25 Ağustos 2014 Pazartesi

Başak Burcunda Neptün Etkili Yeni Ay







Merhaba Arkadaşlar;
25 ağustos Pazartesi  günü  saat 16:12’de  başak burcunda bir yeni ay meydana gelecek. Yeni ay zamanı gökyüzünde Güneş /Neptün etkileşimi etkin olacak. Bunun dışında zaten hali hazırda Mars/Satürn etkileşimi mevcut.
 Yeni ay’ın etkilerini anlayabilmek için elbette başak burcunu iyi analiz etmemiz gereklidir. Bu yeni ay zamanı;
Biraz daha içedönük tavırlı olabiliriz, olayları analiz etmek, eleştirmek, en mükemmel hale getirmek için daha fazla çaba sarf edebilecek gücü bulabiliriz kendimizde.
Pratik, akılcı, mantıklı çözümler ile yaşamımızı daha kolay bir halede getirebiliriz.
Bu dönem başlatılacak işler ve projeler daha verimli olabilecektir, üretkenliğimizin doruk noktasında olabileceğiniz.
Yaşamımızda düzen getirmek istediğimiz konularda rahatlıkla düzen getirebilir, hızlıca organize olabiliriz.
Çevremizde gelişen negatif olaylara karşı bile sağduyumuzu kolay kolay kaybetmeyiz.
Sağlıkla ilgili egzersizlere başlamak, check-uptan geçmek, yaşam-sağlıkla ilgili konularda kendimi düzene oturtmak için en uygun süreçte oluruz.
Bu yeni ay zamanı el becerileri isteyen işlere karşı eğilimimiz artabilir, yeteneklerimizi keşfedebiliriz.
Sadece fazlaca detaylarda boğulmak, beğenmeyip her şeye burun kıvırmak, sürekli takacak kulp bulmak ilişkilere zarar verebilir, aman dikkat.
Sağlıkla ilgili konularda, karnımız, kalın bağırsağımız, ince bağırsağımız, diyaframımız hassas olabilir. Özellikle gaz sorunları, bağırsakla ilgili problemler, taş sorunları gibi problemler nüks edebilir.
Başak burcu zamanı, ekin,tarım ürünleri, hasat zamanıdır. Bu yüzden toprakta yetişen ürünlerle ilgili, tarımla ilgili, zirai konularla ilgili bu dönem sıkça haberlere rastlayabiliriz.
Başak sembolik olarak, kütüphaneler, tahıl ambarları, bitkileri, tahıl ürünlerini sembolize eder bu yeni ay zamanı bu konular sık sık ön planda olabilecektir.
Bu yeni ay zamanı ön planda olmak, egoları parlatmak pekte kolay olmayacaktır, vitrin yerine daha çok işlerin mutfak kısmında yer alabileceğiz.
Bu yeni ay zamanı sadece kendimize güven gerektiren konularda yeteri kadar gücü kendimizde bulamayabiliriz.
Bu yeni ay zamanı, yaşamımızda, evimizde, temizlemek, düzenlemek istediğimiz konulara odaklanabiliriz.
Duygulardan daha çok akılla hareket etmeye daha eğilimi olabileceğiz bu yeni ay zamanı, her şeyi kontrol etmeye de çalışabiliriz, tabii bunu yaparken çevremize rahatsızlık vermemeye özen göstermeliyiz
Başak burcu yeni ayı bir nevi hasat zamanıdır, bir süredir üzerinde uğraştığımız, iş, para, kariyer, ilişki ..vs ne ise artık bunların sonuçlarını alabileceğimiz zamanladır.
Güneş/Neptün sert etkileşiminde bu hafta dikkat etmemiz gerekenler şunlar olacaktır;

-           Özellikle aldanmalara, aldatılmalara, kandırılmalara karşı dikkatli olunmasında ayrar vadır.
-          Kendimizi kurban edebileceğimiz koşullar söz konusu olabilir, kendimizi gereksiz yere feda edebiliriz.
-          Yaşam hedefler, kariyerinizi ilgilendiren konularda belirsizliklere, karmaşalara düşülebilir. kariyerinizi ilgilendiren konularda major kararlar vermek, atılımlar yapmak için pek uygun bir değildir.
-          Yalnız ev içinde su boruları, mutfak, banyo gibi noktalarda minik sorunlar meydana gelebilir.
-          Terapi almak, dert anlatmak, ruhsal anlamda şifaanmak, koçluk desteği almak içinde harika bir güne işaret etmekte.
-          Mistik, psişik konularla yüz yüze gelebilirsiniz veya bu konular üzerine sohbetler dönebilir daha çok.
-          Yaşamın gerçeklerinden kaçmaya çok daha eğilimli oluruz, alkol kullanımı çok artabilir. Keyfe keder içmek için iyidir dostlarla bir araya gelip ama abartmamaya özen gösterin. Alkol çok daha hızlı etki edebilir zira.
-          Alerjiler, zehirlenmeler, ishal gibi durumlarda meydana gelebilir.


Türkiye açısından değerlendirecek olur isek eğer;
Bu yeni ay Türkiye’nin doğum haritasında; 3. Evinde gerçekleşiyor. 3,. Ev anlam olarak;
Ulaşım ve iletişim, yollar , köprüler , demiryolları , otomobil ve otobüsler , trafik , transit ve kara, deniz veya hava yoluyla kamu seyahat tesisleri . Bu ev gazete , dergi , dergi , radyo , televizyon , posta ,PTT , telefon , internet gibi haber ya da bilgi taşıma tüm iletişim departmanları hakim . Bu ev  reklam , medya , edebiyat , okullar , Eğitim Kurumları komşu ülkelerle ilişkileri temsil eder; Telif hakkı ve patentlerde 3. Evin konuları arasında yer almaktadır. Bu alanda Neptünün sert etkili olduğu bir yeni ay, deniz taşımacığı, deniz yolları, deniz altından geçen araçlarla ilgili problemler oluşabilir.
Yine iletişim, eğitimle ilgili konularda karmaşık, akılları karıştırıcı durumlar meydana gelebilir, sınavlar olsaydı eğer kesin şaibeli bir şeyler olurdu. Gerçi şimdi yerleştirmeler başladı bildiğim kadarı ile, inşalah öğrencileri doğru dürüst yerleştirirler.
Genel olarak internet hattı ile ile ilgili genel bir sorun meydana gelebilir, ülkenin ulaşım ve iletişim ağı bu hafta çok kaliteli olmayabilir.

Mars/Satürn etkileşimi de etkin olacak akrep burcunda ve Zuben Elschemali yıldızının bulunduğu 17 derecede olacaklar.
Mars ve Satürn iki kötücül’ün akrep burcunda bi araya gelmesi; terör olaylarında artışlar, depremler (ki bu gazetede detaylı yazmıştım), toprak kaymaları, cinsellikle ilgili konularda kötü haberler, cinayetlerde artışlar, cinsel suçlarda artışlar, petrol bölgelerinde büyük sorunlar, büyük gizli örgütler, mafya..vb oluşumların kötücül girişimlere, yanardağ aktivitelerinde artışlara  işaret etmekte.
Zuben elschemali yıldızı ise anlam olarak; sosyal anlamda toplumda meydana gelecek negatif reformdur anlamı. Bunun yanı sıra çıkarcı bir yardım ilişkisini gösterir, yardım ederseniz yardım alırsınız gibi. Bu dönem topluma yardımcı olabilecek yeni oluşumlar, yeni yapılanmalar olmasını bekleyebiliriz.