13 Aralık 2015 Pazar

14 Aralık Haftası Burç Analizleri




Koç ve Yükselen Koç;
Haftaya yay burcunda ki yeni ay etkileri ile başlıyoruz. Yeni ay 9. evinizde gerçekleşiyor; uzak yerlere seyahatler, uzak akrabalar, hukuksal konular, uluslar arası ilişkiler, ithalat, ihracat,satış, pazarlama, halkla ilişkiler, tanıtım, sahibi hatırı sayılır kişiler, promosyon..vb konular etki altında olacaktır. Hukuksal konularla ilgili güzel olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz, yurt dışı seyahatleri gündeme gelebilir, iş arayanlar bu dönem özellikle çok uluslu bir firmada işe başlayabilirsiniz. Yeni ay zamanı çıkacağınız seyahatler sizlerin sorumluluğunu arttırıcı  bir takım durumların olmasına da neden olabilir. Örneğin sağlık konuları için kan bağınız olan birinin yanına gitmeniz gerekebilir veya bir iş bağlamak, iş kurtarmak içinde bir seyahat etmeniz gerekebilir. Yine bu yeni ay zamanı dini konulara daha düşkün olabilirsiniz, inancınız getirdiği ritüelleri yapmak için zaman yaratabilirsiniz mesela. Ya da yeni bir düşünce akımı ile karşılaşabilir, bununla ilgili araştırmalarda yapabilirsiniz. Ya da bir diğer olası etkisi ise, eğer eğitiminiz devam ediyorsa yeni bir ödev, yeni bir araştırma konusu alabilirsiniz. Özellikle yabancı kaynakları daha çok okumanız araştırmanız gerekebilir.

Boğa ve Yükselen Boğa;
Haftaya yay burcunda ki yeni ay etkileri ile başlıyoruz. Başkalarına ait kazançlar, miras, ortaklaşa kazanımlar, çok çaba sarf etmeden elde edilecek olan gelirler, kredi, borç, alacak-verecek ilişkileri, ölüm, kayıplar, burs, sigorta primleri..vb konular bu yeni ayın  ana konusu olacaktır. Bu konularla ilgili bilgi-iletişim hızı artabilir. Yeni ay  zamanı özellikle boşanma ile ilgili durumlarda nafakaya ilişkin özellikle güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yalnız harcamalarınızı biraz denetim almakta fayda var. Eşinizden veya ortağınızdan finansal anlamda destek görebileceksiniz. Para geldiği gibi gider ve bu gider yerleri genelde sizlerin borçları ile ilgili olacaktır. Hayatınızda önemli bir gediği kapatabilirsiniz. Yine bu yeni ay zamanı yatırım için kredi çekebilirsiniz, özellikle bu yatırım arsa, ev, toprakla ilgili bir konu için olabilir. Evet yine maddi bir borç yükü söz konusu ama bu tamamen sizin iyiliğiniz, uzun vadede kazançlı çıkmanıza hizmet edecektir. Yine yeni ay zamanı sağlıkla ilgili kaslarınıza, eklemlerinize biraz daha dikkat etmenizde yarar var, kas ağrıları, kas spazmları meydana gelebilir. Spor yaparken özellikle koşarken, yürüyüşlerde kendinizi çok fazla kasmayın.

İkizler ve Yükselen İkizler;
Haftaya yay burcunda ki yeni ay etkileri ile başlıyoruz. Birliktelikler, ortaklıklar, evlilik bu kişilerin sağlığı, eşinizin, partnerinizin veya ortağınızın hayatında ki önemli başlangıçlar, anlaşmalar, sözleşmeler yeni ayın ana konusu içinde yer alacaktır. Bu saydığım konularla ilgili hayatınızda yeni enerjiler, yeni başlangıçlar söz konusu olacaktır. Bazılarınız evlilik yolunda adımlar atabilirsiniz, bazılarınız önemli bir iş anlaşması imzalayabilir, ortaklık gerektiren işlere soyunabilirsiniz. İlişkiler için tamam mı devam mı soruna yanıt aranacağı zamanlar. Eğer iyi giden bir birliktelik ise bir üst kademeye taşımak için adımlar atılabilir. Eğer evli iseniz evliliğinizi bir bebekle süsleyebilirsiniz. Yeni ay biraz aslında size partnerinize karşı sabırlı olma testi sunacak önünüze. Onun alacağı kararlarla ilgili olabileceği gibi belki de birlikte çıkacağınız seyahat ilişkinizi gözden geçirmenize olanak sağlayacaktır.  Eğer ki hayatınızda kimse yok ise de, yabancı uyruklu, çok sık yurt dışı seyahatleri olan, yabancılarla ticaret işi ile ilgili bir işi olan, ya da işi seyahatle ilgili bir işi olan birisiyle ciddi sayılabilecek bir ilişkinin adımlarını atabilirsiniz. Hayata bakış açınızı, ufkunuzu çok genişletecek eski düşünce kalıplarınızı kırmanıza yardımcı olacak durumlarda meydana gelebilir

Yengeç ve Yükselen Yengeç;
Haftaya yay burcunda ki yeni ay etkileri ile başlıyoruz. İş ve çalışma ortamı, birlikte çalıştığınız kişiler, günlük rutin işler, kişisel gelişim, sağlığınızı ilişkilendiren konular, çok çalışılması gereken durumlar, angarya uğraştırıcı işler bu yeni ayın ana konusu içinde yer alacaktır. Bu yeni ay  zamanı çalıştığınız iş yerinin yeri veya kurumsal yapısında bir takım değişiklikler meydana gelebilir, bazı görev değişimlerinden pek hoşlanmayabilirsiniz. İş yükünüz artabilir, yeni bir takım projeler işler için görevlendirilebilirsiniz. Daha çok çalışacağınız ama çok fazla da takdir göremeyeceğiniz bir süreç olacak bu. Yine sağlıkla ilgili konularda destekleyici etkiler altında olacaksınız. Kötü bir takım alışkanlıkları bu yeni ay  sayesinde bırakabilirsiniz. Diyete veya spora başlamak için uygun koşul ve fırsatlarla karşılaşabileceksiniz. Tam da bu yeni ay etkisi ile profesyonel bir destek ile pilates ya da yoga gibi etkinliklere katılabilirsiniz.  Eğer ki iş arıyorsanız dönemlik kısa süreli de olsa bir iş bulabilirsiniz. Ya da iş yerinizde şimdiden sene sonu için tatil izni almak için çaba sarf edebilirsiniz. İşlerinizi halledebilmek için yeni çalışanlar, yeni yardımcılarla görüşebilirsiniz.

Aslan ve Yükselen Aslan;
Haftaya yay burcunda ki yeni ay etkileri ile başlıyoruz. Bu yeni ay  5. evinizde gerçekleşiyor. Çocuklar, aşk hayatı, hayattan daha çok keyif alabileceğiniz koşullar, yaratıcılık gerektiren işler, riskli aktiviteler, hobileriniz bu yeni ayın  ana konusu içinde yer alacaktır. Kendinize iletişim ağırlıklı yeni bir uğraş, hobi edinebilirsiniz, yalnızlar için flörtöz etkiler devrede olacak, aşk için kapılarınızı aralayabilirsiniz. Hamilelikle ilgili konularda olumlu destekleyici etkiler devrede olacak. Çocuk sahibi olanlar onların bir sorunu veya problemi ile uğraşmak veya gidermek durumunda kalabilirler. Yaratıcı çalışmalar yapmak için zihniniz çok işlek olacak. Perde, tiyatro, sanat dalları ile ilgilenenler özellikle keyifli haberler alabilirler. Yeni ay döneminde evren size yeni bir aşkın ipuçlarını sürekli önünüze düşürecektir, bu arkadaşlarınız kanalı ile olabilir ya da iş arkadaşlarınız vasıtası ile de olabilir ama her şekilde bunun işaretlerini haberlerini alıyor olacaksınız. Yine eğer ki çok çalıştığınız ve de çok yorulduğunuz bir dönemden geçiyorsanız bir seyahat hiçte fena olmaz, belki de bu seyahat yurt dışında bir yere olabilir. Ama ben sizler için açıkçası daha aşk odaklı bir yeni ay olacağı düşüncesindeyim!

Başak ve Yükselen Başak;
Haftaya yay burcunda ki yeni ay etkileri ile başlıyoruz.  Yeni ay  4. evinizde gerçekleşiyor, geleceğe yönelik hedefler ve planlar, aile, ev, yerleşim, emlak, aile hayatı, yaşamın kökleri, aile büyükleri bu yeni ayın ana konusu içinde yer alacaktır. Bu yeni ay zamanı uzun süredir beklediğiniz hayalini kurduğunuz eve geçmek için fırsat yakalayabilirsiniz, işiniz için evinizi değiştirmeniz gerekebilir. Aile içinde geçmişe ait bir takım konular yeniden su yüzüne çıkabilir ve irdelenebilir. Bu yeni ay zamanı, ortak bir kararla biri ile eve geçebilir, taşınabilir veya risk alarak ev almak için kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Ya da evinizi güzelleştirmek için kolları sıvayabilirsiniz, evinize mevsimine uygun çiçekler ve bitkiler alabilir, yabancı kaynaklarda gördüğünüz yeni bir objeyi satın alabilir, evinizin pencere ve kapılarını yaptırabilir onartabilirsiniz. Bu hafta evinizde misafir pek eksik olmayacak gibi, özellikle bu misafirler şehir dışından ya da ülke dışından kimseler olabilir. Spor yapmak için pek zamanınız olmuyorsa, bunun için salonlara gitmek veya yürüyüşler yapmak için, sporu evinize taşıyabilirsiniz. Evinize yeni spor aletleri, yürüyüş bantları alabilir, sporla ilgili yayınlar, kitaplar, cdler belki de bir pilates topu alabilirsiniz.

Terazi ve Terazi Yükselen;
Haftaya yay burcunda ki yeni ay etkileri ile başlıyoruz. Yeni ay  sizlerin 3. evinde gerçekleşiyor. Eğitim, öğrenme, zihinsel faaliyetler, kardeşler, yakın yerlere seyahatler, birinci dereceden akrabalar, her türlü iletişim bu yeni ayın  ana konusu olacaktır. Sözlerinizle, düşüncelerinizle, fikirlerinizle oldukça dikkat çekeceksiniz. Bu fikirler, düşünceler yeni bir takım ortaklıkların, işlerin başlamasına başlangıç verebilir. Önemli bazı seyahatler gündeme gelebilir, size keyif verecek haberler alabilirsiniz. Bu yeni ay  sayesinde bir süredir kafanızda olan bir web sitesi açma, kitap yayınlama..vb konularla ilgili güzel destekler alabilirsiniz. Yine yeni bir eğitim, seminer, kurs gibi hayatınıza yeni bilgiler akışı sağlayacak konulara rahatlıkla eğilebileceksiniz, bu bilgiler mesleki yaşamınızda size yarar sağlayacak eğitimlerde olabilir.  Yine bu yeni ay zamanı e-ticaret sitesi açmak, internet üzerinden bir takım ticari girişimlerde bulunmak içinde oldukça uygundur. Eğer ki bir seyahate çıkacak olursanız bu kuvvetle muhtemel yurt dışı seyahati olabilecektir, ya da uzun vadede ki seyahat planlarınız için en azından bu yeni ay dönemi pasaort-vize işlemlerinizi halledebilirsiniz.

Akrep ve Yükselen Akrep;
Haftaya yay burcunda ki yeni ay etkileri ile başlıyoruz. Yeni ay  sizlerin finansal konularınızın üstüne adeta projeksiyon tutacak. Özellikle finansal konularla ilgili güzel ve keyifli haberler alabilirsiniz. Yaptığınız, uğraştığınız iş ile ilgili yeni kazanç kapıları, yeni projelerle karşılaşabilirsiniz.  Yalnız bu yeni ay  sizlerin iş yükünü biraz daha arttırabilir, yeni görev ve sorumluluklar alabilirsiniz. Bu yeni ay  sadece parasal anlamda değil, sahip olduğunuz eşyalarınızla ilgili de olacaktır. Bir süredir almayı planladığınız yüklü meblağlı bir şey için atılım yapabilirsiniz.  Yeni ay zamanı patronunuzla zam konusunu konuşmak, yeni yıla tamda hak ettiğiniz şekilde bir parayla girmek için koşulları zorlamak adına uygun bir zaman olduğuna işaret etmekte. Para konusunda biraz manipüle edilebilir, kandırılabilirsiniz ama bu oyunlara siz gelmeyin ve kafanızda ki ücret ne ise bu konuda dirençli olun. Eğer ki serbest meslek sahibi iseniz, kendi işinizi yapıyorsanız veya ticaretle ilgileniyor, ürün satıyorsanız artık sizinde zam yapma zamanınız gelmiş demektir. Parasal konularda hiç çekinmeyin, aklınızda karışmasın. Yine yayıncılık, halkla ilişkiler, pazarlama, reklam gibi konulardan para kazanabilirsiniz.

Yay ve Yükselen Yay;
Haftaya yay burcunda ki yeni ay etkileri ile başlıyoruz. Bu yeni ay  hem fiziksel hem de zihinsel olarak oldukça dikkat çekici olacaksınız. Atacağınız adımlar, hayatınızın genelini etkileyecek tarzda olabilir. Yeni başlangıçlarla ilgili fikirlerinizle dikkat çekeceksiniz. Özel hayatınızla ilgili sorumluluk almaya, kontrolü ele geçirmeye, özel hayatınızı belki de düzenleme ve disipline etmek için uygun destekler altında olacaksınız.  Yeni ay ile birlikte hayatınıza yeni bir sayfa açabilirsiniz özellikle sağlığınızla ilgili konularda. Bağımlı olduğunuz bir konu ile ilişkili; sigara gibi- alkol gibi…vb- profesyonel bir destek yardımı ile kurtulabilirsiniz. Tabii bu yeni sayfa sadece sağlığınız olmak zorunda değil, sizi kısıtlayan, zorlayan herhangi bir koşuldan da kurtulmak için destekleyici olacaktır. Finansal bir krizi çözebilmek için hatırı sayılır kişilerden güzel destekler alabilirsiniz. Yeni ürün ortaya koymak, yeni bir projeye başlamak, yeni bir iş girişiminde bulunmak, şirket açmak, büyümesini istediğiniz herhangi bir durum için başlangıçlar yapabilirsiniz.

Oğlak ve Yükselen Oğlak;
Haftaya yay burcunda ki yeni ay etkileri ile başlıyoruz. Yeni ay  12. evinizde gerçekleşiyor. 12. ev astrolojide, kontrol dışı gelişen olaylar, gizlilik içinde hareket edilen, gizli düşmanlıklar, hastalıklar, engellenmeler, kısıtlanmalar, dedikodularla ilişkilendirilir. Yeni ay  sayesinde bu konuların üzerine ışıklandırılır ve gözle görülür bir hale gelir.  Bu yeni ay  zamanında hayatınızda gelişen bir takım olaylar kontrolünüzün dışında gerçekleşebilir ki bu özellikle iş ve kariyerinizle ilgili konular olabilir. Sizden gizlenen bir takım bilgiler, arkanızdan dönen bazı dedikodular gün ışığına çıkabilir. Size set veya engel olunan koşullarla ilgili farkındalığınız artabilir. Size zarar verme ihtimali olan, düşman kişilikleri rahatlıkla tespit edebileceksiniz. Sağlığınıza extra dikkat etmekte fayda var, özellikle alerji ile ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. Yeni ay etkisi ile, bilinçaltı çalışmaları yapmak, terapilere gitmek, bilinçaltınızda ki korkuları temizlemek, yüzleşmek içinde gökyüzü destekleyici olacaktır. Kendinizi biraz daha geri plana çekebilir, yalnız kalmak isteyebilirsiniz. Bu dönem yeni dünyevi girişimler için pek uygun olmamakla beraber, ruhsal gelişiminize katkı sağlayacak her türlü eylem için çok uygundur.

Kova ve Yükselen Kova;
Haftaya yay burcunda ki yeni ay etkileri ile başlıyoruz. 11. evinizde gerçekleşiyor. Sosyal yaşamınız, arkadaşlarınız, iş ile ilgili finansal kazanımlarınız, hayattan ümit ettikleriniz ve beklentileriniz, başkalarından destek beklediğiniz konular üzerinde etkili olacaktır. Yeni ay zamanı hayattan beklediğiniz, ümit ettiğiniz iyi dileklerinizin gerçekleşmesi kuvvetle muhtemeldir. Sosyal çevrenizden ve arkadaşlarınızdan bilgi, iletişim anlamında güzel destekler alabilirsiniz. Bu dönem hayatınıza size destek sağlayacak yeni kişiler katılabilir, tanışmalar yaşayabilirsiniz. Yeni gruplar içinde kendinizi ifade edebilirsiniz. Sosyal yaşamınızda daha çok prim yapabilirsiniz. İş ile ilgili kazançlarınızı arttırmak için daha çok çaba sarf edebilirsiniz. Yine bu yeni ay etkisi ile değişik, farklı, sıradışı kişilerle bir araya gelebilir, yardım projelerinde aktif görevler alabilirsiniz. Bu yeni ayın bir diğer olası etkisi ise hukuksal konularda alacağınız bir destek olacağına işaret etmekte. Yeni bir dava açabilirsiniz mesela ya da hukuksal anlamda acil bir desteğe ihtiyacınız olduğu anda ücretsiz bir destek bulabilirsiniz. Yeni ay zamanı davet edileceğiniz her türlü kalabalık, grup etkinliğine katılmaya çalışın, aşk böyle bir yerlerde karşınıza çıkabilir.

Balık ve Yükselen Balık;
Haftaya yay burcunda ki yeni ay etkileri ile başlıyoruz. 10. evinizde gerçekleşiyor.  İş hayatı, iş hayatında ki dengeler, kariyerinize yönelik durumlar, yöneticililerle ilişkiler, toplum önünde olmanızı sağlayacak konular üzerinde etkileyici olacaktır. İş arayanlar, işini değiştirmek isteyenler, terfi etmek isteyenler, iş ile ilgili takdir görmek isteyenler için destekleyici etkiler devrede olacaktır. Fikirlerinizle, düşüncelerinizle yöneticilerinizin oldukça dikkatini çekebilirsiniz. İş ve kariyerinizle ilgili yeni bir takım başlangıçlar, adımlar gündeme gelebilir. Daha çok toplum önünde olmanız gereken koşullarla karşılaşabilirsiniz. Yalnız dikkatli olun, çok fazla göz önünde olacağınızdan dolayı hem iyi hem de kötü adımlarınız gözden kaçmayacaktır. Eğer ki terfi gibi bir beklentiniz varsa bu konuşmak için bundan daha iyi bir zaman bulamazsınız. Eğer ki iş  arayışı içinde iseniz çok uluslu bir firmada ya da yabancı yatırımcıların içinde olduğu bir şirkette işe başlayabilirsiniz. Eğer ki iş kurmak gibi bir niyetiniz varsa yine bu yeni ay zamanını kullanabilirsiniz, kariyerinizle ilgili yapacağınız her türlü girişim ve başlangıç hızlı bir şekilde yayılacak ve ilerlemenize yardımcı olacaktır.