19 Ocak 2015 Pazartesi

20 Ocak Kova Burcunda Yeni Ay - Delirmeyelim de Ne Yapalım?




Merhaba Arkadaşlar;

20 Ocak Salı  günü saat  15:13’te  kova burcunda bir yeni ay meydana gelecek. Yeni ay etkilerini iyi algılayabilmek için, Kova sembolizmini çok iyi anlamamız gerekiyor. Kova sembolizminde yer alan konular;

-          Yeniliklerin ortaya konması
-          Yeni icatlar, buluşlar, insanlığın hayrına yeni icatlar
-          Otorite figürlerinin hiçe sayılması, otoritenin değer kaybetmesi
-          Radyo dalgaları, uydu yayıncılığı, astronomi, astroloji
-          Sıra dışı, marjinal, farklı, değişik gruplar ve insanlar
-          Başkaldırma, asilik, isyankar, grevler
-          Özgürlük ihtiyacı, özgürleşme,
-          Fikir savaşları, fikir suçluları,
-          Grup çalışmaları, grup aktiviteleri,ekip çalışmaları, dernekler, klüpler
-          Metafizik çalışmaları
-          Entelektüel bilgi
-          Uzay konuları, bilim teknik konular, havacılık, iletişim sektörü, astroloji
-          Radikal gruplar, radikal eylemler, radikal söylemler
-          Beyin fırtınaları
-          Sosyal ağlar, internetle ilgili her türlü iş ve konular, sosyal medya
-          Dostluk, kardeşlik temaları
-          Demode olandan yeni olana geçiş

Kova burcunda yeni ay meydana geldiği zaman, yeni icatlar, yeni buluşlar, yeni insanlığın hayrına olabilecek gelişmeler olmasını beklemek pekte yanlış olmaz.

Yeni ay enerjisinde, otoriteden çok grup çalışmaları, ekip çalışmaları enerjisi vardır. Destek beklediğimiz her türlü konuda dostlarımızdan, arkadaşlarımızdan rahatlıkla fayda görebiliriz. Ama iş patron ilişkilerine geldiği zaman durum pek parlak olmayabilir, zira egoların zarar gördüğü bir dönemdir kova yeni ayı.

Bu dönem, bilim, teknik, radyoloji, radyo dalgaları,uydu, uzay, astronomi, astroloji, havacılık, tenkil konular, iletişim sektörü birinci derecede etkilenecek konular arasında yer almakta. Bu alanda yeni faaliyetler, yeni gelişmeler söz konusu olabilir.

Kova yeni ayı zamanı, anarşi, eylem, baş kaldırı, isyan gibi durumların olması da beklenebilir durumlardır.

Sosyal medya, internetle ilgili sıkıntılı durumlar oluşabilir. Hatta bu yeni ay zamanı sosyal medya, her türlü özel/sosyal ilişkilerinize zarar verebilirde. Çünkü yeni ayın meydana geldiği gün Merkür’de bu alanda geri hareketine başlıyor. Sosyal medya ve internetle ilgili konularda plan yapmak, strateji belirlemek…vb için uygun ama harekete geçmek için 12 şubatı beklemenin yararlı olacağını düşünüyorum.

Havacılıkla ilgili, havayolu şirketleri ile ilgili sıkıntılı durumlarda söz konusu olabilir. Rötarlar olabilir sık sık, uçuşlarda problemler oluşabilir, bilet sistemlerinde problemler meydana gelebilir.


Kova burcunda yeni ay zamanını en güzel, grup aktivitelerine, ekip çalışmalarına katılarak, size huzursuzluk veren, özgürlüğünüzü kısıtlayan konulardan uzaklaşarak, kendinize özgürlük alanları yaratarak, bilim/teknoloji/astroloji gibi konularla daha fazla haşır neşir olarak, ihtiyacınız olan elektrik/elektronik aletler alarak,  edepli adaplı bir şekilde fikir alış-verişleri yaparaki, beyin fırtınaları yaparak ilginç projeler üreterek, uçak yolculuğu ile daha önce görmediğiniz bir yerlere kaçarak,kendinize yeni sosyal ağ hesapları açarak, bloglar açarak, sosyal ağlar üzerinde aktiviteler gerçekleştirerek, yeni fikir ve projeler üretek,eski ve demode olandan kurtulup yeni ve orijinal olana yönelerek, “hayır!” deme lüksünüzü kullanarak  en anlamlı şekilde bu yeni ayı geçirebilirsiniz.  Ama siz yine de Merkür’ü geri harekette olduğunu unutmayın ve bu saydığım kova sembolizmi konularında bir takım gecikmelerinde oluşabileceğini, aksaklıkların meydana gelebileceğini göz ardı etmeyin.

Bu kova yeni ayı ile rutinin dışına çıkın biraz, her zaman yaptıklarınızı değil de daha farklı şeyler yapın. İşe gidiş yolunuzu değiştirin, her zaman yemek yediğiniz yerde değilde farklı değişik lezzetleri deneyin, önyargılarınızdan sıyrılarak dinleyin bir kere de karşınıza gelen insanları, dost ve arkadaş edinin bol bol, yeni insanlara hayatınıza değer katmaları için fırsat verin. Alışık olduğunuz hayat düzeninden az da olsa sıyrılın bu hafta, yeni şeyler deneyin. Kendi hayatınızın dinamiklerine göre bunu belirleyebilirsiniz. Biraz çılgınlık yapın, bırakın insanlar ne derse desin, aklınızda ki saç modelini deneyin mesela veya rengi.. Veya giymeye çekindiğiniz kıyafetleri giyin, insanların ne düşüneceğine önem vermeden biraz içinizden geldiği gibi yaşayın hayatı. Kova yeni ayının dibine vura vura yaşayın kısaca!




Bu yeni ay’ı Türkiye üzerinde değerlendirecek olur isek eğer;

Yeni ay Türkiye doğum haritasında 8. Ev  Dediğimiz bölgeye düşmekte. 8. Ev; faili meçhuller, ölümler, morglar, cesetler, yabancı hisse senetleri,borsa, tahvil,vergiler, ulusal borç, sigorta şirketleri, emeklilik maaşları, yabancı yatırımcılar demektir.
Yeni ayın tamda bu bölgede yer alması, eki faili meçhul ölümlerle ilgili konular yeniden konuşulabilir, gündeme gelebilir. Aslında Hrant Dink davasına ilişkin bugün yürüyüş yapan 20kişinin göz altına alınması pekte tesadüf değil. Zira evrende tesadüfe yer yoktur. Kova enerjisi düşünce ve fikir özgürlüğüne işaret eder. Belki başka ülkelerde bu kova yeni ayı ile birileri ya da gruplar özgürce düşüncelerini ifade etmiş, bağırmış, içini boşaltmış ve evlerine paşa paşa gitmişlerdir. Ama söz konusu Türkiye olunca genelde böyle sonuçlanmıyor ne yazık ki…
Ekonomik olarak önümüzde ki 10 günlük süreç oldukça problemli olabilir, İMKB’de teknik arızalar söz konusu olabilir, bir süre işlemler yapılamayabilir. Borsa ile ilgili sıra dışı gelişmeler, sıra dışı kararlar alınabilir. Özellikle merkür’ün geri hareketinde dolayı banka sistemleri, bankacılık işlemlerinde gecikmeler, hatalar, aksaklıklar teknik sorunlar sık sık yaşanabilir.

Özellikle bu 10 günlük süreçte yeni zamlar, faiz oranlarında oynamalar, vergi oranları ile ilgili gelişmeler olabileceği gibi, sigorta şirketleri özellikle kendi içlerinde yeni yapılanma içine girebilirler.

Özgürlük, fikir ve düşünce özgürlüğüne ilişkin bu önümüzde ki günlerde bol bol haberler okuyabiliriz zaten.