16 Mayıs 2013 Perşembe

25 Mayıs Yay Burcunda Gölgeli Ay Tutulması




Merhaba Arkadaşlar;

25 mayıs günü 06:24’te 4 derece yay burcunda bir ay tutulması meydana gelecek. Yılın ilk yarısının son tutulması, bir sonra ki tutulma ekim ayında koç burcunda gerçekleşecek.
Aslında bu tutulmaya oldukça aşinayız, geçtiğimiz sene aslında yay burcunda yine tutulma gerçekleşmişti.  Artık serinin bu son tutulması ikizler-yay aksının…
Gerçekleşecek olan bu tutulma Amerika ve Afrika üzerinden gözlemlenebilecek.
Şimdi tutulmayı adım adım inceleyelim bakalım neler var neler yok ?
Tutulma yay burcunda gerçekleşeceğinden dolayı,  astrolojide yay burcunun sembolize ettiği konular ön planda olacak demektir. Bunlar ise ;
-          Din, dini ibadet yerleri, imamlar, kiliseler, papazlar, dini düşünceler,
-           üniversite seviyesinde eğitim yerleri, yüksek eğitimi,
-          yayıncılık, uzak mesafeler ile iletişimimiz sağlayan aygıtlar,
-          kanunlar, kanun koyucular, kanun adamları, mahkemeler, yargı,
-          ithalat, ihracat,
-          Spor, sportif faaliyetler
Tutulma’nın odaklanacağı konular bunlar olacaktır.  Hem THY grevi hem en son oynanan derbi’de Gs-FB arasında çıkan olaylar, ölümler..vs tutulmanın etkileri olduğunu söyleyebilirim.  Çünkü bir önce ki yay burcu tutulmasında da THY greve gitmişti arkadaşlar.
Tutulma zamanı, Ay’ın yaptığı açılar ve tutulmanın yöneticisinin durumu da önem kazanacaktır. Tutulam zamanı Ay, uranüs ve neptün ile kontak halinde olacak. Ama Neptün kontağı daha hissedilir gözükmekte açı payı çünkü 1 derece…  Ay – Neptün kontakları tutulma zamanı genelde şu gibi durumlara neden olur;
-          Aşırı nem ve sis
-          Zehirlenmeler
-          Suda yaşayan canlıların azalması
-          Yağışlar yüzünden zararların ortaya çıkması
-          Denizlerle ilgili sıkıntılar
-          Keyif verici maddeler, alkol, uyuşturucu, uyarıcı maddelerle ilgili gelişmeler
-          Psikologların, terapistlerin, yaşam koçlarının müşterilerinin arttığı zamandır, ay-*neptün kontakları depresyona ve karamsarlığa oldukça eğilim verir çünkü.
-          Büyük yanılgılar, yanlış anlamalar, yanlış algılamalar yüzünden çıkan sorunlarda da iaşret etmektedir.
Tutulmanın sahibi ise Yay burcunun yöneticisi Jüpiter’^dir. Jüpiter ise zararlı yerleşimde ikizler burcunda yer almaktadır. Demek ki ikizler burcunun sembolize ettiği konular bizlere yarar yerine zarar getirebilir. Ne gibi konular olabilir peki ?

-          Bir kere deli gibi bir bilgi kirliliği, çöp dolu bilgiler arasında doğrunun bulunması oldukça zor olabilir. Bu yüzden okuduğunuz, araştırdığınız tüm bilgilerin doğruluğuna lütfen emin olunuz. Bilgi kirliliği yüzünden büyük hasarlar meydana gelebilir.
-          Özellikle internet hukuku ile ilgili önemli adımlar ve gelişmeler meydana gelecektir, bunlarla ilgili bir takım düzenlemeler yapılmaya başlanır ama pek memnun etmeyebilir.
-          Lütfen internet alış- verişlerinize extra dikkat edin, internet dolandırıcılıkları bu dönemde hız kazanacaktır. Öyle her siteden alış-veriş yapmayın
-          Valla bu dönem aslında en güvendiğimiz sitelere karşı bile güvenimizi kaybedebiliriz, özellikle bankalara karşı! Bu dönemin en çok meyvesini yiyecekler arasında “Hacker” lar bulunmakta. Hatta Hackerlar oldukça ünlenebilir, prim yapabilir.
-          Bu dönem yanlış din bilgilerinin yayılması, sahte peygamberler, toplumun genelini dini daha farklı ve yanlış kullanarak etkilemeye çalışacak kişilere işaret etmekte
-          Din kurumları, din görevlileri ile ilgili, din temaslı özellikle her zamankinden daha çok haberlere rastlayabileceğiz.
-          Telif hakları ile ilgili ciddi sorunlar, problemler, yazıların-sözlerin çalınması ile ilgili haberler sıkça söz konusu olabilecektir.
Tutulma Yay burcunun 4. Derecesinde gerçekleşecek, yay burcunun ilk dekanı demektir buda. Yay burcunun ilk dekanında gerçekleşecek tutulma  hırsızlık ve yağmalama olarak bilinir. İnşallah böyle olaylar olmaz. Büyük hırsızlık olayları, yağmalama durumları..vs
Türkiye Üzerinden değerlendirecek olur isek eğer;


Bu tutulma Türkiye’nin 6. evine düşmektedir. İşçiler ve çalışan kesim, sağlık sektörü, silahlı kuvvetler, sendikalar, iş istihdamları ile ilgili yenilikçi gelişmeler meydana gelebilir. Beslenme koşullarına ilişkin bir çok habere rastlayabiliriz, ilk defa denenecek olan Ameliyatlar gündeme gelebilir ve ses getirebilir.  (Keza THY ve grev haberleri ile tutulma kendini göstermeye başlamıştı bakalım neler olacak daha?)
6. ev istihdam ile ilgillidir, istihdamı destekleyecek durumlar olabilir, asgari ücret,emekli maaşları..vb gibi konularda düzenlemeler yapılabilir yeniden. Hazır ekonomimiz hızla düzeliyormuş ya, borçlar bitiyormuş, bu konulara da bir zahmet el atarlar herhalde ?
Askeriyenin her türlü konuları 6. Alan konuları içindedir, yalnız Jüpiter sıkıntılı pozisyonda olduğundan dolayı, bu alan ile ilgili belgeler, ses kayıtları, cdler, bilgiler ortaya çıkabilir.
Sağlık hizmetleri, sağlık çalışanları, sağlık sektörü ile ilgili de gelişmeler söz konusu olabilir, sağlık bakanlığı yeni uygulama, yeni düzenleme..vs olabilir.
İşin içinde yay burcu olduğundan, yay uluslar arası ilişkiler, yabancılar demektir. Bu dönem uluslar arası işlerde Neptün kontağından dolayı, doğru karar almak, doğru bir şekilde harekete geçmek zorlaşabilir, yanlış adımlar ve politika yüzünden sıkıntılar oluşabilir. Uluslar arası gerginlikler söz konusu olabilir. Ki zaten var, bu daha da artabilir.
 Uff ne sıkıcıymış be!
Not: Bu tutulmanın etkilerini önümüzde ki 2 aylık süreçte etkin bir şekilde hissedebileceğiz..

Tutulmanın burçlar üzerinde ki etkisini Cumartesi günü okuyabileceksiniz…