25 Ocak 2015 Pazar

26 Ocak Haftası Burç Analizleri




Koç ve Yükselen Koç;

Bu hafta Venüs balık burcuna geçiş yapacak  ve 21 Şubata kadar bu burçta seyahat edecek. Bu dönemde sizleri bir parça inzivaya çekilmenize neden olabilecek, ilişkilerde minik kaprisler sorunlar gündeme gelebilir. İlişkiler daha çok platonik düzeyde kalabilir veya bir ilişki içinde iken bile yalnızlık ve sevgisizlik hissedebilirsiniz. Bu dönem ilham ve yaratıcılığın geldiği dönemdir, yaratıcı çalışmalar yapmak için uygundur. Kendinizi sevdiğiniz bir şey için adayabilirsiniz bu süreçte. Mutluluk ve keyif ancak sessiz, sakin, yalnız kaldığınızda daha çok gelecektir size. Sosyalleşmek, dışarı çıkmak, kalabalık gruplarla olmak pek cazip gelmeyebilir. Bu dönem gizli saklı aşk ilişkilerinden uzak durun, kendinizi sonu gelmeyecek bir ilişki için harcamayın, kendinizi yaralamayın. Finansal gecikmelerde söz konusu olabilir. Yalnız bu hafta Venüs ile Neptün birlikte hareket edecekler. Sevgi, aşk, ilişkiler konusunda bilinçaltı çalışmaları yapabilir, hayal gücünüzün yükselişi ile yaratıcı çalışmalar içinde aktif yer alabilirsiniz. Bu hafta müzik, resim, fotoğraf, sinema ile belki de yakından ilgilenebilirsiniz. Sağlık olarak ise özellikle ayaklarınıza dikkat etmeli, eğer ayakkabı alacaksanız güzelliğin yanında sağlıklı olmasına özen göstermelisiniz.  Venüs ve Satürn arasında ki sert görünümden dolayı ise, yurt kaynaklı işlerinizde bir takın engeller, sorunlar meydana gelebilir. Eğer partneriniz mesafe olarak sizden uzakta ise, aranızda duygusal anlamda bir soğuma ya da sorun oluşabilir. Özel hayat anlamında sizi zorlayacak, kendinizi değersiz hisettirecek kişilerden de uzak durmalısınız. Beğendiğiniz kimseleri tavlamak epey zor olabilir bu hafta.

Boğa ve Yükselen Boğa;
Bu hafta Venüs balık burcuna geçiş yapacak  ve 21 Şubata kadar bu burçta seyahat edecek. Bu dönemde, sizleri daha sosyal, arkadaşlarınızdan, dostlarınızdan güzel destekler ve yararlar görmenize yardımcı olacaktır. Daha çok sosyalleşecek, gezecek, tozacak dinlenme  fırsatı pek bulamayabileceksiniz. Sosyalleştiğiniz, dostlarınızla beraber vakit geçirdiğiniz sürece kendinizi iyi ve keyifli hissedebileceksiniz. Bu süreçte daha kendinize yakın, benzer özelliklere sahip olduğunuz kimselerle takılmak size iyi gelecektir. Odağınız daha çok eğlence üzerine kurulu olacak, partileri davetler, organizasyonların aranan ismi olabileceksiniz. Eğer ki yalnızsanız gerçekten de katılacağınız kalabalık aktivitelerde romantik yakınlaşmalar söz konusu olabilir veya bir süredir tanıdığınız biri ile romantik bir yakınlaşma olabilir. Derneklerde, klüplerde eğlenceli, aktif görevlerde alabilirsiniz. Yalnız merkürün geri harekette olduğunu unutmayın, başlama ihtimali olan olası ilişkiler uzun soluklu da olmayabilir. . Yalnız bu hafta Venüs ile Neptün birlikte hareket edecekler. Dostlarınıza karşı veya dostlarınızdan size karşılıksız gelebilecek büyük bir sevgi ve desteğe işaret etmekte. Bir yardım organizasyonunda aktif görevler alabilir, desteğe ihtiyacı olanlara yardım edebilirsiniz. Arkadaşlarınızla beraber bir sanat aktivitesine katılabilirsiniz, bu bir resim sergisi olabilir, konser olabilir, bir açılış olabilir. Venüs ve Satürn arasında ki sert etkileşim ile de, para-dostluk ilişkisini iyi yönetmeli, maddi konular yüzünden kimseyle kırgınlık yaşamamaya özen gösterin. Her ne kadar gökyüzü dost ilişkileri açısından keyifli bir haftaya işaret etse de hayatınızdan uzaklaştırmanız gereken kişileri de tespit edip minik bir temizlikte yapabilirsiniz. Finansal anlamda büyük beklentiler içine girmemenizde yarar var, maddi bazı blokajlar, engeller söz konusu olabilir.

İkizler ve Yükselen İkizler;
Bu hafta Venüs balık burcuna geçiş yapacak  ve 21 Şubata kadar bu burçta seyahat edecek. Bu dönemde, iş ve kariyerinize yönelik konularda keyifli bir sürece giriyor olacaksınız. Daha yaratıcı olabilecek, kendinizi rahat bir şekilde ortaya koyabilecek, daha popüler ve göz önünde olacaksınız. Size yardımcı olabilecek kişilerle bir araya gelebileceksiniz. Sanatsal aktivitelere katılabilir, sanat ve yaratıcılıkla ilgili bir konuda önemli deneyimler yaşanabilir bu süreçte. Eğer evlilik gibi bir düşünceniz var ise 13-21 şubat arasını değerlendirebilirsiniz. Eğer ki yalnızsanız iş vasıtası ile tanıştığınız bir müşteriniz veya iş yerinde farklı departmanda olan biri ile aranızda romantik bir etkileşim olabilir. . Yalnız bu hafta Venüs ile Neptün birlikte hareket edecekler. Kariyer açısından rahatlıkla göz dolduracak, ihtiyacınız olan destek ne ise buna rahatlıkla kavuşabileceksiniz. Yalnız kariyer yapıcam, çalışıcam diye de kendinizi lütfen heba etmeyin! Eğer iş arayışı içindeyseniz görüşmelere gidebilir, gideceğiniz iş sanatla, renklerle, sinemayla, bakım, estetikle ilgili bir iş olabilir. Yalnız bu hafta Satürn ile Venüs arasında ki gergin görünümden dolayı, ikili ilişkilerde zorlanma, blokaj söz konusu olabilir. İlişkilerinizde limitler ortaya çıkabilir, sevgi yetmeyebilir ve sürekli talep eden birine dönüşebilirsiniz. İlişkiniz yüzünden iş hayatınız veya tam tersi iş hayatınız yüzünden ilişkinizin zarar görmesine izin vermeyin, bu alanları dikkatli bir şekilde yönetin. Birini önceliklendirirken bir diğerini ihmal etmeyin.


Yengeç ve Yükselen Yengeç;
Bu hafta Venüs balık burcuna geçiş yapacak  ve 21 Şubata kadar bu burçta seyahat edecek. Bu dönemde uzak yerlere seyahatler, yurt dışı ve yabancılarla ilgili işlerden, konulardan, reklam, pazarlama, satış gibi konulardan fayda görebileceğiniz bir döneme giriş yapıyorsunuz. Yalnız olanlar, sizden uzakta yaşayan birileri ile gönül ilişkileri içine girebilirsiniz. Evinizde bir takım düzenlemeler yapmak, güzelleştirmek adına adımlarda atabilir, eksiklerini giderebilirsiniz. Bu dönemde karşıt görüş ve fikirlere daha kolay tahammül edebileceksiniz. Eğer evli iseniz eşinizin kardeşi veya kuzeni ile para kazanmak adına belki konuşmalar geçebilir aranızda veya size uzak bir akraba ile.  Partnerinizle veya eğlenebildiğiniz bir kişi ile birlikte seyahate çıkmak için çok uygun bir süreçtir. Yalnız bu hafta Venüs ile Neptün birlikte hareket edecekler. Rıuhsal, spiritüel, dinsel, felsefi konulara daha çok dalabilir, bir takım çalışmalar yapabilirsiniz. Hukuksal anlamda desteğe ihtiyacınız varsa veya resmi konularda karşılıksız harika bir yardım bulabilirsiniz. Veya resmi merciilerde aynı şekilde. Yalnız Venüs ve Satürnün kavgalı olacağı bu hafta, iş ortamınızda kimsenin kalbini kırmamaya özen gösterin, gereksiz yere kimseye kapris ve trip yapmayın. Sağlık olarak, genital bölge, üreme organları mesane Böbrekler, boğaz, tiroid ile ilgili sorunlar meydana gelebilir, dikkatli olunması, rutin kontrolleri aksatmamak gerek.


Aslan ve Yükselen Aslan;
Bu hafta Venüs balık burcuna geçiş yapacak  ve 21 Şubata kadar bu burçta seyahat edecek. Bu dönemde, başkalarının parası, ortaklaşa işlerden gelen gelirler, primler, ödemeler, burslar, kredilerle ilgili genel anlamda şanslı ve de keyifli bir sürece giriş yapıyorsunuz. Özellikle sözleşmelerden, anlaşmalardan kazanç elde edebilir, elinize para geçmesini sağlayacak imzalar atabilirsiniz. Eğer ki yalnızsanız, bir partneriniz yok cinsel anlamda sizi mutlu edecek biri ile keyifli bir ilişki başlangıcı söz konusu olabilir. Eğer ki bir ilişkiniz var ise, kıskançlık, gereksiz kapris, haset, partnerinizin arkasından iş çevirmek, partnerinizin özel alanlarına girip karıştırmak ilişkilerde problemlere yol açabilir. . Yalnız bu hafta Venüs ile Neptün birlikte hareket edecekler. Mali anlamda karşılıksız bir yardım ve destekle karşılaşabilirsiniz, eğer ki sponsoruluk, burs, kredi.. vb ihtiyaçlarınız varsa birinin aracılığı ile bu alanda ki sorunlarınız rahatlıkla çözülebilecektir. Kariyerinize ilişkin krizler ve gereksiz alınganlıklar yapmamaya özen gösterin. Venüs ve Satürnün kavgalı olacağı bu hafta, özel hayatınızda sorunlar, problemler meydana gelebilir. İlişkilerinizde sevgi yetmeyebilir, kendinizi yalnız hissedebilirsiniz. . İlişkilerde beklenmedik ilişki problemleri ve stresler ortaya çıkabilir. Çevrenizden soğuk, katı ve esnek olmayan tavırlarla karşılaşabilirsiniz. Sizin beğendikleriniz sizi beğenmeyebilir!


Başak ve Yükselen Başak;
Bu hafta Venüs balık burcuna geçiş yapacak  ve 21 Şubata kadar bu burçta seyahat edecek. Bu dönemde  ilişkiler, ortaklıklar, evlilik, partner ilişkileri adına keyifli ve de şanslı bir sürece giriş yapıyorsunuz. Bazılarınız evlenmek üzere adımlar atmaya başlarken, bazılarınız ise sağlam temelli ilişkileri hayatınıza çekebilirsiniz. Çevrenizde ki kişilerden genel anlamda olumlu destekler ve yardımlar alabileceksiniz. İlişkilerde ki olası sorunları çözmek içinde Venüs’ün bu geçisi size destek olabilecektir. Yalnız evlenmek gibi bir planınız var ise 13-21 şubat arasını kullanmanızı tavsiye ederim size. İlişkilerde uyum, ahenk yakalamak çok daha kolay olacaktır. Bu dönem olası çatışmalar, kavgalar, problemler çokta fazla büyümeden tatlıya bağlanabileceğine işaret etmektedir. . Yalnız bu hafta Venüs ile Neptün birlikte hareket edecekler. Partner veya ortağınızdan size karşı güzel bir sürprizle karşılaşabilirsiniz. Partnerinizle romantik zamanlar geçirmek, birlikte seyahate çıkmak için harika bir dönem. Partner veya ortağınızla aranızda karşılıksız büyük bir yardım ve destek söz konusu olabilecek, olası ilişkilerinizde veya ortaklıklarınızda sorun var ise bunu rahat bir şekilde aşabileceksiniz. Yalnız Venüs ve Satürn arasında ki sert etkileşimden dolayı, aile-özel hayat dengesini dikkatli kurmalı, ailevi konulardan yana sorunlar, problemler, engellerle karşılaşabilrsiniz. Bu hafta evinizde dekoratif değişiklikler yapmak, taşınmak, ev için kredi çekmek, ev yerletirmek, ev almak içinde pek uygun bir zaman dilimi değil. Ne ilişkileriniz veya ortağınız yüzünden ailenizle aranızı açın ne de aileniz yüzünden ilişkilerde kendinizi kısıtlayacak ortamlar oluşturun.  


Terazi ve Yükselen Terazi;
Bu hafta Venüs balık burcuna geçiş yapacak  ve 21 Şubata kadar bu burçta seyahat edecek. Bu dönemde, Venüs özellikle iş ve çalışma ortamınızda daha popüler olmanızı sağlarken bir yandan yaptığınız işlerden daha da keyif almanızı, iş ortamınızda keyifli bir sürecin başladığına işaret etmekte. İş arkadaşlarınızla aranızda önemli yardımlaşmalar gündeme gelirken, bazılarınız yeni proje veya görevlere atanabilirler. Eğer yalnız iseniz iş arkadaşlarınızla veya iş vasıtası ile tanıştığınız kişilerle flörtler edebilirsiniz. İş ortamınızda uyumu, barış ortamını yaratan siz olabilir, iş birliğine bu süreçte oldukça yatkın olabileceksiniz. Yalnız günlük yapılması gereken rutin işlerden kaçmamalı, tembelliğin rahatlatıcı kollarına kendinizi atmamalısınız. Sağlık konusunda ise, ayaklar, yumurtalıklar, cinsel organlar, boğazınızda dikkat etmenizde fayda vardır. Diyete ve spora başlamak içinde harika bir dönemdir. . Yalnız bu hafta Venüs ile Neptün birlikte hareket edecekler.  İş konusunda karşılıksız harika destekler ve yardımlar alabileceksiniz. İş ortamınızda, aranızın limoni olduğu bir arkadaşınız varsa bu aralar barışmak, ortamı yumuşatmak için harika!  Yeni yaratıcı işler peşinde koşabilirsiniz. İş konusunda belki de son dönemin en bereketli zamanları içinde olabilirsiniz.  Yalnız Venüs ve Satürn arasında ki gerginliği de düşünecek olursak, kimlerle nasıl iletişime geçtiğinize de dikkat edin! Kardeşleriniz, komşularınız, kuzenlerinizle aranızın açılmasına neden olabilecek durumlar söz konusu olabilir. Eğer ki iş bağlantılı bir yolculuğa çıkacaksanız, son dakika problemleri ile karşılaşmamak için tedbirlerinizi öncesinden almalısınız.


Akrep ve Yükselen Akrep;

Bu hafta Venüs balık burcuna geçiş yapacak  ve 21 Şubata kadar bu burçta seyahat edecek. Bu dönemde, Venüs size dolu dizgin, romantizmin doruklarını yaşatacak harika bir aşk getirmek üzere kolları sıvamış vaziyette. Bazılarınıza aşk getirirken bazılarınıza da çocuk haberleri getirerek keyfinize keyif katacak. Yaratıcılık, gerektiren işlerde çalışanlar bu hafta sizlere sürpriz iş teklifleri, projelerinizin kabulü, oyunculuk teklifleri, gelebilir. Hayattan çok daha fazla keyif alabilecek, hobilerinize daha fazla yönelebileceksiniz. Birliktelikleri olanları ise romantik dakikalar geçirebilecekleri güzel bir hafta bekliyor. Yalnız bu dönemde lükse olan düşkünlüğünüz artabilir, paranızı daha kolay düşünmeden harcama eğiliminde olabilirsiniz. . Yalnız bu hafta Venüs ile Neptün birlikte hareket edecekler.  Varsa bir partneriniz büyük bir romantizm yaşayacağınız koşullar söz konusu olabilir. Koşulsuz ve karşılıksız bir sevgi, duygusal anlamda birine tamamen kendinizi bırakmak isteyeceğiniz bir karşılaşma yaşayabilirsiniz. Yalnız Venüs ve Satürn arasında ki sert etkileşimden dolayı maddi anlamda risk almak, gereksiz lüks harcamalara girmek, borsa, kumar ve bilimum yarışlar için para yatırmak için uygun bir dönem değil. Maddi konularda kendinizi gereksiz yere dara sokmayın! Finansal anlamda size gelmesi gereken ödemelerde de gecikmeler meydana gelebilir.


Yay ve Yükselen Yay,
Bu hafta Venüs balık burcuna geçiş yapacak  ve 21 Şubata kadar bu burçta seyahat edecek. Bu dönemde, evinizi daha konforlu, keyifli bir hale getirmeniz için bir şeyler yapabileceğinize işaret ediyor, aile içinde, evinizde keyif ve huzur rüzgarları esmeye başlıyor. Evinize dekoratif anlamda minik dokunuşlar yapabilirsiniz. Venüs  etkisi sayesinde evinizde arkadaşlarınızla bir araya gelebilir, ev hediyeleri alabilirsiniz. Arkadaşlarınızdan güzel destekler görebileceksiniz bu hafta. Aile ortamınızda huzur, güveni, uyumu yaratan siz olabilirsiniz. Yaşadığınız ülkenin doğal güzelliklerini, tarihi yerlerini gezebilir, kendi atalarınızı köklerinizi araştırabilir, bilgi sahibi olabilirsiniz. Eğer ki yalnızsanız ailenizin tanıştıracağı biri ile romantik bir karşılaşma söz konusu olabilir. Eğer evli iseniz evinizde barış ortamını sağlama görevi size düşer. . Yalnız bu hafta Venüs ile Neptün birlikte hareket edecekler. Ev içinde romantik atmosferler yaratmak, perdelerinizi değiştirmek, yeni koltuk takımı almak, evinize yeni süs eşyaları almak için de uygundur. Aile ve ortamınızda olası sorunları sevgi, yumuşaklık, hassasiyet  ile çözebileceksiniz. Bazılarınızda evde badana, boya yapabilir, evin rengini değiştirebilir! Ya da bazılarınız hobi olsun diye eve tuval..vb bir şeyler alıp resim, boya çalışmaları yapabilir veya evinizde resim, tablo alabilirsiniz. Yalnız bu hafta Satürn/Venüs sert etkileşimi ile özel hayatınızda, varsa partnerinizle sorunlar, problemler meydana gelebilir. Ya da ailede bir kadının rahatsızlığı gündeme gelebilir, doktora, hastaneye gidilmesi gerekebilir. Evinizde yapacağınız dekoratif değişiklikler tamda istediğiniz gibi olmayabilir mesela.

Oğlak ve Yükselen Oğlak;

Bu hafta Venüs balık burcuna geçiş yapacak  ve 21 Şubata kadar bu burçta seyahat edecek. 3. evinize giriş yapacak olan Venüs sizleri keyifli mini bir seyahate çıkartabilir, kardeşleriniz ve yakın çevrenize karşı daha şefkatli yaklaşabilirsiniz. Birbirinden keyifli seyahatleri de gündeme getirebilir, bunun yanı sıra zorunlu olmayan, keyfi ama size iyi gelecek bir eğitime de başlayabilirsiniz. Sevgi alış-veriş deneyimini kardeşler, kuzenler, eğitimcileriniz arasında çok daha yoğun yaşayabilirsiniz. Bu dönem okumaktan daha çok keyif alabilir, şiir, roman, romantik konuların ele alındığı yazılar, filmler daha fazla ilginizi çekebilir. Eğer ki yalnızsanız eğitim aldığınız yerde ki biri ile, bir seyahatte, aynı mahallede, kardeşiniz veya kuzeninizin çöpçatanlığı sayesinde tanışacağınız biri ile romantik bir durum oluşabilir. . Yalnız bu hafta Venüs ile Neptün birlikte hareket edecekler. Elinize kağıdı kalemi alıp bir şeyler karalamak için harika, bunun yanı sıra sohbetinden keyif aldığınız birisi ile minik birkaç günlüğüne şehir dışına, su kenarı, deniz kenarı bir yere tatile kaçabilirsiniz. Ya da varsa partneriniz, sevgiliniz, eşiniz bu planı onunla da yapabilirsiniz. Ya da yalnızsınız diyelim belki de çıkacağınız bir yolculukta tanışacağınız biri ile romantik bir karşılaşma söz konusu olabilir. Yalnız Venüs ile Satürn arasında ki sert etkileşimden dolayı kendinizi sevgisiz, yalnız, depresif hissedebilir, ilişkiler arenasında kendinizi mutsuz ve başarısız hissedebilirsiniz. Bu hafta kardeş, komşu, kuzenlerle çokta fazla zıtlaşmamaya özen gösterin! Karamsar düşüncelerden olabildiğince uzak durun, ruhunuza gerçekten çok iyi gelecek konulara yönelin.


Kova ve Yükselen Kova;
Bu hafta Venüs balık burcuna geçiş yapacak  ve 21 Şubata kadar bu burçta seyahat edecek. Para evinize giriş yapacak olan Venüs, kazançlarınızı arttırmanızı sağlayacak koşullarla karşılaşmanızda yardımcı olacak. Finansal anlamda daha bereketli bir sürece giriş yapıyor olacaksınız. Kazançlarınız artmaya başlıyor. Kendinize çevrenizde  sevdiğiniz kimselere karşı pahalı hediyeler alabilirsiniz, para harcama konusunda biraz daha savurgan olabilirsiniz. Eşiniz sayesinde veya ortaklıklarınız sayesinde maddi kazanç elde edebileceğiniz koşullarda oluşabilir. . Yalnız bu hafta Venüs ile Neptün birlikte hareket edecekler.  Çok beğendiğiniz bir sanatçının albümünü alabilir, bir yazarın kitabını alabilirsiniz. Paranızı daha çok sanatsal konular için harcayabilirsiniz. Para konusunda yardıma ihtiyacı olan birine hiç düşünmeden, sorgulamadan yardım edebilirsiniz. Bu hafta adeta iyilik meleği gibi yardıma ihtiyacı olan herkese yardıma koşmak için adeta çırpınabilirsiniz. Ya da gardrobunuzu yenilemek isteyebilir ve mağazaları talanda edebilirsiniz bu hafta. Yalnız Venüs ve Satürn arasında ki sert etkileşimden dolayı özellikle dostlarınız, arkadaşlarınız arasında problemler meydana gelebilir, bazı arkadaşlarınızla aranız açılabilir, bir süreliğine görüşmeyebilirsiniz. Ya da arkadaşlıklar arası enterasan kıskançlıklar oluşabilir de.


Balık ve Yükselen Balık;

Bu hafta Venüs burcunuza giriş yapıyor ve 21 Şubata kadar burcunuzda seyahat edecek. Güzelleşmek için fiziken bir takım değişiklikler yapabilirsiniz, estetik, saç boyama, saç şekli değiştirme..vb gibi. Aşkı hayatınıza daha rahat çekebileceğiniz güzel sürece adım atıyorsunuz. Hayata daha fazla sevgi penceresinden bakacaksınız. Başkalarına kendilerini daha iyi hissedebilecekleri ortamları rahatlıkla yaratabileceksiniz. Kendinizi sevdirmek için türlü sevimlilikler yapabilirsiniz bu süreçte. Kilo almamaya özen gösterin, şekerli gıdalar tüketimini arttırmayın! . Yalnız bu hafta Venüs ile Neptün birlikte hareket edecekler. Burcunuzda Venüs ve Neptün birlikte hareket edecekler bu hafta! Hassaslığın, duygusallığın, merhametin, vicdanın dibine vuracağınız bir hafta olacak. Resim, sinema, fotoğraf, müzik, tiyato…vb sanatla ilgili konuların içine dalabilirsiniz. Yalnız aşırı fedakar, gerçek olmayacak hayallerin peşinden koşmamaya özen gösterin, ayaklarınız yere sağlam bassın veya en azından çevrenizde ki insanların uyarılarını dikkate alın. Bu hafta Venüs ile Satürn arasında ki gerginlik yüzünden, iş ve kariyerinizle ilgili konularda blokajlar, problemler, sorunlar meydana gelebilir. Yöneticilerinize karşı saçma sapan kaprisler yapmayın, zam ve terfi istemek içinde uygun bir hafta değil. İş görüşmeleriniz pek olumlu sonuçlar vermeyebilir, iş girişimlerinizde hayal kırıklıları ile karşılaşabilirsiniz.











22 Ocak 2015 Perşembe

Cosmic Harmony Semineri




Cosmic Hormony, bilimsel gerçeklerle spiritual öğretileri birleştiren bir değişim/dönüşüm yaratma tekniğidir.

Deneyimleyeceklerimiz;

- Seçimlerimizin atom altı parçacıklar üzerindeki etkisi
- "Kendine Güven" çalışması
- Kısır döngülerin kimyasal karşılığı
- "İnsana Güven" çalışması
- Blokajların biyolojik ve zihinsel temelleri
- "Alana Güven" çalışması
- Bilim ve spiritualizmin ortak söylemleri
- Olasılık Bulutu ve Hiçlik kavramları
- "Cosmic Zaman" çalışması
- "Cosmic Kök" çalışması
- "Cosmic Dolanıklık" çalışması
- "Cosmic Touch" deneyiminin adımları ve uygulama

Sorgulayacaklarımız;

- “Ben” kimim?
- Hayatımın kontrolü kimde?
- Hangi itilimlerle yaşıyorum?
- Neleri değiştirebilirim?
- Geleceğimi yeniden yapılandırabilir miyim?
- Beden sağlığımı yeniden kodlayabilir miyim?
- İlişkilerimdeki kısır döngüler/çıkmazlar nasıl düzelir?
- Hayalini kurduğum bolluk ve berekete nasıl ulaşırım?
- Bütünlük ve tamlık duygusu içerisinde sevgi temelli bir hayat nasıl inşa edilir?

Cosmic Harmony Detay

Parçacık (kuantum) fiziği 1900’lü yılların başında ortaya çıkan ve atom altı parçacıkları inceleyen bir fizik dalıdır. Einstein’ın da içinde bulunduğu bir grup bilim adamı atom altı parçacıkların hareketlerini incelerken Newton’un hareket yasalarının değiştiğini/başkalaştığını görmüşlerdir.

Bildiğimiz Fizikten Farkı Nedir?

Zaman: Normal fizikçi “dün geçmiştir, bugün şimdidir, yarın da gelecektir, bütün bunlar bir doğru üzerinde sıra ile sürekli olarak gerçekleşir” der. Kuantum fizikçisi “zaman sürekli değil kesiklidir, bir doğru gibi değil, bölünmüş ‘an’lardanibarettir; dün, bugün, yarın sıra ile değil aynı anda gerçekleşmektedir” der.

Evren: Normal fizikçi, kapalı bir kutunun içindeki kedi ölü müdür değil midir sorusuna “% 50 olasılıkla ölüdür, %50 olasılıkla canlıdır” der, kuantum fizikçisi “kedi aynı anda hem ölüdür hem de canlıdır, hangisinin olduğuna kutuyu açıp bakan gözlemci karar verir” der. (Bknz: Schrödinger’in kedisi)

Cisim: Normal fizikçi kütlesi olan maddeyi inceler, metafizikçi kütlesi olmayan maddeyi inceler, kuantum fizikçisi kütlesi olan ve olmayan maddeleri birlikte inceler. Burada metafizikçinin incelediği kütlesi olmayan cisim; cin, peri, ruh, hayalet iken, kuantum fizikçisinin incelediği kütlesi olmayan cisim; dalga boyu, frekans, foton, enerji vs.dir.

Tüm Evren Bir Var Olur Bir Yok Olur

Biz insanlar sabah kalktığımızda “siyah pantolonumu mu giyeyim, beyaz pantolonumu mu ” diye düşünüp birini giymeye karar veriyoruz. Ama atom altı parçacıklar için bu biraz daha farklı oluyor. Bir elektronun aynı anda iki yerde birden olabildiği bilimsel olarak ispatlandı (Bknz: Çift yarık deneyi). Fakat işin ilginç tarafı bir elektron biz onu gözlemlemezken aynı anda iki yerde birden olabildiği halde, biz gözlemlerken sadece bir yerde olmayı seçiyor. Yada daha doğru bir ifade ile, gözlemci (biz oluyoruz) elektronu iki seçenekten birinde görmeyi tercih ediyor. Pantolon seçimine geri dönecek olursak, kuantuma göre siz aslında sabah hem siyah hem de beyaz pantolonu giydiniz. Ama siyah olanı seçtiyseniz üzerinizde onu görüyorsunuz, beyazı giyen diğer “siz” ise paralel evrende yaşamaya devam ediyor. Bu yaşam içerisindeki tüm seçimler için geçerli. İşe giderken kestirme yola hem dönüyor hem dönmüyorsunuz, kestirme yola dönen “siz” o çukura hem giriyor hem girmiyor… Bu böyle uzayıp gidiyor, sonsuz sayıda “sizden” oluyor, yani sonsuz paralel evren oluşuyor. Dünya var olduğundan beri tüm olasılıklar paralel evrenlerde aynı ‘an’da yaşamaya devam ediyor. Siz hem doğuyorsunuz hem doğmuyorsunuz, tüm evren kalp atışı misali bir var oluyor bir yok oluyor.


Sıçrama ne zaman gerçekleşir?

İnsan, yukarıda da belirtildiği gibi zamansızlık ya da kesikli zaman kavramlarını algılamaya pek yatkın değildir. Biz zamanı, sürekli akan bir şeymiş gibi algılamak üzerine tasarlanmışız. Aynı çizgi film izlerken olduğu gibi, aslında çizgi film birbiri ardına gösterilen karelerden oluşur ama göz bunu sürekliymiş gibi görür. Bu nedenle kuantum sıçramaları bizim için bir “an” da değil, bir akış/zaman içerisinde gelişir. Erişmek istediğimiz durumun frekansında ne kadar uzun süre kalabilirsek, sıçrama o kadar kısa sürede gerçekleşir.

Sonuç olarak hayattan ne istersek isteyelim, bir paralel evrende o istediğimiz çoktan oldu zaten. Tek yapmamız gereken “istediğine sahip olan ‘ben’ kendini nasıl hissediyordur?” diye sormak ve tıpkı öyle hissetmeye başlamak.

Eğitmen İpek Kılavuz Kimdir?

İpek Kılavuz, atom altı dünyayı inceleyen bir Endüstri Yüksek Mühendisidir. Master tezini nano teknoloji konusunda yazmıştir.

Atom alti ve atom ustu dunyayi butunlestirici calismalar yapmaktadir, Cosmic Harmony`de bunlardan bir tanesidir.

Etkinliğin Yeri:
Titanic Kartal Otel

Etkinliğin Tarihi:
07 Şubat Cumartesi  - 8 Şubat Pazar 2015

Etkiliğin Saati:
10.00 - 18.00 Arası

Önemli Not: Seminere gelirken rahat kıyafetler giymenizi öneririz.
Bilgi ve Rezervasyon için;

Filiz Görürtekin: 0555 991 19 91

Dinçer Güner: 0507 716 60 34

Derin Performans

19 Ocak 2015 Pazartesi

20 Ocak Kova Burcunda Yeni Ay - Delirmeyelim de Ne Yapalım?




Merhaba Arkadaşlar;

20 Ocak Salı  günü saat  15:13’te  kova burcunda bir yeni ay meydana gelecek. Yeni ay etkilerini iyi algılayabilmek için, Kova sembolizmini çok iyi anlamamız gerekiyor. Kova sembolizminde yer alan konular;

-          Yeniliklerin ortaya konması
-          Yeni icatlar, buluşlar, insanlığın hayrına yeni icatlar
-          Otorite figürlerinin hiçe sayılması, otoritenin değer kaybetmesi
-          Radyo dalgaları, uydu yayıncılığı, astronomi, astroloji
-          Sıra dışı, marjinal, farklı, değişik gruplar ve insanlar
-          Başkaldırma, asilik, isyankar, grevler
-          Özgürlük ihtiyacı, özgürleşme,
-          Fikir savaşları, fikir suçluları,
-          Grup çalışmaları, grup aktiviteleri,ekip çalışmaları, dernekler, klüpler
-          Metafizik çalışmaları
-          Entelektüel bilgi
-          Uzay konuları, bilim teknik konular, havacılık, iletişim sektörü, astroloji
-          Radikal gruplar, radikal eylemler, radikal söylemler
-          Beyin fırtınaları
-          Sosyal ağlar, internetle ilgili her türlü iş ve konular, sosyal medya
-          Dostluk, kardeşlik temaları
-          Demode olandan yeni olana geçiş

Kova burcunda yeni ay meydana geldiği zaman, yeni icatlar, yeni buluşlar, yeni insanlığın hayrına olabilecek gelişmeler olmasını beklemek pekte yanlış olmaz.

Yeni ay enerjisinde, otoriteden çok grup çalışmaları, ekip çalışmaları enerjisi vardır. Destek beklediğimiz her türlü konuda dostlarımızdan, arkadaşlarımızdan rahatlıkla fayda görebiliriz. Ama iş patron ilişkilerine geldiği zaman durum pek parlak olmayabilir, zira egoların zarar gördüğü bir dönemdir kova yeni ayı.

Bu dönem, bilim, teknik, radyoloji, radyo dalgaları,uydu, uzay, astronomi, astroloji, havacılık, tenkil konular, iletişim sektörü birinci derecede etkilenecek konular arasında yer almakta. Bu alanda yeni faaliyetler, yeni gelişmeler söz konusu olabilir.

Kova yeni ayı zamanı, anarşi, eylem, baş kaldırı, isyan gibi durumların olması da beklenebilir durumlardır.

Sosyal medya, internetle ilgili sıkıntılı durumlar oluşabilir. Hatta bu yeni ay zamanı sosyal medya, her türlü özel/sosyal ilişkilerinize zarar verebilirde. Çünkü yeni ayın meydana geldiği gün Merkür’de bu alanda geri hareketine başlıyor. Sosyal medya ve internetle ilgili konularda plan yapmak, strateji belirlemek…vb için uygun ama harekete geçmek için 12 şubatı beklemenin yararlı olacağını düşünüyorum.

Havacılıkla ilgili, havayolu şirketleri ile ilgili sıkıntılı durumlarda söz konusu olabilir. Rötarlar olabilir sık sık, uçuşlarda problemler oluşabilir, bilet sistemlerinde problemler meydana gelebilir.


Kova burcunda yeni ay zamanını en güzel, grup aktivitelerine, ekip çalışmalarına katılarak, size huzursuzluk veren, özgürlüğünüzü kısıtlayan konulardan uzaklaşarak, kendinize özgürlük alanları yaratarak, bilim/teknoloji/astroloji gibi konularla daha fazla haşır neşir olarak, ihtiyacınız olan elektrik/elektronik aletler alarak,  edepli adaplı bir şekilde fikir alış-verişleri yaparaki, beyin fırtınaları yaparak ilginç projeler üreterek, uçak yolculuğu ile daha önce görmediğiniz bir yerlere kaçarak,kendinize yeni sosyal ağ hesapları açarak, bloglar açarak, sosyal ağlar üzerinde aktiviteler gerçekleştirerek, yeni fikir ve projeler üretek,eski ve demode olandan kurtulup yeni ve orijinal olana yönelerek, “hayır!” deme lüksünüzü kullanarak  en anlamlı şekilde bu yeni ayı geçirebilirsiniz.  Ama siz yine de Merkür’ü geri harekette olduğunu unutmayın ve bu saydığım kova sembolizmi konularında bir takım gecikmelerinde oluşabileceğini, aksaklıkların meydana gelebileceğini göz ardı etmeyin.

Bu kova yeni ayı ile rutinin dışına çıkın biraz, her zaman yaptıklarınızı değil de daha farklı şeyler yapın. İşe gidiş yolunuzu değiştirin, her zaman yemek yediğiniz yerde değilde farklı değişik lezzetleri deneyin, önyargılarınızdan sıyrılarak dinleyin bir kere de karşınıza gelen insanları, dost ve arkadaş edinin bol bol, yeni insanlara hayatınıza değer katmaları için fırsat verin. Alışık olduğunuz hayat düzeninden az da olsa sıyrılın bu hafta, yeni şeyler deneyin. Kendi hayatınızın dinamiklerine göre bunu belirleyebilirsiniz. Biraz çılgınlık yapın, bırakın insanlar ne derse desin, aklınızda ki saç modelini deneyin mesela veya rengi.. Veya giymeye çekindiğiniz kıyafetleri giyin, insanların ne düşüneceğine önem vermeden biraz içinizden geldiği gibi yaşayın hayatı. Kova yeni ayının dibine vura vura yaşayın kısaca!




Bu yeni ay’ı Türkiye üzerinde değerlendirecek olur isek eğer;

Yeni ay Türkiye doğum haritasında 8. Ev  Dediğimiz bölgeye düşmekte. 8. Ev; faili meçhuller, ölümler, morglar, cesetler, yabancı hisse senetleri,borsa, tahvil,vergiler, ulusal borç, sigorta şirketleri, emeklilik maaşları, yabancı yatırımcılar demektir.
Yeni ayın tamda bu bölgede yer alması, eki faili meçhul ölümlerle ilgili konular yeniden konuşulabilir, gündeme gelebilir. Aslında Hrant Dink davasına ilişkin bugün yürüyüş yapan 20kişinin göz altına alınması pekte tesadüf değil. Zira evrende tesadüfe yer yoktur. Kova enerjisi düşünce ve fikir özgürlüğüne işaret eder. Belki başka ülkelerde bu kova yeni ayı ile birileri ya da gruplar özgürce düşüncelerini ifade etmiş, bağırmış, içini boşaltmış ve evlerine paşa paşa gitmişlerdir. Ama söz konusu Türkiye olunca genelde böyle sonuçlanmıyor ne yazık ki…
Ekonomik olarak önümüzde ki 10 günlük süreç oldukça problemli olabilir, İMKB’de teknik arızalar söz konusu olabilir, bir süre işlemler yapılamayabilir. Borsa ile ilgili sıra dışı gelişmeler, sıra dışı kararlar alınabilir. Özellikle merkür’ün geri hareketinde dolayı banka sistemleri, bankacılık işlemlerinde gecikmeler, hatalar, aksaklıklar teknik sorunlar sık sık yaşanabilir.

Özellikle bu 10 günlük süreçte yeni zamlar, faiz oranlarında oynamalar, vergi oranları ile ilgili gelişmeler olabileceği gibi, sigorta şirketleri özellikle kendi içlerinde yeni yapılanma içine girebilirler.

Özgürlük, fikir ve düşünce özgürlüğüne ilişkin bu önümüzde ki günlerde bol bol haberler okuyabiliriz zaten.  

Merkür Retrosu Kullanım Klavuzu! 20 Ocak - 13 Şubat!





Hepinize Merhaba;

Ben Merkür, yok Hermes hayır hayır Apollo ya da Utarit! Evet hepsi benim aslında, tarih boyunca bana bir çok isim verildi ama hepsini ana teması aynı idi, haberci, iletişimi sağlayan, ulak…

Çok eski çağlarda gökyüzü o kadar berrak ve temizdi ki, güneş,Ay,Venüs,Satürn, Jüpiter ve elbette ben çıplak gözle rahatlıkla görülebilirdik. Bu da bizler hakkında daha kolay bilgi alınmasını sağladı. Size benim hakkımda bir çok insanın bilmediği küçük bir bilgi paylaşayım, ben haftanın yedi gününe isim verenim!

Gökyüzünde hem gündüz hem gece görünebilirim hal böyle olunca Eski yunanlıların kafası karışmış ve beni gece gördüklerinde Apollo gündüz gördüklerinde ise Hermes ismini vermişler bana. Neyse ki dönemin ünlü Matematikçisi Pisagor’un kafası çalışmış ve aslında gece ve gündüz görünen 2 farklı yıldız değil tek bir yıldız olduğunu anlamış. Ardından Heraklit’in dikkatini çekmişim ve Venüs kızkardeşim ile birlikte Güneş’in çevresinde döndüğümün farkına varılmışım. Tabii bu o dönem için büyük bir olay, bunun tespiti sayesinde Güneş Merkezli görüş ortaya çıkmış.

Günümüze yaklaştıkça 1639 yılında bir gökbilimci amca Giovanni Battista Zupi  beni biraz daha inceleyerek evrelerimi buldu ve Güneş Merkezli görüşü bir kez daha ispat etmiş oldu. Ve günümüze kadar bir çok gök bilimci ki bunların arasında Giovanni SchiaparelliEugène Michel Antoniadi  haritamı çıkartarak hakkımda daha çok bilgi sahibi olunmasını sağladı…

Peki astrolojik olarak kendimi ifade etmem gerekirse eğer; ben İkizler ve Başak burçlarını yönetirim. Diğer gezegenlerden ayrılan en önemli özelliğim eril veya dişil olarak bir cinsiyetimin olmamasıdır. İçinde bulunduğum burcun veya etkileşim içinde olduğum gezegene ayak uydururum. Benim geri gidişimi birkaç önceden hissedersiniz, hatta şöyle ki önce biraz dururum ki buna Stationary hal denir ve özellikle stationary halindeyken daha acımasız olabilirim. Bu sene stationarty (Durağan) zamanım ise 17 – 20 ocak  ve 9-12 şubat arası. Aslında benim geri gidiş dönemlerimi benim hastalanmam gibi görebilirsiniz..  Peki ben neleri simgelerim?

-          Öncelikle her türlü bilginin alış verişi benden sorulur!
-          Ben hızı temsil ederim, hızlı gelişen olaylarda benim de parmağım vardır.
-          Eğitim, öğrenme, konuşma, iletişim kurma uzmanlık alanımdadır. Ben olmazsam bunların hiç biri olmazdı
-          Kurnazca fikirler, yalancılık, dolandırıcılık, hırsızlık ta benim kötü yanlarımdır.
-          Ben iyi analiz eder, sorgular, veri oluşturur, hesap yaparım. Bu yüzden de ticaret, işletmecilik gibi sektörler benim etki alanımdadır. İşim iletişim olduğundan dolayı Medya’dan bahsetmeme gerek yok herhalde!?
-          Banka çalışanları, tacirler, hukukla ilgili işlerde çalışanlar, çocuklar, gazeteciler, danışmanlar, hilebazlar, sihirbazlar, dolandırıcılar emrim altındadırlar.

Bazen hızım o kadar yavaşlar ki, dünyanın dönüşünde çok daha yavaş hareket etmeye başlarım ve sizler benim adeta geri gittiğimi zannedersiniz. İşte ben geri gittiğimde çok huysuzlaşırım, kaprislenirim ve sorunlar yaratırım. 4 ayda bir yılda 3 defa geri hareketim vardır ve sadece aklını kullanabilenler bu dönemden karlı çıkabilirler.






-          Her türlü iletişimde aksaklılar ve sorunlar yaratırım
-          Hayatınıza uzun süre kalıcı olmayacak geçici kişileri olaylar, konular katarım
-          Para hesaplarında yanlışlıklar çıkartırım
-          Elektronik aletlerinizi bozar sizi sinir ederim
-          Ben geri giderken yaptığınız sözleşmeleri bozarım sonrasında, başlattığınız ilişkilere uzun zaman vermem, anlamadığınız bir anda bitiriveririm.
-          Bilgi akışında aksaklıklar yaratırım
-          İş yerlerinde bilgisayarları çökerte bilirim, evinizde digital eşyaları anormal bir duruma sokabilirim
-          Derim ki her zaman, ben geri giderken elinizde kalan işlerinizi tamamlayın, benim geri gittiğim süreç aslında toparlama tamamlama, düzene soka sürecidir, ama yeni bir şeylere başlarsanız bir nevi canınıza okurum.
-          Evlenmek, ev almak- satmak içinde uygun bir süreç değildir
-           Seyahatlerde bilet ve bavulların kaybolmasıdır, bu dönemde bu ikiliye çok dikkat edin
-          Araçları ile uzun yola çıkack olanlar extra dikkat etmelerinde yarar var,araçlarınızın bakımını yaptırmayı unutmayın
-          Özellikle fiyat olarak çok pahalı ürünlere yönelmek için pek uygun bir dönem değildir...
-          Değerli eşya, evrak..vb şeyleri kargoya verirken dikkatli olun adresi doğru yazdığınıza, kaybolmasınlar
-          Een çok tamircilere yarayacak, en çok iş onlara gelecek ve teknik servislere :)) işleri artacak ee bir yerde denge gerekli
-          Cep telefonu sorunları, bilgisayar problemleri,elektrikli ev aletlerinde problemler,elektroniklerde sıkıntılar olur
-          Lütfen önemli imza ve anlaşmalarınızı yapmamaya gayret gösterin,1 marttan  sonra atım imzalarınızı sabredin acık
-          Bu gerileme süreci aslında hayatın size dur ve düşün deme süreci, plan yapın, düşünün, neler yaptınız neler ettiniz sorgulayn
-          Eskiden biten bir şeyler yeniden başlasa bile uzun sürmez bilginiz olsun..
-          Eski arkadaşlarla karşılaşılır, eski sevgililerden saçma sapan mesajlar gelir, eski konular gündeme gelir sürekli
-          Özellikle internet üzerinden alış -veriş yaparken extra dikkatli olun arkadaşlar, internet dolandırıcığı artar dikkat
-           Para hesaplarında yanlışlıklar çıkartır, bu yüzden banka işlemlerinde dikkatli olun,kredi kartlarınızı kontrol edin
-  Klavyenizin çevresine içeceklerinizi koymayın mesela, klavyenizden dolayın sonra J

Eğer ki 1-2 hafta öncesinden başlayan işleriniz varsa retro sizi etkilemez, gözünüz gönlünüz rahat olsun arkadaşlar.



Sıfır, yeni başlayan, el değmemiş yeni işlere retro döneminde başlanmaz, eskiden başlayan süreçlerinizi tamamlayabilirsiniz
Diyelim ki iş görüşmelerin başladı 1 hafta öncesinden, retrodan etkilenir miyim?? Hayır önceden başladı çünkü!
Retro başladı iş teklifi geldi, etkilenir miyim? Evet etkilenirsin, zira tüm süreç retro zamanı başlamış oluyor
Diyelim ki bir önce ki #merkurretrosu da başlayan ama tamamlanmayan konularınız var, bu retroda yeniden önünüze geldi, etkilenir ne yazık ki
Diyelim ki ev alacaksınız, eğer ki kaporayı bu hafta halettiysenizi evi bulup ev sahibi ile konuştuysanız sıkıntı yok alın!
Gölgeli günler dahil başladığı zamanda daha yeni ev bulduysanız, almaya niyetlendiyseniz retrodan etkilenirsiniz
İş konularına değinelim birazda. Eğer ki retro öncesi başvuru yaptığınız iş yeri çağırdı işe başlayın dedi, başlayın bişi olmaz
#merkurretrosu içindeyken yeni iş başvurularınız için görüşmeye çağırıp başlayın derlerse evet o retrodan etkilenirsiniz arkadaşlar
Kime mail,sms, whatsapp yazdığınıza dikkat edin, hatlar karışmasın, yanlış insanlara yanlış bilgiler gitmesin
İnternet üzerinden yapacağınız alış-verişlerde yanlış ürünler gelebilir
Şirket açmayın, bekleyin 12 şubattan sonra açarsınız şirketinizi
Estetikle ilgilenmez, her türlü estetik müdahaleyi yapabilirsiniz bunda sakınca yok, içiniz rahat olsun arkadaşlar
Sadece özel olarak bu #merkurretrosu na özel, doğum anınızda Merkür Kova burcunda ve retro ise sizi etkilemez ve es geçer arkadaşlar


-          Eevlenmek ve ortaklık kurmak için pekte uygun bir süreç değildir,evlilik tarihinizi ve şirket kurma tarihini 1 mart  ve sonrasına bırakmakta yarar var
- En iyi arkadaşlarınız, bir den dünyanın en duyarsız kişilerine dönüşebilirler de





20 Ocak ile 13 Şubat Arasında KOVA burcunda geri hareket etmeyi planlıyorum.
-          Özellikle internet dolandırıcılığı olaylarına hız vermek, kredi kartınıza falanda dikkat edin, güvenmediğiniz yerlerde kullanmayın, sıkıntı yaşamayın
-           Hayatınızı değiştirecek major kararlardan uzak durun, bu dönemde her  şey bir ses perdesi arkasındaymış gibi yaşanır hayatımızda..
Kova semboliklerinde problemler, sorunlar meydana gelebilir. Bunlar ise, kalabalık gruplarla yapılan aktivitlere, dernekler, klüplerin yaptığı organizasyonlar, havacılık, havayolu şirketleri,  uzay, astroloji, internet, sosyal medya, telekominikasyon şirketleri ile ilgili sorunlar, gecikmeler, sık sık arızalar, rötarlar, teknik sorunlar meydana gelebilir.





18 Ocak 2015 Pazar

19 - 25 Ocak Haftası Burç Analizleri




Koç ve Yükselen Koç;
Haftaya kova burcunda mi yeni ve etkileri ile başlıyoruz.  Önümüzde ki 10 günlük süreçte özellikle,sosyal çevrenizde bir hareketlilik başlıyor. Arkadaşlarınızdan ve dostlarınızdan girişimleriniz için rahat bir şekilde destek görebileceksiniz. Farklı yapıda, marjinal kişilerle bir arata gelebilirsiniz. Yalnız olası gerginliklere karşı dikkatli olmakta yarar var. Bu hafta Mars ve Neptün birlikte hareket edecekler. Psikolojik olarak zorlanabilecek, depresyonun sınırlarını zorlayabilecek bir hafta olabileceğine işaret etmekte. Sinsi, gizlilik içinde hareket eden düşmanlardan zarar görülebilir. Hafta boyunca psişik konulara ilginiz artabilir, sezgileriniz sizi rahatsız edebilecek boyutta açık olabilecektir. Uyku sorunları, hareketli rüyaları bol bol görebilirsiniz. Terapi almak, ruhsal çalışmalar yapmak, ruhunuzu dindirecek, biraz yavaşlatacak eylemlerde bulunmak için harika bir hafta. Fakat sağlık konusuna dikkat, özellikle beslenmenize, yediğiniz gıdaların ve tükettiğiniz ilaçların son kullanımlarını kontrol etmeden kullanmayın. Bu hafta Merkür’de geri hareketine başlayacak ve 12 şubata kadar sürecek. 11. evinizde geri gidecek olan Merkür’ün etkilerini sosyal ve arkadaşlık ilişkilerinizde, iş hayatından kazandığını gelirlerde, idealleriniz ile ilgili konularda hissetmeye başlayacaksınız. Arkadaşlarınız ile iletişimde zaman zaman aksalıklar, yanlış anlamalar meydana gelebilir, bilgiler farklı bir şekilde dilden dile dolaşabilir. Yardım edeceğiniz veya yardım alacağınız bir konu ile ilgili gelişmeler sandığınızdan çok daha yavaş gelişebilir, prüzler oluşabilir. Bu ay maaş bordronuzu da dikkatle incelemenizi öneririm, ödemelerde muhasebesel bir hata ortaya çıkabilir. Arkadaşlarınızın doğum günü için alacağınız hediyede karışıklık çıkabilir. İşte Merkür bu tarz prüzler çıkarmak için kollarını sıvamak üzere


Boğa ve Yükselen Boğa;
Haftaya kova burcunda ki yeni ve etkileri ile başlıyoruz. Önümüzde ki 10 günlük süreçte; İş arayanlar için özellikle bu yeni ay dönemi daha girişken, atak ve insiyatif ve sorumluluk almaya daha hazır bir halde olacaksınız. Çalışanlar terfi beklentisi içine girebilirler. Her şekilde bu yeni ay mesleki kariyerinize ilişkin konularda gelişmeler yaşamayı bekleyebilirsiniz. Bu hafta Mars ve Neptün birlikte hareket edecekler. arkadaşlarınızla haksız yere birbirinize girmemeye özen gösterin, yargılarınız- savunduğunuz konular doğru olmayabilir. Özellikle çevrenizde insan bağımlısı kişilerden kurtulabilirsiniz. Dostlarınızdan yana hayal kırıklıkları oluşabilir bu hafta, arkadaşlarınız için gereksiz fedakarlıklardan kaçınmanızı tavsiye ederim.Bir de katılacağınız grup aktivitelerinde alkol tüketiminize extra dikkat edin, rezil olmayın. Bu hafta alkol sizi normalde etkilediğinden daha fazla etkileyebilir. Arkadaşlarınız için hastane ziyaretleri de yapabilirsiniz. Bu hafta Merkür’de geri hareketine başlayacak ve 12 şubata kadar sürecek. 10. evinizde geri gitmeye başlayacak olan Merkür’ün bazı minik uyarılar var, mesela ayın 12  şubata  kadar iş değiştirme planlarınızı ertelemeniz, iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda sözleşme imzalayacaksanız eğer maddeleri dikkati bir şekilde okumalı, üstlerle iletişimde zaman zaman aksaklıklar, yanlış anlamalar meydana gelebilir, kalabalık gruplar ve topluluk önünde kendimizi ifade ederken zorlanabilir, işle ilgili beklediğiniz ödül veya başarılarda gecikme olabilir,  işinizle ilgili yazışmalarda dikkatli olmalı, özellikle üstlerinizle olan yazışmalar farklı yerlere gidebilir. Eski iş yeri yöneticileriniz ile de bir araya gelebilirsiniz.  Bir de en olası etkisi bilgi hırsızlığının artmasıdır.

İkizler ve Yükselen İkizler;
Haftaya kova burcunda mi yeni ve etkileri ile başlıyoruz. Önümüzde ki 10 günlük süreçte; seyahatler, eğitimle ilgili konular, hukuksal konularla ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. İthalat-İhracat işlerinde çalışanların özellikle işlerinde yoğunluk artabilir, uzak yerlere seyahat planları yapabilirsiniz. Bu yeni ayda belirleyeceğiniz hedefler önümüzde ki aylar için oldukça önem kazanacak. Bu hafta Mars ve Neptün birlikte hareket edecekler. işinizle ilgili sizi yorabilecek, haksızlığa uğratabilecek gelişmeler söz konusu olabilir. İşiniz ve kariyerinizle ilgili riskli grişimlerde bulunmak, iş değişimi yapmak için pekte uygun bir hafta değil açıkçası, skandallara da açık olabilirsiniz. Aşırı idealistçe tavırlar sizi zor duruma sokabilir, dikkat edin. Hatalar yapmaya oldukça açık olabileceksiniz kariyerinizle ilgili. Bu hafta Merkür’de geri hareketine başlayacak ve 12 şubata kadar sürecek. 9. evinizde geri gidecek olan Merkür, olası yapacağınız tanıtım ve pazarlama etkinliklerinden yeteri kadar verim elde edememenize neden olabilir, eğer seyahate çıkacaksanız biletinizi tekrar kontrol edin, Merkür retrolarında sıkça rastlanan bir durum ise bagaj fişlerinin karışması veya bavulların kaybolmasıdır dikkat etmekte yarar var. Bu tarih aralığında başladığınız eğitimleri, kursları devam ettirmekte zaman zaman zorlanabilirsiniz, eğer ithalat-ihracat işleri ile ilgileniyorsanız sipariş alış-verişlerinde, ödemelerde gecikmeler meydana gelebilir, mailing sorunu yaşayabilirsiniz. Eğer öğrenci iseniz, sınav zamanı kafanızı toplamakta zorlanabilir veya sınav kağıdınızın değerlendirmesinde hatalar olabilir



Yengeç ve Yükselen Yengeç;
Haftaya kova burcunda mi yeni ve etkileri ile başlıyoruz. Önümüzde ki 10 günlük süreçte; Size ait olmayan fakat sizleri yakında ilgilendiren finansal konular ön plana çıkmaya başlıyor. Kredi almak için kolları sıvayabilir, eşinizin veya ortağınızın finansal durumu ile ilgilenmek için girişimlerde bulunabilirsiniz. Bu hafta Mars ve Neptün birlikte hareket edecekler. eğer ki yabancılar- yurt dışı ile ilgili işleriniz var ise veya eğitim/hukukla ilgili konularla ilgilenecekseniz saçma sapan hatalar, eksik evraklar, yapılan hatalar yüzünden işleriniz yarım kalabilir bu konularda, gerginlikler oluşabilir. Özellikle pasaport, vize işlemlerinde. Bu hafta Merkür’de geri hareketine başlayacak ve 12 şubata kadar sürecek. 8. evinizde geri gidecek olan Merkür, finansal konularla ilgili bir takım kararlar vermeden önce detaylı bir şekilde iyice düşünmek gerektiğine işaret etmekte. Ayrıca ödemeler yanlış yerlere gidebilir, kredi kartınızı kaybedebilirsiniz. Geçmişe unuttuğunuz bir takım borçlar, ödemeler gündeme gelebilir. Miras konuları gündemde olanların bazı karışıklıklar olabilir, beklediğiniz ödemelerde gecikmeler olabilir, banka işlemlerinde hatalar meydana gelebilir. Bankamatik kartınızı yutabilir mesela. Eğer ortaklık gerektiren işler yapıyorsanız bu retro zamanı gelirlerde azalmalar oluşabilir



Aslan ve Yükselen Aslan;
Haftaya kova burcunda mi yeni ve etkileri ile başlıyoruz.  Önümüzde ki 10 günlük süreçte; İlişkiler, eşinizle ilgili konular, ortaklık gerektiren işler bu yeni ay zamanı odaklanacağınız konular. Birlikte olduğunuz kişi ile veya ortağınızla gerginliklerden, tartışmalardan kaçınmalı, birlikte hareket eder birbirinizi motive edebilirsiniz. İş ortaklığının temelleri atılabilir, söz, nişan, evlilik konuları gündeme gelebilir. Bu hafta Mars ve Neptün birlikte hareket edecekler. özellikle para yüzünden yakın çevrenizedekilerle gereksiz gerginliklerden kaçınmanızda yarar var, paranıza / cüzdanınıza dikkat edin, çaldırmayın, orda burda unutmayın. Bankacınız veya muhassebecinizin hatası yüzünden canınız sıkılmasın. Gereksiz sürpriz ödemeler ortaya çıkabilir ve bu da biraz keyfinizi kaçırabilir açıkçası. Bu hafta paylaşımlı mallar, miras gibi konularda da sıkıntılar oluşabilir. Bu hafta Merkür’de geri hareketine başlayacak ve 12 şubata kadar sürecek. 7. evinizde geri gidecek olan Merkür, partnerinizle veya ortağınızla aranızda iletişim problemleri ortaya çıkartabilir. Bu herhangi birinizin seyahatte iken cep telefonu ile ilintili bir problem olabileceği gibi, birbirinizi yanlış anlamadan kaynaklı sorunlarda olabilir. Eğer evlilik tarihinizin Merkür’ün geri gideceği tarihlerden birinde ise, evlilikle ilgili hazırlıklarda bir takım aksilikler, unutkanlıklar, gecikmeler meydana gelebilir. Asıl size düşmanlık besleyenlerin kim olduklarını belirlemekte yanlışlıklar yapabilir, yanlış anlamalar yüzünden suçsuz kişilerle münakaşa içine girebilirsiniz. Bu süreçte yeni ortaklıklar için adımlar atmak, sözleşmeler imzalamak için şartlar ve koşullar çok uygun olmayabilir



Başak ve Yükselen Başak;
Haftaya kova burcunda mi yeni ve etkileri ile başlıyoruz.  Önümüzde ki 10 günlük süreçte; Sağlığınızı ilgilendiren konularda biraz daha dikkatli olmalı, özellikle baldırlar ve ayak bilekleri hassas olabilir. Birlikte çalıştığınız kişiler ile gerginliklerden kaçınmalı, yeni işler, yeni projeler gündeme gelebilir. İş ve çalışma ortamınızda kendinizi daha çok geliştirebilir, farklı zihin yapısında ki kişilerle önemli görüşmeler yapabilirsiniz. İşinizi yaparken interaktif medyayı, teknolojiyi, elektronik aletleri, sosyal paylaşım araçlarını ve interneti çok daha yoğun kullanabilirsiniz. Bu hafta Mars ve Neptün birlikte hareket edecekler. yanlış şeyler için çaba sarf etmeye, yorulmaya, yanlış değerlendirmelere, ortaklık/evlilik/ilişkilerle ilgili hatalı davranışlara, yanlış adımlara , hayal kırıklığı gibi durumlara işaret etmekte. Bunun aynı sıra bu etkileşimle ortağınız veya partneriniz sağlığı da bu hafta çok iyi olmayabilir. Bu hafta hafiften kandırılmaya açıksınız dikkatli olmanızda yarar var. Bu hafta Merkür’de geri hareketine başlayacak ve 12 şubata kadar sürecek. 6. evinizde geri gidecek olan Merkür’ün sizlere bazı uyarıları olacaktır. Öncelikle iş yerinizde ve çalışma ortamınızda bilgisayarlarınızı yedeklemenizi öneririm, bu süreçte iş yerinde kullanılan elektronik cihazlar birden sapıtabilir. İş arkadaşlarınız ile aranızda yanlış iletişimden kaynaklı ciddi sorunlar baş gösterebilir. Bu dönem eski iş başvurularınızı gözden geçirmek, Cv’nizi yeniden düzenlemek, elinizdeki işleri tamamlamak için harika bir zamandır. Ama yeni işlere başlamak pek talihli bir şekilde seyretmeyebilir. Sağlıkla ilgili konulara yine bu dönem dikkat etmek yerinde olacaktır. Eski kronik bir takım rahatsızlıklarınız yeniden ortaya çıkabilir. Günlük işlerinizi halletmeye çalışırken trajik komik aksaklıklarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz



Terazi ve Yükselen Terazi;
Haftaya kova burcunda mi yeni ve etkileri ile başlıyoruz.  Önümüzde ki 10 günlük süreçte; Sizler için bu yeni zamanında havada aşk kokusu var! Birliktelikleri olanlar partnerleri ile oldukça romantik dakikalar geçirebilecekler, yalnızlar ise çok daha kolay flört edebilecekleri kişiler ile tanışabilecekler.Özellikle sosyal çevrenizin de desteği ile yeni kişiler ile tanışabilirsiniz. Çocuk sahibi olmayı düşünenler bu yeni ayda çalışmalar yapabilirler. Bu hafta Mars ve Neptün birlikte hareket edecekler.  iş ortamında, birlikte çalıştığınız kişilerle gereksiz münakaşalar, haksızlığa uğraşama, iş ortamında affedilmesi zor hatalar söz konusu olabilir. Bu hafta iş ortamında çok fazla gereksiz yere ön planda olmamaya özen gösterebilirsiniz. İş yerinizde yediğiniz yemekler bu hafta dokunabilir midenize, minikte olsa zehirlenme vakaları gözükebilir. Bir müşteri yüzünden de zor duruma düşebilirsiniz. Bu hafta Merkür’de geri hareketine başlayacak ve 12 şubata kadar sürecek. 5. evinizde geri gidecek olan Merkür, öncelikle aşk meşk konularında kafanızın biraz karışmasına, karar verme mekanizmanızı doğru dürüst çalışmayabilir eğer bir seçim yapacaksanız doğru analiz edemeyebilirsiniz. Ani başlayan aşklar aynı hızda bitebilir, şaşkına uğrayabilirsiniz. Seyahat planlarınızda aksaklıklar oluşabilir. Çocuklarla iletişimde zorluklar yaşayabilirsiniz. Biliyorum fazla gamlı baykuşluk yaptım ama elimde değil ne yazık ki… Bu Merkür gerilemesinin bir diğer etkisi de eski aşklarınızın yeniden hortlaması olabilir, onlardan mail, sms..vb haberler alabilir, haklarında ki gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Bir de unutmadan bu gerileme sürecinde riskli yatırımlardan ve işlerden uzak durmakta fayda var. Flört ettiğiniz kişi sayısı çok ise, gönderdiğiniz mesajlara dikkat edin yanlış kişiye yanlış mesajlar gitmesin. Özel hayatınızda iletişim problemleri nüks edebilir



Akrep ve Yükselen Akrep;
Haftaya kova burcunda mi yeni ve etkileri ile başlıyoruz.  Önümüzde ki 10 günlük süreçte; Ev,yuva, aile konuları bu yeni ayın ilgileneceği konular arasında yer alacak. Evinizi yeniden dekore etmek, tadilat işleri ile ilgilenmek, yeni elektronik eşyalar alabilirsiniz. Bunlar olası iyi etkiler fakat aile içinde özellikle erkek figürler ile çekişmelerden uzak durmak yerinde olacaktır. Belki de yeni bir eve taşınmanın zamanı gelmiştir ve ilanlara bakmanın tam zamanıdır. Bu hafta Mars ve Neptün birlikte hareket edecekler. aşkla ilgili konularda kendinizi kurban etme, yanlış kararlar alma, yanlış adımlar atma, durumları doğru değerlendirememe gibi sıkıntılar söz konusu olabilir. Eğer bir sanatçı iseniz bu güzel etkiler verir, en güzel işlerinizden bir tanesini ortaya çıkabilirsiniz. Ama bu hafta para ile gereksiz risklere girmek, borsada büyük oynamak için pek uygun bir zaman değil açıkçası. Çocuklarınız var ise onların sağlığı ile yakından ilgilenmeniz gerekebilir. Aşk ile ilgili konularda hayal kırıklığı söz konusu. Bu hafta Merkür’de geri hareketine başlayacak ve 12 şubata kadar sürecek. 4. evinizde geri gidecek olan Merkür, eviniz içinde kullandığınız elektronik aletlerde bir takım sorunlar, arızalar çıkartabilir. Evinizde kullandığınız bilgisayar, laptop, mutfak gereçleri, kumandalar, tv, müzik seti,..vs de bir takım arazlar oluşabilir. Aile içinde özellikle kelimeler havada uçuşabilir, herkes başka telden çalar ve bireyler birbirini anlamakta zorlanabilir, yanlış anlaşılmalar ortaya çıkabilir. Bu süreçte ev değiştirmek, yeni ev almak için çok uygun değildir. Geleceğe yönelik yaptığınız planlar sürekli değişebilir, kafanız karışık olabilir.



Yay ve Yükselen Yay;
Haftaya kova burcunda mi yeni ve etkileri ile başlıyoruz.  Önümüzde ki 10 günlük süreçte; teknoloji ve internet araçlarını kullanarak iletişim konularını hayatınızda daha görünür bir hale getirebilirsiniz. Kısa seyahatler gündeme gelebilir, yakın çevrenizle ve kardeşlerinizle daha çok ilgilenmeniz gerekebilir. Özellikle teknolojik ürünlerle ilgili araştırma yapıp, okuyabilirsiniz. Bu hafta Mars ve Neptün birlikte hareket edecekler. Öncelikle aile bireylerinin sağlıkları ile ilgili olumsuzluklar söz konusu olabilir, onlarla ilgilenmeniz gerekebilir. Geleceğe yönelik hedefleriniz konusunda kafanız karışabilir, yanlış kararlar vermekten korkabilir, birden hayatın en dibinde hissedebilirsiniz kendinizi. Bu etkinin geçici olduğunu unutmayın, amaç depresyonun dibine vurmaksa bu hafta sınırları zorlayabilirsiniz. Evde saçma sapan incir çekirdeğini doldurmayacak mevzulardan dolayı büyük kavgalar çıkarmamaya özen gösterin, ev değiştirmek, taşınmak için pekte uygun bir hafta değil açıkçası. Bu hafta Merkür’de geri hareketine başlayacak ve 12 şubata kadar sürecek. 3 evinizde geri gidecek olan Merkür, her türlü iletişim aracını kullanırken dikkatli olmanız konusunda uyarılarda bulunmakta, yanlış kişilere, yanlış mesajlar, mailler gitsin istemezsiniz. Bilgi yanlışlıkları ortaya çıkabilir, bilgiler karışabilir. Bu eti aynı şekilde kardeşler ve komşularınızla ilişkilerde de aksaklıklar ve yanlış anlamalar oluşturabilir. Özellikle bu tarihler arasında seyahat planları olanlar, seyahat öncesi ve bilet bavul kontrollerini dikkatli bir şekilde yapmalarını önerebilirim, yanınıza aldığınızı sandığınız bir şeyleri almadığınız için keyfiniz kaçabilir, özelikle bu gerileme döneminin favorisi bavulların kaybolmasıdır. Bu yüzden bagaj fişinize sahip çıkınız ki sonradan zor duruma düşmeyin. Kısacası ne kadar iyi organize o kadar iyi Merkür retrosu. Merkür gerilerken başladığınız eğitimleri yarıda bırakabilir, okumaya başladığınız kitapları bitirmekte zorlanabilir veya içeriğini hemen unutabilirsiniz.



Oğlak ve Yükselen Oğlak;
Haftaya kova burcunda mi yeni ve etkileri ile başlıyoruz. Önümüzde ki 10 günlük süreçte; Finansal konular iş başında. Bu yeni ay zamanı bir taraftan grup çalışmaları ile kazançlarınızı arttırmanın yollarını ararken bir taraftan da kesenin ağzını biraz açmanız gerekebilir. İş hayatında organize ve sorumluluk bilinci ile hareket etmeniz durumunda başarıyı biraz geçte olsa elde edebileceksiniz. Bu hafta Mars ve Neptün birlikte hareket edecekler. lütfen bu hafta trafikte dikkatli olun, onla bunla gereksiz tartışmalara girmeyin,trafikte kavga etmeyin. Gerçi istanbul trafiğinde bu çok zor biliyorum, her taraf ayı dolu ama yapacak bişi yok siz sakin kalmaya bakın. Bu hafta tüm iletişim aletleri ile sabrınız denenebilir, sürekli bir elektronik aletlerin bozulması, iletişimde aksaklıklar, problemler söz konusu olabilir. Bu hafta imza atmak, sözleşme yapmak, birilerine iş konusunda büyük sözler vermek için pekte uygun bir hafta değil açıkçası. Bu hafta Merkür’de geri hareketine başlayacak ve 12 şubata kadar sürecek. 2. evinizde geri gidecek olan Merkür finansal konularda dikkatli olmanız konusunda sizleri uyarmakta. En basitinden yaptığınız alış-verişlerde fişinizi kontrol edin, aslında almadığınız bir şeyin ücretini mi ödemişsiniz, veya alış-verişlerde para üstünüzü dikkatlice sayarak alın. Bu geri hareketin en güzel etkisi aslında, daha önce kaybettiğiniz bir eşya tekrar ortaya çıkabilir, bulabilirsiniz. Finansal konularla ilgili hayatınızın akışını değiştirecek bir takım konuları 12  Şubat  ve sonrasına bırakmakta aslında fayda var, sonradan pişman olmamak için. Kazancınızı ilgilendiren konularla ilgili önemli görüşmeler, fikir alış-verişleri, konuşmalar gündeme gelebilir. Bu dönem özellikle elektronik alış-verişlerde dikkatli olmakta fayda var, aldığınız eşya eve geldiğinizde çalışmayabilir, montaj gerektiren bir şey ise, parçası eksik çıkabilir bunlar hep Merkür’ün cilveleri aslında.



Kova ve Yükselen Kova;
Haftaya kova burcunda mi yeni ve etkileri ile başlıyoruz. İkili ilişkilerinizde gerginliklerden kaçınarak, hayatınıza yenilikler için yer açmanızın vakti gelmiş olarak görünüyor. Tek başınıza hareket etmek yerine gruplar içinde hareket edebilir, kişisel yeteneklerinizi daha kolay ve rahat bir şekilde ortaya koyabileceksiniz.Yeni iş projeleri, yeni başlangıçlar, adımlar atmak, proje üretmek için harika bir süreç. Sadece yaşamınızda ki kadın figürleri ile zorlanmalara da işarer edebilir. Bu hafta Mars ve Neptün birlikte hareket edecekler. para konusunda büyük kavga ve tartışmalara işaret etmekte, hemde yanlış anlamalar üzerine. Para konusunda hayal kırıklığı gibi durumlar söz konusu olabilir. Beklenmedik bir ödeme belinizi bükebilir, para konusunda güveniniz sarsılabilir. Bu hafta finansal anlamda gereksiz riskler almak için pekte uygun değil. Borç falanda vermeyin.  Ama bu etkinin geçici olduğunu da unutmayın. Bu hafta para konusunda bahtsız bedevi şeklinde dolaşacak olsanızda aşktan yana yüzünüz güleceğe benziyor. Bu hafta Merkür’de geri hareketine başlayacak ve 12 şubata kadar sürecek. Merkür, bilgi, iletişim, bilgi alış-verişi, her türlü yazılı ve sözlü iletişimi simgeler. Yine elektronik aletler, alım satım, sözleşmeler, gazeteciler, reklamcılar, hukukçular..vs Merkür yönetimi altındadır. Merkür geri giderken, söylemek istediklerimizi net olarak ifade etmekte zorlanabiliriz, yeni işlere başlamak yerine elimizde kalan işleri tamamlamak üzerine odaklanmak yerinde olacaktır. Lakin yeni başlayan ilişkiler, işlerin ömrü ya kısa ya da sorunlu, engelli devam eder. Yeni elektronik aletler alındığında sorunlar çıkabilir, çabuk bozulabilir veya çabuk pişman olabiliriz 2 gün sonra %50 indirimli fiyatını farklı bir yerde gördüğümüzde. Yeni projeleri, yeni işleri, yeni atılımları 12  Şubat   ve sonrası zamana bırakmakta genel olarak fayda var.



Balık ve Yükselen Balık;
Haftaya kova burcunda mi yeni ve etkileri ile başlıyoruz.  Bazı kötü alışkanlıklarınızı bırakmak için hazırlıklar yapabilirsiniz, mesela sigara. Bunun yanı sıra gizlilik içinde hareket edebilir, yaptıklarınızı ve planlarınızı etrafınızdakilerle paylaşmayabilirsiniz. Sağlığınıza dikkat etmeli, özellikle ateşli hastalıklar, salgın hastalıklara karşı. Yeni girişimler ve başlangıçlar yapmanın biraz zor olacağı bu süreci hayatınızda bitirmeniz gereken konuların bitimi veya kapanışı için çalışabilirsiniz. Bu hafta Mars ve Neptün birlikte hareket edecekler. Bu gereksiz,saçma sapan şeylere ani sinirlenmeniz yüzünden zarara uğramanıza neden olabileceği gibi, kandırılma, dolandırılma gibi durumlarda söz konusu olabilir. Bu hafta sağlığınıza extra dikkat etmenizi tavsiye ederim, mide bozuklukları, bulantı, zehirlenme gibi durumlar oluşabilir. Valla bu hafta senenin en hasas haftası olacak sizler için, lüten sakin kalmaya özen gösterin. Enerjinizi değmeyecek işler ve kişiler için harcamayın boşuna. Bu hafta Merkür’de geri hareketine başlayacak ve 12 şubata kadar sürecek. 12. evinizde geri gidecek olan Merkür, kronik bir takım rahatsızlıkları tekrar nüks ettirebilir, uzun zaman önce kaybettiğiniz değerli eski bir eşyayı bulabilirsiniz veya çocukluk döneminize ait bir takım eşya ve resimler ortaya çıkabilir. Bu dönemde fikirlerinizi, düşüncelerinizi, projelerinizi başkaları ile paylaşmamaya özen gösterin, çalınabilir. Eski üzeri örtülmüş bir takım konular yeniden gün yüzüne çıkabilir, bir takım dedikodular canınızı sıkabilir. Ama güzel yanı da, arkanızdan iş çeviren kişilerin işleri elinde patlayacaktır.



11 Ocak 2015 Pazar

12 - 18 Ocak Haftası Burç Analizleri





Koç ve Yükselen Koç;

Bu hafta Mars balık burcuna giriş yapacak ve 20 Şubata kadar bu burçta seyahat edecek. Sosyal alanda ki hareketliliğin yerini dinginliğe bırakmaya başlıyor. Yalnız sağlığa dikkat, özellikle salgın, enfeksiyon riski olan, bağışıklık sisteminiz bugünlerde biraz zayıf olabilir. Bol bol dinlenebilir, okuyabilir, yazabilirsiniz. 20 şubattan sonra elde etmek istediğiniz ne varsa bunları belirleme, hedef belirleme zamanı ama harekete geçmek için uygun bir zaman değil! Bu dönem bol bol dua etmek, meditasyon yapmak, ruhunuza iyi gelecek konulara yönelmek için uygundur. Gerçi Mars 12. Evinizde isebu bir nevi size kış uykusu gibi gelecektir 20 şubata kadar.  İş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda şartları fazla zorlamadan, olası hataların üstüne çok gitmeden ve egolarınızı dizginleyebilmeniz önemli olacaktır. Eğer bir değişimin eşiğinde veya hayatınızda mesleki anlamda bir değişim rüzgarı istiyor iseniz, 20 Şubat ve sonrası tarihleri değelendirmenin daha uygun olacağını düşünüyorum. Zaten Bu hafta Mars ve Satürn arasında ki gergin görünümden dolayı, yurt dışı, yabancılar, uluslar arası işler, hukuksal konularda bir takım zorluklar, engeller, blokajlar söz konusu olabilir. Bu hafta hem sağlık anlamında zorlayıcı etkiler altında olacak, hem de kendinizi ifade etmeniz, gücünüzü ortaya koymanız gerektiren noktalarda engellenebilirsiniz. Onay almak istediğiniz hayatınızda hangi konu varsa, onay almayacak veya işlerinizde iptaller olabilir, ret edilebilirsiniz.

Boğa ve Yükselen Boğa;
Bu hafta Mars balık burcuna giriş yapacak ve 20 Şubata kadar bu burçta seyahat edecek. Bu sayede sizler çok daha sosyal olup, arkadaşlarınızdan, dostlarınızdan destekler alabileceksiniz. Hayatınızın efor ve mücadele alanı sosyal çevre, arkadaşlıklar, dostluklar alanına kayıyor olacak. Bu süreçte bir çok dostunuzun sorununa aynı anda yetişmeniz gerekebilir. Klüplere, sivil toplum kuruluşlarına üye olabilir, buralarda aktif görevler alabilirsiniz. İş hayatından kazandığını gelirleri arttırmak için daha çok çaba sarf edebilirsiniz. Bu dönem dostlarınız için ya kurban ya da kurtarıcı rolüne bürünebilir, enerjinizi daha çok onlar için harcayabilirsiniz. Dostlar arası fedakarlık teması ön plana çıkacakken, bu fedakarlık gerginliğe de sebebiyet verebilir. Ben onca şey yapıyorum ama karşımda ki benim kadar özverili davranmıyor diyerek alınganlık yapabilirsiniz. Bu dönem biraz daha partiler, eğlenceli aktiviteler hayatınızda yer alacaktır.  Bu hafta Mars ile Satürn arasında ki gergin durumdan dolayı ise, dostlarınızla finansal konular yüzünden anlaşmazlıklar oluşabilir. Ya da sizin parasal bir beklentiniz varsa bu hafta sekteye uğrasyabilir, engel çıkabilir, vergi, borç ödemeler konusunda bazı zorluklarla uğraşmanız gerekebilir.

İkizler ve Yükselen İkizler
Bu hafta Mars balık burcuna giriş yapacak ve 20 Şubata kadar bu burçta seyahat edecek.  iş ve kariyer konularında daha hırslı, verimli, , hedeflerinize kendinizi daha yakın hissedeceğiniz, daha kolay organize olabileceğiniz bir dönem başlıyor. 20 şubata  kadar iş ve kariyer konularına enerjinizi yönelteceğiniz zaman zaman stresle mücadele etmeniz gereken bir süreç olacak. Kariyerinizle ilgili yeni girişimler, gücünüzü ortaya koymak, hedef belirleyip bu hedeflere doğru yönelmek için harika bir süreçte olacaksınız. Bu dönem yöneticilerinizle gerilmemeye, olası gergin ortamlardan uzaklaşmaya dikkat edin. İş hayatınızda 20 şubata kadar yükselişin yanı sıra olası başkalarının istifaları sizin yolunuzu açabilecektir. Yalnız kararsız olmak, dağılmak, ne istediğini bilmemek, kafa karışıklığı gibi durumlar bu transitten negatif yararlanmanıza sebep olabilir dikkatli olunmasında yarar vardır. Bu hafta meydana gelecek olan mars-satürn sert etkileşimi, engel ve blokajı göstermektedir. Cesaret gerektiren işlerde başarı olmak zorlaşır, gücümüz kısıtlanır, kendimizi yeterince iyi bir şekilde ortaya koyamayabiliriz. Otorite figürlerle gerginlikler, problemler meydana gelebilir.  Girişimlerimiz engellenebilir, cesaretimiz kırılabilir, hevesimizi kaçırabilirler, moralimizi bozabilirler. Özellikle bu etkiler hem de kariyer hem de partner/ortak ilişkilerinde deneyimleyebiliriz bunları.

Yengeç ve Yükselen Yengeç;
Bu hafta Mars balık burcuna giriş yapacak ve 20 Şubata kadar bu burçta seyahat edecek. 9. evinizde ilerleyecek olan mars, yayıncılık, iletişim, yurt dışı ile ilgi projeler, yabancılarla ilgili işler, yurt dışına seyahatler konusunda yaşamınızda hız vermeye başlayacak. 20 Şubata kadar sıkça seyahatlere çıkabilirsiniz. Yalnız bu saydığım konularla ilgili agresyon, mücadele, stres gibi durumlarla da sıkça karşılaşabilirsiniz. Eğer ki kitap çıkarmak gibi bir planınız var ise bu süreci değerlendirebilirsiniz. Yurt dışı ile ilgili planlarınızı daha ciddi bir hale getirebilir bu konularda somut sonuçlar elde edeceğiniz adımlar atabilirsiniz. Yalnız Mars’ın balık burcunda ki hali, gerçekçi olmayan hedefler için enerjiyi harcamakta demektir, bu yüzden yurt dışı, eğitim, yayıncılık, medya, hukuksal konularda harekete geçmek istediğiniz hedefleriniz ne ise gerçekçi olduğuna emin olmanız önem kazanacaktır. Dağılmamaya, enerjinizi doğu kullanmaya özen göstermeniz gerekecektir. Bu süreçte harika bir kar tatili yapabilir, kaymak için kendinize birkaç günlük bir tatil ayarlayabilirsiniz. Ya da su-deniz kenarı bir yerlere kaçabilirsiniz.  Yalnız bu hafta Mars ve Satürn arasında ki gergin etkileşimden dolayı ise, özellikle sağlığınıza özen göstermelisiniz. Veya iş konusunda bazı gecikmeler, cildinize, dişlerinize dikkat edin, kırılabilir hassaslaşabilirler. Kazalara çok daha açık bir haftada olacaksınız.
Aslan ve Yükselen Aslan;
Bu hafta Mars balık burcuna giriş yapacak ve 20 Şubata kadar bu burçta seyahat edecek. Başkalarına ait finansal konular, krediler, miraslar, burslar, eşinizin veya ortağınızın finansal durumu ile ilgili daha kontrollü, sonuç elde edebilmek için daha hırslı davranabileceksiniz bir süre. Bu konularla ilgili zaman zaman stres yaratan koşullarla karşılaşabilirsiniz. Bir yatırım için kredi araştırması içine girebilirsiniz, ev almak, iş yeri açmak..vb bir durum için olabilir bu. Yalnız miras veya nafaka ile ilgili konularda koşullar ilk etapta gergin ve sınırlarınızı zorlayıcı bir etki yapsa da koşullar lehinize dönecektir. Bu dönem eşiniz veya ortağınız daha çok para kazanabilmek uğruna çok daha fazla çaba sarf edebilir, daha çok emek verebilir yapılan işler için. Parasal konularda özellikle borç alacak veya kredi çekecekseniz gerçekçi olmaya, doğru araştırmaya yapmayada lütfen özen gösterin. Bu hafta Mars ile Satürn arasında ki gergin görünümden dolayı, aşk ilişkileri pekte istediğiniz gibi gitmeyebilir, bazı engeller ve blokajlarla karşılaşabilirsiniz. Bu finansal konularla ilgili de olabilir, krediniz onaylanmayabilir, yatırım konularında şansınız pek yaver gitmeyebilir. Yeni iş girişimleri için, ikna gerektiren durumlar için pekte uygun değildir. Taleplerimiz ret edilebilir.  Enterasan katı kurallarla karşılaşabiliriz, kendimizi disipline etmemiz gerektiren konularla yüzleşebiliriz

Başak ve Yükselen Başak;
Bu hafta Mars balık burcuna giriş yapacak ve 20 Şubata kadar bu burçta seyahat edecek. Enerjinizi daha çok ilişkiler ve ortaklıklar alanına yöneltebilirsiniz. Enerjinizi daha kontrollü bir şekilde kullanabilir, yeni bağlantılar kurabilir, ortaklıklarla ilgilenebilirsiniz. İlişkiler ve ortaklıklarınızı çok daha kolay organize edebilir, idare edebilirsiniz. Yalnız marsın zaman zaman agresyon getireceğini de unutmamak lazım, ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili konularda zaman zaman stres yaratan koşullarla uğraşmanız gerekebilir. Partner veya ortağı alttan almakta zorlanabilirsiniz bir süre için varsa ortağınız veya partnerinizin minik bir kaza durumu da olabilir. Eğer ki hayatınızda biri yok ise, iş adamı, ticaretle uğraşan, işletme, borsa..vb sektörlerde çalışan, biraz gergin, çabuk parlayan tipleri hayatınıza çekebilirsiniz. İlişkilerinizde ki olası gerginliklerin gerçekçi bir takım sebeplere dayandırmayı ihmal etmeyin, ayakları yere sağlam basmayan gerginlikler yüzünden olası tartışmalar hayal kırıklığına uğramanıza neden olabilir. Bu hafta meydana gelecek Satürn-mars etkileşimi ile hem ilişkiler ortaklıklar hem de ailevi konular üzerinde sorunlar, blokajlar, engeller, sizi zora sokacak durumlar, işlerin istediğiniz gibi gitmemesine neden olabilir. Enerjiniz düşebilir, bu alanlarda gücünüzü yeteri kadar ortaya koyamayabilir, cesaretiniz kırılabilir. Engelli koşuda olmak gibidir bu günler, başarı ancak çok ama çok çalışmak sayesinde gelir. Düşman kazanabiliriz veya düşmanca davranışlarla karşılaşabiliriz. Hem ailevi konularda hem de partner/ortaklık konularında.

Terazi ve Yükselen Terazi;
 Bu hafta Mars balık burcuna giriş yapacak ve 20 Şubata kadar bu burçta seyahat edecek. Öncelikle sağlığınıza her zamankinden daha fazla dikkat etmelisiniz, özellikle ateşli rahatsızlıklara, ayaklarınıza, bağışıklık sisteminize, zehirlenmelere. İş ve çalışma koşullarında dağılmamaya, aynı anda birden çok işi yapmamaya özen gösterin.  Belirleyeceğiniz hedeflere daha planlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Serbest çalışıyorsanız eğer bu dönemde kendinize yeni bir ofis açabilir ya da iş yerinizi değiştirebilirsiniz. Bu süreçte hızlı ve hedef odaklı bir şekilde hareket eden, hayatınızı kolaylaştıracak bir asistan ve çalışan alabilirsiniz. Aslında bu tarih aralığı en rahat şekilde kilo vereceğiniz alandır, ihtiyacınız var ise eğer diyetisten desteği alabilirsiniz. Veya profesyonel bir spor hocası desteği de alabilirsiniz. İş arkadaşlarınızla aranızda olası gerginliklere veya müşterilerinizle de olabilir, dikkatli olun. İş yaptığınız kişilerin talepleri sizin için çok gerçekçi olmasa bile, dile getirirken yumuşak olmaya özen gösterin. Bu hafta meydana gelecek olan mars-satürn gerginliğinden dolayı iş ortamınızda iletişim konularında blokajlar, engeller oluşabilir, elektronik aletler problemler çıkarabilir. . İş hayatında özellikle patronlarla sorunlar meydana gelebilir, önemli istekleriniz, taleplerinizi bugünlerde dile getirmeyin. İş ortamında rekabet ederken problemlerle karşılaşabilirsiniz.

Akrep ve Yükselen Akrep;
Bu hafta Mars balık burcuna giriş yapacak ve 20 Şubata kadar bu burçta seyahat edecek. Aşk hayatınız canlanmaya başlıyor, cinsel enerjiniz yavaş yavaş yükseliyor. Sportif faaliyetlere katılabilirsiniz. Zaman zaman sabrınızın test edildiğini düşünebilirsiniz. Aşk ve çocuklarla ilgili konularda stresli koşullar olabilir. İlişkilerinizi temeli daha çok cinsellik olabilir. Bu süreçte hayatınızı daha keyifli bir hale getirmek için, vücut enerjinizi ve kaslarınızı çalıştıracak aktivitelere yönelebilirsiniz. Eğer ki çocuk sahibi olmayı planlıyorsanız 20 şubata kadar gökyüzü sizi destekleyici bir pozisyonda olacaktır. Bu dönemde olası başlayan ilişkilerimiz daha tutku ve ihtiras dolu olacaktır. Yalnız özel hayatınızda kafanız karışabilir, gerçekçi olmayan ilişkiler içine de çekilebilirsiniz. Gücünüzü, enerjinizi gerçekçi, ayakları yere sağlam basacak şekilde kullanmaya özen gösterin. Romantizm yaşamaya çalışırken kendinizi garip bir kavganın içinde bulmayın. Bu hafta meydana gelecek mars-satürn sert etkileşimi ile de, parasal anlamda risk almak için hiç uygun bir hafta değil. Maddi konularda beklentilerinizi düşük tutun bu hafta, gecikmeler, engeller oluşabilir.  Varsa çocuklarınızda bu hafta sizlere sorun çıkarabilir, bu sorunlar biraz sağlıkla ilişkili olabilir. Sportif faaliyetler için iyi değildir, kazalar, sakatlıklar oluşabilir. Kendinizi çok yormayın spor yaparken ve riskli hareketlerden kaçının. Bol bol dinlenmeli ve ruhu rahatlatmakta yarar vardır.

Yay ve Yükselen Yay;
Bu hafta Mars balık burcuna giriş yapacak ve 20 Şubata kadar bu burçta seyahat edecek. Yakın çevrede ki haraketlilik yerini aile içine bırakıyor. Aile içinde agresyona dikkat etmeli, yer değiştirme, taşınma konuları gündeme gelebilir. Özellikle sizi fiziksel anlamda yoracak koşullar olabilir. Fakat sağlamcı, daha organize ve planlı davranışlarınızla üstesinden gelebilirsiniz. Eviniz içinde kesici, delici, yanıcı aletler kullanırken dikkat edin. Evden çıkmadan önce birkaç kere son kontrollerinizi yapmanızda yarar var. Bu dönem ev satın almak gibi bir planınız varsa, harika bir pazarlık yapabilirsiniz bu konuda gökyüzü sizden yana olacaktır. Yalnız iş hayatında patronlarla çatışmamaya dikkat etmelisiniz. Bu süreçte evinizin banyo,mutfak gibi alanlarında su tesisatı problemleri oluşabilir. Eğer ki taşınacaksanız, deniz gören, su kenarı bir yere taşınabilirsiniz. Aile içinde olası gerginlikler boş ve hayal kırıklığı yaratacak cinsten olabilir, dikkatli olunmasında yarar var. Bu hafta Mars ve Satürn arasında ki gerginlik yüzünden ise, Kazalara, bir şeyleri kırıp dökmeye eğilim oluşur. Özellikle kavgalı ortamlardan uzak durun, birileri ile tartışırken elinizdekileri sağa sola fırlatmayın. Kesici, delici, her türlü ateşli silah ve aletlerle oynamak, kullanmak tehlikelidir. Tansiyon, kan ile ilgili rahatsızlıklar, isilik, kurdeşen, iltihap gibi sağlık sorunları meydana gelebilir, dişler ve kemikler kırılgandır. Aile içinde sağlık sorunları oluşabilir.

Oğlak ve Yükselen Oğlak;
Bu hafta Mars balık burcuna giriş yapacak ve 20 Şubata kadar bu burçta seyahat edecek. Bu nispeten iyi bir haber çünkü uzun süredir, gelen para gidiyordu, finansal anlamda daha fazla mücadele, stresli bir süreçti ama bu dönem bitti. 20 şubata kadar lütfen trafikte daha dikkatli olun, aracınızın bakımınızı, ıvırını, zıvırını aksatmayın. Özellikle bu hafta sonuna doğru hesapta olmayan bir yolculuk gündeme gelebilir, bu bir arkadaşınızın düğünü, nişanı için olabilir veya arkadaşlarla seyahat şeklinde olabilir. Elinizde ki bir ürünü pazarlamak, reklamını yapmak, strateji oluşturmak için de harika bir dönemde olacaksınız. Önemli hayatınıza hız ve heyecan katacak sözleşmeler yapabilir, imzalar atabilirsiniz. Kuzenlerinizin veya kardeşlerinizin hayatında iş konularında özellikle olumlu gelişmeler meydana gelebilir. Yalnız iletişim kuruş tarzınız biraz gergin olabilir, kardeşleriniz, komşularınız veya kuzenlerinizle gereksiz tartışmalar içine girmemeye özen göstermelisiniz. Bol bol su kenarı yerlere, deniz seyahatlerine çıkabilirsiniz bu süreçte. Bu hafta meydana gelecek olan Mars-Satürn sert etkileşiminden dolayı, psikolojik olarak öncelikle zorlanabilir, kendinizi yalnız hissedebilir, izole edebilir, psikolojik bir takım sorunlarınız nüks edebilir veya psikosomatik rahatsılıklar oluşabilir. Cesaret gerektiren işlerde başarı olmak zorlaşır, gücümüz kısıtlanır, kendimizi yeterince iyi bir şekilde ortaya koyamayabiliriz. Otorite figürlerle gerginlikler, problemler meydana gelebilir.  Girişimlerimiz engellenebilir, cesaretimiz kırılabilir, hevesimizi kaçırabilirler, moralimizi bozabilirler

Kova ve Yükselen Kova;
Bu hafta Mars balık burcuna giriş yapacak ve 20 Şubata kadar bu burçta seyahat edecek. Finansal konular ön planda olacak, yalnız mars adama harcatır! Para ile ilgili konularda daha fazla efor harcamanız gerekecektir, mücadele alanınız para ve kazançlara yönelecektir. Bütçeyi dengelemek bu süreçte çok önemli olacaktır. Gelen gider çünkü ve parayı elde tutmak zorlaşabilir. Hemen canınızı sıkmayın, para gelecek ki gidecek öyle düşünün. Para ile ilgili konularda daha stratejik ve akıllıca davranabileceksiniz. Hatta marsa inat birikim bile yapabilirsiniz aslında. Bu dönem elinizden çıkarmak istediğiniz, satmayı planladığınız bir şey varsa bunu hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Her türlü satış konusunda gökyüzü destekleyici konumda olacaktır. Yalnız parasal anlamda kendinize gerçekçi hedefler koymanız önem kazanacaktır. Parayı har vurup harman savurabilirsinizde! Unutkanlık, zihin dalgınlığı yüzünden de sorunlar oluşabilir. Bu hafta meydana gelecek mars-Satürn sert etkileşiminden dolayı, dostluklarınız, arkadaşlıklarınız testten geçebilir, bu alanlarda sizi sinirlendirecek, öfkelendirecek durumlar oluşabilir. Özellikle bu hafta parasal konularda bi parça cimri davranmanızı tavsiye ederim size. Yeni iş girişimleri için, ikna gerektiren durumlar için pekte uygun değildir. Taleplerimiz ret edilebilir.  Enterasan katı kurallarla karşılaşabiliriz, kendimizi disipline etmemiz gerektiren konularla yüzleşebiliriz. Kendinizi özellikle para bağlantılı konularda disipline sokmanız gerekebilir.

Balık ve Yükselen Balık;
Bu hafta Mars burcunuza giriş yapacak ve 20 Şubata seyahat edecek. Bu harika! Çünkü bu süreç sizi bir nevi ateş topuna çevirecek, çok fazla dinlenmeye, oturmaya vaktiniz olmayacak, koşturma, mücadele dönemi. Tam girişim yapma, yeni başlangıçlar için harika bir süreç olacak. Hayatınız ciddi anlamda hız geliyor. Bunun yanı sıra cazibeniniz de aynı oranda arttıracak. Aynı şekilde kızgın ve agresifte, bu dönem daha alıngan ve her şeye karşı tepkili olabilir, genel olarak yaşamın bir çok alanına muhalefette olabilirsiniz. Mars, yanık ve kesiklerle ilişkilidir. Bu dönem sakarlıklar, çarpmalar, düşmeler daha çok olabilir. Spora başlamanızı tavsiye ederim. Kendinize gerçekçi hedefler belirleyin, harekete geçeceğiniz konuların altları dolu olsun. Bu hafta meydana gelecek Mars- Satürn etkileşimi ile, kariyer konularında işler pekte istediğiniz gibi gitmeyebilir, engel ve sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Patronlara karşı çok öfkelenebilir, işler projeler bir süreliğine askıya alınabilir. İş hayatı odaklı meydana gelecek stresi bu hafta doğru bir şekilde yönetmeye özen gösterin, kimseyle dalaşmayın, olmayan işleri illa oldurmak için sınırları çok fazla zorlamayın. İş hayatında özellikle patronlarla sorunlar meydana gelebilir, önemli istekleriniz, taleplerinizi bugünlerde dile getirmeyin. İş ortamında rekabet ederken problemlerle karşılaşabilirsiniz.