28 Şubat 2014 Cuma

1 Mart Balık Burcunda Yeni Ay (Uyuşturulmayın!! ))





Merhaba Arkadaşlar;

1 Mart 10:00’da  balık burcunda bir yeni ay meydana gelecek, yeni ay zamanı AY; Jüpiter ile tam kontakta olacak
Yeni ay balık dönemi;


-          Objektif olmaktansa daha subjektif davranış içinde olabiliriz

-          Hayal gücü oldukça aktif bir şekilde çalışır

-          Mistik, gizemli konular ilgimizi çekebilir, rüyalarımızdan etkilenmeye daha meyilizdir, rüyalarımız özel anlam ve semboller içerebilir.

-          Daha merhametli, duygusal, hassas olabiliriz, başkalarına yardım edeceğimiz koşullarla karşılaşabilir aynı şekilde sizlerde yardım görebilirsiniz.

-          Sezgilerimiz bu günlerde şaşırtıcı derecede kuvvetli olabilir

-          Cezaevleri, hastaneler ve yaşlılar yurdu ile ilgili gelişmeler olabilir

-          Gizli bir takım örgütler, tarikatlarla ilgili haberler okuyabiliriz

-          Bu yeni ay zamanı, tam Jüpiter ile kontakta olması,  bizleri daha yumuşak, yaratıcı ve duyarlı bir hale getirebilecektir. Bu aslında dünyadan kaçıp, kendi dünyamıza biraz daha dönmek için ideal zamanlardır. Ruhumuza iyi gelecek konulara yönelmek için, meditasyon yapmak, yogaya başlamak gibi. Duygularımızı ifade ederken biraz abartmaya eğilimli olabiliriz.

 -          Sanat, Moda, Müzik,textil…vb yaratıcılık gerektiren konularda başarı elde şansımız çok daha yüksektir.

-          Tabii Jüpiter’in  bu denli etkin olması, akla ilk olarak yoğun sis ve akabinde yoğun yağmur yağışı, denizlerde kabarmalar, taşmalar, sel durumlarını güçlendirmekte
-          Benzin başta olmak üzere kimyasal maddelerle ilgili gelişmeler meydana gelebilir, deniz kirliliğinde artışlar artabilir
-          Zehirlenme vakaları sık sık meydana gelebilir, özellikle deniz ürünlerinden dolayı olabilir bu zehirlenmeler

Bu dönem biraz, evreni anlamaya çalışma dönemi aslında. Fakat öyle zihinle, bilinçle değil, daha Mana, ruhsal seviyede. Bu yüzden böyle konulara da yönelebilirsiniz




Bu yeni ayı Türkiye üzerinden değerlendirdiğimizde ise, çok ilginç bir tablo karşıma çıkmakta. Ama adım adım gidelim öncelikle….

Yeni ay Türkiye doğum haritasının 10. Evine düşmekte. Ve kötü karma dediğimiz güney ay düğümünün tam üstüne düşmekte. 10. Ev politik astrolojiye göre;

Cumhurbaşkanı ve/veya başbakan, liderler, diğer milletlerin gözünde ülkenin durumu. Ülkenin onuru, yurt dışında ki imajı, iktidar partisi, ünlü, seçkin kişilere işaret etmektedir. Demek ki bu yeni ay zamanı gözlerimiz, algımız hep bu alana çevrili olacak. Şimdi bu yeni Ay’ın kötü karma yani güney ay düğümünün
Üstüne düştüğünü söylemiştik.
Güney ay düğümü anlam olarak şunları sembolize eder;

Kötü karma, ani skandal olaylar, kayıplar, ani şok edici durumlar, karmik kaderi etkileyecek durumlar. Güney ay düğümünün olduğu yerde; geçici başarı fakat uzun vadede büyük yıkım ve felaket vardır.

Tabii ki burada ki Güney ay düğümü ile etkileşim de olan yeni ay, İktidar’ın şuan içinde bulunduğu skandalları, şaibeli durumları çok net açıklamakta ve bu sürecin onlara oldukça zarar verdiğini, uzun vade de stratejik davranılmazsa kayıp olarak geri döneceğine işaret etmekte. Özellikle bu güney ay düğümü etkisi, çabucak uyuşturulabilir bir ortamın yaratılması içinde uygun bir temelin olduğuna işaret etmektedir.

Özellikle yeni ay zamanı etkin olacak Ay-Güneş/Jüpiter kontağı (ki Jüpiter hala retro! Yeterince güçlü pozisyonda değil) geçici çözümlere, geçici yaraların sarılmasına, şuan atılan her adımın çok “Geçici” olduğuna işaret etmekte.

Tabii bu dönem, iktidar veya ülke yönetiminde söz sahibi kişilerin sağlıklarına da dikkat etmesi gereklidir, zira Güney ay düğümü ani hastalıkları, rahatsızlara da işaret etmektedir. Özellikle yenilen içilen gıdalar, yemekler konusunda daha hassas olunmasında yarar olduğunu düşünüyorum.

Tabii ki balık burcu etkisinden bahsederken, uyuşturucu,uyarıcı gibi maddelerden de bahsetmeden olmaz, bunlarla ilgili enteresan operasyonlar, haberler de söz konusu olabilir. Özellikle ünlülerle ilgili olabilir bu.

Tabii güney ay düğümü gibi karmik etkilerden bahsediyoruz. Güney ay düğümünün tam karşısında bir de kuzey ay düğümü vardır. Buna da iyi karma denir. Güney ay düğümünün sembolize ettiği her türlü zarar verici konumdan yırtabilmek için, kuzey ay düğümünün sembolize ettiği davranış modellerini uygulamamızda yarar vardır ülkece. Öncelikle hangi davranış modelleri şu dönem bize zarar verir ondan bahsedelim;

Yargılamayı,sorgulamayı bırakmak,
Gereksiz ve aşırı şefkat ve merhamet,
Ayrıntılardan uzaklaşmak,
Olduğu gibi kabullenici olmak,
Görünenin ardında ki gerçekleri araştırmamak,
Vazgeçmemek
Uyuşturulmaya izin vermek

Peki ülkece, halk olarak neyi öğrenmemiz gerek bu yeni ay döneminde;

Düzenli olmayı, düzen getirmeyi öğrenmek. Eski düzeni sevmiyorsak, yeni düzen için çalışmalar yapmak

Analiz edebilmeyi öğrenmek ve ayrıntıları fark edebilmek.
Mağdur psikolojisini bir kenara bırakmak
Gerçeklerden KAÇMAMAK ve onlarla yüzleşmek
Neyin fantezi-neyin gerçek olduğunun ayırtına varmak, gerçekçi olabilmek

Bizlerin öğrenmesi gereken konular arasında yer almaktadır.

Unutmadan, sizler büyücü değilsiniz, lütfen yeni ay dolunay zamanları kağıtların üzerine işeyerek, bir şeyler yazarak, yakarak işlerinizin hallolacağını düşünmeyin. Eğer her şey bu kadar kolay olsaydı,bir kağıda yazı yazmakta, garip saçma sapan ritüellerle çözülseydi hepimizin hayatı muhteşem olurdu değil mi ? Zihninizin böyle şeylerle yıkanmasına izin vermeyin. Toplumsal bilincimizin ve farkındalığımızın hızla geliştiği bir süreçte, ruh ve zekayı koordine bir şekilde kullanın. Ve lütfen bana da ritüel sormayın, evimde kocaman  siyah bir kazan çevresinde büyü yapan biri değilim zira. Yukarıda yazdığım yazıda, neler yapılabilir, nelere dikkat edilmesi yazdım hepsini.

Evrene iyi enerjiler(?!) göndermek ksımen güzeldir, kendinizi iyi hisettirir bir derece fakat dünyanın daha ve hayatınızın daha iyi bir yer olmasını istiyorsanız, oraya buraya olumlama yapmak yerine, hayata dair, yaşama dair iyi eylemlerde bulunan. Birilerine yardım edin, hayvanları sevin, dedikodu falan  yapmayın mesela, , üretken olun! Olumlalar sizin iyi bir insan olduğunuzu veya hayatınızın iyiye gideceğini göstermez, ancak eylemlerinizle “iyi” ye doğru yol alırsınız.. 

Yeni ayın burçlar üzerinde ki etkisini yarın "Haftalık Burç Analizleri" kısmından okuyabileceksiniz...