24 Haziran 2014 Salı

Yengeç Burcunda Yeni Ay - 27 Haziran






Merhaba Arkadaşlar;

27 Haziran Cuma günü sabah saat 10:06’da  5 derece yengeç burcunda bir yeni ay meydana gelecek.Yeni ayın etkileri yaklaşık 12 gün kadar etkili olacak.  Yeni ay zamanı Ay,Güneş ve Neptün arasında güzel bir kontak olmakla beraber tamda o gün gkyüzünde Ayın ilerlemesi ile birlikte Ay/Mars/Pluton/Uranüs arasında büyük kare dediğimiz bir görünüm meydana gelecek. Şimdi bu yeni ayın hem genel hem de Türkiye üzerinde ki etkilerine yavaştan göz atalım adım adım…
Yeni ay yengeç burcunda olacağından dolayı, yengeç sembolizmi daha çok çalışacak demektir gökyüzünde. Bunlar ise;
-          Geçmiş konular, eskiye ait konular, eski kapanmamış defterler, eski anılar, eski dostlar, eski şarkılar, eski filmler, eski yapılar
-          Duygusal güven ihtiyacının artacağı zamanlara işaret eder veya evimizde de güvenlik konuları ön plana çıkabilir.
-          Modern konular yerine daha geleneksek konular, töreler, ananeler ön plana çıkar bu dönemde. Aile büyükleriyle daha çok zaman geçirebiliriz. Ailemzile daha yakından ilgilenmemiz gerekebilir.
-          Kırılgan, savunmacı, geçmişe daha çok özlem duyar bir halde davranabiliriz.
-          Biriktirmek, koleksiyon yapmaya başlatmak için uygun zamandır. Hatta birikim yapmak adına para biriktirmeye başlayabilirsiniz bu yeni ay zamanında.
-          Sevdiklerimizi, ailemizi, vatanımızı koruma duyguları daha güçlü bir şekilde ortaya çıkar.
-          Tamda bu yeni ay zamanı, evinizde yarım kalan işlerinizle ilgilenmek, ev almak, satmak, kiralamak, gayrimenkul işlerine yönelmek için uygun bir zaman.
-          Çok keyifli ve şifa olması açısından aile dizimi çalışmalarına katılabilirsiniz bu yeni ay zamanı.
-          Bu yeni ay zamanı duygularımızla hareket etmeye eğilimli oluruz, akıl ikinci planda kalır. Bu yüzden de objektif olmakta zorlanabiliriz.
-          Eve ait, tamirat, bakım, onarım işleri ile ilgilenmek içinde harika bir süreçtir.
-          Yeni ay zamanı sağlığınızla ilgili olarak özellikle, mide, akciğerler, göğüs bölgeniz hassas olabilir. Bu alanların kontrolü için doktora gitmeniz gerekebilir.
-          Bu yeni ay zamanı duygusal farkındalıklarınızın artacağın gelişmeler de yaşayabilirsiniz.

Yeni ay zamanı Ay’ın Neptün ile hoş bir kontağı olacak. Bu etki; hayal gücü ve yaratıcılığı güçlendiren, perçinlendiren bir etkisidir. Önsezileri ve sezgileri kuvvetli bir hale getirir. Gizemli bir takım konulara daha kolay bir şekilde çekilebiliriz, spiritüel olan konulara ilgi ve alakamız artar, rüyalarımız çok daha etkileyici bir hal alabilir. Ruhsal bir danışmanlık almak için de bu yeni ay oldukça destekleyicidir.

Yengeç burcu yeni ayı zamanı;
Halkın ruh halinde ki dalgalanmalara işaret eder. Bu yüzden tamda bu dönem, halkın neye ne şekilde tepki verebileceğini kestirmek çok zordur.

Yine bu yengeç yeni ayı zamanı, odaklanılacak konulardan bir taneside, tarım ürünleri ile ilgili olabilecektir. Tarım alanlarında ki gelişmeler, GDO’lu ürünlerle ilgili yeni yasa, yeni uygulama, yeni gelişmeler söz konusu olabilir. Gıda ve Tarım ürünleri bu yenia yın etkin olacağı konular arasında yer alacaktır.

Annelik, çocuk bakımı, gebelik, çocuk yetiştirme ele alınacak konular arasında yer alır.
Emlak piyasasını da dolaylı bir şekilde olsa da etki eder, emlak piyasasında canlanma, hareketlenme gözlemleyebiliriz.

Sivil savunma, toplumu korumakla yükümlü kurumlar yine bu yengeç burcu yeni ayı zamanı iredelenecek konular arasında yer alır. Ya da bu kurumlarla ilgili gelişmeler yaşanabilir, polis, jandarma…vb

Yeni ay 5 derece yengeç burcunda olacağından dolayı, 5 derece yengeç burcunda ALCYONE sabit yıldızı yer almaktadır. Bu sabit yıldız Batlamyusa göre, tarım ürünlerinin helak oluşu, şiddetli ölümler, boğulma ve zehirlenme vakalarına işaret eder. Özellikle Güneş ile etkileşimi ile, eçcinsel temalar, kronik nezleler, boğaz hastalıkları ile ilişkilendirilmektedir.

Aslında, bu hafta eşcinsel onur haftası ve Pazar günü de bir yürüyüş düzenlenecek. Umarım eşcinsel onur haftası etkinliklerine gölge düşürecek bir gelişme yaşanmaz yeni ay civarı günlerde.

Yeni Ayı Türkiye üzerinde değerlendirecek olur isek eğer;

Bu yeni ay Türkiye’nin yükseleni üzerinde meydana gelecek. Yükselen burç yani birinci ev politik astrolojide; ülkenin halkı, ülkenin alışkanlıkları, iç işleri halkım kaygıları, vergi, halkın girişimleri, halkın refah düzeyi ve sağlığı ile ilişkilidir. Yeni ay Türkiye’nin yükseleni üzerinde olacağı için, tamda bu dönemde yeni açılımlar, yeni başlangıçlar, yeni oluşumlar, yeni hareketler için ülke açısından önemli bir dönem olduğunu söyleyebilirim. Yalnız yengeç burcu her türlü güvenlikle ilişkili olduğundan, bu yeni ay Türkiye’nin güvenliğinin test edilmesi, güvenliği riske girebilecek gelişmelerde söz konusu olabilir. Özellikle yasa dışı örgütlerle ilgili gizli bir takım bilgiler, kaynaklar ortaya çıkabilir.

Özellikle din ile beslenen gruplarla ilgili ilginç bilgiler ortaya çıkabilir. Sınır komşularımızla ilişkilerimizde bu yeni ay sürecinde dikkatli adım atılması gereken bir süreç, dimyata pirince giderken evde ki bulgurdan da olmamak, kime ne destek verileceğini iyi ölçüp tartmak gerek.

Bu dönemde yeni vergi düzenlemeleri de yapılabilir.

Yeni Ay zamanı gökyüzünde önce T kare yeni aydan hemen sonra da büyük kare açı kalıbı etkin hale gelecek. Mars/uranüs/pluton arasında…

MARS’ın sembolize ettiği konular şu şekildedir;

-          Askeri liderler
-          Polis
-          Mühendis
-          Cerrahlar
-          Militanlar
-          Yangınlar
-          Şiddet suçları
-          Silahlı kuvvetler
-          Terör

Pluto ile etkileşimi ile;
Şiddet, şiddet içerikli olaylar,patlamalar
-          Tehditler, duygusal şantajlar, duygusal patlamalar
-          Yangınlar
-          Stres, baskı,
-          Şiddet suçları
Ölüm oranlarında artış, cinsel suçlarda artış
               
Uranüs ise;

Kışkırtıcı durumlar, isyanlar, patlamalar, havacılıkla ilgili sorunlar, büyük çekişmeler,kibrit alevinin orman yangınına dönüşmesi gibidir bu durum.

Tamda yeni ay zamanı bu 3lünün etkileşimde pek sevimli bir durum değil açıkçası. Hem ekonomik anlamda ki dengesizliğin en azından temmuz ortalarına kadar devam edeceğini hem de islami terör örgütlerinin bu dönemde zarar verici girişimlerde bulunabileceğine işaret etmekte.  Tabii bu 3lü doğal afetleri de tetikleyici bir şeklide de etki gösterebilir açıkçası.

Sınır güvenliklerimizin tehlike altında olduğunu düşünüyorum…  Haziran sonu temmuz başı ve de ağustosun ikinci 10günlük sürecinin silahlar, çatışmalar, patlamalar konusunda oldukça zorlu geçeceğini, sınır komşularımızla aramızda ki gerginliklerin çok yükseğe tırmanacağına işaret eden bir takım göstergeler mevcut.

Bu yeni ay zamanı, Türkiye’nin 5. Evinde ki Güneş’i de olumlu etkiler altında aslında, sanatsal lve spor alanında başarılar, film, tiyatro alanında güzel başarılar. Kısa dönemli ekonomik müdahaleler borsayı azda olsa toparlayacak gibi görünüyor ama en fazla 10 temmuza kadar, sonrasında yine ekonomik anlamda problemli zamanlar söz konusu.

Unutmadan, sizler büyücü değilsiniz, lütfen yeni ay dolunay zamanları kağıtların üzerine işeyerek, bir şeyler yazarak, yakarak işlerinizin hallolacağını düşünmeyin. Eğer her şey bu kadar kolay olsaydı,bir kağıda yazı yazmakta, garip saçma sapan ritüellerle çözülseydi hepimizin hayatı muhteşem olurdu değil mi ? Zihninizin böyle şeylerle yıkanmasına izin vermeyin. Toplumsal bilincimizin ve farkındalığımızın hızla geliştiği bir süreçte, ruh ve zekayı koordine bir şekilde kullanın. Ve lütfen bana da ritüel sormayın, evimde kocaman  siyah bir kazan çevresinde büyü yapan biri değilim zira. Yukarıda yazdığım yazıda, neler yapılabilir, nelere dikkat edilmesi yazdım hepsini.

Evrene iyi enerjiler(?!) göndermek ksımen güzeldir, kendinizi iyi hisettirir bir derece fakat dünyanın daha ve hayatınızın daha iyi bir yer olmasını istiyorsanız, oraya buraya olumlama yapmak yerine, hayata dair, yaşama dair iyi eylemlerde bulunan. Birilerine yardım edin, hayvanları sevin, dedikodu falan  yapmayın mesela, , üretken olun! Olumlalar sizin iyi bir insan olduğunuzu veya hayatınızın iyiye gideceğini göstermez, ancak eylemlerinizle “iyi” ye doğru yol alırsınız.. 


Sevgiler.