27 Mayıs 2014 Salı

28 Mayıs İkizler Burcunda Neptünyen Yeni Ay








Merhaba Arkadaşlar;

28 Mayıs günü 20:41’de İkizler burcunda bir yeni ay meydana gelecek. Bu yeni ay bir çok noktadan önem arz etmekte, çünkü bu yeni ay hem 2012 Kasım ayında meydana gelen İkizler burcunda ki dolunay ay tutulması ile aynı derecede olacak hem  Neptün bu yeni ay ile sert etkileşimde olacak, hem de yeni ayın yöneticisi olan Merkür; anaretik derece dediğimiz kritik/zararlı derece olan 29 derecede yer alacak. Şimdi bunlardan ortaya ne çıkar bunlara göz atalım…

Öncelikle, yeni ay  ikizler burcunda meydana geleceğinden dolayı, İkizler burcu semboliğinde neler varsa gündemimizde olabileceğine işaret etmektedir.
-          Yayıncılık, iletişim, tanıtım, reklam, halkla ilişkier, seminer, lansman, seyahatler…vb her türlü yazılı sözlü, görsel iletişim konularının hayatımızda hız kazacağı bir dilime gireceğimize işaret etmekte.
-          Bilgi
-          İletişim
-          Önemli evrak ve dosyalar,mektuplar, mailler
-          Eğitim
-          Bilişimle ilgili konular
-          Medya
-          Sınavlar
-          Teknoloji
-          Davalar
-          Şifreleme, şike, şaibe
-          Sosyal Medya
-          Diplomatlar, dış işleri bakanlığı
Gibi konuların hayatımızda ön planda olabileceğine işaret etmekte.
-          Yeni bir eğitime başlayabilir, sunumlar hazırlayabilir, lansmanlar yapabilir, yeni kitabınıza başlayabilir ve yayın evinizle görüşebilir, seyahatler organize edebilir, web sitesi açabilir, entelektüel anlamda kendimize yeni bilgiler katabilirsiniz mesela.
-          Duygusal meseleleri halletmek için pek uygun değildir, çünkü ikizler süreci biraz daha zihinle ilişkilidir, duygulardan çok zihin ön planda olabilecektir.
-          Tamda bu yeni ay zamanı iletişimin hızlanacağı, önemli haberlerin alınıp, verileceği zamanlara işaret eder.
-          Kendimizi ifade etmek, konuşmak, derdimizi daha çok anlatmak, duyulmak isteriz.
-          Kararlarımızın arkasında durmak zor olabilir, değişken bir ruh halinde olabiliriz, bunun için endişe etmeyin, bu çok normal.
-          Yalnız bu süreçte başlayan işler ve ilişkilerde yoğunluk ve derinlik beklemek pek akıllıca olmaz, daha yüzeysel kalabiliriz pek çok konuda.
-          Meraklı ve araştırmacı tarafımız çok daha güçlü bir şekilde çalışır
-          Bu yeni ay zamanı, sosyalleşmek, arkadaşlarla bir araya gelmek, dedikodular yapmak çok daha fazla keyif verici olabilecektir.
-          Yeni başlama ihtimali olan işler, eğer iletişim, yayıncılık, medya, satış, alım-satım, eğitim ile ilgili konuların dışında ise istikrarı sağlamak biraz zorlaşabilir açıkçası.

Bu yeni ay zamanı Ay ve Güneş’in; Neptün ile sert kontağı olacak aynı derecede! Bana kalırsa bu oldukça önemli bir etki. Bunun nedeni ise;

Güneş/Neptün kontakları; gerçeklerden kaçmaya, gereksiz yere aşırı hassaslık göstermeye, güven konusunda problemlere, kurban rolüne bürünmeye, boş işleerin peşinden koşmaya, belirsiz ve bulanık durumlara, aldanmalara, aldatılmalara, büyük duygusal gelgitlere neden olabilir

Tamda ikizler burcu yeni ay zamanı bu Neptün/ güneş  açısı etkin  olması, ikizlerle birleşince;

Asparagas haberlerin çabuk yayılması
Dolandırıcılık haberlerinin artması
Boğulma ve zehirlenme vakalarında artış
Deniz, su kenarı, havuz gibi yerlerde problemler
Sel ve su baskınlarda artış
Ev veya iş yerlerinde su tesisastı ile ilgili problemler
Büyük skandallar
İnternetten alış veriş yaparken dikkatli olun, güvenmediğiniz sitelerde bilgilerinizi paylaşmayın
Bu dönem gelecek olası iş tekliflerini değerlendirirken dikkatli olun, gerçek olduğuna emin olun
Lütfen çocuklarınızı tamda bu yeni ay dönemi su başlarında, havuzlarda, denizlerde yalnız bırakmayın
Pişman olabileceğiniz büyük adımlar atmayın, atacağınız adımları iyi hesaplayın düşünün sorgulayın
Gezi’nin yıl dönümü olduğu içinde, oldukça endişeliyim açıkçası, çünkü Güneş/Neptün zehirli gazlar demektir… Umarım gezinin yıl dönümüzde yine ortalık toz ve gaz bulutuna dönüşmez…

Yeniay’ın yöneticisi Merkür o gün 29 derece ikizler burcunda yer alacak, 29 derece astrolojide anaretik derece  denir, kriz ve problem derecesidir bu. 29 derecede yerleşmiş olan bir gezegen tıpkı şuna benzer “Evlenmek için nikah masasına oturmuş çiftin, son dk evlennekten vaz geçip salonu terk etmesi gibidir” bu yüzden bu yeni ay zamanı işleriniz hep son dk golü ile iptal olabilir. Buluşmalar, önemli işler, gelen teklifler, başlama ihtimali olan ilişkiler. Son dk iptallerine karşı, bir B planınız olsun her zaman.

Bu yeni ayı Türkiye üzerinde de değerlendirecek olur isek eğer;

Yeni ay Türkiye haritasının 12. Evine düşmekte. 12. Ev kamu alanında bozukluklar, hapishaneler, hastaneler,huzurevleri, gizli gruplar, gizli devlet kurumları, casuslar, devlete zarar verebilecek olan gizli düşmanlar, örgütler, terorist faaliyetler, rehin durumları, gizli baskınlar, gizli skandallar anlamına gelir.  Bu tarz olaylar çok gündeme gelebilir.

Yeni ay zamanı 29 derecede olan Merkür; Türkiye’nin AY’ı lie tam kavuşumda olacak ve Betelgeuise sabit yıldızı etkin olacak, bilim ve edebiyatta başarı ve şöhret anlamına gelmektedir bu. Nuri Bilge Ceylan’ın aldığı Altın Palmiye ödülü tamda harika bir yeni ay etkisi aslında.

Devam edelim, bu yeni ay Türkiye’nin 9. Ev konuları ile ilgili, hayal kırıklıkları, umduğunu bulamam, yanlış strateji, boş işler peşinde koşmaya, aldanmalara işaret etmekte. 9. Ev politik astrolojiye göre; uluslar arası ticaret, uzak ülkeler, deniz ve hava trafiği, dini ve yasal meseleler, dini işlerle ilgilenen kimseler, üniversiteler, akademiler, gazeteciler, profesörler, halka karşşı basının tutumu gibi konuları sembolize eder.

Umarım uluslar arası büyük bir skandalla çalkalanmayız ya da uluslar arası ticaret anlamında kötü haberleri, kötü durumlar olmaz.

Bu dönem, basın halka karşı yalan haber verme konusunda ciddi bir ödül alabilir, basın yayın organlarına çokta fazla güvenmeyin. (tamam zaten pek güvenmmiyoruz biliyorum ama bu etki daha büyük bir etki)

Deniz trafiğinde sorunlar meydana gelebilir, uluslarası açık sularda özellikle
Tamda bu dönem Feto’dan bir girişim, hareket bekliyorum açıkçası, ama ne planlıyorsa sert Neptün kontağından dolayı sonuçsuz kalabilir, umduğuna ulaşamayabilir.
Ekonomik olarakta, Borsa skandallara açık olabilecek, ekonomik skandallar söz konusu olabilir.
Ulusar arası mahkemeler, davaların gidişhatı ile ilgili olumsuz haberler durumlar söz konusu olabilir.


Burçlar üzerinde ki etkilerini, bu hafta yayınladığım haftalık burç analizlerinden okuyabilirsiniz…

Unutmadan, sizler büyücü değilsiniz, lütfen yeni ay dolunay zamanları kağıtların üzerine işeyerek, bir şeyler yazarak, yakarak işlerinizin hallolacağını düşünmeyin. Eğer her şey bu kadar kolay olsaydı,bir kağıda yazı yazmakta, garip saçma sapan ritüellerle çözülseydi hepimizin hayatı muhteşem olurdu değil mi ? Zihninizin böyle şeylerle yıkanmasına izin vermeyin. Toplumsal bilincimizin ve farkındalığımızın hızla geliştiği bir süreçte, ruh ve zekayı koordine bir şekilde kullanın. Ve lütfen bana da ritüel sormayın, evimde kocaman  siyah bir kazan çevresinde büyü yapan biri değilim zira. Yukarıda yazdığım yazıda, neler yapılabilir, nelere dikkat edilmesi yazdım hepsini.

Evrene iyi enerjiler(?!) göndermek ksımen güzeldir, kendinizi iyi hisettirir bir derece fakat dünyanın daha ve hayatınızın daha iyi bir yer olmasını istiyorsanız, oraya buraya olumlama yapmak yerine, hayata dair, yaşama dair iyi eylemlerde bulunan. Birilerine yardım edin, hayvanları sevin, dedikodu falan  yapmayın mesela, , üretken olun! Olumlalar sizin iyi bir insan olduğunuzu veya hayatınızın iyiye gideceğini göstermez, ancak eylemlerinizle “iyi” ye doğru yol alırsınız.. 


Sevgiler.