4 Mart 2015 Çarşamba

BAŞAK Burcunda Dolunay - 5 MART






Merhaba Arkadaşlar;
5 Mart günü 20:04’te Başak Burcunda bir dolunay meydana gelecek. Dolunayın etkilerini yine (+/-3-4 gün) içinde hissetmeye başlayabiliriz. Şimdi sırayla madde madde gidelim bu dolunay ile ilgili…

-          Başak burcu teması ağır basacağından dolayı, daha titiz, detaycı ve eleştirel yaklaşabiliriz
-          Mükemmele ulaşmak için daha çok çalışmak zorunda kalabilir, pratik, akılcı ve mantıklı çözümler ile hayatımızı kolaylaştırmaya çalışabiliriz. Derin analiz gerektiren işlere yönelmek ve buna benzeş sorunları halletmek için uygun bir süreçtir.

-          Daha çok yaptığımız işlerle ön plana çıkabiliriz
-Kapris, sabırsız davranışlar, sürekli muhalif olmaya çalışmak, bizleri zor duruma sokabilir.          
Her şeyden nem kapma kuruntu yapmak için ideal bir dönem. Sürekli bir şeylere kulp takmak, eleştirmek keyif verebilir...
Eğer bir şeyinizi kaybederseniz, başak burcu güneybatıyı sembolize ettiğinden, bulunduğunuz yerin güneybatısını kontrol etmenizi tavsiye edebilirim.
Bu dolunay zamanı, uzun süredir ertelediğiniz bahar temizliğini yapmak veya dolap temizliği yapmak içinde uygundur.
-          Sağlığımızla ilgili özellikle bağırsaklarımıza dikkat etmeliyiz, daha hassas olabilir. Bunun yanı sıra dalak, pankreasta bu dolunay zamanı hassas olabilir, özellikle bu organlarla ilgili müdahale olunması gerekebilir. Bağırsak sorunları, kabızlık, ishal gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Genel dolunay bilgisi olarak ta, dokularda su birikmesi fazlalaşır, epitelyum dokular yumuşar. Olası operasyonel durumlarınız olur ise, iyileşme süreciniz bir parça uzayabilir. Kanamaların artma ihtimali vardır. Bunun yanı sıra dolunaydan hemen sonra diyete başlamak, dokularda biriken fazla suyu hızlı bir şekilde atabileceğinizden daha hızlı kilo verebilirsiniz.

Başak dolunayı zamanı, vücut tuza daha çok gereksinim duyar, bu yüzden tuz tüketiminizin kontrollü olmasına özen gösterin.

Dolunay başak burcunda olacağından dolayı, başak burcunun sembolize ettiği her türlü konu çok daha güçlü bir şekilde vurgulanacak demektir. Tarım ve ekin yapılan alanlar, hizmetle ilgili işler, hizmet sektörü, ziraat sektörü, boş araziler, hastaneler, kütüphaneler, tahıl ambarları, çalışma odaları, ofisler.

Dolunayı daha yakında incelemek gerekirse, hem Ay’ın hem de dolunayın yöneticisi olan Merkür’ün o gün yapacağı kontaklar önem kazanacaktır. Ay o gün sadece Oğlak burcunda ki Pluton ile uyumlu kontağı olacak ve de Merkür’ün ise Jüpiter ile sert kontağı olacaktır.

Ay/Pluto etkileşimleri, duygusal anlamda kontrollü bir değişim dönüşüm söz konusu olabilir hayatımızda. Sır, tabu gibi konuların açığa çıkması beklenebilir. Duygusal anlamda daha kontrollü ama bir o kadar derinleşebiliriz. Psikolojik destek almak, derinlerde, bilinçaltında kalan korku ve sorunlar neler ise bunlar açığa çıkması için destek alıp çözümlemek içinde çok uygundur.

Merkür / Jüpiter etkileşimleri ise, tamda bu dolunay zamanı verilen sözlerin pekte tutulmayacağını, sözden dönülebileceğini, boş lakırdıları, seyahat ihtimallerini, yurt dışı ile ilgili konuların çözümlenmesini, pirenin deve yapılabileceğini göstermekte. Bu açı etkisi ile fazlaca iyimser davranışa eğilimli olabiliriz. Konuşmalarımızda bol bol felsefe, inanç, eğitim, din ile ilgili konular olabilir. Unutkan olmaya eğilimli olabiliriz, evden çıkmadan önce çantanız, anahtarınız, telefonunuz, cüzdanınız hepsini kontrol ederek evden çıkın. Düşünce ayrılıklarına düşmek ihtimali yüksek bir dolunay. Yapılması gereken işler beklerken sizin canınız dinlenmek hiçbir şey yapmamak ve hayallere dalmak isteyebilir . Dalgın ve unutkan olmak mümkün. Başkaları ile kurduğunuz iletişimde ben birim gibi ukala tavırlara eğilim göstermek veya sadece kendi bakış açısına önem veren bir tavır takınmaktan kaçınmaya çalışın. Büyük laflar edip, yapamayacağınız, tutamayacağınız sözler vermekten kaçının. Aşırı iyimser bir bakışla planları ve projeleri değerlendirirken önemli detayları göz ardı edebilirsiniz. Karar verirken karşınızdakini de dinlemeye özen gösterin veya önyargılı kararlar vermekten uzak durun. Bu etkileşim işle ve yatırımlarla ilgili yeni fırsatlar aramak ve girişimler yapmak için çok verimli olabilecek bir dönemdir.
Dolunay zamanı Güneş; ACHERNAR sabit yıldızı ile yanyana olacak. Bu yıldız doğa olayları, yangınlar, sel baskınları ile ilişkilidir ve fakat hızlı yapılacak olan müdahele ile birlikte hasarın ve kaybın olmayacağını gösterir. Ya da dini rütbe olarak yüksek kişilerin bu dolunay zamanı yapacağı açıklamalar ve söylemlerin gündemi değiştirebileceğini de gösterebilir. Bu yıldız hızlı bir şekilde aksiyon almakla ilişkilidir. Sizlerde hayatınızda meydana gelebilecek ani olaylar karşısında hızlı bir şekilde aksiyon alabileceğinizi ve zarar görmeyeceğinizi göstermektedir.











Peki bu dolunayı Türkiye üzerinden nasıl değerlendirebiliriz ?

Dolunay Türkiye’nin 4. Evine düşmekte. Mundane (Politik Astroloji) ye göre 4. Ev; Nüfus, nüfus idaresi, tarım alanları, vatan ve ülke sevgisi, madenler, minareler, taş ocakları, heyelan, toprak kaymaları, deprem, sel, muhalefet partisine işaret eder.
Bu alanda meydana gelecek olan bir dolunay, yukarıda saydığım konuların üzerini parlatacaktır. Muhalefet partisi için özellikle, bu dönem aldıkları kararları hızlı bir şekilde gözden geçirip, hızlı bir takım revizyona gidebilirler. Özellikle Merkür / Jüpiter etkileşimi, halkı yanıltacak bilginin ortaya dökülmesi, siyasi anlamda ifade edilenlerin, verilen sözlerin tutulmayacağını,  siyasi karalamaların olacağını göstermekte. Bu ay ve nisan başında meydana gelecek olan tutulmalarda özellikle CHP’nin çok dikkat etmesi gerekmekte, sıradışı, sansasyonel olaylar, skandal durumlarla uğraşmaları gerekebilir.

Özellikle besin öğeleri, beslenme, sağlıklı beslenme, gıda, tarım ürünleri ile ilgili çok daha fazla habere rastlayabiliriz veya bu alanlarla ilgili uygulamalar, çalışmalar söz konusu olabilir.
Nüfus idaresi, nüfus, nüfus sayımı, kişi sayısı, nüfus planlaması ile ilgili gelişmeler, çalışmalar söz konusu olabilir.
Dolunay başak burcunda olduğundan dolayı, sağlık ve hizmet sektörüyle ilgili sonradan yeniden değişebilecek uygulama ve kararlara da işaret edebilir…