11 Mayıs 2014 Pazar

Avusturya'ya Satürn ile Gelen Başarı Conchita Wurst!




Merhaba Arkadaşlar;

Dün Eurovision final gecesiydi. Tabii Türkiye son 2 yıldır bu yarışmaya katılmıyor, katılmadığı gibi de Türkiye’de izlemenize olanak sağlayacak kanalları da Eurovision’un yayın saati içinde bloke ediyor, son 2 sene de bunun örneklerini çokça yaşadık… Yaşasın ileri demokrasi ile yönetilen ülkemiz diyelim, mutlu olalım şirinler gibi Gargamelimizle!

Neyse konuyu çok fazla siyasi platforma taşımadan, size bir Satürn başarı hikayesinden bahsetmek istiyorum, dün akşam Finali kazanan Avusturya üzerinden, malum satürn’ü hep kötü biliriz ama böylesi güzel sürprizleri ve kalıcı başarıları da vardır kendisinin.

Tabii bundan bahsetmeden önce, bu ilişkinin ne şekilde nasıl kurulduğundan bahsetmeliyim sizlere. Bildiğiniz üzere ya da bilmiyorsanız bile bunu okuyunca artık biliyor olacaksınız, Satürn  2012 Ekim ayında akrep burcuna giriş yaptı ve 24 aralık 2014 senesine kadar akrep burcunda seyahat edecek. Arada retrolar metrolar yine akrebe uğrayacak gerçi ama şu aşamada önemli bir detay değil. Satürn-akrep burcuna girişi ile ilgili bir yazı hazırlamıştım 6 ekim 2012’de yayınlamıştı. Merak edenler için o yazıma şuradan (SATÜRN – AKREP) ulaşabilirsiniz. Aşağı da o yazıya ait akren görüntüsü de yer almaktadır gördüğünüz üzere…




Bu yazıda Satürn’ün akrep burcunda ki, cinsellikle ilgili ortaya koyduklarına değineceğim. Enterasandır ki, bir önce ki Satürn’ün akrep burcundan geçtiği süreçte ki bu ortalama 30 yıl önce idi, Bülent Ersoy ameliyatla kadın olmaya karar vermiş ve Türkiye’de kült çok önemli isimler arasında yerini almıştı. Şimdi ki Satürn’ün Akrep burcu döneminde ise ilk olarak şu hikaye gündeme geldi geçtiğimiz sene Şubat ayında ünlü oyuncu Nil Erkoçlar’ın operasyonla erkek oldu ve Rüzgar Erkoçlar olarak biliyoruz artık kendisini. O da önümüzde ki yıllarda isminden çok daha fazla söz ettirecek başarı ile birlikte. Onunla ilgili geçtiğimiz sene yazdığım yazıya ŞURADAN ulaşabilirsiniz.

Dün akşam hem şarkının isminin sembolik anlamları ile hem de şarkıyı seslendiren Conchita  Wurst’un sahneye çıktığı karakterle tam bir Satürn akrep semboliğini dibine kadar kullandığını görebiliriz.
En dandik astroloji kitaplarında bile akrep burcu ile iglili bir şey okuduğunuzda şu cümleye rastlarsınız “ Küllerinden yeniden doğabilen”  şarkının ismine baktığınızda ise, “Rise Like A Phoenix” (Anka Kuşu gibi yeniden yükselmek), anka kuşu hikayesinde, ateşi ile kendisini küle çevirip yok edip yeniden küllerinden yeniden doğan, ölümsüzlüğü ve bilgeliği, reenkarnasyonu sembolize eden bir kuştur. Bu hikaye bile başlı başına bir akrep burcu sembolizmidir.

Gelelim ikinci noktaya, Conchita Wurst’un yarattığı karakter, Erkek görünümünde ama kadın kılığında sahneye çıkması da, Satürn’ün Akrep burcu semboliğinin tam bir yansıması (Bülent Ersoy, Nil Erkoçlar örneğinde olduğu gibi), cinsel kimliğini değiştirerek-dönüştürerek farklı bir formatta izleyiciye sunması….
Gelelim bir diğer enterasan noktaya, yarattığı karakterin ismi, Conchita Wurst – Conchita ispanyolca Vajina – Wurst ise yanlış hatırlamıyorsan almanca sosis demek. Cinsel çağrışımlı bir karakter yaratması yine Akrep burcu sembolizmini ne kadar başarılı bir şekilde kullandığının bir başka göstergesi.  Hem de Satürn akrep burcundan geçtiği şu dönemde…






Peki bunlar, Conchita Wurst karakterini canlandıran Tom Neuwirt için neden bu denli önemli… İşte asıl kısım burada başlıyor, çünkü kendisi 6 Kasım 1988 doğumlu bir AKREP burcu! Kendisinin doğum saati tabii ki ne yazık ki elimizde yok, ama Güneş’e göre çıkarttığım doğum haritasında, Güneş/Pluto kavuşumu bulunmakta 12 ve 14 derecelerde.  Avusturya’yı temsilen seçildiği tarihlerde gökyüzünde akrep burcunda ilerleyen Satürn onun hem pluton hem de Güneş’inin tam üstünden geçmekteydi. Hem güneş hem de Pluton’un haritasına göre sert kontaklara sahip olmaması, bu Satürn-Akrep sürecini harika yöneterek bir başarı hikayesine dönüştürmesi kesinlikle takdiye şayan bir hikayedir.



Bunların yanı sıra, homofobizme duruşuyla ve kazanması ile verdiği cevapta, kesinlikle dünya üzerinde cinsel algıda devrim yaratabilecek bir eylem örneğidir. Tüm sakallı homofobikler kapak niyetinde bir başarı başarı kazanmıştır, erkekliğin sözde en önemli simgesi olan (sakal’ı satürn simgeler bu arada) Sakal’ın aslında ne denli önemsiz bir güç olduğunu da göstermiş oldu.

Hemen minik bir astro bilgi daha sıkıştırmam gerek buraya, Pluton/Güneş kontağı astrolojide; girişimci, korkusuzca risk alabilen, tutkulu, geri adım atmayan, motivasyonu güçlü, başarı takıntılı, tabuları yıkan, toplumun üzerine örtmeye çalıştığı konular, cinsel taciz (ki yaşam hikayesinde böyle bir şey olduğunu tahmin ediyorum), kişiliğin ve kimliğin değişime/dönüşüme uğraması demektir.  Conchita’nın doğum haritasında ki önemli göstergelerden bir tanesi..

Peki sadece bu göstergeler mi Avusturya’nın kazanmasna yardımcı oldu, amacım yazıyı çok fazla uzatıp kabak tadı vermek değil ama, önemli bir olay üzerinden astroloji bilgilerini anlatmak öğrenmeye çok daha fazla katksıı olmakta. Bu her ne kadar Conchita’nın kişisel başarısı olsa bile, aslında bunu teyit etmek için Avusturya’nın da kendi doğum haritasına göz atmak gerekir. 12 Kasım 1918, 04:00 CET, Viyana olarak buldum bilgilerini. 




Oluşturduğum doğum haritasında, aslında beni çokta şaşırtmayan bazı göstergeler mevcut. Özellikle Ülke’nin Güneş’inin 19 derece akrep burcunda yer alması, aynı şekilde Venüs’ün de 16 derece akrep burcunda yer alması oldukça enterasan. Çünkü dün yarışmanın yapıldığı zamanda Satürn’ün 19 derece akrep burcunda idi retro hali ile. Avusturya’nın tam Güneş’inin üstünde! Yetmediği gibi de Ülke’nin haritasında büyük şans ve mükafat yıldızı Jüpiter 15 derece yengeç burcunda, dün şarkının yapıldığı gün gökyüzünde hareket eden Jüpiter’de 15 derece Yengeç burcunda idi. Ülke’nin hem Güneş’inin hem de Jüpiter’in üzerinden aldığı önemli transit etkiler başarısının astrolojik olarak bir diğer göstergeler. Ülkenin hem akrep oluşu hem de akrep sembolizmi çok başarılı kullanan Conchita Wurst’un akrep burcunda oluşu ve Satürn’ün hem Ülke’nin hem de Conchita’nın doğum haritalarında önemli noktalarda geçişi çok önemli bir Satürn başarı hikayesidir.
Kısacası hem Avusturya doğum haritası hem  Tom Neuwirt’un Satürn’ün akrep burcundan geçtiği şu dönemde, Satürn’ün her zaman negatif çalışmayacağını, kitlesel önemli bir büyük başarılar altında da sağlam bir Satürn’ün olduğunu göstermiş oldu bizlere…

Bu arada ilk sahne performansını dinlediğimde, Conchita’nın akrep burcu olduğunu öğrendiğimde, bu kişinin kazanacağını Satürn desteğinden dolayı söylemiştim twitterda…





Ve tabii ki Muhteşem Performansı bir kez daha izleyelim...





Sevgiler…