27 Şubat 2013 Çarşamba

Hisettiğine Dönüşebilmektir Özgürlük Rüzgar (Nil) Erkoçlar




Merhaba Arkadaşlar;

Astrolojide sadece öngörü yaparak neler olacağını tahmin etmez, bazende var olan bir durumu analiz ederek doğru  neden – sonuç ilişjkisi kurarız. Bunun nedeni ise elimizde istatistiki veri olması içindir. Son dönemde gündemde İmralı – hükümet görüşmeleri mevcut ki bunun böyle olacağı daha geçen yılın sonuna doğru yazılan analiz yazısında söylemiştim.  Ama şu sıralar gündemde başka bir konu var, Nil Erkoçlar’ın cinsiyet değiştirerek Rüzgar Erkoçlar kimliğini alması. Astrolojik açıdan baktığımızda bu çok ama çok önemli bir haber aslında. Çünkü major bir kimlik değişimi söz konusu.  Ben bu haberi ilk okuduğumda yine jenerasyon gezegenleri  (Uranüs, Neptün,Pluton) iş başında dedim içimden. Akabinde Rüzgar Erkoçlar’ın biyografisini aradım internet üzerinden. Ne yazık ki doğum saatine ilişkin bir bilgi bulamadım ama doğum tarihi ve yeri mevcuttu.  Astrolojide bir kural vardır, eğer kişinin doğum saati bilinmiyorsa ya yaşamında ki önemli olayların tarihlerinden yola çıkarak doğum saatini saptarsınız ki buna rektifikasyon denmekte, ya da çok detaylı bir analiz yapmayacaksanız Güneş’i doğum haritasında 1. Eve alıp haritaya şöyle bir göz atabilirsiniz. Ben ikinci yolu tercih ederek  Rüzgar (Nil Erkoçlar) için bir harita hazırladım. Bu harita üzerinden kişinin neden böyle bir kimlik değişimine doğru gittiğini anlamak için elbet. Böyle bir olay biz astrologlar için çünkü çok değerlidir.  Aşağıda gördüğünüz Rüzgar (Nil) Erkoçlar’ın temsili doğum haritasıdır.




Haritasına baktığımızda kimlik, kişilik, karekter göstergesi Güneş 5  Derece koç burcunda yer almaktadır.  Koç burcunda ki güneş asalet kazanan bir yerdedir, yücelir. Burada elini taşın altına koymak, riskli işlere girişmek, gözü pek davranmak gibi özellikleri ortaya koyar.  Ay burcu ise Terazi! Bunun yanıs ıra doğum haritasında ağırlıklı olarak yay ve balık burcu teması bulunmaktadır. Bütün kararsızlık veren, ikilemler yaşatan burçlar iş başında! Tahmin ediyorum ki böyle bir karar vermek, harekete geçmek için epey bir zaman beklemiştir. Bu kadar değişkenin yoğun olduğu bir haritada kişi harekete geçmek, karar vermek, aksiyon almak için epey bir zorlanır çünkü.  AY doğum haritasında kişinin duyguları, duygusal gelişimi, içsel olarak hisettiği konulara, dişil prensibe  işaret eder. Burada önemli olan nokta doğum haritasında AY’ın Diadem dediğimiz Sabit Yıldız’lka kavuşum yapması. Diadem; kendini kurban etme, kendi kendini bırakma, duygusal anlamda kurban psikolojisine girmeye işaret etmektedir. Burada AY –diadem etkisi ile kişi dişil tarafını kurban etmiş olduğunu görebiliriz.
Bunun yanı sıra kişinin Kuzey – Güney Ay düğümleri Boğa / akrep aksında bulunmakta. Kuzey – Güney ay düğümleri kadersel düğümler olup, kişinin karmik yolculuğu, öğrenmesi gerekenler, bu yaşamda karmik anlamda izlemesi gereken sürece işaret etmekte. Boğa / Akrep aksı beslenme, para ve cinsellikle ilgilidir. Güney Ay düğümü yaşamda kayıplar verdiğimiz, kurtulmamız gereken konulara işaret etmekte ve akrep burcunda olması özellikle, kişinin cinsel kimliği ile ilgil bir şeyden vazgeçerek kendi için doğu olana yönelmesi olarak analiz edilebilir. Akrep, cinsellikle, değişim / dönüşümle ilişkilendiriir. Güney ay düğümü akrep burcunda olduğundan dolayı, cinsellikle ilgili ona zor gelen, kabul etmediği bir noktayı bırakarak ki güney ay düğümünü bırakmak çok zordur, bu noktada kişi karmik anlamda aslında doğru fakat bir o kadar zorlayıcı bir karar vermiştir. Hatta doğum haritasında büyük köklü değişimlerin simgesi olan Pluton kişinin güney ay düğümü ile de kavuşum yapmaktadır. Karmasını gerçekleştirebilmesi için köklü bir değişime ihtiyacı olduğunu simgeler.

Elbette bu kadarla değil. Neden bundan 5 yıl önce değil veya 10 yıl sonra yapmayı planlamadı da neden şimdi yaptı ?  Asıl cevaplar aslında burada saklı. Çünkü  bir çoğumuzun güneş’i 5 derece koç burcunda olabilir, büyük bir kısımın güney kuzey ay düğümü boğa /akrep aksındadır ve ay burcu terazidir.  Tek tek değil ama bu bütün göstergelerin hepsinin bir arada olması ve büyük jenerasyon gezegenlerinden transitler alınması bu durumu tetikleyebilir.  Aşağıda ki resimde; içte yar alan Rüzgar Erkoçlar’ın doğum haritası, dış tarafta ise 3 hafta önceki gökyüzü haritası, ameliyat olduğu zaman…



Doğum haritasında ki göstergeler şunlar; gökyüzünde hareket eden Uranüs şu an 5 derece koç burcunda, yani oyuncunun Güneş’inin tam üstünde! Uranüs astrolojide sembolik olarak, sıradışılık, değişiklik, marjinallik, farklı olanı sembolize eden. Genç oyuncunun güneş’inin üstünden geçmesi ile birlikte kimliğindeki sıradışı değişime işaret etmekte. Ama elbette tek gösterge ile bu karara varamayız. Yine gökyüzünde şu anda Satürn’de akrep burcunda ilerlemekte. Ve oyuncunun hem pluton hem de Güney Ay düğümünün üstünden geçmekte. Astrolojide en güçlü açı kavuşum açısıdır. En yapısı ve en yıkıcı açıdır. Burada kişinin karmasını tetiklemiş ve karmasının vaad ettiği bu değişim / dönüşüm içine girmiştir. Zaten bildiğiniz gibi Satürn Akrep burcunda iken özellikle cinsellik, cinsel kimlikle ilgili konuların çokça vurgulanacağından geçtiğimiz sene bahsetmiştim. O yazıya da BURADANulaşabilirsiniz…

Elbette oyuncunun doğum saati olsa idi elimizde daha detaylı puan hesaplamalı bir analiz yapabilirdim. Ama önemli bir olayı astrolojik göstergelerle sunmak istedim sizlere..

Rüzgar Erkoçlar’ın artık özgür olduğunu düşünüyorum… Asıl özgürlük hisettiğin şeye dönüşebilmektir çünkü…