12 Mart 2014 Çarşamba

Başak Burcunda Dolunay - 16 Mart




Herkese Merhaba;

Gökyüzünde her ay bir yeni ay bir de dolunay gerçekleşir. Dolunay zamanları, yeni ay döneminde başlayan bir takım konular artık tamamlanmaya, sonlanmaya başlar ve yeni sürecin hazırlıkları yapılır. Yani bir sonra ki yeni ayın… Mart ayında dolunay Başak burcunda olacak. Dolunayın tam saati 16 Mart Pazar akşam saat 19:07’dir. (Fenerbahçe soslu oldu bu dolunay biraz J)
Dolunayın etkilerini yine (+/-3-4 gün) içinde hissetmeye başlayabiliriz. Şimdi sırayla madde madde gidelim bu dolunay ile ilgili…

-          Başak burcu teması ağır basacağından dolayı, daha titiz, detaycı ve eleştirel yaklaşabiliriz
-          Mükemmele ulaşmak için daha çok çalışmak zorunda kalabilir, pratik, akılcı ve mantıklı çözümler ile hayatımızı kolaylaştırmaya çalışabiliriz.Derin analiz gerektiren işlere yönelmek ve buna benzeş sorunları halletmek için uygun bir süreçtir.
-          Daha çok yaptığımız işlerle ön plana çıkabiliriz
-Kapris, sabırsız davranışlar, sürekli muhalif olmaya çalışmak, bizleri zor duruma sokabilir.          
Her şeyden nem kapma kuruntu yapmak için ideal bir dönem. Sürekli bir şeylere kulp takmak, eleştirmek keyif verebilir...
Eğer bir şeyinizi kaybederseniz, başak burcu güneybatıyı sembolize ettiğinden, bulunduğunuz yerin güneybatısını kontrol etmenizi tavsiye edebilirim.
Bu dolunay zamanı, uzun süredir ertelediğiniz bahar temizliğini yapmak veya dolap temizliği yapmak içinde uygundur.
-          Sağlığımızla ilgili özellikle bağırsaklarımıza dikkat etmeliyiz, daha hassas olabilir. Bunun yanı sıra dalak, pankreasta bu dolunay zamanı hassas olabilir, özellikle bu organlarla ilgili müdahale olunması gerekebilir. Bağırsak sorunları, kabızlık,ishal gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Genel dolunay bilgisi olarakta, dokularda su birikmesi fazlalaşır, epitelyum dokular yumuşar. Olası operasyonel durumlarınız olur ise, iyileşme süreciniz bir parça uzayabilir. Kanamaların artma ihtimali vardır. Bunun yanı sıra dolunaydan hemen sonra diyete başlamak, dokularda biriken fazla suyu hızlı bir şekilde atabileceğinizden daha hızlı kilo verebilirsiniz.

Başak dolunayı zamanı, vücut tuza daha çok gereksinim duyar, bu yüzden tuz tüketiminizin kontrollü olmasına özen gösterin.

Dolunay başak burcunda olacağından dolayı, başak burcunun sembolize ettiği her türlü konu çok daha güçlü bir şekilde vurgulanacak demektir. Tarım ve ekin yapılan alanlar, hizmetle ilgili işler, hizmet sektörü, ziraat sektörü, boş araziler, hastaneler, kütüphaneler, tahıl ambarları, çalışma odaları, ofisler.

Dolunayı daha yakında incelemek gerekirse, hem Ay’ın hem de dolunayın yöneticisi olan Merkür’ün o gün yapacağı kontaklar önem kazanacaktır. Ay’ın dolunay zamanı yapacağı temel bir görünüm yok.  Yöneticisi Merkür ise, kova burcunda ve Mars ile uyumlu bir kontağı bulunmakta.

Buradan çıkarmamız gereken ilk konu, bu dolunay zamanı her şeyi akılla, zihinle, hızlı bir şekilde çözüme kavuşturabilmemiz, akıllıca kararlar verebilmemiz adına uygun bir etkileşimi olacağına işaret etmektedir. Özellikle Mars’ın geri hareketi, eskiden yapılan konuşmaların, kararların, anlaşmaların bir üzerinden geçmek, düzenlemek, üzerinden yeniden konuşmak için zamanın uygun olduğuna işaret etmektedir.  Özellikle Mars’ın terazi burcunda ki seyri, ikili ilişkilerde ki karmaşa ve problemleri akıllıca (kesinlikle duygusal bir şekilde değil) karar ve davranışlarla çözümlemeye, uyum ve barış getirebilmesine imkan vermektedir.



Peki bu dolunayı Türkiye üzerinden nasıl değerlendirebiliriz ?

Dolunay Türkiye’nin 4. Evine düşmekte. Mundane (Politik Astroloji) ye göre 4. Ev; Nüfus, nüfus idaresi, tarım alanları, vatan ve ülke sevgisi, madenler, minareler, taş ocakları, heyelan, toprak kaymaları, deprem, sel, muhalefet partisine işaret eder.
Bu alanda meydana gelecek olan bir dolunay, yukarıda saydığım konuların üzerini parlatacaktır. Muhalefet partisi için özellikle, bu dönem aldıkları kararları hızlı bir şekilde gözden geçirip, hızlı bir takım revizyona gidebilirler.

Özellikle besin öğeleri, beslenme, sağlıklı beslenme, gıda, tarım ürünleri ile ilgili çok daha fazla habere rastlayabiliriz veya bu alanlarla ilgili uygulamalar, çalışmalar söz konusu olabilir.
Maden ocakları, taş ocaklarında çalışanların daha dikkatli olmasını tavsiye etmek durumundayım.
Nüfus idaresi, nüfus, nüfus sayımı, kişi sayısı, nüfus planlaması ile ilgili gelişmeler,çalışmalar söz konusu olabilir.

Özelllikle Merkür/Mars etkileşimi yabancı basın, uluslar arası ilişkiler, yabancı ülkelerle olan dialoglarda sertliklere, sert ifadelerin olabileceği durumlar söz konusu olabilir.
Dolunay başak burcunda olduğundan dolayı, sağlık ve hizmet sektörüyle ilgili sonradan yeniden değişebilecek uygulama ve kararlara da işaret edebilir…

Biliyorum ki, Berkin Elvan ve sonrasında Türkiye’nin 4 bir yanında başlayan hareketlenme ve eylemler üzerine de bir şeyler okumak istiyorsunuz, fakat bundan daha büyük bir oluşum ve hareket var gökyüzünde 30 mart koç burcunda ki uranüsyen yeni ay ile birlikte, bu hem seçimleri hem de toplumun genelini etkileyecek. Bununla ilgili haftaya çok detaylı yazımı yayınlayacağım. Endişem, Berkin’in cenaze namazı sonrası olayların çıkması ve yaralı ve ölü sayısının artması. Umarım böyle bir durum söz konusu olmaz. Umuyorum ki, iktidar 14 yaşında ölen çocuk üzerinden şanssız söylemler gerçekleştirmez (dolunay zamanı Merkür/Mars etkileşimi, çok ciddi gaflara, kontrolsüz konuşmaya, çok hatalı söylemlere işaret eder)

Bu dolunay CHP tabanına yarayabilecek olan bir dolunay, iktidarı sembolize eden Jüpiter’in de retro hareketi sona erdiğinden dolayı, iktidarında güçlenmeye başlaması, güç toplamaya başlamasına işaret etmekte. Özellikle muhalefetin detaylı ve özenli çalışmalarının karşılığını almaya başlayabileceğini söyleyebiliriz ama iktidar’ın gücü muhalefetten en azından bu dolunay zamanı güçlü olacağını göstermekte. Eski olaylar, eski gündemler, eski kararların yeniden konuşulması açısından da zeminin uygun olduğunun göstergesi.


Unutmadan, sizler büyücü değilsiniz, lütfen yeni ay dolunay zamanları kağıtların üzerine işeyerek, bir şeyler yazarak, yakarak işlerinizin hallolacağını düşünmeyin. Eğer her şey bu kadar kolay olsaydı,bir kağıda yazı yazmakta, garip saçma sapan ritüellerle çözülseydi hepimizin hayatı muhteşem olurdu değil mi ? Zihninizin böyle şeylerle yıkanmasına izin vermeyin. Toplumsal bilincimizin ve farkındalığımızın hızla geliştiği bir süreçte, ruh ve zekayı koordine bir şekilde kullanın. Ve lütfen bana da ritüel sormayın, evimde kocaman  siyah bir kazan çevresinde büyü yapan biri değilim zira. Yukarıda yazdığım yazıda, neler yapılabilir, nelere dikkat edilmesi yazdım hepsini.

Evrene iyi enerjiler(?!) göndermek ksımen güzeldir, kendinizi iyi hisettirir bir derece fakat dünyanın daha ve hayatınızın daha iyi bir yer olmasını istiyorsanız, oraya buraya olumlama yapmak yerine, hayata dair, yaşama dair iyi eylemlerde bulunan. Birilerine yardım edin, hayvanları sevin, dedikodu falan  yapmayın mesela, , üretken olun! Olumlalar sizin iyi bir insan olduğunuzu veya hayatınızın iyiye gideceğini göstermez, ancak eylemlerinizle “iyi” ye doğru yol alırsınız.. 

Burçlar üzerinde ki etkilerini BURADAN okuyabilirsiniz..