden yapılmış anlaşmalar da varsa bunların da bozulabileceğine işaret ediyor. Günün sonunda tutulma döneminde başlayacak ilişkiler pek kesin sonuca varmayacak olduğunu söylemem gerekiyor.

Boğa ve Yükselen Boğa
 13  Eylül günü Başak burcunda bir Güneş tutulması gerçekleşecek. Tutulma dost toprak grubunda bir burçta gerçekleşecek olması size destek olacak. Aşk , romantizm ve hayattan zevk almakla ilgili alanınızda gerçekleşecek olması sizi bu anlamda yeni fırsatlara ve gelişmelere açık kılacak. Hayattan ve aşk hayatından çok daha keyif almak için uzun zamandır arzu ettiğiniz adımları atabilirsiniz. Hobilerinizi ve yaratıcı çalışmaları ön plana alacak atılımlar yapabilirsiniz. Çocuklarınızın kişisel gelişimini destekleyecek girişimlerde bulunabilirsiniz. Tutulmanın yöneticisi Merkür’ün Pluton ile olan sert kontağı, eğer özel ve iş hayatınızı birbirinden ayırmadığınız takdirde eleştiri oklarına maruz kalabileceğinizi gösteriyor. Yapmış olduğunuz iş sahne ve yaratıcılık gerektiren bir işse kuracağınız iş kontaktları ve iş anlaşmaları sürüncemede kalmaya mahkumdür. İş için yapacağınız seyahatler ve eğitimler sorunlu ve engelli ilerleyebilir. Yapacağınız iş görüşmeleri varsa zaman veya bütçe bakımından stresli olabilir. İş arkadaşınız veya resmi kurumlardaki kişilerle iletişim problemi yaşanabilir. Günün sonunda tutulma etkisiyle, çıkacağınız yolculuklarda sürekli kullanacağınız ilaçları yanınıza almayı unutmayın, sağlıkla ilgili beklenmedik durumlar ortaya çıkabilir.

İkizler ve Yükselen İkizler; 
13 Eylül günü Başak burcunda bir Güneş tutulması gerçekleşecek, sizin ev aile ve ebeveynlerle iletişiminizi temsil eden alanda yer alacak. Bu dönemde kariyerinizi yeniden canlandırmak, isteyen İkizler için evden çalışmak , ev düzeninizi daha organize bir hale sokmak, tadilat ve dekorasyon yaptırmak, ev almak ve satmak için yeni kararlar alabilirsiniz.  Aile üyelerinin sağlığı ve bakımı sizin için ön planda olabilir. Tutulmanın yöneticisi Merkür’ün Pluton ile olan sert kontağı sebebiyle aile içi ilişkilerde tartışmalara yer vermemek adına  özverili bir dil kullanmakta fayda olmakla birlikte sinirler ailevi meselelerde gerilebilir. Partnerinizin maddi durumu veya çocuklara yapılacak harcamalar temel gerginlik sebebi olabilir. Bu dönem söyleyeceğiniz kelimeler ve kullanacağınız ifadeler partnerinizin veya çocuğunuzun hayatını etkileyecek kararlara yol açabilir. Çocuğunuzun eğitim hayatı için alınacak kararlarda da etkili bir tutulma sürecinde olabilirsiniz. Doğru okul doğru eğitim konuları zihninizde olabilir. Günün sonunda alacağınız kararlar bir müddet daha havada kalabilir.

Yengeç ve Yükselen Yengeç;

13 Eylül günü Başak burcunda bir Güneş tutulması gerçekleşecek, sizin iletişim, kardeşler, yakın akrabalarla ilişkiler ve eğitimler alanınızda yer alacak. Bu dönemde kardeşlere ve yakın çevrenize daha yakın ilgi gösterebileceğiniz görülüyor. Bazı Yengeçler ev taşımak, yeni bir mahalleye taşınmak planı yapabilir. Kardeşlerinin hayatında ki olumlu gelişmelerle değişimlerle ilgili haberler alabilir veya birbirlerine yardım ve destek olmak üzere kararlar alabilirler. Bu dönemde yolculuklar yapmak ve ticari faaliyetlerde yeni fırsatlar yakalamak söz konusu olabilir. Eğitimler almak zihinsel projelerde yer almak yakın çevrenizde yer alan kişilerden işle ilgili girişimlerden destek almak isteyebilirsiniz. Tutulmanın yöneticisi Merkür’ün Pluton ile olan sert kontağı sebebiyle, aile içinde, eşinizle , partnerinizle kuracağınız iletişimde fikir ayrılıklarına düşebileceğinize işaret ediyor. Anlaşma, sözleşme imzalamak, iş görüşmelerine katılmak çok da verimli sonuçlanmayabilir.  Bu dönemde taşınmakla veya alım satımla alakalı bir karar vermekte zorlanıyor olabilirsiniz. Günün sonunda her türlü iletişimle ilgili konuda yazılı sözlü dahil baskıcı tutum ve davranışlardan uzak durun.

Aslan ve Yükselen Aslan;
 13 Eylül günü Başak burcunda bir tutulma gerçekleşecek ve sizin para kazançlar ve kaynakları yönetmekle ilgili alanınızda yer alacak. Öncelikli olarak maddi kaynaklarınızı iyi değerlendirmek ve akıllıca kullanmak üzere verimli kararlar alabilirsiniz. Yeni kazanç olanakları yaratmak adına yeteneklerinizi kullanmak adına girişimler yapabilirsiniz. Ortaklı çalışmalar ve yaratıcı yeteneklerinizi kullanabileceğiniz girişimlerden kazanç gelebilir. Ancak tutulmanın yöneticisi Merkür’ün Pluton ile olan sert kontağı sebebiyle iş anlaşmaları ve gelir iş ve kazanç getirecek konularla ilgili olarak hak ettiğinizden azına razı olmak zorunda kalabilirsiniz.  İş için yapacağınız seyahatlerin sonuca varması güç olabilir, bununla birlikte eğitimlerle ilgili kararlar ve seçimler de havada askıda kalabilir. İşiniz için kullandığınız iletişim araçlarında, tablet cep telefonu müşteri dataları gibi konularda problemler ortaya çıkabilir. Günün sonunda parayla ilişkili konularda baskıcı sert ve uzlaşmacı olmayan tavırlardan uzak durun.

Başak ve Yükselen Başak;
13 Eylül günü Güneş tutulması burcunuzda gerçekleşecek. Bu hayata bakış açınızı, hedeflerinizi ve kurduğunuz ilişkileri ve dış görümünüzü etkileyecek bir değişim sürecinin başında olduğunuza işaret ediyor. İmajınızı, bireysel hedeflerinizi , evlilik, ortaklık veya kariyer planlarınızı yeniden ele almak ve çok daha verimli bir hale getirmek isteyebilirsiniz. Yeni bir ilişkiye başlamak, ortaklık kurmak ve bu konularda değişim yaşamak mümkün. Tutulmanın yöneticisi Merkür’ün Pluton ile olan sert kontağı sebebiyle gündeminizde yoğun bir biçimde gelir, kazanç, birikimlerin yönetimi ve sahip olduğunuz kaynakları doğru ve verimli kullanmak bu süreçte aklınızdaki en önemli konu. Ancak gelir durumunuzu beklenen paraları ve yapılması planlanan anlaşmaları gerçekleştirmek zor olacaktır. Lütfen maddi anlamda risk alacağınız atılımlar yapmayın. Bu dönemde kumar, spekülatif borsa ve sizi eğlendirecek konular için para harcamaya eğilimli olabilirsiniz, fakat şansınızı çok zorlamayın belli ki para kaybı durumu söz konusu olabilir. Günün sonunda ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun, ağzınızdan çıkacak sözler size para kazandırsın para kaybettirmesin.

Terazi ve Yükselen Terazi;
13 Eylül günü Güneş tutulması Başak burcunda elde olmayan durumları temsil eden alanınızda gerçekleşecek.  Günlük hayatınızda veya iş düzeninizde verimliliğinizi, çalışma temponuzu etkileyecek beklenmedik değişimler yer alabilir. Eldeki işleri daha organize detaycı ve mükemmeliyetçi bir tutumla ele almak gerekebilir. Bu süreçte sağlığınızı beslenme alışkanlıklarınızı ve beden ve ruh bütünlüğünüzü daha iyicil bir konuma getirecek adımları atabilirsiniz. Tutulmanın yöneticisi Merkür’ün Pluton ile olan sert kontağı sebebiyle, temel olarak söylediğiniz ve verdiğiniz sözlere dikkat edin yapamayacağınız işler için söz vermeyin veya taahhüt altına girmeyin. Aile ile fikir bütünlüğü sağlamak, aynı hedeflere farklı bakış açıları ile yaklaşmak gerginlik yaratabilir. Kendinizi bu dönemde rahatlatmak zor olabilir , kendinizi bu dönemde gergin ve baskı altında hissedebilirsiniz. Bu dönemde ev alım satım veya aileye ait varlıkların satışı konusunda temkinli davranmakta fayda var. geçmişten gelen ailevi problemler bu süreçte tekrar su yüzüne çıkabilir.

Akrep ve Yükselen Akrep;
 13 Eylül günü Güneş tutulması Başak burcunda gerçekleşecek ve sizin arkadaşlıklar, gruplarla aktiviteler ve gelecek planları alanınızda yer alacak. Arkadaşlarla ortak işler ve gelecek planları konularında program değişikliği söz konusu olabilir. Bir planınızı her biriniz için çok daha verimli ve yapıcı olacak şekilde değişime götürebilirsiniz. Arkadaşlarınızdan biri ile bir ortak projede yer alabilirsiniz birlikte yeteneklerinizi kullanarak güç birliği yapmaya karar verebilirsiniz. Tutulmanın yöneticisi Merkür’ün Pluton ile olan sert kontağı sebebiyle, güvendiğiniz dost bildiğiniz arkadaşlarla ilgili üzücü gerçeklerle karşılaşabilirsiniz.  Arkadan konuşmak, dedikodu yapmak veya yapanlarla bir arada olmak size iyi gelmeyecek. Dostlarınızla ,  yakın çevrenizden kişiler kardeşler ve yakın akrabalarla birlikte seyahate çıkmak için uygun bir dönem değil, aranızda karar alırken iletişim sorunu çıkabilir. Günün sonunda kiminle nerede ne konuştuğunuza dikkat edin, söyledikleriniz önünüze düşebilir.

Yay ve Yükselen Yay;
13 Eylül günü Başak burcunda Güneş tutulması gerçekleşecek. Bu tutulma sizin iş kariyer ve gelecek hedefleri alanınızda yer alıyor. Bu dönemde kariyer alanında yeteneklerinizi daha fazla sergileyebildiğinizi  , gösterdiğiniz,  çabanızın ödüllerini alabileceğinize  ve önünüze fırsata çevirebileceğiniz atılımlar gerçekleştirebileceğinizi gösteriyor.  Oldukça başarı getirecek başlangıçların arifesindesiniz, kariyer adımlarınızla daha fazla tanınma ve görünürlük elde edeceksiniz. Ancak tutulmanın yöneticisi Merkür’ün Pluton ile olan sert kontağı sebebiyle, iş ve kariyer konularında beklediğiniz haberler veya görüşmeler varsa gecikebilir, beklediğiniz kadar olumlu sonuçlanmayabilir. Arkadaşlarla ortak gelecek projeleri varsa bu konuda ilerlemek zaman alabilir. Günün sonunda kariyer ile ilgili konularda ne dediğinize dikkate din sonradan pişman olacağınız kararlar almayın. Patron ve müdürlerle iletişiminizi ılımlı tutmaya özen gösterin.

Oğlak ve Yükselen Oğlak;
13 Eylül günü Başak burcunda Güneş tutulması gerçekleşecek. Bu tutulma sizin basın yayın tanıtım reklam ve promosyon alanınızda yer alacak. Baskılı işler, kitap, yayınlar , web sitesi, multi medya ve tanıtım çalışmaları ile ilgili projeleriniz, uzun yolculuklarla ilgili planlarınız, yabancılarla veya yabancı ortaklı işlerde girişimleriniz , hukuki süreçler veya resmi işleriniz varsa bu ay hızla ve verimli bir biçimde ilerleyebileceğiniz girişimleri yapacağınızı gösteriyor. Ancak tutulmanın yöneticisi Merkür’ün Pluton ile olan sert kontağı sebebiyle, bu konulardaki iletişim, görüşmeler, anlaşmalar üzerinde yaptırım uygulayan bir tavır içerisinde olabilirsiniz. Eğer iş arıyorsanız bu dönemde rahatlıkla iş görüşmesine gidebilirsiniz. Ama sonuç almak ve karar almak konusunda havada kalan bir durum ortaya çıkabilir. Günün sonunda kariyeriniz ile ilgili konularda, hayatınızı değiştirebilecek sizi uzun süre meşgul edecek konularda kararlar almanız olasıdır.

Kova ve Yükselen Kova;
13 Eylül günü Başak burcunda Güneş tutulması gerçekleşecek . bu tutulma sizin ortak para paylaşımınızı, kredi borç sigorta ve vergi konularınızı temsil eden alanda yer alacak. Öncelikle maddi durumunuzu ve bütçenizi iyi belirlemeniz gereken bir süreçte olduğunuzu söyleyebilirim. Hem emeğinizin karşılığını almak isteyeceksiniz hem ortaklı işlerde daha verimli hareket edebilmek için daha iyi nasıl plan yapabilirim diye düşüneceksiniz. Müşterilerle ilişkilerinizi beklediğiniz paraları ve iş anlaşmalarını odak noktanıza getirebilecek etkiler söz konusu. Mali plan yapmak ve bütçeyi dengelemek bunu yaparken yeni kazanç fırsatlarına doğru başlangıç yapacak girişimlerde bulunmak bu döneme damgasını vuracak. Ancak tutulmanın yöneticisi Merkür’ün Pluton ile olan sert kontağı sebebiyle, bu konularda yapacağınız görüşmelerde veya yapacağınız anlaşmalarda sonuca ulaşmak zaman alabilir. Günün sonunda borç almak vermek konuları,  kefil olmak yatırımlar ve komisyonlu işler başınıza iş açabilir.

Balık ve Yükselen Balık;
13 Eylül’de Başak burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması sizin evlilik, ortaklıklar ve genel anlamda sosyal bağlarınızı temsil eden alanda yer alacak.  Bu ay demek ki aşk ve ilişkiler ön planda olacak. Yeni bir ilişkiye başlamak, var olan ilişkilerinizde daha pragmatik ve gerçekçi bir tutumla beraberliğinizi sorgulamak , karşınızdaki kişiyi daha iyi ve yakından tanımak için fırsat elde etme şansınız var. ilişkilerde şahane fırsatlar yakalamak olası. Bu arada iş ve kariyer anlamında yeteneklerinizi ön plana çıkaracak verimli başlangıçlarda yapmanız mümkün. Eşinize ve partnerinize ilgi ve özen göstermek isteyebilirsiniz. Bu davranışlarınız ilişkinizi güçlendirecektir. Tutulmanın yöneticisi Merkür’ün Pluton ile olan sert kontağı sebebiyle, ortağınızla partnerinizle eşinizle birbirinizi anlamanız ve ortak nokta bulmanız oldukça zor olabilir. Ciddi iletişim krizleri ile boğuşmanız gerekebilir. Günün sonunda ilişkilerinizin ve ortaklıklarınızın devam etmesini istiyorsanız ağzınızdan çıkana dikkat etmelisiniz.