11 Mayıs 2011 Çarşamba

Mars Boğa Burcunda - 21 Haziran'a Kadar


          

                      Astrolojide Mars, ataklıktır, canlılıktır, savaştır, mücadeledir, strestir, güç kullanmaktır, efordur. Her burçta o burcun var olan doğal yapısına göre özelliklerini ortaya koymaya çalışır. 2 Nisan’dan beri kendi yönettiği burç olan KOÇ burcunda seyahat eden Mars olumlu özelliklerini ortaya koyarak vaad ettiği bir çok şeyi gerçekleştirdi. Koç ve yükselen koçlar’ın hayatlarına hareketlilik, mücadele getirdi. Bir çok Koç ve yükselen koçlar giriştikleri mücadelenin meyvelerini aldılar, daha girişimci, atak ve cesur oldular. Hedefledikleri bir çok şeye daha hızlı ve güçlü bir şekilde sahip oldular. Olası zor koşullar altında kendilerini başarılı bir şekilde savundular. Bugün itibari ile MARS yönettiği KOÇ burcundan çıkıp zarar gördüğü BOĞA burcuna giriş yaptı. 21 Haziran’a kadar Boğa burcunda seyahat edecek.  Önce Boğa’ya ait özellikleri kısaca tanıyalım ki Mars’ın hangi koşullar altında ne gibi sorunlar çıkartabilir daha kolay anlaşılsın.

-          Boğa sabit burçtur, değişikliklerden pek hoşlanmaz, koşulları koruma gayretindedir

-          Dişil bir burçtur, etki yaratmak yerine etkiye tepki gösterir

-          Sakin, dingin ve huzurlu bir yaşam arayışındadır

-          Ağır hareket eder, acelesi yoktur, üretken, sabırlı ve kararlı bir yapısı vardır

-          Riske atılmaktan pek hoşlanmaz, tutarlıdır, küçük şeylerden mutlu olur

-          Maddi konularla ilgilidir özellikle kendini maddi alanda güvence altına alma ister

-          Venüs yönetiminde olduğu için, hayatına güzellik katmak ister, sevgi peşindedir

Mars’ın bu özelliklere sahip bir burca girmesi hem burcun bu özelliklerini ortaya koyarken problem yaratabilir hem de Mars’ın kendine ait özelliklerini ortaya çıkarmakta zorlanır. İşte bu yüzden bizler Mars Boğada iken zararlı bir yerleşimdedir deriz. Peki Mars boğada iken neler gerçekleşebilir?

-           Marsın sürekli hareketli ve enerjik yapısı öncelikle Boğa’nın huzurunu kaçıracaktır. Huzur arayışımız için enerji ve çaba sarf etmemiz gerekmektedir.

-                Mars riskleri, yeni şeyler denemeyi, tecrübe etmeyi sever. Boğa ise yeniliklere ve yeni koşullara şüphe içinde yaklaşır. Riske atılmaktan pek hoşlanmayan Boğa burcunu riskli durumların ortasına itebilir ve kafası karışabilir.

-          Sahip olunan olanakları ve koşulları korumak için mücadele etmemiz gerekir

-          İlişkilerde kıskançlık ve aşırı sahiplenme dürtüleri sorun çıkartabilir

-          Dünyevi zevklere aşırı düşkünlün ortaya çıkabilir

-          Finansal konularla ilgili gerginlikler oluşabilir

-          Cinsel enerji artabilir, kıskançlık sorun oluşturabilir.


Burçlar bazında inceleyecek olur isek;

Yükselen KOÇ’lar;  2. evinizde ilerleyen Mars sayesinde mücadelenin verileceği alan finansal konular olacaktır. Bu dönem borç olarak verilen paraların geri ödemesini almak zorlaşabilir, harcamalar, giderler artabilir, kazançların arttırılması için daha mücadele verilmesi gerekir, para kolay kazanılmaz, daha çok çaba sarf edilmesi gerekir. Lüks tüketim artabilir, finansal anlamda risk almak için uygun bir zaman dilimi değildir.

Yükselen BOĞA’lar; 1. evinizde hareket eden Mars, hayatınıza hareket ve enerji getirecektir. Sağlığa dikkat edilmesi gereken bir süreçtir, minik kazalar, çarpmalar, kesikleri burkulmalar, sakarlıklar ortaya çıkabilir. Yeni yapacağınız başlangıçlar için extra mücadele etmeniz ve enerji sarf etmeniz gerekebilir. Bu dönem spora başlamak için idealdir. Kendinizi gergin, stresli ve inatçı hissedebilirsiniz. Zamanında hareket etmek önemlidir. Libidonuz artabilir.

Yükselen İKİZLER; 12. evinizde hareket eden Mars sayesinde, dedikodular, gizli kapaklı işler, gizli düşmanlıklar ortaya çıkabilir. Enerjiniz düşebilir, uyku düzeninizde özellikle problemler ortaya çıkabilir. Bu dönem hastane ile ilgili işleriniz artabilir, kontrol için gidilebilir. Korkularınız ile yüzleşmeniz gerekebilir. Enerji bastırılmıştır ve ortaya çıkış için yol arar.

Yükselen YENGEÇ; 11. evinizde hareket eden Mars sizleri daha sosyal, girişken, hareketli bir hale sokacaktır. Fakat zaman zaman arkadaşlarınızla aranızda bir takım gerginlikler oluşabilir, gergin ortamlar içinde bulabilirsiniz kendinizi. Arkadaşlar arası kıskançlıklar ortaya çıkabilir, bazı arkadaşlarınız ile aranız açılabilir. Stresli ve sorumluluk yüklü organizasyonların ihalesi size kalabilir.

Yükselen ASLAN;  10. evinizde ilerleyen Mars, iş ve kariyerinize ilişkin konularda hareket getirecektir. Yalnız bu size extra stres ve mücadele etmeniz gereken koşullar içine sokabilir. Atacağınız her adımla göz önünde olacaksınız, bu hatalarınızı da içermekte. Yönetici pozisyonunda ki kişiler ile aşırı inatçılık yüzünden aranızda gerginlikler oluşabilir. İş anlamında daha çok fiziksel olarak hareket etmeniz gerekebilir.

Yükselen BAŞAK; 9. evinizde hareket eden Mars,  21 Haziran’a kadar olan süreçte seyahatler sizler için daha yorucu ve stresli geçebilir. İnançlar, felsefe, din gibi konularla ilgili kendinizi zaman zaman bir tartışmanın ortasında bulabilirsiniz. Olası yapacağınız konuşmalar, seminerler zamanı minik aksaklıklar ortaya çıkabilir, sıkıntı ve stres yaratabilir. Davalar sonuçlanmayabilir.

Yükselen TERAZİ; 8. evinizde hareket edecek olan Mars; Krizlerin deneyimlenebileceğine işaret etmekte. Bu krizler sağlıkla ilgili olabileceği gibi finansal anlamda krizlerde olabilir. Özellikle ortaklaşa kazançlarla ilgili konularda stresli zamanlar olabilir. Ödemeler, borçlar..vs sıkıntı yaratabilir. Huzuru yakalamak kolay olmayabilir. Miras gibi paylaşımlı konularda da istenilen sonuca ulaşmak zor olabilir.

Yükselen AKREP; 7. evinizde bulunan Mars,  İkili ilişkiler, ortaklıklar ve evliliğin risk altında olduğu bir dönem. İlişki içinde olduğunız kişilerle veya partnerinizle mücadele etmeniz gereken bir süreçtir. Kıskançlık ve aşırı sahiplenme yüzünden huzuru yakalamak kolay olmayabilir. Eğer yalnız iseniz bundan dolayı çokça isyan edebilirsiniz. Bu dönem hayatınıza alacağınız partnerin zamanlama konusunda problemli biri olabilir.

Yükselen YAY;  6. evinizde ilerleyen mars sayesinde deli gibi çalışıp, az dinleneceğiniz ve az da takdir göreceğiniz bir süreç. Birlikte çalıştığınız kişilerle aranızda finansal veya inatçılık yüzünden bir takım sorunlar ortaya çıkabilir. Beslenmenize daha doğrusu sağlığınıza dikkat etmeniz gereken bir süreç çünkü kendinize bakmayı ihmal edebilirsiniz. Günlük rutin işler size daha angarya gelebilir ve stres yaratabilir.

Yükselen OĞLAK; 5. evinizde ilerleyen Mars çocuklarla ilgili problemler ortaya çıkartabilir. Özellikle düşük veya beklenmedik hamilelikler şeklinde ortaya çıkabilir. Var olan çocuklarla ilişkiler gergin olabilir. Aşk ile ilgili konularda kafanız biraz karışabilir, trafik yoğun olabilir. Cinsel gücünüz artabilir. Zevklerinize aşırı düşkünlük yüzünden tembellik yapmaya müsait olabilirsiniz.

Yükselen KOVA; Yaşadığınız yer içinde tadilat, boya, badana veya yer değiştirme ile ilgili işlerle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Aile içerisinde zaman zaman stres ve gerginlik yaratan durumlar ortaya çıkabilir. Aile bireyleri ile finansal konular ile ilgili tartışmalar oluşabilir.

Yükselen BALIK; 3 evinizde hareket edecek olan Mars; özellikle trafikte araç kullananları dikkate çağırmakta. Kullandığınız iletişim araçlarında anlık bozulmalar, aksaklıklar ortaya çıkabilir. İletişim trafiğiniz yorucu derecede artabilir. Kısa mesafeli seyahatlerinizin sayısı bu süreçte artabilir. Kardeşler ve komşularla ilişkilerde dengeyi tutturmak zor olabilir. Gerginlikler ortaya çıkabilir.