6 Ocak 2014 Pazartesi

Ocak Ayı Burç Analizleri




Koç ve Yükselen Koç;
Ocak Genel

Yeni yıla oğlak burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte giriş yapıyoruz. Bu yeni ay ile birlikte,  iş hayatında daha dikkat çekici bir noktada olabileceksiniz. Önemli görüşmelerinizi iş ile ilgili bu 12 -18 Ocak arası tarihlere  ayarlamanızda yarar var. Kariyerinizle ilgili hedeflerinize ulaşmanız konusunda oldukça destekleyici olabilecektir. Yeni ayın hemen sonrası Merkür / Jüpiter etkileşimi devrede olacak, iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda ağzınızdan çıkacak olan sözlere dikkat etmenizi tavsiye ederim, bunun yanı sıra işinizi yaparken kullandığınız iletişim araçlarında bu hafta sıkıntılarda çıkabilir. Aslında iş anlamında çok olumlu bir hafta, size kazanç getirecek koşullar ve tekliflerde gündeme gelebilir. İşinizle ilgili bir seyahate çıkmanız gerekebilir. Ay’ın ilk 10 gününde etkin olacak Güneş / Mars sert etkileşimi ile de özellikle ikili ilişkiler, partner ilişkilerinde zorlanma, mücadele edeceğiniz, gerginliklerin oluşabileceği alana işaret etmekte. 11 Ocakta Merkür kova burcuna geçiş yapacak ve 1Şubata kadar bu burçta seyahat edecek. Bu tarihe kadar sosyal çevrenizle, arkadaşlarınızla daha fazla vakit geçirmenize olanak sağlarken, fikirlerinizle, düşüncelerinizle onlara destek olmanız gerekebilir. Fikirlerinizde daha inatçı ve orijinal çözümler getirebilirsiniz.  16 Ocakta ise Yengeç burcunda bir dolunay meydana gelecek, bu dolunay ile aile, yuva, yerleşime ait konular ön planda olacak. Yer değiştirme, taşınma, kiralama,alım,satım, güvenlik, aile içinde ki önemli konularla ilgilenebilirsiniz. bu konularla ilgilenirken sabırsız ve telaşlı hareket etme eğiliminde olabilirsiniz. Evnizle ilgili tamamlanması, yapılması gereken bir takım işleri yapma zamanı artık.  Genel anlamda dolunayın etkileri olumlu olacaktır. 20 Ocakta ise Güneş artık kova burcuna geçiş yapacak ve 1 ay boyunca bu burçta seyahat edecek. 1 ay boyunca odak noktanız, sosyal ilişkiler, iş hayatınızdan kazandığınız gelirler, grup aktiviteleri ön planda olacak. Odak noktanız iş hayatından arkadaşlarınıza kaymaya başlayacak, daha çok sosyalleşebilecek, yeni arkadaşlar edinebilecek, arkadaşlarınızla birlikte keyifli zamanlar geçirebileceksiniz. 30 Ocakta da kova burcunda bir yeni ay meydana gelecek, sosyal çevrenizden, arkadaşlarınızdan güzel destekler alabileceksiniz. Eski, bir süredir görüşmediğiniz arkadaşlarınızla bir araya gelebilirsiniz. Yeni dostluklar, arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Bazılarınız ise internet aracılığı ile yazıştığı kişilerle tanışma, buluşma fırsatı yakalayabilirsiniz. 31 ocakta ise Merkür artık balık burcuna geçiş yapacak ve 7 nisana kadar bu burçta kalacak, arada retro yapacak. sosyal alanda ki hareketliliğin yerini dinginliğe bırakmaya başlıyor. Yalnız sağlığa dikkat, özellikle salgın,enfeksiyon riski olan, bağışıklık sisteminiz bugünlerde biraz zayıf olabilir. Bol bol dinlenebilir, okuyabilir, yazabilirsiniz. 

Boğa ve Yükselen Boğa;
Ocak Genel
Yeni yıla oğlak burcunda gerçekleşecen yeni ay ay enerjsii ile giriş yapıyoruz. 9. evinizde gerçekleşecek olan bu yeni ay, hukuksal, eğitim, iletişim, akrabalarla ilgili konularda bir tamamlanma, sonlanma, bitiş yaşayabilirsiniz. Bu konularla ilgili sorunların bitişi anlamına da gelmektedir. Seyahatler organize edebilirsiniz ama son dakika aksiliklerine karşı temkinli olmanızda yarar var, keza sözleşmeler, anlaşmalar imzalamak içinde güzel bir hafta. Fakat gecikmeler, duygusal stresler söz konusu. Akabinde 16 Ocakta ise yengeç burcunda bir dolunay meydana gelecek;  bu dolunay ile iletişim, seyahatler, evrakları düzenleme, eğitimle ilgili konular ön planda olacak. Minik bir seyahat planlayabilirsini hatta bu seyahat aile veya kan bağınız olan bir kişinin yanına olabilir. Bunun yanı sıra web sitesi,  blog…vb işlerle ilgilenebilir, araştırma gerektiren konulara eğilebilirsiniz, daha çok kitap okumak için zaman yaratabilirsiniz. Dolunay genel anlamda olumlu etkilerini sunacaktır sizlere. Ay sonuna kadar Venüs oğlak burcunda geri harekette olacak. Venüs gerilemesi ile İş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda gecikmeler, engellenmelerle karşılaşabilirsiniz. Eski iş başvurularınız canlanabilir, sizi arayabilirler veya eski işinizle ilgili bazı görüşmeler gündeme gelebilir. Eğer işiniz sanatla ilgili ise, çok özgün eserler ortaya çıkarabilir bunları sergileyebilirsiniz. Özellikle kadın figürleri ile zorlanmalar olabilir, iş ilişkilerinde özellikle dengeyi yakalamanız zorlaşabilir 20 Ocakta güneş kova burcuna giriş yapacak ve tam bir ay bu burçta seyahat edecek. kendinizi rahat bir şekilde ortaya koyabileceğiniz hayatınızda ön plana çıkacak olan konular, iş, kariyer, mesleki konular üzerinden olacaktır. Bu bir aylık süreçte terfiler alabilir, iş değiştirebilir, iş hayatınızda her adımınızla (doğu veya yanlış) görünür olacaksınız. Tüm ışıklar üzerinize çevrilmiş olacak. 30 Ocakta ise kova burcunda bir yeni ay meydana gelecek, İş arayanlar için özellikle bu yeni ay dönemi daha girişken, atak ve insiyatif ve sorumluluk almaya daha hazır bir halde olacaksınız. Çalışanlar terfi beklentisi içine girebilirler. Her şekilde bu yeni ay mesleki kariyerinize ilişkin konularda gelişmeler yaşamayı bekleyebilirsiniz. Fakat Mars enerjisi ile, ani sert çıkışlardan, gerginliklerden uzak durmakta yarar var, sürpriz iş kazaları meydana gelebilir.

İkizler ve Yükselen İkizler;
Ocak Genel
Yeni yıla yeni ay enerjisi ile giriş yapıyoruz. Yeni ay oğlak burcunda meydana gelecek.  8. evinizde gerçekleşecek olan bu yeni ay başkalarına ait finansal kaynaklar, krediler, ödemeler gibi konuları hayatınızda çok daha görünür bir hale getirecektir. Kredi almak için uğraşabilir, fon alım-satım işleri ile ilgilenebilir, banka ile ilgili bir takım konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Gelirlerinizi arttırmak, borçlarla uğraşmak, ödemelerle ilgili konulara daha fazla vakit ayırabilirsiniz. Venüs ay sonuna kadar oğlak burcunda geri hareket edecek. Özellikle başkalarına ait parasal konular,miraslar, ödemeler konusunda etkilerini gösterecektir. Şimdi iyi haber, sizi defalarca ret eden banka birden size kredi vermek için arayabilir, eski borçlarınızı geri alabilirsiniz, eski sevgilinizde sizi arayabilir. Şimdi iyi olmayan haberlere geldi sıra, eski sevgilinizin size geri dönmesi bir daha ayrılmayacağınız anlamına gelmiyor, unutmayın Retroda geldi, geldiği gibi gidebilirde. Parasal anlamda özellikle, kaldırabileceğinizden daha fazla yükün altına girmeyin, yoksa uzun vade de acısı çok fena çıkar. Eski kıyıda köşede unuttuğunuz faturanız, ödemeniz gereken bir taksit, kredi..vb kapınızı çalabilir. Eşinizin maddi durumu bir süreliğine durgunlaşabilir. Duygusal ilişkilerde yanlış anlaşılmalar. Hanımlar kişisel bakımlarınızı yaparken biraz daha dikkatli olmalısınız. Bankadan çektiğiniz kredi dışında birden beklenmedik masraflar çıkabilir. 16 Ocakta ise yengeç burcunda bir dolunay meydana gelecek. maddi konular, kazançlar,  ön planda olacak. Dolunay mars etkili olacağından dolayı para ile ilgili konularda biraz sabırsız ve aceleci davranabilirsiniz. Mars size paranızı gerekli bir takım yerlere harcamanız için teşvik edebilir. Maddi anlamda kazançlarınızı arttıracak eylemlere yönelebilirsiniz. Dolunay genel anlamda olumlu etkiler sunacaktır sizlere. 30 Ocakta ise kova burcunda bir yeni ay meydana gelecek, 9. evinizde gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte, seyahatler, eğitimle ilgili konular, hukuksal konularla ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. İthalat-İhracat işlerinde çalışanların özellikle işlerinde yoğunluk artabilir, uzak yerlere seyahat planları yapabilirsiniz. Bu yeni ayda belirleyeceğiniz hedefler önümüzde ki aylar için oldukça önem kazanacak.

Yengeç ve Yükselen Yengeç;
Ocak Genel;

Yeni yıla oğlak burcunda ki yeni ay etkisi ile giriş yapıyoruz. Bu yeni ay ile birlikte; ortaklıklar, partner ilişkileri, sözleşmeler, anlaşmalar ve kendini açıkça gösteren düşmanlar bölümünde gerçekleşecek olan bu yeni ay, bir takım sonlanmaları, bitişleri işaret ediyor. Bu az önce saydığım konularla ilgili sorunların bitişi anlamına da gelebilir. Olası kötü niyetli kişiler renklerini bu dolunay zamanında daha çok belli edecekler. Venüs ise ay sonuna kadar oğlak burcunda geri harekette olacak. Bu retro döneminde, beklenmedik bir şekilde eski ilişkileriniz, flörtleriniz hortlayabilir. Yine estetikle ilgili işler için pekte uygun zamanlar değil. Finansal açıdan da ödemeler gecikebilir, dikkat etmezseniz kilo alabilirsiniz. Yeni tanışacağınız kişilerle ilişkilerin ömrü pekte uzun olmayabilir.Yeni ortaklıklar için verimli zamanlar değil. Üzerinize tembellik çökebilir, hareket etmeniz zorlaşabilir 16 Ocakta ise burcunuzda bir dolunay meydana gelecek. burcunuzda gerçekleşecek dolunay sayesinde, hayatınızda tamamlamanız, sonlandırmanız gereken konular için motive olabileceksiniz. Başlattığınız işleri bitirmek için koşullar uygun olacaktır. Biraz aceleci, telaşlı davranabilir, sakarlıklara açık olabilirsiniz, bir diğer olası etki de seyahat planları yapabilirsiniz. Her halukarda aslında bu dolunayın hayatınızda olumlu etkileri olacaktır. 30 Ocakta ise kova burcunda bir yeni ay meydana gelecek. Size ait olmayan fakat sizleri yakında ilgilendiren finansal konular ön plana çıkmaya başlıyor. Kredi almak için kolları sıvayabilir, eşinizin veya ortağınızın finansal durumu ile ilgilenmek için kolları sıvayabilirsiniz. Yalnız Mars’ın gergin enerjisi ile yakınlarınız ile aranıza finansal konular yüzünden gerginlik çıkmamasına özen göstermeniz gerek. Bazı sürpriz ödeme ve harcamalar can sıkabilir…

Aslan ve Yükselen Aslan;
Ocak Genel

Yeni yıla oğlak burcunda gerçekleşen yeni ay ile giriş yapıyoruz. . İş ve çalışma ortamınıza ilişkin konular ön planda olacak. İşinizi, çalışma ortamınızı değiştirmek isteyebilirsiniz. Bunun yanı sıra bir iş veya projenin bitişi veya sonlanması anlamına da gelebilir bu  yeni ay. Sağlığımıza biraz dikkat, özellikle dişler, kemiklere ve cilde. Özellikle böcek sokmalarına karşı. İş ile ilgili konularda sizi sevindirecek gelişmeler söz konusu olabilecektir.  Venüs ise ay sonuna kadar oğlak burcunda geri harekette olacak. 6. evinizde geri giden Venüs, öncelikle sağlıkla ilgili dikkat etmeniz gereken zamanları işaret ediyor. Belki kendimi tekrar etmiş olacağım ama, cinsellikle ilgili rahatsızlıklar, genital bölge sorunları, kum, taş , idrar yolları, mesane gibi organlara dikkat. Spora veya diyete başlamayı düşünüyorsanız, doğru programda olduğunuza emin ol. Sporda sakatlanmalara karşı dikkatli olun. Eğer diyet yapmaya karar verdiyseniz, Venüs retro olduğu için, her zamankinden daha yavaş kilo vermeye başladığınızı fark edebilirsiniz. Günlük rutin işlerinizde zaman zaman aksilikler, gecikmeler meydana gelebilir. Daha önce kaybolan bir ev hayvanınız geri de gelebilir.  16 ocakta ise yengeç burcunda dolunay meydana gelecek.  ilk gösterdiği hedef sağlığınız olacak, üşütme, grip..vb koşullara karşı dikkatli olmanızda yarar var, dolunay zamanı bünyeniz çok sağlam olmayabilir. Kötü bir takım alışkanlıklarınızı bırakmak için bu dolunaydan yararlanabilirsiniz. 12. evinizde dolunay olacağından psikolojik olarak destek alma ihtiyacında olabilir, bunun için randevu alabilirsiniz. 30 ocakta ise kova burcunda bir dolunay meydana gelecek.   ikili ilişkilerinizde, ortaklıklarınızda, partner ilişkilerinde, evlilikte bazı minik hayal kırıklıkları gündeme gelebilir. Finansal konular yüzünden minik gerginlikler oluşabilir. Tabii bir diğer olası etkisi de partnerinizle birlikte romantik zamanlar geçirebilirsiniz. Yalnız olanlar kendilerini içinde kaybolacakları bir aşkın içinde bulabilirler ama dikkatli olmalarında yarar var, sandıkları gibi bir kimse çıkmayabilir karşınızdaki kişiler. Eğer bir ilişkiniz var ise, onu kafanızda epey sorgulayabilirsinizde.

Başak ve Yükselen Başak;
Ocak Genel
Yeni yıla oğlak burcunda gerçekleşen yeni ay etkileri ile giriyoruz. 5. aşk evinizde gerçekleşecek olan bu yeni ay, eğer ki hayatınızda biri yok ise aşk kapınızı aralık bırakmanızda fayda var. Bu yeni ay zamanı eğer hayatınızda biri var ise flört olarak onunla ilişkinizi ciddi bir boyuta sevgili olma yoluna taşıyıp taşımayacağınıza karar verebilirsiniz. Yeni hobiler edinebilirsiniz. Çocuk sahibi olmayı düşünenler bu yeni ay zamanı girişimlerde bulunabilirler, çocuk sahibi olanlar onların bir başarısı veya bir iş bitirişi ile ilgili bir mutluluk yaşayabilirler.Venüs ise ay sonuna kadar oğlak burcunda geri harekette olacak. Birden alevlenen, hızlı gelişmelerin olduğu aşk ve flört hayatınız birden duruldu, sakinleşti. Ya da cinsellikten bir anda eskiden olduğu kadar zevk alamıyorsunuz? Merak etmeyin geçici bu etkide. Eski aşklar ve flörtlerle biraz zaman geçirebilirsiniz. Çocuk sahibi olmayı düşünenler, işleriniz biraz uzayabilir. Hamile kalma riski düşük olacağı gibi, beklenmeyen, istenmeyen gebelik durumları ile de karşılaşabilirsiniz. Aşk ve çocuklarla ilgili konular ön planda. Özel ilişkilerde güç, iktidar savaşı zaman zaman zor duruma düşürebilir, yalnız başaklar  için oldukça romantik günler kapıda. Çocuk sahibi olmayı düşünenler çalışmalar yapabilirler. Finansal anlamda sürpriz harcamalara karşı dikkatli olmakta fayda var.  16 Ocakta ise yengeç burcunda bir dolunay meydana gelecek, dolunay etkisi ile sosyal yaşamınızda hareketlenme, arkadaşlık ilişkilerinizde canlanma meydana gelirken, partilere, açılışlara, kokteyllere, düğünlere davetler alabilirsiniz. Genel anlamda olumlu etkileri ağırlıkta olacak bir dolunay olacaktır bu. 30 Ocakta ise kova burcunda yeni ay meydana gelecek. Sağlığınızı ilgilendiren konularda biraz daha dikkatli olmalı, özellikle baldırlar ve ayak bilekleri hassas olabilir. Birlikte çalıştığınız kişiler ile gerginliklerden kaçınmalı, yeni işler, yeni projeler gündeme gelebilir. İş ve çalışma ortamınızda kendinizi daha çok geliştirebilir, farklı zihin yapısında ki kişilerle önemli görüşmeler yapabilirsiniz. İşinizi yaparken interaktif medyayı, teknolojiyi, elektronik aletleri, sosyal paylaşım araçlarını ve interneti çok daha yoğun kullanabilirsiniz.

Terazi ve Yükselen Terazi;
Ocak genel
Yeni yıla oğlak enerjisi ile giriyoruz, oğlak burcunda bir yeni ay meydana gelecek. Ev, yuva, aile, yerleşime ait bir takım konular gündeme gelebilir, bir taşınma, yer değiştirme durumu olabilir, aradığınız özellikte evi bulabilirsiniz. Aile içinde olası bir konu ise artık çözüme kavuşabilir. Yeni ay gergin etkilere sahip olacağı için komşularınızla veya aile içi ilişkilerde gerginliklerden kaçınmakta yarar var. Venüs ise ay sonuna kadar oğlak burcunda geri harekete olacak. Eğer ev tadilatı, dekorasyon değişikliği, taşınma gibi işlemleri düşünüyorsanız bunları retrodan önce zamanda halletmeniz yerinde olacaktır. Venüs gerilediği zamanlar, estetik, dekorasyon, bir şeyleri yenileme, güzelleştirme ile ilgili konularda gecikmeler, istediğiniz sonuca ulaşamama durumu ile karşılaşabilirsiniz. Evinizde daha çok zaman geçirmek isteyebilir hatta biraz tembelleşebilirsiniz. Mesela; evinizi boyatmaya karar verdiniz, boyayı seçtiniz ama bir baktınız sizin duvarınızda o umduğunuz rengi yakalayamadınız veya boyayı yapacak olan usta birden hastalandığının haberini veriyor ve zamanında işe gelemiyor. Aile içerisinde eskiye ait konular tekrar gündeme gelebilir, konuşulabilir.  16 ocakta ise yengeç burcunda bir dolunay meydana gelecek.  Dolunay ile birlikte kariyer, iş ve mesleki konular ön plana çıkmaya başlıyor. İş ile alakalı elinizde kalan işleri tamamlayabilir, son görüşmelerinizi, son toplantılarınızı yapabilirsiniz. Mesleki anlamda beklediğiniz terfiyi alabilir veya yükseliş yakalayabilirsiniz. Dolunay zamanı biraz aceleci davranabilirsiniz. Fakat minik bir uyarı, evet kariyer anlamında güzel etkiler var ama birileri arkanızdan başarınızı kıskanarak size engel olacak eylemler yapabilir, ama sizi pek etkilemeyeceğe benzemekte. 30 ocakta ise kova burcunda yeni ay meydana gelecek. Sizler için bu yeni zamanında havada aşk kokusu var! Birliktelikleri olanlar partnerleri ile oldukça romantik dakikalar geçirebilecekler, yalnızlar ise çok daha kolay flört edebilecekleri kişiler ile tanışabilecekler.Özellikle sosyal çevrenizin de desteği ile yeni kişiler ile tanışabilirsiniz. Çocuk sahibi olmayı düşünenler bu yeni ayda çalışmalar yapabilirler.

Akrep ve Yükselen Akrep;
Ocak Genel
Yeni yıla oğlak burcunda gerçekleşen yeni ay enerjisi ile giriş yapıyoruz.  3. evinizde gerçekleşecek olan bu yeni ay ile birlikte, seyahate çıkabilir, web sitesi açabilir, blogla ilgilenebilir, iletişimle ilgili bir takım konularda sorumluluklar alabilirsiniz. Genel anlamda keyifli geçecektir bu yeni ay, özellikle yakın çevrenizle ilişkilerinizi düzenlemek içinde destekleyici olabilir. Önemli iş anlaşmaları, sözleşmeleri imzalamak için güzel etkiler söz konusu. Venüs ise ay sonuna kadar oğlak burcunda geri hareket edecek. Venüs sizlerin 3. evinde geri gidiyor olacak, hayatımızı ve kendimizi güzelleştirmek adına attığımız adımlar geri tepebilir, istediğimiz sonuçları alamayabiliriz veya engellerle, gecikmelerle karşılaşabiliriz. 3. evinizde geri gidecek olan Venüs, tatil ve dinlenmek için çıkacağınız bir yolculukta daha fazla yorulacağını gösterebileceği gibi, yazışmalarınızda bazı karışıklıklar, adres yanlışlıklarında olabileceğini gösteriyor. Veya editörünüz sizi arayıp veya yayın eviniz yazılarınızı kaybettiğini söyleyebilir. Seyahat esnasında çantanıza sahip çıkın. Venüs bu gibi karmaşalar yaratabilir yaşamınızda. 16 ocakta ise yengeç burcunda dolunay meydana gelecek. dolunay ile birlikte hukuksal konular, seyahatler, yüksek eğitim gibi konular ön planda olacak. Mars etkisi sayesinde arkadaşınızla birlikte bir seyahat planlayabilir veya bir arkadaşınızı görmek için uzunca bir yol katedebilirsiniz. Bunun yanı sıra hukuksal konularla ilgili durumlar bu hafta içinde iyice netleşmeye başlayabilir. Genel anlamda dolunay güzel etkiler bırakacaktır hayatınıza. 

Yay ve Yükselen Yay;
Ocak Genel
Yeni yıla oğlak burcunda gerçekleşen yeni ay etkileri ile giriş yapıyoruz.  Finansal konular bu yeni ayın  ilgi odağı olacak. Kazançlarınızı arttırabilir, evinizde ki eşyaları yenileyebilirsiniz. Alternatif para kazanma yolları arayabilir, yeni iş teklifleri alabilirsiniz. Bu Oğlak burcu yeni ayı yarayacak size. Gereksiz harcamalardan uzak durun.  Venüs ise ay sonuna kadar oğlak burcunda geri harekette olacak. . Bu süreçte, eşyaları koyduğunuz yerde bulamayabilirsiniz, kaybedebilirsiniz iyi etkisi ise, eskiden kaybolmuş olan değerli eşyalarınız birden ortaya çıkabilir. Bazı şeylere gereğinden fazla ödeme yapabilirsiniz. Hesap hataları gündeme gelebilir. Aldığınız yeni giysilerin başına bir şeyler gelebilir. Birlikte olduğunuz kişi ile parasal konular yüzünden gerilebilirsiniz.16 ocakta ise yengeç burcunda dolunay meydana gelecek.  başkalarına ait finansal koşullar, ödemeler, borçlar, krediler gibi konular ön planda olacak. Maddi koşullar ile ilgili güzel haberler alabilir, maaşı daha iyi olan bir iş teklifi gelebilir sizlere. Bunun yanı sıra miras,burs, prim gibi konularda yana da güzel etkiler devrede olacağa benziyor. 30 ocakta ise kova burcunda yeni ay meydana gelecek. Bu yeni ay ile birlikte teknoloji ve internet araçlarını kullanarak iletişim konularını hayatınızda daha görünür bir hale getirebilirsiniz. Kısa seyahatler gündeme gelebilir, yakın çevrenizle ve kardeşlerinizle daha çok ilgilenmeniz gerekebilir. Özellikle teknolojik ürünlerle ilgili araştırma yapıp, okuyabilirsiniz…

Oğlak ve Yükselen Oğlak;
Ocak Genel
Yeni yıla burcunuzda gerçekleşen yeni ayın etkileri ile giriş yapacaksınız. hayatınızda bazı sonlanmalar, bitişler yaşayabilirsiniz, bu hayatınızda sorun olan konularla ilgili de olabilir. Bu yeni ay aslında sizler için bir nevi tamamlanma süreci gibi olacak. Yeni ay hafiften sert etkiler aldığı için, kendinizi huzursuz, gergin, agresif hissedebilirsiniz.Venüs ise ay sonuna kadar burcunuzda geri harekette olacak. .  Venüs burcunuzda geri gidecek. özellikle fiziki görünümünüzü değiştirecek operasyonlardan kaçınmanız gerektiğine işaret ediyor, kilo alabilirsiniz, ilişkilerinizde yavaşlama, durağanlaşma başlayabilir, Estetik operasyonlar için uygun bir süreç değil. Eğer sanat ile ilgili bir işte, yaratıcılık gerektiren bir alanda çalışıyorsanız, oldukça özgün eserler ortaya çıkartabilirsiniz. Romantik ilişkilerde içsel olarak derinlik, tutku ve cinsellik ağır basabilir.Eşinizi, ortağınızı yeniden değerlendirmeye tabii tutabilirsiniz. Bu dönemde eski bir ilişkinin tekrar hayatınıza girmesi de beklenebilir. Maddi konular, yatırımlar ve gayrimenkul alımı için de, Venüs’ün geri gittiği dönemler önerilmez. Kozmetiklerden kaynaklanın alerji gibi sorunlarla da karşılaşabilirsiniz.  16 Ocakta ise Yengeç burcunda dolunay meydana gelecek.  Partner ilişkileri, sözleşmeler, ortaklıklar, anlaşmalar, ilişkiler ön planda olacak. Yalnız olanlar hayatlarına heyecan katacak bir partner ile karşılaşabilir. Destek aradığınız her noktada yardım eli uzatacak insanlar olacak çevrenizde. Sözleşmeler, anlaşmalar meydana gelebilir bu hafta. Dolunay sizleri olumlu etkileyecek. 30 Ocak’ta kova burcunda yeni ay meydana gelecek. Finansal konular iş başında. Bu yeni ay zamanı bir taraftan grup çalışmaları ile kazançlarınızı arttırmanın yollarını ararken bir taraftan da kesenin ağzını biraz açmanız gerekebilir. İş hayatında organize ve sorumluluk bilinci ile hareket etmeniz durumunda başarıyı biraz geçte olsa elde edebileceksiniz…

Kova ve Yükselen Kova;
Ocak Genel
Yeni yıla oğlak burcunda meydana gelen yeni ay etkileri ile giriş yapıyorsunuz. 12. evinizde gerçekleşecek olan yeni ay birlikte, arkanızdan iş çeviren, dedikodu çıkartan bir takım insanlarla yüzleşebilirsiniz. Gizlilik içinde hareket etmeye özen gösterebilirsiniz. Planlarınızı, projelerinizi henüz anlatmaya, açıklamaya hazır olmayabilirsiniz. Ama hepsi 15 gün içinde olgunlaşmaya başlayacaktır. Sağlığınıza da dikkat etmenizde yarar var. Hastalanma, rahatsızlanma potansiyeliniz yüksek. Venüs ise ay sonuna kadar oğlak burcunda geri harekette olacak. Venüs gerilemesi ile  inanılmaz orijinal fikirlerle dolup taşan bir zihne sahip olabilirsiniz. Özgün eserler vermek için harika! Ama platonik aşklar yiyip bitirebilirde sizi. Geçmişe ait unuttuğunuz ne varsa rastlaşma, hatırlama zamanı şimdi. En kötü kabusları bile! Sağlığa çok dikkat. Özellikle cinsel organlara. Kuruntular, kuşkular, paranoyalar sarabilir 4 bir yanınızı. Kendinizi, ruhunuzu rahatlatacak şeylere yönelin. Estetik falan aman ha! Eğer bir ilişkiniz var ise kritik zamanlarda geçiyor olabilirsiniz. 16 Ocakta ise Yengeç burcunda dolunay meydana gelecek. sağlık, iş ve çalışma koşulları, iş ilişkileri bu dolunayın ana konusu içinde yer alacak. Çalışma ortamınızda bazı minik değişimler meydana gelirken, çalışma arkadaşlarınızla aranızda bu hafta harika bir sinerji oluşabilecek, ekiple halledebileceğiniz projelerin başına getirilebilir veya görevlendirebilirsiniz. Sağlıkla ilgili bu hafta bazı minik harcamalar yapabilirsiniz, check uptan geçebilir veya dişçiye gidebilirsiniz. Genel anlamda dolunay olumlu etkilerini gösterecek sizlere. 30 Ocak’ta kova burcunda yeni ay meydana gelecek. İkili ilişkilerinizde gerginliklerden kaçınarak, hayatınıza yenilikler için yer açmanızın vakti gelmiş olarak görünüyor. Tek başınıza hareket etmek yerine gruplar içinde hareket edebilir, kişisel yeteneklerinizi daha kolay ve rahat bir şekilde ortaya koyabileceksiniz. Hızlı hareket etmekten doğan sakarlıklar,çarpmalar, düşmeler meydana gelebilir, elektrik çarpmalarına karşı dikkatli olmakta yarar var.


Balık ve yükselen Balık;
Ocak Genel
Yeni yıla oğlak burcunda gerçekleşen yeni ay etkileri giriş yapıyorsunuz. 11. evinizde meydana gelecek olacak yeni ay, hayatınıza yeni bir arkadaş, dost katabilir, size destek olacak kişilerle tanışmanıza neden olabilir. Bazı arkadaşlarınızla ilgili sorumluluklarınız artabilir, onlara destek ve yardımda bulunmanız gerekebilir. Sosyal çevrenizi ve arkadaşlarınızı düzenleme içine girebilirsiniz. Sosyal ilişkilere dikkat, gereksiz gerginlikler, huzursuzluklar yüzünden tadınız kaçmasın…Venüs ise ay sonuna kadar oğlak burcunda geri harekette olacak. Venüs, güzellik, sanat, ilişkilerle ilgilidir en genel anlamıyla. 11. evinizde geri gidiyor olması, arkadaşlarınızla olan ilişkilerde zaman zaman zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Ama güzel bir haberimde var. Uzun süredir görüşmediğiniz arkadaşlarınızla da bir araya gelme zamanı! Eğer gelirinizi sanat veya ilgili bir işten kazanıyorsanız ödemelerde gecikmeler meydana gelebilir. 16 Ocakta ise Yengeç burcunda dolunay meydana gelecek. bu dolunay ile birlikte özel hayatınız parlamaya başlıyor, yalnız olanlar romantik ve de keyifli bir aşka, ilişkiye başlayabilir. Bazılarınız yaratıcılık gerektiren konularda daha başarılı olurken, bazılarınız ise hobilerine daha fazla yönelebilir, bazılarını ise çocuk sahibi olabilmek adına adımlar atabilirsiniz. Dolunay oldukça olumlu etkilerini sunacaktır sizlere. 30 Ocak’ta kova burcunda yeni ay meydana gelecek. Bazı kötü alışkanlıklarınızı bırakmak için hazırlıklar yapabilirsiniz, mesela sigara. Bunun yanı sıra gizlilik içinde hareket edebilir, yaptıklarınızı ve planlarınızı etrafınızdakilerle paylaşmayabilirsiniz. Sağlığınıza dikkat etmeli, özellikle ateşli hastalıklar, salgın hastalıklara karşı. Yeni girişimler ve başlangıçlar yapmanın biraz zor olacağı bu süreci hayatınızda bitirmeniz gereken konuların bitimi veya kapanışı için çalışabilirsiniz…