14 Eylül 2014 Pazar

Gelirsen Ekime Kadar! Mars 26 Ekime kadar Yay Burcunda!





Merhaba Arkadaşlar;
13 Eylül cumartesi saat 23:57’de Mars Yay burcuna giriş yaptı. Tam bir saat önce. Ve 26 Ekim gününe kadarda bu burçta seyahatine devam edecek. Bu dönem neler olabilir buna göz atalım şimdi biraz. Bunu anlayabilmek için öncelikle marsı akabinde de Yay burcunun astorloji de neleri sembolize ettiklerini iyi bilmemiz gerekiyor.

Mars kısaca güç kullanma, hareke geçebilme, atılganlık, insiyatifi ele alma, mücadele,risk alabilen, savaşçı bir gezegendir. Gücün  ortaya konduğu,enerji sarf edilen ve mücadele edilen koşulları ifade eder. Malefik yani kötücül olarak nitelendirilen bu gezegen savaşları,düşmanlıkları, silahları,cesaret gerektiren işleri, rekabeti, fiziksel olarak harcanan enerjiyi, kas yapısını, cerrahi müdaheleleri,agresyonu, hızı, cinselliğin dürtüsel taraflarını, öfke, cinayet gibi konuları temsil eder. Bireysel haritalarımızda Mars nerede ise harekete geçtiğimiz yer orasıdır ve transitler değerlendirilerken, haritalarımızın hangi noktasına düşüyor ise o alanlarla ilgili mücadele etmemiz gereken yerlere işaret eder.

Yay burcu ise astorlojide şunlarla ifade edilir;
Hoşgörü, iyimserlik, esnek olmak, değişken fikirlere sahip olmak, macera ve anlık hevesler, yeni deneyimlere açıklık, özgürlük, dürüstlük, okçuluk,sportif faaliyetler, inançlar, felsefe, dini konular ve yerler, üniversite ve sonrası eğitim yerleri, yabancılar, uluslar arası her türlü iş ve konu, kültürel kimlikler, enflasyon, ithalat, ihracat, hukukla ilgili konular, avukatlar,  yeni keşiflerde bulunmak, fanatizm, abartılı hareketler, kibir, hayvancılık, hipodrom, atlar, atçılık,seyahatler  ile sembolize edilir. Yönlerden güneyi mekanlar olarak ise; tepelik, kuru, taşlık yerlere işaret eder. Sağlık olarak ise; kalça, uyluk, karaciğer, eklem romatizmaları, siyatik, kasları sembolize eder.  Öncelikle Mars kötücül bir enerjiyi işaret ettiğinden, bu saydığım alanlarla ilgili gergin, stresli, olaylı, problemli, zarar getirici etkiler söz konusu olabilecektir.

Mars Yay burcunda güçlü veya zayıf yerleşimde değildir. Sadece son 4 derecesinde kısmi asalete sahip o kadar. Şimdi elimizde ki verilerle bu süreçte neler olabilir bakalım?

-          Bu dönem hoşgörülü davranmakta zorlanabilir veya hoşgörüyü, uzlaşmayı biraz zor kullanarak, belki de biraz sınırları aşarak elde etmeye çalışabiliriz.

-          Çok daha kolay düşünmeden risk almaya daha eğimli olabiliriz, fanatikçe, abartılı davranışlar sergileyebiliriz. Hayatımızı riske atabilecek davranışlardan ve kararlardan uzak durmakta yarar var, en azından ani kararlardan önce bir gece üstüne yatıp düşünmekte yarar vardır.

-          Spora başlamak, sportif faaliyetlere katılmak için en güzel dönemdir, vücudunuz daha hızlı bir şekilde sekil alır, hızlı bir şekilde forma girebilirsiniz.

-          İnançlar ve fikirler için yapılan mücadele daha agresif ve sert olabilir, mücadelelerden pek kaçınmayız.
-          Bu dönem aslında tam bir taraftar ruhunu temsil eder. Bir konuyla ilgilenirken adeta ruhunu ortaya koymak, fanatikçe davranmak gibidir.  Taraftar ve fanatiklikten bahsetmişken, Çarşı grubuna açılan davada sürecinde Çarşı grubu, beşiktaş taraftarlarını 26 ekime kadar meydanlarda eylemler içinde görebiliriz sıkça.

-          Bu dönem hayatın anlamını sorgulamak, kendimize yeni hedefler belirlemek için harika bir süreçtir. Fakat Mars’ın yay burcunda ki hali kontrolsüz bir enerjiyi gösterir ve konsantrasyon bozukluğuda yaratabilirir. Bu dönem kararlı olmak ve hedefe odaklanmak önemli olacaktır. Çok hızlı ve seri hareket etmeye çalışmaktan dağılabilir, hedefler şaşabilirde dikkatli olmak gerek.

-          Dini duyguları, politik düşünceleri, hukuki, toplumsal ve sosyolojik konuları öne çıkaran etkiler söz konusudur. Dini yerler, ibadethaneler, dini kişiler veya din kisvesi altında icraatlerini sürdürenlerin bu dönem canı yanabilir. Obama’nın Işıd Liderinin ipini kesmesi aleni bir şekilde 26 ekime kadar çok fazla kan döküleceğinin göstergesi. Tabii bunu sadece Işıd ile sınırlandırmak doğru olmaz, bu dönem dini duygular mars etkisinden dolayı yobazca kullanılabilir, dini fanatik kesimler agresif hareketlerde bulunabilirler.

-          özellikle bacak ve göğüs bölgesi , kol kasları için yapılacak vücut gelişimi egzersizleri başarılı olacaktır, spor yapmaya hazırlananlar bu bölgeleri daha çok çalıştırabilirsiniz.

-          Patavatsızlıkta dünya rekorları kırabiliriz

-          Mars'ın yay burcunda seyahat edeceği süreçte, sakarlıklar yakamızı kolay kolay bırakmaz, kazalara en çok açık olacağımız zamandır 

-          Üniversite, yüksek öğrenim, akademik yerlerde can sıkıcı gelişmeler meydana gelebilir. Bu eğitim sistemi ile iglili bir skandal olabilir, üniversite düzeyinde bir eğitim yeri ile ilgili özel bir konu olabilir, cinsellikle ilgili veya ateşli silahlar, yangın gibi durumlar olabilir.

-          Kendinizi hukuksal anlamda haksız düşürecek her türlü hareketten uzak tutun, bu yerleşim hukuksal konulardan zarar görmeye işaret edebilir.

-          Bir durum uluslar arası bir hukuk konusuna dönüşebilir veya mevcutta uluslar arası bir dava tamda bu dönemde yeniden canlanabilir, gelişmeler yaşanabilir.

-          Uluslar arası işlerin hız kazanacağı, uluslar arası ticari görüşmelerin yapılması için uygun bir dönemdir. İş bağlantıı ziyaretler, ithalat-ihracat işlerine girmek içide uygun dönemdir. Ama dediğim gibi kendinize tek bir hedef belirleyin, sağa sola dağılmayın.

-          Özgürlük kazanmak için harekete geçebilirsiniz, örneğin ailenizin yanında ayrılıp kendi evinize geçebilirsiniz, size sürekli sert emirler veren işinizden ayrılıp daha iyi bir işe geçebilirsiniz. Sizi kısıtlayan koşulları sona erdirip özgürlük yolunu seçebilirsiniz. Tabii bunu yaparken aceleci, ani bir tavırla yapmayın.

-          Uluslar arası banka işler, ticari işler, uluslar arası para transferleri, yolsuzluklar.. enterasan durumlar var… yine birileri paralarını aklamaya çalışabilir ama bu sefer baltayı taşa vurabilir.
-          Öfkenizi fiziksel aktiviteye dönüştürün lütfen, spor yapın, yoga yapın bu tarz şeylerle dengeleyin.

Türkiye açısından değerlendirdiğimde ise;
Mars Türkiye’nin 6. Evinde seyahat edecek. Politik astrolojiye göre 6. Ev; Askeri konular, ordu, işçi ve çalışanlar, sendikalar, ulusal savunma, sağlık sektörü, hırsızlar, yolsuzluklar demektir. Marsın bu alanda ilerleyecek olması öncelikle gözleri Askere ve Orduya yöneltecektir, bu alanla ilgili gergin, problematik etkiler söz konusu. Sinirleri zıplatacak gelişmeler olabilir. Asker veya ordu’nun zarar görmesi, zararlı bir takım etkileri ortaya çıkarabilir.
HSYK seçimlerinin de Mars’ın Yay burcunda olduğu döneme denk gelmesi de tabi gökyüzünün muhteşem eşzamanlılığının bir başka göstergesi.  HSYK’nın çok yoğun bir baskı ve stres altında olduğunu, büyük fikir ayrılıkları ve gerginliklere işaret etmekte. Seçimlerle ilgili ne olacağına dair daha sonra detaylı bir analiz yazısı hazırlayacağım. Ama marsın olumsuz, problem getirici etkisini de göz önüne alırsak, olaysız bir seçim olmayacak, hatta enterasan skandallar söz konusu olabilir.
Yine işçiler, sendikalar, hizmet sektörü, çalışan kesim açısından zorlayıcı bir dönem bu. İşçi grevleri, iş bırakma, sendikasal sorunlar gündeme gelebilir sık sık. Sendika avukatları zor duruma düşebilir. Allah korusun ama yine işçi kayıpları, iş kazaları yine gündeme gelebilir.
Özellikle sağlık sektötü tehdit altında diyebilirim, salgın hastalıkların en çok yaşanabileceği dönemdir bu. Sağlık sektörüyle ilgili rahatsız edici haberler olabilir bu dönem. Özellikle bağırsak sistemini etkileyecek tarzda hastalıklar.
Ulusal güvenliğimizi tehdit edebilecek durumlar söz konusu, ulusal bilgi güvenliğini ilgilendiren konularda risk altında.
Yeni yolsuzluk dosyaları açılabilir, yolsuzluk davaları açılabilir.