16 Nisan 2012 Pazartesi

Güneş ve Ay tutulmaları - Titanik Faciası




            Titanik Faciasının 100. yıl dönümüydü geçen gün. Tarihe adını yazdıran böylesi büyük olayları araştırmayı ve aralarında astrolojik bağlantılar var ise bunları tespit etmeyi seviyorum. Gerçi elbette bir astrolojik bağlantı bulunmakta, biz buna eş zamanlılık diyoruz!

            Titanik vakası astrolojik anlamda çok özel bir yere sahip olduğunu düşünüyorum, çünkü hem dönemin en büyük gemisi hem batmaz denen bir geminin batması ve toplu ölümlerin gerçekleşmesi açısından çok özellikle.

            Titanik facisası 14 Nisan 23:40’ta Atlas okyanusunda meydana gelmiştir. Hemen bugüne özel bir harita hazırladım. Aşağıda olayın gerçekleştiği ana özel gökyüzü haritasını görmektesiniz.




Sadece olay anının haritasına baktığınızda gerçekten böyle bir kaza olabileceğini aslında tahmin etmemiz biraz zor, hatta sadece bu olay anı haritası çok büyük bir kazayı, büyük ölümleri vaad etmemektedir. Bu nokta da kafam karıştı tabi! Böyle bir kazanın meydana gelebilmesi için o zaman başka büyük güçler, etkileşimlerin olması gerekmekteydi ama neydi ? Öncelikle büyük bir deniz kazası dendiğinde ilk akla gelmesi gereken sert bir NEPTÜN etkileşimi olmalı, keza Neptün denizleri, denizlerle ilgili konuları yönetir.  1912 yılının güneş ve ay tutulmalarına göz attım ardından! Peki sizce bu tutulmalar hangi burçlar arasında meydana gelmiş ve neler tetiklenmiş bunlara bakalım ve hangi tarihlerde!

1912 yılının Nisan ayında 2 tane önemli büyük bir tutulma meydana gelmiş, ilki 1 Nisanda Terazi burcunda bir diğer ise 17 Nisanda Koç burcunda. Bu iki tutulma çok önemli anlamlara sahip! Güneş ve ay tutulmaları kural olarak gerçekleştiği tarih itibari ile +/-15 gün içinde en okkalı etkilerini gösterirler! Titanik faciası ise 14 Nisanda meydana gelmiş tam iki tutulmanın arasında neredeyse!



Elbette tek gösterge bu da değil, şimdi tutulmaları inceleyelim; Tutulmalar Koç-Terazi aksında gerçekleştiğinden dolayı; Koç burcu iddialı olmayı, ilk olmayı işaret eder. Titanik dönemin en büyük gemisi ve çok büyük bir iddiaya sahipti, “Bu gemi Batmaz!” Tam koç burcu karakterine uygun bir zamanda inşa edildi ve yola koyuldu.

1912 yılında Neptün YENGEÇ (su grubu burç)  burcunda ilerlemekteydi, Neptün yapı itibari ile suları, okyanusları, denizleri simgeler ve tutulmaların gerçekleştiği zamanlarda MARS’ta yengeç burcunda ve Neptüne yaklaşmak üzeredir. Mars yıkımı, savaşı,kazalara ve mücadeleye işaret eder. Bu da deniz ve okyanuslarla ilgili sıkıntılı durumların, ve kazaların yaklaştığının habercisi! Daha da önemlisi, Mars büyük yıkım, büyük ölümlerin, değişim, dönüşüm gezegeni olan Pluton ile kavuşum yapmaktadır. Hem mars gibi sert etkilere sahip bir gezegenin hem de pluton gibi yıkım gezegeninin kavuşumları toplu ölümlere işaret eder. Bu etkenler YENGEÇ burcunda gerçekleştiği için hem yengeç burcunun sembolizminde yer alan aile kavramına da dikkat çekmek isterim çünkü bu kazada 100’ler aile hayatını kaybetmiştir!

1 Nisan ve 17 Nisan güneş ve ay tutulmaları Yengeç burcunda yer alan Neptün ile sert kontaklarının bulunduğunu da unutmamak gerekiyor. Yazımın en başında, böylesi büyük bir facianın gerçekleşmesi için bir Neptün etkisi olması gerektiğinden bahsetmiştim!

Gökyüzünün böylesine saat gibi çalışması hala beni şaşırtmaktadır!

2012 yılında Neptün yine su grubu olan Balık burcunda ilerlemekte! Yine özellikle Mars’ın balık burcu olduğu zamanlar ve Neptün’ün özellikle zararlı gezegenlerden sert kontakları olduğu zaman belki bir Titanik gibi facialara sebep olmayacaktır ama her zaman için aklımızın bir köşesinde denizler ve okyanuslarla ilgili konularda sıkıntı yaratacak gelişmelerin olabileceğini düşünmeliyiz!

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Endonezya’da 8.7 büyüklüğünde depremin kötücül Mars’ın Neptüne sert kontakta olduğu anda meydana geldiği ve Tsunami uyarıları yapıldığını hatırlatmak isterim. Mars o dönem geri harekette olduğu için büyük kayıplar yaşanmadı. Ama mars artık ileri gitmekte…