23 Şubat 2013 Cumartesi

Başak Burcunda Dolunay - 25 Şubat




Herkese Merhaba;

Gökyüzünde her ay bir yeni ay bir de dolunay gerçekleşir. Dolunay zamanları, yeni ay döneminde başlayan bir takım konular artık tamamlanmaya, sonlanmaya başlar ve yeni sürecin hazırlıkları yapılır. Yani bir sonra ki yeni ayın… Bu dolunay başak burcunun 7 derecesinde meydana gelecek 25 Şubat günü saat 22:25’te…


Dolunayın etkilerini yine (+/-2 gün) içinde hissetmeye başlayabiliriz. Şimdi sırayla madde madde gidelim bu dolunay ile ilgili…

-          Başak burcu teması ağır basacağından dolayı, daha titiz, detaycı ve eleştirel yaklaşabiliriz
-          Mükemmele ulaşmak için daha çok çalışmak zorunda kalabilir, pratik, akılcı ve mantıklı çözümler ile hayatımızı kolaylaştırmaya çalışabiliriz.
-          Daha çok yaptığımız işlerle ön plana çıkabiliriz
-          Sağlığımızla ilgili özellikle bağırsaklarımıza dikkat etmeliyiz, daha hassas olabilir
-          Kapris, sabırsız davranışlar, sürekli muhalif olmaya çalışmak, bizleri zor duruma sokabilir.
-          Bu dolunay Türkiye’nin 3. evinde gerçekleşmektedir ve çok önemli etkilere sahiptir. Çünkü Türkiye’nin doğum haritasında kadersel nokta dediğimiz kuzey ay düğümünün tam üstünde oluşacak olan bir dolunay bu. 3. Ev mundane astrolojide, ulaşım ve iletişimin tüm formları, köprüler, demiryolları, otomobil ve otobüsler, trafik, transit ve kara, deniz veya hava yoluyla kamu seyahat imkanları; gazeteler, dergiler, radyo, televizyon, posta, Postane, telefon, internet gibi haber veya bilgi nakil yapmak zorunda tüm iletişim departmanları bu dolunayın etkisi altında olacak. Özellikle dolunay zamanı hem merkür’ün geri harekette olması hem de Ay’ın o gün Neptünle yaptığı sert kontak, bilgi sızması, iletişim skandalları, yazılı belgelerle ilgili konuları gündeme getirebilecek. Fakat çıkan haberlere, konuşulanlara pek itibar etmemenizi tavsiye ederim. Neptün sanrılar görülmesine, yalan haberlerin yayılmasına, retro merkürde hatalı bilglierin sızmasına yol açabilir. Yalnız bu küçük, minik olaylar değil, herkesin konuşabileceği, gündeme oturacak tarzda haberlere işaret edebilir Türkiye açısından. Elbette böylesi bir durumu ulaşım sektörü ile ilgili de yaşanabilir. Hemde Kuzey ay düğümünün üstünde oluşması, karmik olaylara, daha sonra faturası ağır çıkacak olan durumlara işaret eder. Şu an pek anlamasakta, kuzey ay düğümü karma yasası ile ilgilidir, ne ekersen onu alırsın! Bu dolunay zamanı Türkiye ne ekerse ki ekeceklerine çok dikkat etmeli, onun sonuçlarını alacaktır ki neptün ve retro merkürden dolayı faturası ağır olabilecek sonuçlara işaret edebilir. Özellikle Retro olan merkür türkiye’nin 10: evinde geri gitmekte. 10. Ev ise hükümeti temsil eden kişiler demek. Bu noktada hükümeti temsil eden kişilerin oldukça zorlayıcı bir duruma düşebileceğine, iletişimle ilgili problemlere, belgeler, konuşmalar, kağıtlar, skandal sayılabilecek durumlara da işaret edebilir.
-          Başak burcunda ki dolunay özellikle tarım ürünleri ile ilgili haberlerin sıkça yapılabileceğine, jeolojik veya hava koşulları yüzünden tarım ürünleriyle ilgili sıkıntılar yaşanabilir. Çiftçi, toprak sahibi kişiler seslerini çok daha fazla duyurmak isteyebilirler.
-          Sağlık sektörü ile ilgili konularsa hızlı gelişmeler yaşanabilir yalnız salgın hastalıklarla ilgili haberlerde çıkabilir.

Hizmet sektöründe aksaklıklar, iş bırakmalar, grevler olabilir. 


Burçlar üzerinde ki etkilerini haftasonu yayınlacak haftalık burç analizlerinden okuyabileceksiniz..