23 Temmuz 2014 Çarşamba

Aslan Burcunda Jüpiteryen Yeni Ay






Hepinize Merhaba;



27 Temmuz saat 00:41’de 3 derece aslan burcunda Jüpiteryen bir yeni ay meydana gelecek. Bu oldukça enterasan bir yeni, çünkü işin içinde Jüpiter var. Bu yüzden bu yeni ayı analiz ederken hem Jüpiter’in neleleri temsil ettiğini çok iyi bilmemiz gerek hem de Aslan burcunu ifade ettiği konuları. Önce Aslan burcu ile başlayalım;


Aslan burcu yeni ay zamanı risk almaya çok daha yatkın oluruz, enerjimiz gayet yerindedir, koşulları zorlamaya çalışabiliriz. Fakat Mars’ın sert kontağı yüzündeni, önünü göremediğiniz riskler almamaya çalışın.

Jüpiter / Mars kontakları, spor sakatlıklarını gösterir, bu dönem spor yaparken kaslarınız zedelenebilir, vücudunuzu çok fazla yormayın.

Bu dönem kendine güven en yüksek noktadadır, her şeyi yapabilecek güce sahibizdir.
Daha cesur davranırız, gösterişi, gösterişli, janjanlı, allı, pullu, eğlenceli konulara daha çok çekiliriz

Yalnız bu yeni zamanının en büyük hendikapı gururdur, aşırı gururlu davranışlar burnumuzdan kıl aldırmaz tavırlar zarara uğramamamıza neden olabilir

Bu yeni ay zamanı özellikle kalp ve dolaşım rahatsızlıklarında artışlar meydana gelebilir. Özellikle kalbinde ritm problemleri olanlar bu yeni ay zamanı daha dikkatli olmalarında yarar var. Hele ki Mars’ın sert kontağı olması, bu durumu daha zorlayıcı bir hale getirmekte.

Aslan burcu yeni ay zamanı saçlarımıza şekil verme, bakım yapma, saçlarımızla ilgilenme zamanı, kuaförlerinizden şimdiden randevunuzu alın derim. Ama kime gideceğinize de iyi karar verin, saçlarınızı yaptırıcam derken yaktırmayında, elinizde kalmasın saçlarınız sonra.

Bu yeni ay zamanı başlayan ilişkilerin tutkulu ve ateşli bir seyri vardır.
Yaratıcılık gerektiren işlerde başarı şansı çok yüksektir, hele ki ambalajlama kısmını abartıp satılması gereken ürünler çok daha hızlı bir şekilde satılır

Aslan burcunda yeni ay zamanı, gösteri zamanıdır. Bu dönem konser, parti, gösteri gibi eğlenceli aktivitelere daha fazla zaman ayırabilir, bunlardan daha çok keyif alabilirsiniz.

Bu yeni ay zamanı kendimizi göstermek istediğimiz her alanda rahatlıkla sergileyebiliriz
Lükse olan düşkünlüğümüz, tembelliğe olan meylimiz artabilir, ee malum aslan yattığı yerden belli olur diye boşuna dememişler.
Yalnız bu yeni ay zamanı kibir, fazla ego, aşırı hırs, baskıcı tavırlar ciddi zarar verebilir.

Jüpiter Astrolojide;

Büyük iyicil olarak geçer. Bolluk, bereket, şans ve talih gibi temalası tasvir eder.
Jüpiter evrensel finans göstergesidir, para, kazançlar, maddi değerlerlerle ifade edbilir.
Her türlü inanış, dini konular, inançlar, din adamları, dini liderler
Jüpiter aslında astorlojide büyüteç görevi görür, dokunduğu, etki ettiği her alanı büyütür. İyi şeyleri de kötü şeyleri de aynı şekilde.
Barış, hoşgörü, affedecilikle ilişkilidir
Hukuk, kanun, yasa gibi kavramları yönetir.
Yardımseverlik, ülkeler arası anlaşmalar, barış ve diplomasi, büyükelçiler, diplomatlar ithalat, ihracat konularını sembolize eder.
Eğitmenler, öğretmenler, ruhsal öğretmenler, avukatlar, burjuva sınıf, uluslar arası her türlü işe ve konu, sportif tüm faaliyetler yüksek eğitim yine sembolize ettiğ konular arasında yer almaktadır.

Demek ki bu yeni ay döneminin teması bu gezegenin sembolize ettikleri ile süslü olacak demektir. Ama bu konular nasıl kalitede meydana gelecek şimdi ona bakalım biraz.

Astroloji kurallarına göre, bir gezegen Güneş’e 8 derecelik bir yakınlık içinde ise o gezegen yanık gezegendir ve ifade ettiği konuları meydana getirirken problemli bir şekilde ortaya koyar. Bu yeni ay içinde Jüpiter yanık bir halde olacak ve tamda yeni ay zamanı Jüpiter’in mars ile sert bir etkileşimi olacak.

Kısacası yukarıda Jüpiter’in temsil ettiği tüm konular için gerginlikler, savaşılması gerektiğine, zorluk ve mücadele gerekeceğine işaret etmekte.

Özellikle finansal anlamda riskli girişimlerde bulunmak için pekte uygun değil, gizli hesap edilmemiş konular ortaya çıkabilir ve evde ki hesap çarşıya uymayabilir.

Eğer ki MARS etkin olmasaydı, cillop gibi barış ortamını yaratan, savaşın yerini barışın aldığı bir yeni ay olurdu. Fakat işin içinde mars olduğundan, dini kişiler, dini yerler, dini liderler ön planda olabilecek, böyle kişilerin sağlığı ile ilgili olumsuz haberler meydana gelebilir, hayati tehlike içinde olabilirler. Aslında, sonuçta jüpiter jüpiterdir yine şansını esirgemez diye düşünsemde kendi içimde, burada MARS işi fena bozuyor. Çünkü Jüpiter/Mars etkileşimleri, gereksiz risk almayı, etraflıca düşünmeden harekete geçme ve bundan zarar görmeye, aşırı reaksiyonlara, kıkırtıcı, zorba olmaya, özgürlğün aşırı abartılmasını, savaş ortamlarını gösterir. Jüpiter/mars yangınlarla, ateşli silahlarla, patlayıcılarla ilişkidir.
Hukuksal konularda zararlı etkilier söz konusu olabilir, ya da hatalı kararlar, yanlış adımlar, yanlış kararlar söz konusu olabilir.

Ülkeler arası barış ve diplomatik adımlar atılabilecek olsa da eğer ki bu durum iyi yönetilmezse daha büyük gerginliklere ve olaylara sebebiyet verebilir.

Bu yeni ay dönemi umuyorum ki sanat camiasından, özellikle tiyatro camiasından bir yaprak dökümü yaşamamıza neden olmaz. Geçtiğimiz aslan yeni ayında geçen sene Müşfik Kenter’i kaybetmiştik…

Gösteri alanları, dini yerler, ibadet yerleri, konser alanları riskli bölgeler olabilir bu yeni ay zamanı.

Türkiye açısından değerlendirecek olur isek eğer;

Bu yeni ay Türkiye’nin 2. Evinde gerçekleşecek. 2. Ev politik astorlojiye göre, ulusal zenginlik, milletin satın alma gücü, ulusal harcama, bankalar, finans kurumları, para piyasaları, hisse senetleri, ülkenin ticari varlığı, müzeler ve galerileri temsli eder.

Bu yeni ay özellikle bankalar, tacirler, finansal kurumlara yöneltecek gözleri sanırım. Özellikle Mars’ın sert etkisinden dolayı özellikle borsa, kumar, riskli yatırımları yöneten yerler, piyango, şans oyunları ile ilgili gergin durumlar meydana gelebilir açıkçası.
Bu yeni ay zamanı, gizli hesaplar, banka hesapları, mal varlıkları ortaya çıkabilir.
Aslında Jüpiter hem inanç, hem finans göstergesi… Din, İnanç, para, bankalar siz anlamlı bir cümle çıkarın buradan dilerseniz.  Şaka bir yana bu dönem enterasan finansal açıklamalar, konular gündeme gelebilir. Ya da halkı sınırlandırabilecek yasaklar, huzursuzluk yaratacak gelişmeler söz konusu olabilir.

Borsa konusunda çok ciddi spekülasyonların döneceğini düşünüyorum. Ya da acaba seçim ikramiyesi olarak maddi bir takım önermelerde olabilir gibi geldi bana.

Ya da tamda aslan burcu yeni ay zamanı, liderlerin çok önemli projeleri de açıklayabilir açıkçası, gayet gösterişli büyük projeler.

Yalnız bu yeni ay zamanı Mars sert etkili olacağından dolayı, iç güvenlik, içişlerimizi, Türkiye içi dengeleri bozabilecek gelişmelerin olabileceğine işaret etmekte.