29 Mart 2013 Cuma

Yaşamı Yöneten Gezegenler




Merhaba Arkadaşlar;

Arada böyle bilgiledirme yazıları yazarım, takip edenler bilirler. Bugün pek bilinmeyen, pekte popüler olmayan fakar bir o kadar önemli bir konu hakkında bilgi vereceğim… Doğduğumuz ana göre hazırlanan, parmak izimiz gibi bize özel olan bir doğum haritamız var. Bir nevi yaşam haritamız, hayat pusulamız. Bu harita üzerinden bir çok tespitte bulunabiliyoruz, kişinin hem kişilik yapısı, hem iş potansiyelleri, hem finansal güçleri, özel hayatı, sağlığı…vs. Bu tespitler, doğum haritanızda ki gezegenlerin yerleşim yerleri, güçlü zayıf etkileşimleri, asaletleri üzerinden yapılmaktadır..
Bir de bu gezegenler aslında yaşamlarımızın dönemlerini yönetirler ve o dönemin kalitesi hakkında bizlere muazzam bilgiler verirler…

Doğdumuz andan itibaren AY’ın etkisi ile dünyaya geliriz, astrolojide AY; anne ile kurduğumuz duygusal bağ, beslenme, ilkel dürtüler, bilinçaltı davranış şekillerine işaret eder.  Yaşamımızı 0 – 4 yaş arasını AY yönetir. Ay’ın doğum haritanızda ki bulunduğu burç ve diğer gezegenlerle etkileşimleri bu yaş aralığını nasıl geçirdiğiniz veya geçireceğiniz, annenizin fiziksel-psikolojik durumu, sizin ilk gelişiminiz, nasıl bir ortamda büyümeye başladığınız hakkında bilgiler vermektedir..
Akabinde 4 -14 yaş aralığını MERKÜR yönetmektedir. Merkür ise astrolojide, bilme, öğrenme, eğitim, merak, araştırma, bulma, iletişim kurma şeklinde sembolize edilir. Bu yaş aralığı tamda hayatta neler olup bitiyor, çevremizde ne gibi olaylar cereyan ediyor, ilk kelimelerin ağzımızdan çıktığı, ilk eğitime başladığımız oldukça değerli bir zaman dilimi. Zihinsel gelişimimiz üzerinde etklilidir, ilk kişisel yetenklerinizi keşfettiğimiz zaman dilimidir. Doğum haritanızda MERKÜR’ün bulunduğu burca ve diğer gezegenlerle etkileşimlerine bakarak bu sürecin nasıl kalitede geçtiği, ne gibi olayların cereyan ettiği, sayısal mı yoksa sosyal zeka ya mı sahip olunduğu, beceri ve yetenkerin neler olduğu, fikirsel anlamda gelişim sürecinin nasıl ilerlediğini tespit etmek mümkündür..
14 -22 Yaş arasını ise VENÜS yönetir arkadaşlar. Astroloji sembolizmi içinde Venüs; zevk aldığımız, hoşlandığımız konular, aşk, ilişkiler, seks, zevk veren konular, cinsel eğilimler, cinsel organların gelişimi, cinsel yaşamı yaşamanın şekli, özel hayatımızın nasıl temeller üzerine kurulu olduğu, ilk aşkın kalitesi, ergenlik döneminin nasıl geçtiği hakkında bilgiler vermektedir. VENÜS’ün doğum haritanızda ki yeri ve diğer gezegenlerle etkileşimleri bu süreci nasıl geçirdiğiniz hakkında bilgiler vermektedir. Mutlu bir ergen miydiniz? İlk cinsel deneyiminiz nasıldı? Nasıl karakterlerden hoşlandınız, şu an size zevk veren konuların temelinin atıldığı dönemdir.

23 -41 Yaş arasını ise GÜNEŞ yönetir, güneş ise astrolojide; kimlik, ego, kariyerin başlangıcı, kariyerde başarılı olunacak mı olunmayacak mı?, diğer erkeklerle ilişkiler nasıl gelişecek, kişi kendini yeterince gösterebilecek mi yoksa gösteremeyecek mi?Kişi kendini nasıl ifade edecek, nasıl tanıtacak, bunu yaparken hangi ensturmanları kullanacak bunları tespit edilebilmesi için güneşi inceleriz. Güneş’in hangi burçta olduğu, asaleti, diğer gezegenlerle yaptığı etkileşimler bu yaş aralığının nasıl bir kalitede geçeceği hakkında bilgiler vermektedir.
42 – 56 yaş arasını ise yani orta yaş dönemini ise MARS yönetir, tamda orta yaş krizini. MARS; astroloji sembolizminde mücadele, kriz, savaşma, elde etme, sonuca ulaşma, hedefe varma, savunma gibi anlamları içermektedir. MARS’ın konumuna göre; kişi hayattan istediklerini alabiliyor mu? Orta yaş krizi dönemi ile nasıl başa çıkıyor, yaşamda ki hedeflerine gerçekten ulaşabilecek mi? Elindekileri koruyabilecek mi yoksa kaynedecek mi ? Yaşamın aslında tamda sizi zorladığı ve mücadele edilen dönemine işaret eder. Bu mücadeleden kim  ne şekilde nasıl galip çıkacak MARS’ı inceleriz. MARS’ın doğum haritasında bulunduğu burç, diğer gezegenlerle etkileşimleri bizlere cevap vermektedir..
57 – 68 Yaş arasını ise olgunluk, dinginlik, bilgelik, bolluk, berket, şans, büyüme, felsefe, sağduyu, inanç, saygınlık gezegeni Jüpiter yönetir. Kişinin bu yaş aralığını nasıl bir kalitede geçireceği, bu yaşına kadar yaşamın ona sunduklarını ne derece öğrenebilmiş, neler kazanmış, saygın bir kişi mi, olgunlaşabilmiş mi?, yaşama karşı nasıl bir düşünce ve inanç sistemi oluşturmuş bunları doğum haritasında ki Jüpiter’in konumu incelenerek tespit edilebilmektedir..

69 ve sonrasını ise SATÜRN yönetmektedir. Nasıl bir yaşlılık geçireceğiniz, yaşamınızın son döneminin nasıl geçeceği, ölüm ve şekli, nasıl bir yaşlı olacağınız, yaşlılık döneminizde sağlığınızın nasıl olacağı, çevreniz tarafından sevilip, sevilmeyeceğiniz gibi soruların yanıtlarını vermektedir. Doğum haritanızda ki SATÜRN’ün bulunduğu burç, diğer gezegenlerle etkileşimleri ile bu biglilere ulaşılabilmektedir..


Sevgiler..