11 Şubat 2014 Salı

15 Şubat Aslan Burcunda Satürnyen Dolunay





Merhaba Arkadaşlar;

15 şubat günü saat 01:52’de 26 derece   aslan burcunda bir dolunay meydana gelecek. Aslan burcunda dolunay  gerçekleştiğinde şunların olmasını bekleriz kısaca;

-          Daha objektif ve dışa dönük tavırlar sergileyebiliriz
-          Merkezde olan isimlerle ilgili gelişmeler
-          Sahne sanatları, şov dünyası ile ilgili gelişmeler
-          Diktatörce davranış sergileyen kişiler ön plana çıkabilir
-          Altın piyasası ile ilgili gelişmeler yaşanabilir,altın
-          Devlet başkanları, yönetimde söz sahibi kişilerle ilgili gelişmeler olabilir
-          Ünlüler camiasıyla bazı gizli  konular açığa çıkabilir
-          Kalp ve sırt bölgesi hassaslaşabilir,panik ataklar,çarpıntılar olabilir
-          Ego ve benlik duygusu çok ön plana çıkabilir

-          Medya ile ilgili önemli açıklamalar, medya patronları veya medya yöneticileri ile ilgili önemli gelişmeler
-          Kalp ve dolaşım sistemi ile ilgili yeni perspektifler, icatlar, tıp dünyasında gelişmeler
-          Salgın hastalıklarla ilgili haberlere rastlayabiliriz
-          Yönetimde söz sahibi kişilerin toplumu ilgilendiren olaylarla ilgili çarpıcı açıklamaları olabilir.

Aslan burcu dolunay  zamanı risk almaya çok daha yatkın oluruz, enerjimiz gayet yerindedir, koşulları zorlamaya çalışabiliriz. Bu dönem kendi güven en yüksek noktadadır, her şeyi yapabilecek güce sahibizdir. Daha cesur davranırız, gösterişi, gösterişli, janjanlı, allı, pullu, eğlenceli konulara daha çok çekiliriz.

Yalnız bu dolunay  zamanının en büyük hendikapı gururdur, aşırı gururlu davranışlar burnumuzdan kıl aldırmaz tavırlar zarara uğramamamıza neden olabilir.
Bu dolunay  zamanı özellikle kalp ve dolaşım rahatsızlıklarında artışlar meydana gelebilir. Özellikle kalbinde ritim problemleri olanlar bu dolunay zamanı daha dikkatli olmalarında yarar var.

 Aslan burcu dolunay zamanı saçlarımıza şekil verme bakım yapma, saçlarımızla ilgilenme zamanı, kuaförlerinizden şimdiden randevunuzu alın derim. Yaratıcılık gerektiren işlerde başarı şansı çok yüksektir, hele ki ambalajlama kısmını abartıp satılması gereken ürünler çok daha hızlı bir şekilde satılır.

 Aslan burcunda dolunay  zamanı, gösteri zamanıdır. Bu dönem konser, parti, göster, eylem i gibi aktivitelere daha fazla zaman ayırabilir, bunlardan daha çok keyif alabilirsiniz. Kendimizi göstermek istediğimiz her alanda rahatlıkla sergileyebiliriz. Lükse olan düşkünlüğümüz, tembelliğe olan meylimiz artabilir, ee malum aslan yattığı yerden belli olur diye boşuna dememişler. Yalnız bu dolunay  zamanı kibir, fazla ego, aşırı hırs, baskıcı tavırlar ciddi zarar verebilir.



Bunlar elbette çok genel etkiler… Konuyu biraz daha specifik bir hale getirdiğimizde ise; dolunay zamanı Ay/Güneş ve Satürn arasında T- Kare dediğimiz sert açı kalıbı meydana gelecek. Bu T-Kare zorlayıcı çünkü işin içinde Satürn var, Satürnün olduğu yerde kısıtlanma, zorlanma, yavaşlama, ağırlık, fazlaca disipli,yasak gibi kavamların gündeme gelmesini bekleyebiliriz.  

Bireysel anlamda bu T-Kare etkisi aslında, Aile ile, anne-baba ile çatışmaların çok yaşanabileceğine işaret eder. Bu dolunay bize birazda, eğlence zamanımın bittiğini, sorumlulukları hatırlatırcasına bir etki yaratabilir. İşinizde, özel hayatınızda. Eğer sorumluluklarınızı anımsamazsanız, soğukluk, mesafe,problem, ayrılık gibi durumlar söz konusu olabilir.

Bu dolunay daha çok psikolojik olarak etkileyecek durumlar söz konusu, akıl ve kap arasında ciddi gidip gelme, kararsızlıklar, ikiliemler, kısıtlanmış hissetme gibi durumlar söz konusu..

Türkiye açısından göz atacak olur isek eğer;

Bu dolunay Türkiye’nin doğum haritasında 2. Ve 3. Alanları etkilemektedir. Bu alanlar sırası ile şu anlamlara gelmektedir;
2. ev: Ekonomi, ulusal kaynaklar, halın satın alma gücü, bankalar, finans kurumları, para piyasaları, tahvil, hisse senedi, müzeler, galeriler.

3. ev ise; ulaşım, iletişim, eğitim,hava/deniz/demir/ kara yolları, gazete, dergi radyo, iletişim departmanları, internet, reklam..vb

Satürnyen dolunay zamanı özellikle öncelikle ekonomik anlamda pekte güze haberler vermemekte. Ben şu önümüzde ki 10/15 gün kadar özellikle Altın’ı mercek altına alacağım, düşebileceğini düşünüyorum. Satürn’ün olduğu yerde yasaklar ve kısıtlamalardan söz etmiştim yukarıda, bu öncelikle ekonomik anlamda yeniden vergi,faiz oranlarında artırım, üst üste zamlar şeklinde kendini gösterebilir.

Son dönemde internet kısıtlamaları ile ilgili girişimler evet söz konusu fakat bu dolunayın çok öncesinde meydana geldi, bu dolunay ile birlikte bilgi-iletişim-ulaşımı sağlayan yeni düzenleme, kısıtlama, kurallar söz konusu olabileceğini düşünüyorum açıkçası, bu kadarla sınırlı kalacağını pek sanmıyorum. Veya eğitim, öğretim ile ilgili yeni açıklamalar, planların açıklanması söz konusu olabilir.

Meydana gelecek olan dolunay Satürnyen olduğundan dolayı, Satürn’ün yeri de önem kazanacaktır. Türkiye’nin 5. Evinde Satürn şuan seyahatine devam etmekte. 5. Ev ise; çocuklar, eğlence yerleri, parklar, tiyatro, sinema, sahne alan kişileri sahne yerleri, şans oyunları, cinsellikle ilgili konulara işaret etmektedir. Satürn’ün tamda bu alandan etki edecek olması, tamda bu konularda yeni düzenleme ve kurallar, kısıtlamalar söz konusu olabilir. Bu sıralar yine doğurganlık, doğum kontrol ile ilgili haberler, eğlence ve sanat dünyasına ilişkin yeni kurallar (RTÜK’e yeni yaptırımlar, yeni kurallar) cinsellikle ilgili, seksle ilgili konular, videolar,görüntüler ya da seksle ilgili kurallar, sahne alan kişilerle ilgili yaptırımlar, düzenlemeler, kurallar, kısıtlamalar söz konusu olabilir.
Aslında bu dolunayda ben oyumu sanatçılar ve eğlence sektörü çalışanları için kullanıyorum. Ya da mizahçılar, mizah yapan kişiler için, sanırım onlar birinci dereceden etkilenecekler bundan.

Diyeceksiniz ki hiç mi iyi bişi yok ? Valla Satürn’ün olduğu yerde pek cicilil bicili şeylerden söz edilmez açıkçası..

Haa iyi bir şey var, dolunay sonrası 16 şubatta diyete başlayabilirsiniz mesela J

Unutmadan, sizler büyücü değilsiniz, lütfen yeni ay dolunay zamanları kağıtların üzerine işeyerek, bir şeyler yazarak, yakarak işlerinizin hallolacağını düşünmeyin. Eğer her şey bu kadar kolay olsaydı,bir kağıda yazı yazmakta, garip saçma sapan ritüellerle çözülseydi hepimizin hayatı muhteşem olurdu değil mi ? Zihninizin böyle şeylerle yıkanmasına izin vermeyin. Toplumsal bilincimizin ve farkındalığımızın hızla geliştiği bir süreçte, ruh ve zekayı koordine bir şekilde kullanın. Ve lütfen bana da ritüel sormayın, evimde kocaman  siyah bir kazan çevresinde büyü yapan biri değilim zira. Yukarıda yazdığım yazıda, neler yapılabilir, nelere dikkat edilmesi yazdım hepsini.

Evrene iyi enerjiler(?!) göndermek ksımen güzeldir, kendinizi iyi hisettirir bir derece fakat dünyanın daha ve hayatınızın daha iyi bir yer olmasını istiyorsanız, oraya buraya olumlama yapmak yerine, hayata dair, yaşama dair iyi eylemlerde bulunan. Birilerine yardım edin, hayvanları sevin, dedikodu falan  yapmayın mesela, , üretken olun! Olumlalar sizin iyi bir insan olduğunuzu veya hayatınızın iyiye gideceğini göstermez, ancak eylemlerinizle “iyi” ye doğru yol alırsınız.. 

Dolunayın burçlar üzerinde ki etkilerini BURADAN okuyabilirsiniz..