23 Ocak 2012 Pazartesi

23 Ocak Kova Burcunda Yeni Ay ve Etkileri




Sabah 09:39’da  Kova burcunda bir yeni ay gerçekleşecek.Satün ve Jüpiter’in  rol oynayacağı bu yeni ay oldukça önemli etkilere sahip. Yeni ay’ın etkilerini +/- 3 gün içinde hissedebiliriz.

Kova; hava elementinde, sabit ve eril bir burç. Güneş kova burcunda zararlı çalışır. Aslan burcunda egoları ortaya koyan Güneş, Kova burcuna geldiğinde kişiyi bireysel hem de toplumsal iki kutup arasında düşünmeye ve hareket etmeye zorlar. Yani kişinin bireyselliğini koruyarak içinde bulunduğu sosyal grubun ve toplumun da çıkarlarını düşünmeye sevk eder.

Kova burcunda bir yeni ay gerçekleştiği zaman aslında şunları bekleriz;

-          Yenilikler, yeni icatlar
-          Daha objektif ve dışa dönük davranışlar
-          Bilgi alış-verişi ve entelektüel konularda gelişmeler
-          Özgürlük temalarının daha çok vurgulanmasını
-          Fikirler için verilen mücadele
-          İnsanlık adına önemli gelişmeler
-          Teknolojik ve elektronik alanda haberler
-          Orijinal, marjinal, farklı kişilerle ilgili önemli gelişmeler
-          Baldırlar, toplardamarlar, ayak bilekleri hassaslaşabilir
-          Stresin yoğun olduğu zamanlardır, bu yüzden öncelikle kendimizi rahatlatıcı aktiviteler yapmak önem kazanacaktır.
-          Devrimci, isyankar hareketler
-          Yalnız olmaktansa daha çok kalabalık gruplar ile hareket edebilir, paylaşımlarımızı arttırabiliriz

Yeni ay zamanı gökyüzünde Ay-Satürn-Jüpiter arasında özel bir açı kalıbı olan bir T*kare oluşacak. T Kare açı kalıpları zorlayıcıdır fakat çözümsüz değildir. Bu yeni ay zamanı hayatınızda ki kilit gibi, çözümsüz gibi görünen konuların çözüme kavuşabileceği zamanlar.

Yalnız beni endişelendiren kısım şudur ki, bu sert açı kalıbı yüzünden uçak kazalarında artışlar, teknolojik kazalar, bir takım gizli bilgilerin, gizli belgelerin ortaya çıkması ve elektronik ortamda yayılması-dağılması gibi durumlar oluşabilir. Bilimsel, insan vücudu, insanlığı ilgilendiren, enerji çeşitleri ile ilgili güzel gelişmeler yaşanabilir. Bilim adamları daha çok ön plana çıkabilir.  Nükleer konular, Uranyen konularla ilgili gelişmeler olurken, nükleer sızıntı ile ilgili haberlerde yapılabilir.

Türkiye açısından ele aldığımızda, Türkiye’nin dış borçları, faiz oranları, sigorta sektörü ile ilgili gelişmeler yaşanabilecekken, kanalizasyon hatları ile ilgili sorunlarda da sık sık ortaya çıkabilir. Türkiye’nin haritasının 8. evine düşecek bu yeni ay çok büyük hasarlar vermeyen ama korku yaratabilecke tarzda bir deprem olabileceğine işaret etmekte. Bir çok organize suç şebekeleri çökertilebilir, başarılı operasyonlar yapılabilir.

Burçlar üzerinde ki etkisini BURADAN okuyabilirsiniz…