16 Haziran 2014 Pazartesi

16 - 22 Haziran Haftası Burç Analizleri





16 – 22 Haziran Haftası Burç Analizleri

Koç ve Yükselen Koç;

Bu hafta Merkür geri giderek ikizler burcuna geçiş yapacak ve akabinde Güneş yengeç burcuna giriş yapacak ve bu burça bir ay seyahat edecek. 3. evinizde geri gidecek olan Merkür, her türlü iletişim aracını kullanırken dikkatli olmanız konusunda uyarılarda bulunmakta, yanlış kişilere, yanlış mesajlar, mailler gitsin istemezsiniz. Bilgi yanlışlıkları ortaya çıkabilir, bilgiler karışabilir. Bu etki aynı şekilde kardeşler ve komşularınızla ilişkilerde de aksaklıklar ve yanlış anlaşılmalar oluşturabilir. Özellikle bu tarihler arasında seyahat planları olanlar, seyahat öncesi ve bilet bavul kontrollerini dikkatli bir şekilde yapmalarını önerebilirim, yanınıza aldığınızı sandığınız bir şeyleri almadığınız için keyfiniz kaçabilir, özelikle bu gerileme döneminin favorisi bavulların kaybolmasıdır. Bu yüzden bagaj fişinize sahip çıkınız ki sonradan zor duruma düşmeyin. Kısacası ne kadar iyi organize o kadar iyi Merkür retrosu. Merkür gerilerken başladığınız eğitimleri yarıda bırakabilir, okumaya başladığınız kitapları bitirmekte zorlanabilir veya içeriğini hemen unutabilirsiniz. 21 Haziranda ise Güneş artık yengeç burcuna geçiş yapacak ve 1 ay boyunca bu burçta seyahat edecek.  sorumluluklarınız artmaya başlıyor, geleceğe yönelik hedefler iyi belirlenmeli ve bunlarla ilgili adımlar atılmalı. Ev, yuva, aile, yaşadığınız yer, ev alım-satım, yer değşitirme, kiralama ile ilgili konular bu bir aylık süreçte odaklanacağınız konular olacaktır.

Boğa ve Yükselen Boğa;
Bu hafta Merkür geri giderek ikizler burcuna geçiş yapacak ve akabinde Güneş yengeç burcuna giriş yapacak ve bu burçta bir ay seyahat edecek. 2. evinizde geri gidecek olan Merkür finansal konularda dikkatli olmanız konusunda sizleri uyarmakta. En basitinden yaptığınız alışverişlerde fişinizi kontrol edin, aslında almadığınız bir şeyin ücretini mi ödemişsiniz veya alışverişlerde para üstünüzü dikkatlice sayarak alın. Bu geri hareketin en güzel etkisi aslında, daha önce kaybettiğiniz bir eşya tekrar ortaya çıkabilir, bulabilirsiniz. Finansal konularla ilgili hayatınızın akışını değiştirecek bir takım konuları 28 haziran ve sonrasına bırakmakta aslında fayda var, sonradan pişman olmamak için. Kazancınızı ilgilendiren konularla ilgili önemli görüşmeler, fikir alışverişleri, konuşmalar gündeme gelebilir. Bu dönem özellikle elektronik alışverişlerde dikkatli olmakta fayda var, aldığınız eşya eve geldiğinizde çalışmayabilir, montaj gerektiren bir şey ise, parçası eksik çıkabilir bunlar hep Merkür’ün cilveleri aslında.  Bir de bu hafta güneş artık yengeç burcuna geçiş yapacak ve bir ay boyunca bu burçta kalacak, bu bir aylık süreçte odaklanacağınız konular ise; seyahatler, iletişim, yakın çevreniz, kardeşleriniz, aile eşrafı üzerine olacaktır. Eğer kitap yazmak istiyorsanız süper bir zaman diliminde olacak, türlü seyahatlere çıkmak için fırsatlarınız olacaktır. Her türlü iletişim trafiğiniz rahat bir şekilde akacaktır. Tüm iletişim araçları ile oldukça yoğun ve aktif iletişim içinde olacağınız bir süreç başlıyor sizler için

İkizler ve Yükselen İkizler;
Bu hafta Merkür geri giderek ikizler burcuna geçiş yapacak ve akabinde Güneş yengeç burcuna giriş yapacak ve bu burçta bir ay seyahat edecek. Merkür, bilgi, iletişim, bilgi alış-verişi, her türlü yazılı ve sözlü iletişimi simgeler. Yine elektronik aletler, alım satım, sözleşmeler, gazeteciler, reklamcılar, hukukçular..vs Merkür yönetimi altındadır. Merkür geri giderken, söylemek istediklerimizi net olarak ifade etmekte zorlanabiliriz, yeni işlere başlamak yerine elimizde kalan işleri tamamlamak üzerine odaklanmak yerinde olacaktır. Lakin yeni başlayan ilişkiler, işlerin ömrü ya kısa ya da sorunlu, engelli devam eder. Yeni elektronik aletler alındığında sorunlar çıkabilir, çabuk bozulabilir veya çabuk pişman olabiliriz 2 gün sonra %50 indirimli fiyatını farklı bir yerde gördüğümüzde. Yeni projeleri, yeni işleri, yeni atılımları 28 haziran   ve sonrası zamana bırakmakta genel olarak fayda var.  Bir de bu hafta güneş artık yengeç burcuna geçiş yapacak ve bir ay boyunca bu burçta kalacak, bu bir aylık süreçte odaklanacağınız konular ise; kazanımlar, maddi koşullar, para, bütçe ile ilgili olacaktır. Kazançlarınızı da arttırmak için güzel koşullarla karşılaşabilir, yeni teklifler, maaş zamları, terfilerle karşılaşabilirsiniz
                                                                                                                                                      
Yengeç ve Yükselen Yengeç;

Bu hafta Merkür geri giderek ikizler burcuna geçiş yapacak ve akabinde Güneş yengeç burcuna giriş yapacak ve bu burçta bir ay seyahat edecek. 12. evinizde geri gidecek olan Merkür, kronik bir takım rahatsızlıkları tekrar nüks ettirebilir, uzun zaman önce kaybettiğiniz değerli eski bir eşyayı bulabilirsiniz veya çocukluk döneminize ait bir takım eşya ve resimler ortaya çıkabilir. Bu dönemde fikirlerinizi, düşüncelerinizi, projelerinizi başkaları ile paylaşmamaya özen gösterin, çalınabilir. Eski üzeri örtülmüş bir takım konular yeniden gün yüzüne çıkabilir, bir takım dedikodular canınızı sıkabilir. Bir de bu hafta güneş artık yengeç burcuna geçiş yapacak ve bir ay boyunca bu burçta kalacak süper güç ve motivasyon verecek ve adeta bütün projektörlerin üzerinize çevrilmesine neden olacak. Yeni başlangıçlar, girişimler, güçlü atılımlar yapmak için süper bir sürece giriş yapacaksınız. Sıkıntılı, endişeli, dertli süreç sona ermiş olacak sizler için. 

Aslan ve Yükselen Aslan
Bu hafta Merkür geri giderek ikizler burcuna geçiş yapacak ve akabinde Güneş yengeç burcuna giriş yapacak ve bu burçta bir ay seyahat edecek. 11 evinizde geri gidecek olan Merkür, sosyal ve arkadaşlık ilişkilerinizde, iş hayatından kazandığını gelirlerde, idealleriniz ile ilgili konularda hissetmeye başlayacaksınız. Arkadaşlarınız ile iletişimde zaman zaman aksaklıklar, yanlış anlamalar meydana gelebilir, bilgiler farklı bir şekilde dilden dile dolaşabilir. Yardım edeceğiniz veya yardım alacağınız bir konu ile ilgili gelişmeler sandığınızdan çok daha yavaş gelişebilir, pürüzler oluşabilir. Bu ay maaş bordronuzu da dikkatle incelemenizi öneririm, ödemelerde muhasebesel bir hata ortaya çıkabilir. Arkadaşlarınızın doğum günü için alacağınız hediyede karışıklık çıkabilir. İşte Merkür bu tarz pürüzler çıkarmak için kollarını sıvamak üzere, hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim. Bir de bu hafta güneş artık yengeç burcuna geçiş yapacak ve bir ay boyunca bu burçta kalacak. 1 ay boyunca odaklanacağınız konular, bilinçaltı, korkular, kayıplar, kabuğunuza çekilme, kontrol dışı gelişen olaylar, durumlar, yalnızlık ihtiyacınızın artması, hastalıklar, kayıplar gibi durumlarla uğraşmanız söz konusu olabilecektir. Evet kabul ediyorum biraz sevimsiz ama benim elimden gelen bir durumda yok açıkçası.

Başak ve Yükselen Başak;
Bu hafta Merkür geri giderek ikizler burcuna geçiş yapacak ve akabinde Güneş yengeç burcuna giriş yapacak ve bu burçta bir ay seyahat edecek. 10. evinizde ger gitmeye başlayacak olan Merkür’ün bazı minik uyarılar var. Mesela; ayın 27  Hazirana kadar iş değiştirme planlarınızı ertelemeniz, iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda sözleşme imzalayacaksanız eğer maddeleri dikkati bir şekilde okumalı, üstlerle iletişimde zaman zaman aksaklıklar, yanlış anlaşılmalar meydana gelebilir. Kalabalık gruplar ve topluluk önünde kendimizi ifade ederken zorlanabilir, işle ilgili beklediğiniz ödül veya başarılarda gecikme olabilir:  İşinizle ilgili yazışmalarda dikkatli olmalı, özellikle üstlerinizle olan yazışmalar farklı yerlere gidebileceğini bilmelisiniz. Eski iş yeri yöneticileriniz ile de bir araya gelebilirsiniz.  Bir de bu dönemin en olası etkisi bilgi hırsızlığının artmasıdır. Bir de bu hafta güneş artık yengeç burcuna geçiş yapacak ve bir ay boyunca bu burçta kalacak. 1 ay boyunca odaklanacağınız konular; süreçte inanılmaz sosyalleşecek, organizasyonlar yapacak, arkadaşlarınızla daha sık bir araya geleceksiniz. Arkadaşlarınızı yönetmeniz, idare etmeniz, yönlendirmeniz gerekebilir. Umutlarınıza, hayallerinize çok daha kolay erişebileceksiniz veya erişmek için önemli kişilerden destekler alacaksınız. 

Terazi ve Yükselen Terazi;
Bu hafta Merkür geri giderek ikizler burcuna geçiş yapacak ve akabinde Güneş yengeç burcuna giriş yapacak ve bu burçta bir ay seyahat edecek. 9. evinizde geri gidecek olan Merkür, olası yapacağınız tanıtım ve pazarlama etkinliklerinden yeteri kadar verim elde edememenize neden olabilir. Eğer; seyahate çıkacaksanız biletinizi tekrar kontrol edin, Merkür retrolarında sıkça rastlanan bir durum ise bagaj fişlerinin karışması veya bavulların kaybolmasıdır dikkat etmekte yarar var. Bu tarih aralığında başladığınız eğitimleri, kursları devam ettirmekte zaman zaman zorlanabilirsiniz, eğer ithalat-ihracat işleri ile ilgileniyorsanız sipariş alışverişlerinde, ödemelerde gecikmeler meydana gelebilir, maillerde sorun yaşayabilirsiniz. Eğer öğrenci iseniz, sınav zamanı kafanızı toplamakta zorlanabilir veya sınav kâğıdınızın değerlendirmesinde hatalar olabilir. Bir de bu hafta güneş artık yengeç burcuna geçiş yapacak ve bir ay boyunca bu burçta kalacak. 1 ay boyunca odaklanacağınız konular, kendinizi gösterebileceğiniz konular iş ve kariyerinize ilişkin konular olacaktır. İş arayanlar, terfi etmek isteyenler, işini değiştirmek isteyenler bu bir aylık zamanı çok iyi kullanmanız gerekiyor. İş ve kariyerinize ilişkin konularda istek ve arzularınıza çok daha rahat bir şekilde ulaşabileceksiniz. 

Akrep ve Yükselen Akrep;
Bu hafta Merkür geri giderek ikizler burcuna geçiş yapacak ve akabinde Güneş yengeç burcuna giriş yapacak ve bu burçta bir ay seyahat edecek. 8. evinizde geri gidecek olan Merkür, finansal konularla ilgili bir takım kararlar vermeden önce detaylı bir şekilde iyice düşünmek gerektiğine işaret etmekte. Ayrıca ödemeler yanlış yerlere gidebilir, kredi kartınızı kaybedebilirsiniz. Geçmişe unuttuğunuz bir takım borçlar, ödemeler gündeme gelebilir. Miras konuları gündemde olanların bazı karışıklıklar olabilir, beklediğiniz ödemelerde gecikmeler olabilir, banka işlemlerinde hatalar meydana gelebilir. Bankamatik kartınızı yutabilir mesela. Eğer ortaklık gerektiren işler yapıyorsanız bu retro zamanı gelirlerde azalmalar oluşabilir. Bir de bu hafta güneş artık yengeç burcuna geçiş yapacak ve bir ay boyunca bu burçta kalacak. 1 ay boyunca odaklanacağınız konular, tatil planları, nereye ne şekilde gitsem, rezervasyonlar, statü sahibi kişilerle birlikte olmak ve onlardan destek görmek mümkün olacaktır. Bu bir aylık süreçte seminer verebilir, kalabalık gruplara seslenmeniz gerekebilir. 

Yay ve Yükselen Yay;
Bu hafta Merkür geri giderek ikizler burcuna geçiş yapacak ve akabinde Güneş yengeç burcuna giriş yapacak ve bu burçta bir ay seyahat edecek. 7. evinizde geri gidecek olan Merkür, partnerinizle veya ortağınızla aranızda iletişim problemleri ortaya çıkartabilir. Bu herhangi birinizin seyahatte iken cep telefonu ile ilintili bir problem olabileceği gibi, birbirinizi yanlış anlamadan kaynaklı sorunlarda olabilir. Eğer evlilik tarihinizin Merkür’ün geri gideceği tarihlerden birinde ise, evlilikle ilgili hazırlıklarda bir takım aksilikler, unutkanlıklar, gecikmeler meydana gelebilir. Asıl size düşmanlık besleyenlerin kim olduklarını belirlemekte yanlışlıklar yapabilir, yanlış anlaşılmalar yüzünden suçsuz kişilerle münakaşa içine girebilirsiniz. Bu süreçte yeni ortaklıklar için adımlar atmak, sözleşme imzalamak için şartlar ve koşullar çok uygun olmayabilir. Bir de bu hafta güneş artık yengeç burcuna geçiş yapacak ve bir ay boyunca bu burçta kalacak. 1 ay boyunca odaklanacağınız konular, başkalarına ait finansal kaynaklar, krediler, burslar, borçlar, ödemeler, eşinizin finansal koşulları olacaktır. Bu dönemde çalışmadan para havadan gelir, ama sonra ödenmesi gerekir. Almak istediğiniz krediyi rahatlıkla alabilirsiniz, banka işlemlerinden dolayı genelde şanslı olursunuz. Borçlarınızı çok daha rahat ve düzenli bir şekilde ödeyebilirsiniz. Olası borç arayışlarınız daha ılımlı bir şekilde karşılanır, ev almak için eviniz için de kredi çekebilirsiniz. 

Oğlak ve Yükselen Oğlak;
Bu hafta Merkür geri giderek ikizler burcuna geçiş yapacak ve akabinde Güneş yengeç burcuna giriş yapacak ve bu burçta bir ay seyahat edecek.  6. evinizde geri gidecek olan Merkür’ün sizlere bazı uyarıları olacaktır. Öncelikle iş yerinizde ve çalışma ortamınızda bilgisayarlarınızı yedeklemenizi öneririm, bu süreçte iş yerinde kullanılan elektronik cihazlar birden sapıtabilir. İş arkadaşlarınız ile aranızda yanlış iletişimden kaynaklı ciddi sorunlar baş gösterebilir. Bu dönem eski iş başvurularınızı gözden geçirmek, özgeçmişinizi yeniden düzenlemek, elinizdeki işleri tamamlamak için harika bir zamandır. Ama yeni işlere başlamak pek talihli bir şekilde seyretmeyebilir. Sağlıkla ilgili konulara yine bu dönem dikkat etmek yerinde olacaktır. Eski kronik bir takım rahatsızlıklarınız yeniden ortaya çıkabilir. Günlük işlerinizi halletmeye çalışırken trajikomik aksaklıklarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Bir de bu hafta güneş artık yengeç burcuna geçiş yapacak ve bir ay boyunca bu burçta kalacak. 1 ay boyunca odaklanacağınız konular, ikili ilişkiler, ortaklıklarla ilgili konular olacaktır. Tek başınıza hareket etmeniz zor ama yardım gereken konularda rahatlıkla destek bulabileceksiniz. Yeni ortaklıklar başlayabilir hayatınızda. Bunun yanı sıra yalnız olanlar, yeni tanışacakları kişilerle güzel ve ciddi bir ilişkiye adım atabilirler.

Kova ve Yükselen Kova;
Bu hafta Merkür geri giderek ikizler burcuna geçiş yapacak ve akabinde Güneş yengeç burcuna giriş yapacak ve bu burçta bir ay seyahat edecek. Özel hayat, aşk – meşk konularında kafanızın biraz karışmasına, karar verme mekanizmanızı doğru dürüst çalışmayabilir eğer bir seçim yapacaksanız doğru analiz edemeyebilirsiniz. Ani başlayan aşklar aynı hızda bitebilir, şaşırabilirsiniz. Seyahat planlarınızda aksaklıklar oluşabilir. Çocuklarla iletişimde zorluklar yaşayabilirsiniz. Biliyorum fazla gamlı baykuşluk yaptım ama elimde değil ne yazık ki… Bu Merkür gerilemesinin bir diğer etkisi de eski aşklarınızın yeniden hortlaması olabilir, onlardan mail, sms. vb. haberler alabilir, haklarında ki gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Bir de unutmadan bu gerileme sürecinde riskli yatırımlardan ve işlerden uzak durmakta fayda var. Flört ettiğiniz kişi sayısı çok ise, gönderdiğiniz mesajlara dikkat edin yanlış kişiye yanlış mesajlar gitmesin. Özel hayatınızda iletişim problemleri baş gösterebilir. Bir de bu hafta güneş artık yengeç burcuna geçiş yapacak ve bir ay boyunca bu burçta kalacak. 1 ay boyunca odaklanacağınız konular,i ş ve çalışma ortamınızla ilgili konula, sağlığınız ve günlük rutin işleriniz olacaktır. Bu dönem bir çok yeni iş projeleri, gündeme gelebilir, birlikte çalıştığınız kişilerle daha verimli bir şekilde çalışabilirsiniz. Olası sorunların üstesinden rahatlıkla gelebilirsiniz. Fakat iş ile ilgili konularda bu daha fazla yorulmanıza da sebep olacaktır.Büyük beklentiler içine girmeyin.  

Balık ve Yükselen Balık;
Bu hafta Merkür geri giderek ikizler burcuna geçiş yapacak ve akabinde Güneş yengeç burcuna giriş yapacak ve bu burçta bir ay seyahat edecek. 4. evinizde geri gidecek olan Merkür, eviniz içinde kullandığınız elektronik aletlerde bir takım sorunlar, arızalar çıkartabilir. Evinizde kullandığınız bilgisayar, laptop, mutfak gereçleri, kumandalar, tv., müzik seti gibi elektronik aletlerde bir takım arazlar oluşabilir. Aile içinde özellikle kelimeler havada uçuşabilir, herkes başka telden çalar ve bireyler birbirini anlamakta zorlanabilir, yanlış anlaşılmalar ortaya çıkabilir. Bu süreçte ev değiştirmek, yeni ev almak için çok uygun değildir. Geleceğe yönelik yaptığınız planlar sürekli değişebilir, kafanız karışık olabilir.  Bir de bu hafta güneş artık yengeç burcuna geçiş yapacak ve bir ay boyunca bu burçta kalacak. 1 ay boyunca odaklanacağınız konular; aşk, çocuklar, yaratıcılık gerektiren konular olacaktır. Eğer yalnız iseniz, aşk kapınızı her an çalabilir hem de sürpriz bir şekilde. Çocuk sahibi olmak isteyenler bu bir aylık süreçte olumlu koşullarla karşılaşabilirler, sanat dahil her türlü yaratıcılık gerektiren konularda destekleyici etkiler altında olacaksınız