23 Eylül 2014 Salı

8 Ekimde Uranüsyen Ay Tutulması





Merhaba Arkadaşlar;

8 Ekimde Koç burcunun 15. Derecesinde Uranüsyen  AY tutulması meydana gelecek. Bu tutulma TAM Ay tutulması olacak. Tam tutulmalar, gücünü çok daha ortaya koyan, etksini hisettiren tutulmalardır. Koç burcunda ki tutulmayı anlayabilmemiz için KOÇ burcu sembolizminin ne olduğunu iyi kavramamız gereklidir.  Tutulma koç burcunda meydana geleceği için KOÇ burcunun sembolize ettiği konular çok etkin bir şekilde vurgulanacaktır.
Yangınlar, aktif volkanlar, siyasi  liderlerin fütursuzca ve bencilce çıkışları, sansasyonlar, yeni enerji türleri, enerji kaynakları, güneş enerjiisi, demir erler, askerler, savaş, rekabete ve mücadeleye dayalı  ortamların olulşması, sporcular, kahramanlık yapanlar,  itfaiyecileri sembolize eder.
Tutulma koç burcunda olacağından dolayı, öncelikle bu süreçte
Çok fazla yangın ve patlama haberleri gündemde sıkça yer alabilir
Volkanik hareketlenmeler bekleyebiliriz
Bu tutulma etkisi ile siyasi liderlerin birbirlerine meydan okuması sıkça karşılaşılabilecek bir durumdur
Sporcular, siyasi liderlerle ilgili sansasyonel – kriz yaratabilecek haberler söz konusudur.
Güneş enerjisinin kullanımına ilişkin yenilikçi gelişmeler söz konusu olabilir.
Askerler, savaşla ilgili konular sıkça gündem de yer alabilecek, evet savaşa hazırlıklı olunması gerektiğini düşünüyorum bu tutulma etkisi ile. Dünya üzerinde.
Yeni kahramanlık öyküleri, yeni  halk kahramanları türeyebilir bu dönem içinde
Çocuklar, çocuklarla ilgili işler, çocukların eğitim aldığı, kaldığı yerler, yetimhaneler, bakım evleri risk altında
Tutulma zamanı keskin sirke küpüne zarar olacaktır, öfke kontrole çok ama çok dikkat etmeliyiz.
Tutulma zamanı “Özgürlük” temaları daha sert bir şekilde vurgulanacaktır.
Küçükbaş hayvanlarının beslendiği yerler, ahırlar, koyunlar, keserek yediğimiz hayvanlarla ilgili sıkıntılı sağlık haberleri söz konusu
Koç yeni döngülerin, yeni sistemlerin başlangıç noktasıdır. Bu tutulma ile belki de yeni bir çağa doğru geçiş yapmaya başlıyoruz, amma velakin bu yeni çağda daha çok silahlar konuşabilir.

Tutulma Uranüsyen bir tutulma olacaktır. Ay ile Uranüs tutulma zamanı yan yana olacaklar. Bu da tutulmanın gücünün daha çom ne şekilde ortaya çıkacağına işaret etmektedir.
Uranüs astrolojide; hava ve demir yolu taşımacılığı, teknolojik icatlar, uzayla, astroloji ile ilgili konular, emek örgütleri, grev, isyan, ayaklanma, devrim,izinsiz protesto gösterileri,savaşlar, kasırga, yüksek güçlü rüzgarlar, depremleri,özgürlük hareketlerini sembolize eder. Demek ki oldukça curcunalı bir Koç burcu Ay tutulması bizleri bekliyor olacak…
Bitti mi? Elbette hayır, tutulma zamanı gökyüzünde BÜYÜK ATEŞ ÜÇGENİ oluşacak. Büyük Ateş üçgeni; MARS-URANÜS-JÜPİTER arasında meydana gelecek. Büyük ateş üçgenleri, büyük meydan okumayı, ateş ile bağlantılı her türlü eylem ve gelişmeyi, gelişecek olan her olayın hızlı ve kontrolsüz bir şekilde büyüme ihtimaline dikkat çekmekte… Oldukça cesur, girişken, gücünü ortaya koyma ve cesur olmayı da gösterir…
Tutulmanın yöneticisi olan MARS o gün yay burcunda seyahat edecek. Demeki tutulmanın sembolize ettiği konularının acısının YAY’ın sembolize ettiği konulardan çıkacağını göstermekte. Yay burcu astorlojide; Diplomatlar, dış işleri bakanlığı, kanunlar, kanun yapıcılar, din, eğitim konuları, uluslar arası ticari konular, metafizik konuları, göç, özgürlük,okçuluk,sportif faaliyetler, inançlar, felsefe, dini konular ve yerler,eğitim kurumları, yabancılar, uluslar arası her türlü iş ve konu, kültürel kimlikler, enflasyon, ithalat, ihracat, hukukla ilgili konular, avukatlar, fanatizm, abartılı hareketler, hayvancılık, hipodrom, atlar, atçılık,seyahatler  ile sembolize edilir. Sağlık olarak ise; kalça, uyluk, karaciğer, eklem romatizmaları, siyatik, kasları sembolize eder.. demeki tutulmanin etkilerini biz bu saydığım konular ile ilgili etkileneceğimiz anlamına gelmektedir..
Tutulma zamanı Ay/Mars uyumlum kontağı, girişilecek her türlü eylemin yerine ve hedefine ulaşması anlamına gelmektedir. Bu kişisel girişimleriniz içinde düşünebilirsiniz.
Koç burcunun 15. Derecesinde, Andromeda Sabit yıldızlarından biri olan ALPHERATZ (sirrah) ile etkileşimde olacak. Bu sabit yıldız özgürlük için harekete geçmek ve hız anlamına gelmektedir. Tutulma bir özgürlük hareketini başlatacı bir etki yaratabilir açıkçası.
Tutulma Koç burcunun 2. Dekanında meydana gelecek. 2. Dekan; bulaşıcı salgın hastalıklara işaret etmektedir.

Tutulmayı Türkiye açısından inceleyecek olur isek eğer;
Tutulma  Türkiye’nin 10. Evine düşmekte. 10. Ev ise; cumhurbaşkanı ya da başbakan, hükümeti temsil eden kişi, iktidar kuralları, ülkenin yurt dışında ki imajı, ünlü erkek kişileri temsil etmektedir. Bu alanda sağlıkla ilgili sıkıntılar, sansasyonel haberler, krizler, düşüncesizce atılan adımlar, yapılan çıkışlar, gerginlikler, iktidar tarafında yeni oluşumlar, yapılanmalara işaret etmekte. Bu dönem iktidar tarafı daha cesur, daha cesaretli girişimleri çok dikkat çekecektir.  Bu tutulma Ülkedeki iç karışıklığı daha çok arttırabilecek, hata iktidarın söylemler halkın çok daha fazla tedirgin, gergin, sinirlerine hakim olmasında zorlanmaya neden olabilecektir. Bu dönem iktidarın düşünmeden, tartmadan konuşmalar yapmamasına özen göstermesi, dikkatli olması gereklidir.
Savaş yanlısı söylemler yerine, daha barış odaklı olmamız gereken bir süreçteyiz, çünkü şu dönem çıkacak olan iç-dış savaş her şekilde ülkenin hem uluslar arası imajına büyük zarar verebilecek, hem de Türkiye açısından toplanması zor kargaşalara neden olabilecektir.
Tutulma Türkiye haritasında ŞİRON astreoidinin üzerinde gerçekleşecek. ŞİRON, bizim yara aldığımız, yaralandığımız, acı çektiğimiz yeri gösterir. Ve aynı alanda Uranüsünde yer alması oldukça ilgi çekici..
Buradan yola çıkarak, işin içinde uranüs olduğundan dolayı, ülkenin sanatçıları veya yöneticilerine yönelik bir suikast girişimi, ülkenin yönetici veya ünlü kesiminin alabileceği bir yarayı, ülkenin yönetim şekline ilişkin alınabilecek bir yara olabileceğini göstermekte. Ülkenin yönetimi ile ilgili bir yara alma durumu söz konusu…
Tabii şunu da eklemem gerekiyor… Tutulma zamanı Merkür Akrep burcunda geri harekette olacak. Yeni sıfırdan oluşumlar, yeni girişim ve başlangıçlar için aslında mevcut zaman kalitesinin pekte uygun olmadığına işaret etmekte.

Peki tutulmaların diğer etkileri nelerdir, nasıl yararlanabiliriz bu tutulmalardan ?

Tutulma döneminde hayatımız yeniden yapılandırmak, düzenlemek, yeni girişimlere başlamak için çok uygundur.
Elimizi taşın altına sokabilir, risk alabiliriz
Kaslarımızı güçlendirecek aktivitelere katılmak, spora başlamak için en ideal zamandır. Buna savunma sporları dahildir.
Cesaret gerektiren durumlarda kendimizi rahatlıkla ortaya atabiliriz.
Bireysel işlere yönelebiliriz, kendi işimizi kurabilir, kendi şirketimizi açabiliriz.
Biraz daha bencilce davranabiliriz, duygusal konularda özellikle tahamülsüz olabiliriz.
Kazalara daha yatkın olabileceğimizden, kesici, delici aletler kullanırken daha dikkatli olalım, oramızı buramızı kesmeyelim.
Kendimize amaç belirleyip o amaç uğruna harekete geçebiliriz. Hedefler koyalım bu tutulma zamanı