31 Ekim 2013 Perşembe

31 Ekim 2013 Perşembe - Gökyüzü Gündemi





31 Ekim 2013 Perşembe

Bugün Öğlen Ay Terazi burcuna geçiş yapacak ve günün ana temasını, güzellik, estetik, sakinlik, huzur, barış ortamı yaratma üzerine olacaktır.
Ay terazi burcunda ilerlediğinden;yaşamımızda huzur, sessizlik, uyum, denge ihtiyacı çok artar,yüksek ses rahatsız eder. Gelişen olaylara karşı iyimser yaklaşımlar sergileriz.Ama kendinizi aptal yerine de koydurmayın. Hak, adalet kavramları ön plana çıkabilir, güçlü değil haklının tarafında olmaya çalışırız.

Ay terazi burcunda ilerlediğinden sanatsal konularla ilgilenmek için güzeldir,ilham perileri etrafımızdadır. Yaratıcı esinlerimizi çok daha rahat bir şekilde ortaya koyarız. kararsız kalmak bizleri zora sokar, ne istediğimizi bilmek zorundayız,yoksa fırsatları kaçırabiliriz de . Kabullenici bir moda bürünürüz aman dikkat,zevklere fazlaca düşkünlük sık gözlemlenen bir durumdur.

Ay terazi burcunda ilerlediğinden çok çabuk etki altında da kalabiliriz. Ay o kırılması, ay bu kırılmasın derken kendimiz kırılabiliriz dikkat
gönül ilişkileri başlatmak, sözlenmek, evlenmek,estetik yaptırmak için en ideal günlerden biridir. Yalnız Merkür’ün hala retro olduğunu da unutmayın lütfen. Kız istemeye gitmek veya istenmek için çok uygun bir gündür,partnerinizi ailenizle de tanıştırabilirsiniz.

Bugün ay terazide ilerleyeceğinden,başağın kılıksız modunu bir kenara bırakıp Terazinin süslü havasına bürünmek için harika bir gün :) , güzelleşmek, bakım yaptırmak,kuaföre gitmek,saç boyatmak,yeni makyaj malzemeleri almak içinde uygundur 
Bugün küs olduklarımızla barışmak, uzlaşma ortamı sağlamak için harika bir gün arkadaşlar 

Ay terazi burcunda ilerleyeceğinden, sağlık olarak, kalça, basen, böbrekler, mesane hassastır. İdrar yolları enfeksiyonlarına özellikle dikkat,  özellikle böbreklerin daha iyi çalışması için bol su içmek harika olacaktır.
Akşam üzerine doğru Ay Pluto ve Uranüs ile kuracağı sert kontaklar, duygusal açıdan bizleri huzursuz kılabilir, akıl ile duygular arasında kontak kurmak zorlanabilir ve delice hareket etmeye eğilimli olabiliriz.



29 Ekim 2013 Salı

29 Ekim Salı Gökyüzü Gündemi -Cumhuriyet Bayramı -






Bugün Cumhuriyet bayramı , Atatürk’ün bize bıraktığı en anlamlı bayramı coşkuyla, sevinçe kutlamayı, bayraklarınızı asmayı, yürüyüşlere, fener alaylarına katılmayı ihmal etmeyin. Bundan daha anlamlı ve önemli bir bayramımız yok çünkü!

Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun!!
Şimdi gelelim günün minik tüyolarına…



Bugün Ay başak burcunda seyahat ediyor. Çevremizde gelişen olayları sürekli analiz eder ve eleştirme ihtiyacı hissederiz, dozu aşarsak fena olur..

Hastalıkların en yoğun yaşandığı zamanlardır, tabii elbette şifasınında geldiği süreçtir, sıkılmasın canınız..
İş yerinde mesailer, yapılması gereken işler artar,yumurta kapıya dayandırmadan halledin işlerinizi. ; her şeyin mükemmel olması için çok daha fazla çaba sarf edebilirsiniz.

Bugün ay başak burcunda ilerliyor; bu dönem duygulara aslında pek yer yoktur, daha akılcı, mantıklı kararlar alma eğiliminde oluruz. yaşamımızda dağınık, göze batan yer ve konuları düzenlemek ve organize etmek için şahane bir dönemdir.

Bugün ay başak burcunda ilerliyor; el becerilerimiz geliştirmek, hobilere yönelmek, kafamızı rahatlatacak,düşünceleri dağıtacak konulara yönelmeliyiz. ; her şeyin ispata dayalı olmasını isteriz ve her şeye burnumuzu sokmaya eğilimli oluruz, konunuz değilse yapmayın ama

Bugün ay başak burcunda ilerliyor; özellikle bağışıklık sistemini güçlendirici takviyeler almak için en uygun zamandır arkadaşlar, özellikle sindirim sistemi hassastır, ishal-kabızlık vakaları daha çok görünür. Aşırı koşmak, enerji sarf etmek dalağı çok daha fazla yorar aman dikkat, apandist sıkıntıları da aynı şekilde oluşabilir.

Bugün Ay/Mars  etkileşimi hakim olacak gökyüzünde, liderlik becerilerinizi güçlü bir şekilde ortaya koyabilirsiniz. Bugün yaptığınız işler konusunda meydan okumak, gücünüzü ortaya koymak çok daha kolay olacaktır. Önce kendinizi, sonra çevrenizde ki insanları rahatlıkla motive edebileceksiniz. Özellikle başak,oğlak ve yükselen burcu bu olanlar..

Umuyorum ki Ay/Mars etkileşimi cumhuriyet kutlamalarına gölge düşürmez, kolluk kuvvetleri aşırı agresif tavırlarda bulunmaz.. 


Bugün Ay /Neptün Etkileşimi; duyguların karmaşıklığına, karar vermekte zorlanmaya işaret ettiği gibi sezgilerin güçlenmesine, sanatsal yeteneklerin ortaya çıkmasına uygun bir ortam oluşturacaktır. 

28 Ekim 2013 Pazartesi

28 Ekim - 3 Kasım Haftası Burç Analizleri (Akrep Burcu Tutulması Özel)






Koç ve Yükselen Koç;

Bu hafta mars ve pluto etkileşim içinde olacak, akabinde akrep burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek. Akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması ile odaklanacağınız konular; finansal kaynak arayışı içinde iseniz bu tutulma zamanında destekleyici etkiler altında olabilirsiniz fakat kazançlar ve kayıplar bir arada görünüyor. Önemli anlaşmalar, sözleşmeler özellikle iş ve kariyerinize ilişkin gündeme gelebilir. Borç,alacak-verecek konularında, eşinizin veya ortağınızın finansal konuları ile ilgili sürpriz gelişmeler kapıda olacaktır. Tutulma anında Satürn /Güneş etkileşim içinde olacağından, mali konularla ilgili ciddi kararlar almak, ciddi yatırımlar yapmak, ev almak için girişimde bulunmak, kariyeriniz için yatırım yapmak, kendi işinizi kurmak için uygun bir süreç. Yalnız bir borç,ödeme, geçmişte kalan unuttuğunuz bir fatura yüzünden cebinizden extra para çıkabilir. Sağlıkla ilgili konular için, diş, kemik gibi noktalar içinde para harcamanız gerebilir açıkçası. Tutulmanın yöneticisi Mars o gün plutonla etkileşim içinde olacak, işinizi, kariyerinizi ilgilendiren konularda hedeflerinize ulaşmanız çok daha kolay olacaktır. Gerçi iş yaşamınız ve çalışma ortamınızda rekabet kızışabilir, gerginlikler oluşabilecek olsa da işinizle ilgili her türlü mücadelen kazançlı çıkacak olan siz olacaksınız. En zor işleri, en zor durumları, hatta olası krizleri bile kendi lehinize çevirebileceksiniz.


Boğa ve Yükselen Boğa;

Bu hafta mars ve pluto etkileşim içinde olacak, akabinde akrep burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek Akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması ile odaklanacağınız konular; ; İlişkiler için tamam mı devam mı? Sorusuna yanıt aranacağı zamanlar, önemli hem özel hem de iş ilişkileri kurulabilir. Kötü giden ilişkiler ise tutulmaların desteği ile bitebilirde. Yuva, aile, yer değiştirme, taşınma koşulları ile ilgili de beklenmedik, ani, sürpriz gelişmeler yaşanabilir. İlişkilerle ilgili stresli zamanlar dikkat. . Tutulma anında Satürn /Güneş etkileşim içinde olacağından, özellikle ilişkiler konusunda ciddi tavır içine bürünme ve karar verme zamanı olabilecek. Bu dönem partnerinizin bir sorunu ile yakından ilgilenmeniz gerekebilir, partnerinizde zor dönemden geçiyor olabilir, özellikle mali anlamda veya psikolojisi iyi olmayabilir. Her ne şekilde olursa olsun, tutulma etkisi ile ona destek olmanız gerekebilir. Yeni ortaklık teklifleri gelmesi muhtemel fakat Merkürün geri harekette olduğunu unutmayın, olası imza gerektiren her durum için 12 kasım ve sonrasını değerlendirin. Tutulmanın yöneticisi Mars ile pluton etkileşim içinde olacaklar, bu etkileşim ile özel hayatınızda ki sorunları aşma gücü verebilecekken, eğer ki yalnızsanız sizi biraz zorlayacak olsa da karekter olarak yeni bir aşkın işareti de olabileceğine işaret etmekte gökyüzü. Yurt dışı, yabancılar, uluslar arası işlerle ilgili ya da medya ile ilintili işleriniz ve projeleriniz var ise bu dönem güçlü bir şekilde hız kazanmaya başlayabilecektir.  Yeni olası partnerde yabancı uyruklu, çok seyahat eden, çok uluslu firmada önemli bir yere sahip olan biri de olabilir. Tutulma etkisi ile spontane ve sadece keyfi birkaç günlük minik bir seyahat durumu söz konusu da olabilir. 



İkizler ve Yükselen İkizler;

Bu hafta mars ve pluto etkileşim içinde olacak, akabinde akrep burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek Akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması ile odaklanacağınız konular; Gizli, saklı bazı bilgiler ve haberler ortaya çıkabilir, iş ve çalışma koşullarınızda bir değişim, gelişmeler meydana gelebilir, daha fazla çalışmanız, yorulmanız anlamına geliyor. Bu yüzden sağlığa dikkat, özellikle bel bölgesi, uyluk kısmına. Diyet veya spora başlayabilir, sağlıkla ilgili uzmandan danışmanlık alabilirsiniz. Tutulma anında Satürn /Güneş etkileşim içinde olacağından. .  sağlığınızı ilgilendiren konular için veya yaşamınızın kalitesini arttırmak için profesyonel bir destek alabilirsiniz, sağlık durumunuz için para harcamanız gerekebilir, tahliller yaptırmanız gerekebilir. Tabii iş yerinizin kurumsal yapısı, organizasyonel yapısı veya iş yerinizin çalışma alanı da değişebilir, adres değişikliği yaşanabilir.  Tutulmanın yöneticisi Mars/Pluto etkileşim içinde olacaklar, aile içinde büyük gerginlikler, tartışmalar, kavgalar söz konusu olabilir, Keza bu etkileşim ile ilk evinizi almak, ya da arabanızı, ya da toprak, arsa gibi konuların üzerine gidebilir, bu konularla ilgili yatırım yapabilir veya bu konularla ilgili aile içinde çözümsüz bir takım konular varsa çözüme kavuşabilir. Erken yaşlardaysanız eğer evden ayrılabilir, kendi başınıza yaşayabilirsiniz mesela. Ya da kendiniz ait bir mülkünüz varsa evinizin içinde büyük değişimlerde yaratabilirsiniz, hafif kaba bir inşaat işi ile birlikte.




Yengeç ve Yükselen Yengeç;

Bu hafta mars ve pluto etkileşim içinde olacak, akabinde akrep burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek Akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması ile odaklanacağınız konular ; Aşk ve çocuklarla ilgili konular ön planda. Özel ilişkilerde güç, iktidar savaşı zaman zaman zor duruma düşürebilir, yalnız yengeçler için oldukça romantik günler kapıda. Çocuk sahibi olmayı düşünenler çalışmalar yapabilirler. Finansal anlamda sürpriz harcamalara karşı dikkatli olmakta fayda var. . Tutulma anında Satürn /Güneş etkileşim içinde olacağından, özel hayatınızla ilgili ciddi kararlar verme, düzenleme zamanı. Yalnız Satürnün kötücül olduğunu da unutmadan, özel hayatınız yüzünden üzüntü, problemde söz konusu olabilir. Aynı etki çocuklar, çcouklarla ilişkiler, hamilelikle ilgili konular içinde geçerlidir. Ya da en iyi ihtimalle, eski tarz bir hobiye başlayabilirsiniz. Çocuklarınız ve özel hayatınız için fazladan para harcamanızda gerekebilir. Tutulmanın sahibi Mars ve  Pluto kontak halinde olacaklar, yakın çevreniz, özel hayatınız, ortaklık gerektiren işler, kardeşlerinizle ilgili yaşamınızda verdiğiniz bir takım mücadeleler varsa bu mücadelelerden başarı ile çıkabileceğinize işaret etmekte. Olası bir sözleşme, anlaşma durumu söz konusu ise de ki bunu 12 kasımdan sonraya  bırakmanızı tavsiye ederim, koşulları kendi lehinize çevirebilecek bir duruş sergilemelisiniz. Eğer ki yeni bir yazıya, senaryoyay, kitaba, web sitesi ile ilgili işlere, tanıtım, pazarlama,reklam gibi işlere başlamak veya bu gibi işlerde başarı elde etmek kolay olacaktır, istediğiniz sonucu elde edebileceksiniz. 

Aslan ve Yükselen Aslan;

Bu hafta mars ve pluto etkileşim içinde olacak, akabinde akrep burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek Akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması ile odaklanacağınız konular; yuva, aile, yer değiştirme, taşınma, tadilat, gayrimenkul alım-satım konuları ön planda. Bu işlerle ilgilenirken zaman zama n stres ve baskı altında hissedebilirsiniz. Özellikle iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda güç çekişmelerine dikkat. Özellikle sözleşme gerektiren konular gündeme geldiğince kasımın 12si ve sonrasını beklemekte yarar var. Tutulma anında Satürn /Güneş etkileşim içinde olacağından, evinizde ciddi ertelediğiniz bir takım işleri yapmak için kolları sıvayabilirsiniz. Yalnız satürnün kötücül olduğunu da unutmamak gerek, bu noktada özellikle aile içinde baba ile ilgili sorunlar baş gösterebilir, bu onunla ilişkileriniz olabilir, onun sağlığı üzerine olabilir. Biraz gerilebilirsiniz açıkçası. Keza aynı noktada merkürde geri harekette olduğundan alım-satım işlerinde son dakika golleri söz konusu olabilir. Tutulmanın yöneticisi Mars ve Pluto etkileşim içinde olacaklar, işinizi yaparken finansla ilgili her türlü sorunu çözebilecek güce ve cesarete sahip olabileceğinize işaret etmekte. İşinizle ilgili olası bir sorun var ise şu dönem yoğunlaştığınız rahatlıkla üstesinden gelebileceksiniz. Eğer ki iş ortamınız veya finansal durumunuza ilişkin risk almanız gereken bir durum varsa alın ama 12 kasımdan sonra! Çünkü unutmayın ki Merkür hala geri harekette. Sizlerin işleri ve parasal konularla ilgili mevzuların çözümü tam olarak 12 kasımdan sonra yoluna girmeye başlar.


Başak ve Yükselen Başak;


Bu hafta mars ve pluto etkileşim içinde olacak, akabinde akrep burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek Akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması ile odaklanacağınız konular Beklenmedik, sürpriz, ani seyahatler gündeme gelebilir fakat bu seyahatlerde özellikle gecikmelere, eşya kayıplarına dikkat. İletişim evinizde gerçekleşecek olan bu tutulma internetle ilgili önemli başlangıçlara işaret edebilir, web sitesi yaptırabilir, blog oluşturabilir, her türlü iletişim kanalı ile aktif bir şekilde iç içe olmanız gerekebilir. Yine kardeşlerinizle ilgili önemli mevzular gündeme gelebilir. Taşınma, yer değiştirme, tadilat, ev ile ilgili konular bu tutulma sürecinde ilgilenmeniz gereken konular arasında yer alabilir. . Tutulma anında Satürn /Güneş etkileşim içinde olacağından, iletişim /eğitim ile ilgili konularda ciddi işlere girişme dönemi sizler için. Gerçi satürnün kötücül olduğunu da düşünürsek iletişimsel kazalara, trafikte kazalara, kardeşlerle ve komşularla birbirinize girişmemeye de dikkat etmenizde yarar var. Ciddi web üzerinden satış işlerine de eğilebilirsiniz. Tutulmanın yöneticisi Mars ve Pluto etkileşim içinde olacaklar ki bu sizin için süper önemli, çünkü Mars sizin burcunuzda ilerliyor. Bu sizin kişisel girişimlerinize hız, cesaret, özgüven katacak bir enerji olacak ama aynı zamanda bu bir o kadar agresif bir enerjidir. Eğer agresif tarafa yenik düşmezseniz olağanüstü başarının anahtarıdır. Özellikle kariyerinizi ilgilendiren girişimlerde. Ama bana sorarsanız tüm yeni girişimlerinizi 12 kasım ve sonrasına bırakmanızda yarar var lakim Merkür hala geri harekette.



Terazi ve Yükselen Terazi;

Bu hafta mars ve pluto etkileşim içinde olacak, akabinde akrep burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek Akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması ile odaklanacağınız konular; Finansal konular ön planda. Bütçenizi yeniden değerlendirmeli, gider-gelir dengenizi iyi belirlemeniz gerekiyor. Eğer kişisel haritalarınızda tutulmanın düştüğü yer ve kurduğu kontaklar iyi ise, sürpriz, beklenmedik kazançlarla karşılaşabilirsiniz. Beklenmedik kazançları yanı sıra yine ani giderler de gündeme gelebilir. Yeni kazanç kapıları elde etmek için çalışmalar yapabilirsiniz. Özellikle mesleki anlamda destekleyici etkiler devrede olacak. . Tutulma anında Satürn /Güneş etkileşim içinde olacağından, para ile ilgili konularda ciddi kararlar alma zamanına işaret etmekte. Yeni bir iş kurmak isteyebilir, para ile ilgili konularda yeni yatırım araçlarını denemek isteyebilirsiniz. Belki de ev almak, arsa almak için kullanacaksınızdır birikimlerinizi. Hangisi olursa veya ne şekilde olursa olsun para gidişhatınızı etkileyecek tüm girişimlerinizi 12 kasım ve sonrasına bırakmanızı tavsiye ederim. Tutulmanın yöneticisi Mars ve pluto etkileşim içinde olacaklar, Bunu aslında pek sevmedim, çünkü bu etkileşim büyük güçlü kötü düşmanlarla çarpışmaya işaret etmekte, arkanızdan birileri kirli bir takım oyunlar oynuyor olabilir ve bunları deşifre etmeniz gerekebilir. Veya bu etki aileniz içinden bir bireyin acil sağlık sorunlarına da işaret edebilir.



Akrep ve Yükselen Akrep;

Bu hafta mars ve pluto etkileşim içinde olacak, akabinde akrep burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek Burcunuzda bir güneş tutulması meydana gelecek. Bu güneş tutulması zamanı odaklanacağınız konular; . Öncelikle fiziki görünümünüz ve sağlığınızı ilgilendiren konular devrede. Bunun yanı sıra, ortağınız, partneriniz veya evli olduğunuz kişi ile ilgili stres yaratan, gerginliklerden uzak durmakta fayda var. İş ve kariyerinize ilişkin özellikle sürpriz, beklenmedik ani gelişmelere tanıklık edebilirsiniz. İletişimle ilgili sorunlar, gecikmeler, teknolojik aletlerle aranız pek iyi olmayabilir. . Tutulma anında Satürn /Güneş etkileşim içinde olacağından, yaşamınızın gidişhatı ile ilgili önemli, ciddi kararlar alabilirsiniz. Bu kararlar ailenizle ilgilide olabilir. Özellikle dişlerinize, kemiklerinize bu tutulma zamanı dikkat edin. Bu tutulma size hayatı daha ciddiye alma, sorumluluk yüklenme zamanı geldiğine işaret etmekte. Tutulmanın yöneticisi Mars ve Pluto etkileşim içinde olacaklar, bu da iletişim, yayıncılık, reklam, pazarlama konusunda yakın çevrenizden, arkadaşlarınızdan gelecek olan güçlü desteklere işaret etmekte. Arkadaşlarınızla girişeceğiniz her türlü iş başarıya ulaşabileceğini göstermekte.


Yay ve Yükselen Yay;


Bu hafta mars ve pluto etkileşim içinde olacak, akabinde akrep burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek Akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması ile odaklanacağınız konular; Hayatınızda kontrol edemediğiniz veya öngöremediğiniz durumlar ortaya çıkabilir, özellikle risklerden uzak durmak finansal anlamda risklere girişmek için uygun zamanlar değil.  Bu tutulma zamanında yakın çevrenizden birine veya bir arkadaşına önemli bir yardım ve destekte bulunmanız gerekebilir. Hisleriniz kuvvetlenebilir, rüyalar ve bilinçaltı konuları ile ilgilenebilirsiniz. . Tutulma anında Satürn /Güneş etkileşim içinde olacağından, öncelikle psikolojik olarak sağlığınıza dikkat etmeniz gerekir, sonra arkanızdan dönen kirli bir takım oyunların, iftiraların kurbanı olabilirsiniz. Maddi anlamda beklenmedik bir kayıp, finansal anlamda bir zorlukça mücadele etmeniz gerekebilir. Biraz yalnız kalıp kendinize çeki düzen verme zamanı aslında, hatta mayıstan beri yaşadıklarınızı gözden geçirme ve içsel anlamda muhasebe yapma zamanı sizler için.Kendi sağlığınız içinde kesenin ağzını biraz açmanız gerekebilir.  Tutulma yöneticisi Mars/Pluto etkileşim içinde olacağından, kariyer anlamında cesaretinizi toplamalı, risk alınması gereken noktalarda risk alabilmelisiniz. Evet tutulmanın etkileri krizsel durumlara işaret ediyor ama unutmayın krizleri kendi yararınıza çevirebilecek güçte olabileceksiniz, o kadar kapkara değil bulutlar aslında. Risk alma, mücadele etme, kendinizi ortaya koyabilmelisiniz. Yalnız tüm kariyer/finansı etkileyecek girişimleriniz için yine de 12 kasım ve sonrasını beklemenizde yarar var, ee malum Merkür hala retro!


Oğlak ve Yükselen Oğlak;


Bu hafta mars ve pluto etkileşim içinde olacak, akabinde akrep burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek Akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması ile odaklanacağınız konular; sosyal çevre ve arkadaşlıklar ön planda, yeni sosyal çevreler içine girebilir, arkadaşlarınızla beraber ortak projeler veya destekler sayesinde finansal kazanımlarınızı arttırmanın yollarını arayabilirsiniz. Özellikle aşk ve çocuklarla ilgili ilişkilerde gerginliklere ve stresli zamanlara dikkat. Hayatınıza yeni insanlar katılabilir bazıları ise ayrılabilir. . Tutulma anında Satürn /Güneş etkileşim içinde olacağından, arkadaş çevrenizi artık bir gözden geçirmeniz gerekebilir, kim dost kim düşman, kim yararlı kim zararlı? Bir arkadaşınız ile aranız kötü bir şekilde dalaşabilir, birbirinize girebilirsiniz veya arkadaş sandığınız bir kimseden umulmadık bir kötülük, zararda görebilirsiniz. Özellikle yaşamınızın para musluğu bir parça kısılabilir, gelirlerinizde düşüşler gözlemleyebilirsiniz. Tutulmanın yöneticisi Mars / Pluto etkileşimi ile de yurt dışı ile ilgili, yabancılarla ilgili, medya ile ilgili, ithalatla ilgili, hukuksal konularla ilgili konularda vereceğiniz her türlü mücadelenin olumlu karşılığını alabileceksiniz. Bu tutulma zamanı daha güçlü, daha cesaretli, daha risk almaya yatkın, daha kararlı bir yapı sergileyeceksiniz atacağınız her türlü adımda ki bu aslında iyi bir şey. Ama bence dostluk ilişkilerinde sıkıntılar olacak.


Kova ve Yükselen Kova;

Bu hafta mars ve pluto etkileşim içinde olacak, akabinde akrep burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek Akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması ile odaklanacağınız konular; İş ve kariyer konuları ön planda. Kariyeriniz ile ilgili bir kavşaktan geçebilirsiniz, önemli gelişmeler kapınızda. Ev iş arasında ki dengeyi iyi kurmalı, yer değiştirme, taşınma, tadilat gibi konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Ortağınızın, partnerinizi veya eşinizin finans konuları ile ilgili sürpriz gelişmeler yaşanabilir. . Tutulma anında Satürn /Güneş etkileşim içinde olacağından, üstlerinizle papaz olmamaya bakın, her zaman siz haklı olmak zorunda değilsiniz, velev ki siz haklısınız üstleriniz her zaman sizde haklı olacaktır bunu unutmayın. İşinizle ilgili iş kaybı, işle ilgili bir olumsuzluk, problem, zorluk, engel açıkçası bekleyebilirsiniz. Eğer kariyerinizi ilgilendiren yeni bir başlangıç yapacaksınız bunun için 12 kasımı beklemenizde yarar var zira Merkür hala geri harekette! Tutulmanın yöneticisi Mars/Pluto etkileşimi etkin olacağından para ile ilgili konularda, belki de daha çok para kazanma veya bir borcu kapatma konusunda cesaretli davranabilirsiniz. Veya dostlarınızdan umulmadık büyük güzel destekler de görebilirsiniz. Ya da yaşamınızda çözümlemeye çalıştığınız önemli bir sorun veya krizle ilgili dostunuz size harika ir yardım eli uzatabilirde.



Balık ve Yükselen Balık;


Bu hafta mars ve pluto etkileşim içinde olacak, akabinde akrep burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek Akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması ile odaklanacağınız konular; Hukuksal konular, idealleriniz, yabancılarla ilişkiler, ticaret konuları ön planda. Yönetici pozisyonunda ki, isim yapmış, hatırı sayılır kişilerle ilişkilere dikkat, bir süredir değiştirmek istediğiniz hayatınızı değiştirebilmek için fırsatlar yakalayabilirsiniz. Yurt dışı ile ilgili işler veya kişilerle ilgili önemli gelişmeler gündeme gelebilir. Tutulma anında Satürn /Güneş etkileşim içinde olacağından, yurt bağlantılı konularda bazı gecikmeler, evraksal sıkıntılar, meydana gelebilir. Tutulma zamanı illegal olan her türlü işten uzak durun, herkes bir şeyler yapar ama sadece sizin başınız  yanabilir. Uzak yerlere eğer seyahatlere çıkacaksanız, seyahate gideceğiniz ülke veya yerde sağlığınıza dikkat edin, sindirim sisteminize pek güvenmeyin. Tutulmanın yöneticisi Mars/pluto etkileşim içinde olacağından, eğer ki hayatınızda biri yok ise bu etkileşim ile arkadaşlarınızın çöpçatanlık hizmetinden yararlanarak birileri ile güçlü, tutkulu ilişkilere başlayabilirsiniz. Yeni ortaklık teklifileri gelebilir, arkadaşlarınızla ortak bir takım girişimleriniz olabilir ammavelakin Merkür hala retro bunun için 12 kasım ve sonrasını beklemenizde yarar var.  



26 Ekim 2013 Cumartesi

3 Kasım Akrep Burcunda Güneş Tutulması




Merhaba Arkadaşlar;

Aslında 3 Kasım 14:49 ‘da Akrep burcunda bir hybrid  Güneş Tutulması meydana gelecek…  Tutulma Doğu Amerika, Güney Avrupa, Afrika ‘dan izlenebilecek. Tutulmanın izleyeceği yol bu şekildedir. Tutulma tam olarak 3 ay etkili olacak.  Bu tutulmanın etkilerini anlamak için adım adım gidelim; tutulma öncelikle akrep burcunda meydana geleceğinden dolayı Akrep temalı konuların gündeme gelebileceğini düşünebiliriz;
-          Nükleer, kimyasal silahlar
-          Petrol, petrol yatakları, madenler, yer altı kaynakları, maden ocakları
-          Cinsellik, cinsel eğilimler, cinsellikle ilgili konular, taciz, tecavüz..vb konular
-          Büyük krizler, Terör,
-          Maftyatik gruplar, yer altı güçleri
-          Gizlenmiş ve sajlanmış olan tüm konular
-          Mezarlar, anıtlar, mezarlıklar, mezarcılar
-          Arkeologlar, psikologlar, cerrahlar, katiller, seri katiller
-          Düzen ve sistemin değişmesi
-          Depremler, yer altı kaynaklı sıkıntılar
-          Karanlık güçler, karnalık tiplerle
-          Kan, kanla ilgili sorunlar
-          Ekonomi
-          Düzebn ve sistem değişimi
-          Büyük krizler, krizlerle mücadele
-          Ölümler, ölüm oranlarında artış

Tutulmanın başrolleri arasında yer alabilecektir

Devam edelim adım adım;

Tutulma akrep burcunun 11 derecesinde meydana gelecek, bu da 2. dekanı anlamına gelmektedir. İkinci dekanda gerçekleşen tutulma; savaşa muhalif olan yöneticilerin aleyhinde olduğunu göstermektedir ve salgın hastalık göstergesidir.
Sabit yıldızları da kontrol edecek olur isek, tutulma zamanı Güneş ACRUX dediğimiz bir yıldızla etkileşim içinde olacak, Acrux yıldızı anlam olarak: Ağırbaşlı, dini terfi,itibar,zafer,ticarette ve dinde başarı işaretidir. Demek ki bu tutulma hem ticaret hem de din konularını önümüze koyacak, ya da hem ticareti hem dini yönden kuvvetli bölgelerle ilgili gelişmelerin olabileceğini düşünebiliriz.

Tutulma güneş tutulması olduğundan dolayı Güneş’in o gün kuracağı kontaklar önem kazanacaktır;

Güneş o gün geri hareket eden Merkür ve Astrolojinin büyük şeytanı sayılan kötücül Satürn ile kontak halinde olacak.
Bir kere Merkür’ün geri harekette olması pek ilginç, çünkü geçmişe, eskiye dair üzeri örtülü ne varsa ortaya çıkacak, aydınlanacak demektir. İşin içinde Merkür olduğundan, eski ses kayıtları, saklı belgeler, saklı bilgiler, saklı dosyalar, kağıtlar, cesetler, raporlar ..vb konular. Acaba ne ile ilgili olacak inanın bende çok merak ediyorum. Eğer bu tutulma dönemi içinde sınav-mınav falan olursa o sınavdan hayır beklemeyin, yine çıkar altından bir şeyler…

Tutulma zamanı Güneş/Satürn etkileşimi özellikle pek manidar, aho Satürn yok mu o Satürn!

Satürn anlam olarak; Finansal konular, mal, işletmeler; kamu binalar,ambargolar, hükümet, yaşlı insanlar, tarihi yerler, müzeler, maden çalışanları, toprak sahipleri, çiftçiler, milli felaketler Satürn ile ilişkilendirilir.Devlete ait işletmeler, muhafazakar kesim, devlet yöneticileri, güvenlikle ilgili konular demektir.  Satürn Akrep burcunda olduğundan dolayı, öncelikle Satürn –Akrep ilişkisini iyi incelemek gerek. Geçen sene SATÜRN –AKREP hakkında baya detaylı döktürmüştüm, onu okuyabilirsiniz.
Güneş/Satürn kontakları, kıtlık, problem, büyük felaket, zorluk, yöneticinin zor duruma düşmesi, hastalığı, büyük şanssızlık, ekonomik kriz, petrol sorunları, mafyatik konular, büyük depremler olmasını sanırım bekleyebiliriz….
Tutulmanı yöneticisi MARS o gün başak burcunda ve Pluto ile etkeşimde olacak;
MARS’ın sembolize ettiği konular şu şekildedir;

-          Askeri liderler
-          Polis
-          Mühendis
-          Cerrahlar
-          Militanlar
-          Yangınlar
-          Şiddet suçları
-          Silahlı kuvvetler
-          Terör

Pluto ile etkileşimi ile;
Şiddet, şiddet içerikli olaylar,patlamalar
-          Tehditler, duygusal şantajlar, duygusal patlamalar
-          Yangınlar
-          Stres, baskı,
-          Şiddet suçları
Ölüm oranlarında artış, cinsel suçlarda artış
Tutulmayı, Türkiye açısından  inceleyecek olur isek eğer;
Tutulma Türkiye’nin 5. Evinde meydana gelecek…  5. Ev politik astrolojiye göre;  Çocuklar, eğlence yerleri, parklar, sinema, tiyatro, spor ve bunların gösterim yerleri, borsa, kumar, sosyete, büyükelçiler, hükümet temsilcilerine işaret eder.  Bu konuları akrep teması ile birleştirecek olursak, çocuklarla ilgili, çocuk kesim ile ilgili cinsel içerikli haberleri çocuk pornosu, çocuk sağlığı ile ilgili olumsuz haberler söz konusu olabilir. Merkür aynı alanda geri harekette olduğundan, eski kapanamış, yarım kalan konuların yeniden gündeme gelmesini düşünebiliriz, özellikle parklar, bahçelerle ilgili konuların. Spor, sinema, tiyatro ile ilgili kısıtlayıcı, zorlayıcı durumlar oluşabilir.

Tutulmanın yöneticisi  MARS ise başak burcunda seyahat ediyor olacak, Türkiye’nin muhalefeti simgeleyen noktada.  Burada ki Marsın pluto ile etkileşimi ya muhalefet liderinin elini güçlendirir (ki bunu hiç sanmıyorum) ya da muhalefeti güçlendirecek yeni birinin yerine gelmesine işaret edebilir.

Geçen sene kasımda akrep burcunda güneş ve bu sene nisan sonunda akrep burcunda ay tutulması meydana gelmişti. Şöyle bir haberleri taradığımda önüme çıkan haberler şunlar oldu, bu haberler taradım çünkü tutulma yine akrep burcunda olacağından dolayı bir nebzede olsun ışık tutabilir.
Mısırda Protestolar ve akabinde Askeri Darbe meydana gelmiş.. http://tr.wikipedia.org/wiki/2012-13_M%C4%B1s%C4%B1r_protestolar%C4%B1
2012 senesinin en fazla terör ve patlama olaylarının meydan geldiği ay kasım ayı olmuş: http://www.hakimiyet.com/kasim-2012-ayinda-meydana-gelen-teror-olaylari--5--makale,2562.html
2013 Mayıs’ta Taksim Gezi Parkı olaylarının başlaması #direngezi
Gibi haberler ilk etapta karşıma çıkmakta…




23 Ekim 2013 Çarşamba

Gökyüzü Gündemi - 23 Ekim Çarşamba



Bugün Ay ikizler burcunda seyahat edecek. Bilgi ve iletişimin hız kazandığı bir gün olacak. Koşullar genel anlamda değişken olup pek güven vermez.

Bugün önemli haberlerinizi alıp verebilirsiniz. Aynı anda birden çok işi yapmaktan dolayı dağılmalarda olabilir dikkat edilmesinde yarar var.
Özellikle bugün duygusal hayata ilişkin önemli kararlar almak, konuşmalar yapmak için pek uygun değil. Konuşulan her şey yüzeysel kalabilir.

Ay ikizler burcunda seyahat ettiğinden araştırma,eğitimle ilgili konularda başarı yakalama oranımız yüksektir. derinlik, zaman ve sabır isteyen konularda başarı sansımız oldukça düşüktür
Ay ikizler burcunda seyahat ettiğinden dışarı çıkmak, arkadaşlarla takılmak, sosyalleşmek, uzun sohbetler etmek için süperdir. Çenemizin düşük olacağı bir gün. Çır çır iplikçi karının çıkrıgı gibi konuştukça konuşasımız gelir.

Ay ikizler burcunda seyahat ettiğinden özellikle kararsızlıklar,kararsız davranışlar sıkıntı yaratabilir aman dikkat.
Ay ikizler burcunda seyahat ettiğinden konferans ve seminer vermek, kalabalık gruplara konuşmalar yapmak için uygundur. çok fazla asparagas haber çıkar arkadaşlar bilginiz olsun, her söylenene, her duyulana inanmayın.

Sağlık olarak ise bugün, omuz tutulmaları, nefes alış-verişlerinde sıkıntılar, alerjilerin tetiklenmesi, bronşlarla ilgili sorunlar oluşabilir. ettiğinden eller, kollar daha hassastır, ağrılar, yaralar,sakarlık yüzünden sıkıntılar oluşabilir. Özellikle romatizmal problemleri olanlar bugün daha dikkatli olmalarında yarar var.

21 Ekim 2013 Pazartesi

Merkür Retrosunun Burçlar Üzerinde ki Etkisi




Koç ve Yükselen Koç;

8. evinizde geri gidecek olan Merkür, finansal konularla ilgili bir takım kararlar vermeden önce detaylı bir şekilde iyice düşünmek gerektiğine işaret etmekte. Ayrıca ödemeler yanlış yerlere gidebilir, kredi kartınızı kaybedebilirsiniz. Geçmişe unuttuğunuz bir takım borçlar, ödemeler gündeme gelebilir. Miras konuları gündemde olanların bazı karışıklıklar olabilir, beklediğiniz ödemelerde gecikmeler olabilir, banka işlemlerinde hatalar meydana gelebilir. Bankamatik kartınızı yutabilir mesela. Eğer ortaklık gerektiren işler yapıyorsanız bu retro zamanı gelirlerde azalmalar oluşabilir
Boğa  ve Yükselen Boğa;

7. evinizde geri gidecek olan Merkür, partnerinizle veya ortağınızla aranızda iletişim problemleri ortaya çıkartabilir. Bu herhangi birinizin seyahatte iken cep telefonu ile ilintili bir problem olabileceği gibi, birbirinizi yanlış anlamadan kaynaklı sorunlarda olabilir. Eğer evlilik tarihinizin Merkür’ün geri gideceği tarihlerden birinde ise, evlilikle ilgili hazırlıklarda bir takım aksilikler, unutkanlıklar, gecikmeler meydana gelebilir. Asıl size düşmanlık besleyenlerin kim olduklarını belirlemekte yanlışlıklar yapabilir, yanlış anlamalar yüzünden suçsuz kişilerle münakaşa içine girebilirsiniz. Bu süreçte yeni ortaklıklar için adımlar atmak, sözleşmeler imzalamak için şartlar ve koşullar çok uygun olmayabilir.

İkizler  ve Yükselen İkizler;
 6. evinizde geri gidecek olan Merkür’ün sizlere bazı uyarıları olacaktır. Öncelikle iş yerinizde ve çalışma ortamınızda bilgisayarlarınızı yedeklemenizi öneririm, bu süreçte iş yerinde kullanılan elektronik cihazlar birden sapıtabilir. İş arkadaşlarınız ile aranızda yanlış iletişimden kaynaklı ciddi sorunlar baş gösterebilir. Bu dönem eski iş başvurularınızı gözden geçirmek, Cv’nizi yeniden düzenlemek, elinizdeki işleri tamamlamak için harika bir zamandır. Ama yeni işlere başlamak pek talihli bir şekilde seyretmeyebilir. Sağlıkla ilgili konulara yine bu dönem dikkat etmek yerinde olacaktır. Eski kronik bir takım rahatsızlıklarınız yeniden ortaya çıkabilir. Günlük işlerinizi halletmeye çalışırken trajik komik aksaklıklarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. 

Yengeç  ve Yükselen Yengeç;

5. evinizde geri gidecek olan Merkür, öncelikle aşk meşk konularında kafanızın biraz karışmasına, karar verme mekanizmanızı doğru dürüst çalışmayabilir eğer bir seçim yapacaksanız doğru analiz edemeyebilirsiniz. Ani başlayan aşklar aynı hızda bitebilir, şaşkına uğrayabilirsiniz. Seyahat planlarınızda aksaklıklar oluşabilir. Çocuklarla iletişimde zorluklar yaşayabilirsiniz. Biliyorum fazla gamlı baykuşluk yaptım ama elimde değil ne yazık ki… Bu Merkür gerilemesinin bir diğer etkisi de eski aşklarınızın yeniden hortlaması olabilir, onlardan mail, sms..vb haberler alabilir, haklarında ki gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Bir de unutmadan bu gerileme sürecinde riskli yatırımlardan ve işlerden uzak durmakta fayda var. Flört ettiğiniz kişi sayısı çok ise, gönderdiğiniz mesajlara dikkat edin yanlış kişiye yanlış mesajlar gitmesin. Özel hayatınızda iletişim problemleri nüks edebilir.

Aslan  ve Yükselen Aslan;
4. evinizde geri gidecek olan Merkür, eviniz içinde kullandığınız elektronik aletlerde bir takım sorunlar, arızalar çıkartabilir. Evinizde kullandığınız bilgisayar, laptop, mutfak gereçleri, kumandalar, tv, müzik seti,..vs de bir takım arazlar oluşabilir. Aile içinde özellikle kelimeler havada uçuşabilir, herkes başka telden çalar ve bireyler birbirini anlamakta zorlanabilir, yanlış anlaşılmalar ortaya çıkabilir. Bu süreçte ev değiştirmek, yeni ev almak için çok uygun değildir. Geleceğe yönelik yaptığınız planlar sürekli değişebilir, kafanız karışık olabilir. 

Başak  ve Yükselen Başak;
3 evinizde geri gidecek olan Merkür, her türlü iletişim aracını kullanırken dikkatli olmanız konusunda uyarılarda bulunmakta, yanlış kişilere, yanlış mesajlar, mailler gitsin istemezsiniz. Bilgi yanlışlıkları ortaya çıkabilir, bilgiler karışabilir. Bu eti aynı şekilde kardeşler ve komşularınızla ilişkilerde de aksaklıklar ve yanlış anlamalar oluşturabilir. Özellikle bu tarihler arasında seyahat planları olanlar, seyahat öncesi ve bilet bavul kontrollerini dikkatli bir şekilde yapmalarını önerebilirim, yanınıza aldığınızı sandığınız bir şeyleri almadığınız için keyfiniz kaçabilir, özelikle bu gerileme döneminin favorisi bavulların kaybolmasıdır. Bu yüzden bagaj fişinize sahip çıkınız ki sonradan zor duruma düşmeyin. Kısacası ne kadar iyi organize o kadar iyi Merkür retrosu. Merkür gerilerken başladığınız eğitimleri yarıda bırakabilir, okumaya başladığınız kitapları bitirmekte zorlanabilir veya içeriğini hemen unutabilirsiniz.

Terazi  ve Yükselen Terazi;

2. evinizde geri gidecek olan Merkür finansal konularda dikkatli olmanız konusunda sizleri uyarmakta. En basitinden yaptığınız alış-verişlerde fişinizi kontrol edin, aslında almadığınız bir şeyin ücretini mi ödemişsiniz, veya alış-verişlerde para üstünüzü dikkatlice sayarak alın. Bu geri hareketin en güzel etkisi aslında, daha önce kaybettiğiniz bir eşya tekrar ortaya çıkabilir, bulabilirsiniz. Finansal konularla ilgili hayatınızın akışını değiştirecek bir takım konuları 12  Kasım ve sonrasına bırakmakta aslında fayda var, sonradan pişman olmamak için. Kazancınızı ilgilendiren konularla ilgili önemli görüşmeler, fikir alış-verişleri, konuşmalar gündeme gelebilir. Bu dönem özellikle elektronik alış-verişlerde dikkatli olmakta fayda var, aldığınız eşya eve geldiğinizde çalışmayabilir, montaj gerektiren bir şey ise, parçası eksik çıkabilir bunlar hep Merkür’ün cilveleri aslında. 

Akrep  ve Yükselen Akrep;
Merkür, bilgi, iletişim, bilgi alış-verişi, her türlü yazılı ve sözlü iletişimi simgeler. Yine elektronik aletler, alım satım, sözleşmeler, gazeteciler, reklamcılar, hukukçular..vs Merkür yönetimi altındadır. Merkür geri giderken, söylemek istediklerimizi net olarak ifade etmekte zorlanabiliriz, yeni işlere başlamak yerine elimizde kalan işleri tamamlamak üzerine odaklanmak yerinde olacaktır. Lakin yeni başlayan ilişkiler, işlerin ömrü ya kısa ya da sorunlu, engelli devam eder. Yeni elektronik aletler alındığında sorunlar çıkabilir, çabuk bozulabilir veya çabuk pişman olabiliriz 2 gün sonra %50 indirimli fiyatını farklı bir yerde gördüğümüzde. Yeni projeleri, yeni işleri, yeni atılımları 12 Kasım  ve sonrası zamana bırakmakta genel olarak fayda var.

Yay  ve Yükselen Yay;
. 12. evinizde geri gidecek olan Merkür, kronik bir takım rahatsızlıkları tekrar nüks ettirebilir, uzun zaman önce kaybettiğiniz değerli eski bir eşyayı bulabilirsiniz veya çocukluk döneminize ait bir takım eşya ve resimler ortaya çıkabilir. Bu dönemde fikirlerinizi, düşüncelerinizi, projelerinizi başkaları ile paylaşmamaya özen gösterin, çalınabilir. Eski üzeri örtülmüş bir takım konular yeniden gün yüzüne çıkabilir, bir takım dedikodular canınızı sıkabilir. Ama güzel yanı da, arkanızdan iş çeviren kişilerin işleri elinde patlayacaktır.

Oğlak  ve Yükselen Oğlak;

11. evinizde geri gidecek olan Merkür’ün etkilerini sosyal ve arkadaşlık ilişkilerinizde, iş hayatından kazandığını gelirlerde, idealleriniz ile ilgili konularda hissetmeye başlayacaksınız. Arkadaşlarınız ile iletişimde zaman zaman aksalıklar, yanlış anlamalar meydana gelebilir, bilgiler farklı bir şekilde dilden dile dolaşabilir. Yardım edeceğiniz veya yardım alacağınız bir konu ile ilgili gelişmeler sandığınızdan çok daha yavaş gelişebilir, prüzler oluşabilir. Bu ay maaş bordronuzu da dikkatle incelemenizi öneririm, ödemelerde muhasebesel bir hata ortaya çıkabilir. Arkadaşlarınızın doğum günü için alacağınız hediyede karışıklık çıkabilir. İşte Merkür bu tarz prüzler çıkarmak için kollarını sıvamak üzere, hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim. 

Kova  ve Yükselen Kova;
10. evinizde ger gitmeye başlayacak olan Merkür’ün bazı minik uyarılar var, mesela ayın 28 Kasıma kadar iş değiştirme planlarınızı ertelemeniz, iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda sözleşme imzalayacaksanız eğer maddeleri dikkati bir şekilde okumalı, üstlerle iletişimde zaman zaman aksaklıklar, yanlış anlamalar meydana gelebilir, kalabalık gruplar ve topluluk önünde kendimizi ifade ederken zorlanabilir, işle ilgili beklediğiniz ödül veya başarılarda gecikme olabilir,  işinizle ilgili yazışmalarda dikkatli olmalı, özellikle üstlerinizle olan yazışmalar farklı yerlere gidebilir. Eski iş yeri yöneticileriniz ile de bir araya gelebilirsiniz.  Bir de en olası etkisi bilgi hırsızlığının artmasıdır.

Balık  ve Yükselen Balık;

9. evinizde geri gidecek olan Merkür, olası yapacağınız tanıtım ve pazarlama etkinliklerinden yeteri kadar verim elde edememenize neden olabilir, eğer seyahate çıkacaksanız biletinizi tekrar kontrol edin, Merkür retrolarında sıkça rastlanan bir durum ise bagaj fişlerinin karışması veya bavulların kaybolmasıdır dikkat etmekte yarar var. Bu tarih aralığında başladığınız eğitimleri, kursları devam ettirmekte zaman zaman zorlanabilirsiniz, eğer ithalat-ihracat işleri ile ilgileniyorsanız sipariş alış-verişlerinde, ödemelerde gecikmeler meydana gelebilir, mailing sorunu yaşayabilirsiniz. Eğer öğrenci iseniz, sınav zamanı kafanızı toplamakta zorlanabilir veya sınav kağıdınızın değerlendirmesinde hatalar olabilir





17 Ekim 2013 Perşembe

Astrolojide Evler ve Anlamları (Sadeleştirilmiş, en basit hali ile)





Doğum haritaları  12 bölümden oluşur bunlara ev adını veririz, bu evlerin her biri ayrı anlamlara işaret eder yaşama dair.Şşimdi size bu evlerin ne anlama geldiklerinden bahsedeceğim en basit ve en yalın halleri ile… Evlerin anlamları başlı başına detaylı ve uzunca bir konu ama ben en sade, en basit ve temel bilgileri yazacağım meraklıları için.

1.Ev: Kişilik,hayatın başladığı nokta, şans, kişisel yetenekler, sağlık, fiziksel koşullar,yüz şekli, ilk intiba, toplumsal maske.

2.Ev ise; Maddi kazançlar, gelir şeklim, paramı nereden nasıl kazanırım, taşınabilir mallar, bütçe. Üretim,üretilen her türlü ürün (Dantel, ressamın ürünleri, müzisyenin eserleri ..vb)

3.Ev ise; Üniversiteye kadar eğitim, trafik, iletişim, her türlü görsel, sözel iletişim, yakın çevre, kardeşler, komşular, yayıncılık, pazarlama, halkla ilişkiler, tanıtım faaliyetleri, 1. dereceden akrabalar, kısa seyahatler, resmi yazılı evraklar, belgeler. Zihin yapısı, el becerilerimiz, zihin dünyamız,

4. ev ise, Kökler, aile, aile kökleri, soy ağacı, anne-baba, taşınmaz mallar, yatırımlar, yaşamın dip noktası. Ev, yuva, aile, yerleşim yeri. Miraslar, aileden gelen miraslar, genetik miraslar. Yaşamın temelleri, yaşamın son döneminin nasıl geçeceği

5. ev ise Aşk, aşkın kalitesi, çocuklar, sahip olunacak çocuk sayısı, hobiler, sanatsal yetenekler, sahne, organizasyon, şans, turizm, kabiliyetler, cinsellik, hamilelik, babanın finansal durumu, riskli işler, borsa, şans oyunları, romantik ilişkiler, moda

6. ev ise Hastalıklar, problemler, çok çalışma az değer görme, hizmet etme, hizmet sektörü, kişisel sağlık, birlikte çalıştığımız kimseler, ev hayvanlarımız, kötü şans evi, fiziksel zayıflıklar,yanımızda çalıştırdığımız kimseler, zevk almadan yaptığımız ama zorunlu olduğumuz işler

7. ev Evlilik, anlaşma, sözleşme, kendini belli eden açık düşmanlar, ölüm, ortaklıklar, yardım ve destek alınması, davalar,ölümün başlangıcı, evlilik sayısı, evliliğin kalitesi, eşin kalitesi, diplomasi kuruş şeklimiz, avukatımız, vekalet verdiğimiz kişiler, başka insanlarla birlikte iken nasılız, nasıl insanları hayatımıza çekiyoruz.
 
8. ev Büyük krizler, ameliyatlar,tehlikeli bir evdir. Ölüm, ölümün şekli, zorluk çıkaran işler, zayıflıklar, finansal krizler, borçlar, miraslar, paylaşımlı mal ve kazançlar, başkalarına ait kazançlar, kaynaklar, eşin –ortağın parası, burslar, vergiler, korkular, ilke tarafımız, iç güdüler, cerrahi konular,

9. ev Liseden sonra ki eğitim, yurt dışı ile ilgili konular, yabancılar, yabancı diller, medya, satış-pazarlama işleri, öğretim görevlileri, uzak akrabalar, felsefe, din, inanlar, hayatı sorgulama anlamlandırma noktası, uzun mesafeli yolculuklar, rüyalar, sıradışı – farklı değişik konular, astroloji, sosyal bilinç, topluma nasıl ayak uydurduğumuz,

10. ev ise, İş ve kariyer. 10. evin yöneticisi nerede ise veya 10. evde yer alan gezegenler kariyer ve yapabileceğimiz iş hakkında bilgiler verirler. Statü, toplumun bizi nasıl algıladığı, evlilikle de ilgilidir, anne-baba ile de ilişkilidir. Üstlerimiz, patronlarımız,patronlarla ilişkilerimiz, iş yapış şeklimiz, başarı, popülarite, herkesin gözü önünde olma, otorite figürler – kişiler, yükselme çabası, yaşam hedefleri, 

11. ev  Arkadaşlıklar, içinde olduğumuz sosyal gruplar, dostlar, umutlar istekler, iş hayatından kazandığımız gelirler, destek gördüğümüz alanlar, STK’lar, politik idealler, bize yardımcı olabilecek kişiler, iyimserlik, şans evi, kalabalıklar, bilimsel icat ve keşifler, ortak amaca sahip gruplar, klüpler

12. ev ise, Rüyalar, bilinçaltı, haritanın çöplük evi, psikoloji, hastalıklar, zihinsel zorlanmalar, şifa, kapalı yerler, hastaneler, hapishaneler, korkular, bizi sınırlandıran konular, kontrol dışı gelişen durumlar, bilinçaltı, kötü şans, sırlar, gözle  görülmeyen, bilinmeyen şeyler, yabancı ülkeler, Kolektif bilinç, vicdan, bilimsel keşifler, şifalanma, cinsel fantaziler, herkesten sakladığımız yüzümüz, ortaya çıkmasını istemediğimiz duygularımız ve düşüncelerimiz, medyumlar


16 Ekim 2013 Çarşamba

12 Kasıma Kadar Merkür Akrep Burcunda Geri Hareket Edecek!




Hepinize Merhaba;

Ben Merkür, yok Hermes hayır hayır Apollo ya da Utarit! Evet hepsi benim aslında, tarih boyunca bana bir çok isim verildi ama hepsini ana teması aynı idi, haberci, iletişimi sağlayan, ulak…

Çok eski çağlarda gökyüzü o kadar berrak ve temizdi ki, güneş,Ay,Venüs,Satürn, Jüpiter ve elbette ben çıplak gözle rahatlıkla görülebilirdik. Bu da bizler hakkında daha kolay bilgi alınmasını sağladı. Size benim hakkımda bir çok insanın bilmediği küçük bir bilgi paylaşayım, ben haftanın yedi gününe isim verenim!

Gökyüzünde hem gündüz hem gece görünebilirim hal böyle olunca Eski yunanlıların kafası karışmış ve beni gece gördüklerinde Apollo gündüz gördüklerinde ise Hermes ismini vermişler bana. Neyse ki dönemin ünlü Matematikçisi Pisagor’un kafası çalışmış ve aslında gece ve gündüz görünen 2 farklı yıldız değil tek bir yıldız olduğunu anlamış. Ardından Heraklit’in dikkatini çekmişim ve Venüs kızkardeşim ile birlikte Güneş’in çevresinde döndüğümün farkına varılmışım. Tabii bu o dönem için büyük bir olay, bunun tespiti sayesinde Güneş Merkezli görüş ortaya çıkmış.

Günümüze yaklaştıkça 1639 yılında bir gökbilimci amca Giovanni Battista Zupi  beni biraz daha inceleyerek evrelerimi buldu ve Güneş Merkezli görüşü bir kez daha ispat etmiş oldu. Ve günümüze kadar bir çok gök bilimci ki bunların arasında Giovanni Schiaparelli, Eugène Michel Antoniadi  haritamı çıkartarak hakkımda daha çok bilgi sahibi olunmasını sağladı…

Peki astrolojik olarak kendimi ifade etmem gerekirse eğer; ben İkizler ve Başak burçlarını yönetirim. Diğer gezegenlerden ayrılan en önemli özelliğim eril veya dişil olarak bir cinsiyetimin olmamasıdır. İçinde bulunduğum burcun veya etkileşim içinde olduğum gezegene ayak uydururum. Peki ben neleri simgelerim?

-          Öncelikle her türlü bilginin alış verişi benden sorulur!
-          Ben hızı temsil ederim, hızlı gelişen olaylarda benim de parmağım vardır.
-          Eğitim, öğrenme, konuşma, iletişim kurma uzmanlık alanımdadır. Ben olmazsam bunların hiç biri olmazdı
-          Kurnazca fikirler, yalancılık, dolandırıcılık, hırsızlık ta benim kötü yanlarımdır.
-          Ben iyi analiz eder, sorgular, veri oluşturur, hesap yaparım. Bu yüzden de ticaret, işletmecilik gibi sektörler benim etki alanımdadır. İşim iletişim olduğundan dolayı Medya’dan bahsetmeme gerek yok herhalde!?
-          Banka çalışanları, tacirler, hukukla ilgili işlerde çalışanlar, çocuklar, gazeteciler, danışmanlar, hilebazlar, sihirbazlar, dolandırıcılar emrim altındadırlar.

Bazen hızım o kadar yavaşlar ki, dünyanın dönüşünde çok daha yavaş hareket etmeye başlarım ve sizler benim adeta geri gittiğimi zannedersiniz. İşte ben geri gittiğimde çok huysuzlaşırım, kaprislenirim ve sorunlar yaratırım. 4 ayda bir yılda 3 defa geri hareketim vardır ve sadece aklını kullanabilenler bu dönemden karlı çıkabilirler.

-          Her türlü iletişimde aksaklılar ve sorunlar yaratırım
-          Hayatınıza uzun süre kalıcı olmayacak geçici kişileri olaylar, konular katarım
-          Para hesaplarında yanlışlıklar çıkartırım
-          Elektronik aletlerinizi bozar sizi sinir ederim
-          Ben geri giderken yaptığınız sözleşmeleri bozarım sonrasında, başlattığınız ilişkilere uzun zaman vermem, anlamadığınız bir anda bitiriveririm.
-          Bilgi akışında aksaklıklar yaratırım
-          İş yerlerinde bilgisayarları çökertebilirm, evinizde digital eşyaları anormal bir duruma sokabilirim
-          Derim ki her zaman, ben geri giderken elinizde kalan işlerinizi tamamlayın, benim geri gittiğim süreç aslında toparlama tamamlama, düzene soka sürecidir, ama yeni bir şeylere başlarsanız bir nevi canınıza okurum.
-          Eğer ben geri giderken doğmuşsanız, bu etkileri çok daha az hisseder veya etkilenirsiniz çünkü sizler bu etkilere alışık bir şekilde dünyaya gelmişsinizdir zaten
-  bu süreçte her zaman bir B planınız olsun arkadaşlar, planlar ertelenir, aksaklıklar olur, problemler meydana gelir, sizler zorda kalmayın …
-    anlaşmalar son anda bozulabilir, son kertede işler dönebilir.. yeni oluşumlara çok fazla bel bağlamayın.
- en çok bilinen havadisleri bilet ve bavulların kaybolmasıdır, bu dönemde bu ikiliye çok dikkat edin
- araçları ile uzun yola çıkack olanlar extra dikkat etmelerinde yarar var,araçlarınızın bakımını yaptırmayı unutmayn
- özellikle fiyat olarak çok pahalı ürünlere yönelmek için pek uygun bir dönem değildir...
- dönemimde değerli eşya, evrak..vb şeyleri kargoya verirken dikkatli olun adresi doğru yazdığınıza, kaybolmasınlar
- en çok tamircilere yarayacak, en çok iş onlara gelecek ve teknik servislere :)) işleri artacak ee bir yerde denge gerekli
- cep telefonu sorunları, bilgisayar problemleri,elektrikli ev aletlerinde problemler,elektroniklerde sıkıntılar olur
- lütfen önemli imza ve anlaşmalarınızı yapmamaya gayret gösterin,12kasımdan sonra atım imzalarınızı sabredin acık
- bu gerileme süreci aslında hayatın size dur ve düşün deme süreci, plan yapın, düşünün, neler yaptınız neler ettiniz sorgulayn
- öneminde eskiden biten bir şeyler yeniden başlasa bile uzun sürmez bilginiz olsun..
- eski arkadaşlarla karşılaşılır, eski sevgililerden saçma sapan mesajlar gelir, eski konular gündeme gelir sürekli. Retro döneminde gelen eski sevgiliden de pek hayır gelmezi geldiği gibi gider..
-  özellikle internet üzerinden alış -veriş yaparken extra dikkatli olun arkadaşlar, internet dolandırıcığı artar dikkat
- Para hesaplarında yanlışlıklar çıkartır, bu yüzden banka işlemlerinde dikkatli olun,kredi kartlarınızı kontrol edin
- evlenmek ve ortaklık kurmak için pekte uygun bir süreç değildir,evlilik tarihinizi ve şirket kurma tarihini 12  kasm ve sonrasına bırakmakta yarar var
-



Merkür Akrep Burcunda Geri harekette olacak arkadaşlar. 

Mars 8 Aralığa Kadar Başak Burcunda Seyahat Edecek!




Merhaba Arkadaşlar;

Dün itibari ile Mars aslan burcunda ki seyahatine son verdi ve başak burcuna geçiş yaptı, bu seyahat ise 8 aralık gününe kadar devam edecek. Mars aslan burcunda iken, gösterişi, egoyu, kibiri zararlı şekilde arttırmıştı. Şimdi ise başak burcunda seyahat ederken yararlı ve zararlı sayılabilecek neler olabilir ona göz atalım…
Astrolojide Mars, gücün  ortaya konduğu,enerji sarf edilen ve mücadele edilen koşulları ifade eder. Malefik yani kötücül olarak nitelendirilen bu gezegen savaşları,düşmanlıkları, silahları,cesaret gerektiren işleri, rekabeti, fiziksel olarak harcanan enerjiyi, kas yapısını, cerrahi müdaheleleri,agresyonu, hızı, cinselliğin dürtüsel taraflarını, öfke, cinayet gibi konuları temsil eder. Bireysel haritalarımızda Mars nerede ise harekete geçtiğimiz yer orasıdır ve transitler değerlendirilerken, haritalarımızın hangi noktasına düşüyor ise o alanlarla ilgili mücadele etmemiz gereken yerlere işaret eder.
Bu bahsettiğimiz sembolikler başak ile birleşince elbette ilginç sonuçlar ortaya çıkacaktır.

-          Mars’ın başak seyri bir nevi mükemmel strateji ile harekete geçmek demektir, uğraş ve çaba sarf ettiğimiz konularda tüm detayları adeta askeri bir strateji kurarmışçasına harekete geçeriz
-          Mars –Başak enerjisi ile normalde yapılması zor, karmaşık, komplike görünen işleri çözmek için çok akıllıca yöntemler geliştirebiliriz.
-          Bu dönem başkalarına yardım sunmak, başkalarına yardım etmek, çözüm üretmek, büyük temizlikler yapmak için uygun bir dönem. Bayram sonrası hemen bir kış temizliği, kışa giriş için evi toplayıp düzenleme konusunda motive edecektir sizi.
-          Zihinsel olarak meydan okumaya daha elverişli ve müsait oluruz
-          Aynı anda birden fazla işi hem de mükemmel şekilde organize olarak başarabiliriz.
-          Tabii bu dönemin kötü senaryolarından bir tanesi de hastalık hastası olanların bu anksiyetelerinin artması olacaktır.
-          Bu dönem köle gibi çalışma dönemidir aslında, çok ama çok çalışmaktan bahsediyorum burada, uzun süreli mesailer, zorlu işler, kendinizi adeta hayata çalışmak için gelmiş hissedebilirsiniz.
-          Bu dönemde kendinize bir check-up hediye edebilirsiniz, Mars başak döneminde sağlığınızla ilgili konular üzerine daha ciddi bir şekilde gidebilir, gerçekten size yarar olacak doktor, tedavi yöntemleri …vs bulabilirsiniz.
-          Plan ve strateji yapma beceriniz çok kuvvetlenecektir bu dönem.
-          Yine olası bir kötü senaryoda kötü mizah, insanların kalbini kıracak şekilde eleştirme sürekli, huzursuzluk gibi durumları da ortaya çıkarabilecektir.
-          Mars / Başak enerjisi mükemmel kriz yönetimi demektir, en zorlu koşulları bile harika bir şekilde yönetebilme yeteneği katar.
-          8 Aralığa kadar ciddi problemlerin ortaya çıkabileceği, cerrahi müdahale gerekebileceği, dikkatli olunması gereken konular sağlık olarak, karın, ince ve kalın bağırsak, diyaframdır. Bu yüzden bu süreçte beslenmenizi dikkatli bir şekilde organize etmeli, daha sağlıklı gıdalara yönelmenizi tavsiye ederim. İshal, Kabızlık, bağırsak tembellikleri, kurtlar, bağırsakta gaz sıkışmaları, kolit..vb rahatsızlıkların çok sık görülebileceği zamanladır.
-          Tabii ne olursa olsun mars astorlojinin 2 önemli kötücülünden bir tanesidir, bu yüzden tabii ki zarar verebileceği noktalarda olabilecektir. Bunların başında, kütüphaneler, tahıl ambarları, çiftlikler, ormanlar, tarlalar risk altında olacaktır. Bu gibi yerlerde yangınlar, yağmalamalar, yıkılmalar söz konusu olabilir.
-          Olası bir diğer negatif yan ise, olası küçük bir hataya uzun süreli takılıp işlerin devamını getirmekte zorlanmak olacaktır. Eğer ki bir iş olmuyorsa bırakın arkadaşlar bu dönemde, zaman kaybetmeyin, önünüze bakın!

Burçlar Üzerinde ki Etkilerine Göz atacak olur ise eğer;

Koç ve Yükselen Koç;

15 Ekimde Mars başak burcuna giriş yapacak ve 7 aralığa kadar bu burçta seyahat edecek. Bu hafta itibari ile iş ve çalışma ortamınızda stres ve agresyon seviyesinde artışlar gözlemleyebilirsiniz. Daha yoğun ve oldukça tempolu bir iş dönemi başlıyor. Yalnız sağlığınıza da dikkat etmeniz gerek. Bazılarınız bu süreçte hızlı kilo-alışverişleri yaşayabilirler. Aynı anda birden çok işi organize etmeniz gerekebilir, işinizi yaparken çk daha mükemmel ve detaycı bir şekilde yapmanız beklenebilecektir sizlerden. Bu süreçte özellikle beslenme sisteminizi düzene sokmanızı tavsiye ederim, daha sağlıklı beslenmeye özen gösterin.

Boğa ve Yükselen Boğa;

15 Ekimde Mars başak burcuna giriş yapacak ve 7 aralığa kadar bu burçta seyahat edecek. Aşk,flörtler, özel hayatınız ön planda olacak. Bu konularda daha detaycı davranabilirsiniz, yalnız burada anahtar kelime duygularla değil daha analitik bir şekilde irdelemek olacaktır özel hayatınızı. Bu dönem hamilelik için pek uygun değildir, sıkıntılar oluşabilir. Cinsel enerjinizde ise gözle görülür bir artış gözlemleyebilirsiniz.

İkizler ve Yükselen İkizler;

15 Ekimde Mars başak burcuna giriş yapacak ve 7 aralığa kadar bu burçta seyahat edecek. Eviniz, yuvanız, ailenizle ilgili konular sizlerin efor sarf edeceğiniz, birazda mücadele etmeniz gereken alanlar olacak. Ev değişimi, evde tadilat, dekoratif değişikler yapabilirsiniz. Yalnız ev içinde gerginliklere karşı da dikkatli olmakta yarar var. Özellikle ev içinde delici, kesici, yanıcı aletler, gaz kaçaklarına da dikkat etmekte yarar var. Kendimi felaket tellalı gibi hissetim birden ama, bazılarınızın hayatına ev alım-satım konuları gündeme gelecektir. Ev içinde aşırı mükemmeliyetçi tavırlarınız rahatsızlık verebilir. Evde büyük temizlikler yapmak içinde uygun dönemdir.

Yengeç ve Yükselen Yengeç;

 15 Ekimde Mars başak burcuna giriş yapacak ve 7 aralığa kadar bu burçta seyahat edecek. Bu sayede, seyahatler organize edebilir, yakın çevre ve kardeşlerinizle daha yoğun ve yakından ilgilenmeniz gerekebilir. Yalnız özellikle araç sahibi olanların dikkatli olmasında yarar var aracınız garip arızalar verebilir, aranızla ilgilenmeniz bakımıyla ilgilenmeniz gerekebilir. Kardeş ve komşularla ilişkilerde zaman zaman agresyonlar oluşabilir. Kullandığınız iletişim araçları ile ilgili minik sıkıntılarda oluşabilir bu süreçte.

Aslan ve Yükselen Aslan;

15 Ekimde Mars başak burcuna giriş yapacak ve 7 aralığa kadar bu burçta seyahat edecek. Finansal konularla ilgili mücadele döneminiz başlayacak. Para kazanmak, paranızı arttırmak için daha fazla efor sarf etmeniz gerekecek. Mars adama kazandırır ama aynı zamanda harcatırda. Aynı anda birden çok işi halledebilir, 2-3 farklı kanaldan para kazanabileceğiniz koşullar yaratabilirsiniz. Para konusunda detaycı, titiz davranma eğiliminde de olabilirsiniz.

Başak ve Yükselen Başak;

15 Ekimde Mars burcunuza giriş yapacak ve 7 aralığa kadar bu burçta seyahat edecek. Mükemmel işler çıkarmak için daha fazla efor sarf edebileceksiniz, tam olarak yapmak istedikleriniz ve hedefleriniz için rahatlıkla harekete geçebileceksiniz. Cinsel anlamda da libidonuzun yükseleceği bu dönem, hayat karşı daha motive, hırslı ve mücadeleci olabileceksiniz. Çabalarınızın tüm karşılığını alabileceksiniz. Yalnız kazalara, çarpmalara, yaralanmalara karşıda dikkatli olmanızda yarar var. Sinir sisteminiz hassas olacağından, bu dönem bol bol çevrenizde ki insanları tepeleyebilirsiniz.  Yukarıda yazdığım Mars/Başak enerjisi en çokta sizleri ilgilendirmekte.

Terazi ve Yükselen Terazi;
15 Ekimde Mars başak burcuna giriş yapacak ve 7 aralığa kadar bu burçta seyahat edecek; aslında bu sizler için pekte iç açıcı bir haber değil. Mars hayatınızın görünmeyen bir kısmında seyahat edecek, bu dönem yeni girişimler, başlangıçlar için size gerekli desteği vermeyecek olsa da, hedefleriniz için planlar yapmak için idealdir. Bunun yanı sıra bazılarınız ameliyat olmak, sağlıkla ilgili konularda uzman kişilerden destek almak için kolları sıvayabilirsiniz. Bu dönem fiziksel olarak değil, daha çok ruhsal çalışmalara yönelebilirsiniz mesela. Kontol dışı şaşırtıcı olaylar gündeme gelebilir.

Akrep ve Yükselen Akrep;

5 Ekimde Mars başak burcuna giriş yapacak ve 7 aralığa kadar bu burçta seyahat edecek  Hayatınızda, mücadele ve efor sarf edeceğiniz alanlar sosyal ilişkiler, arkadaşlıklar olacak. Bu dönemde hali hazırda bazı arkadaşlarınızla ilişkilerde gerginlikler söz konusu olabilecektir, sosyal çevrenizi idare ve organize etme görevi size düşebilir. Tabi yii etkileri de mevcut, mesela daha aktif, sosyal, hareketli ve grişken olacak hayatınıza yeni dostluklar, arkadaşlıklar katabileceksiniz. Mars sizin sosyal anlamda daha fazla öne çıkmanıza neden olacak.

Yay ve Yükselen Yay;

15 Ekimde Mars başak burcuna giriş yapacak ve 7 aralığa kadar bu burçta seyahat edecek. İş, kariyer ve mesleki konularda sizi bir nevi ateş topuna çevirecek, mesleki anlamda daha fazla enerji ve efor sarf edecek, daha fazla yorulacak ve stresle mücadele etmeniz gerekecek. Eğer doğru adımlar atarsanız kariyerinizde zafere ulaşmamak için hiçbir sebep yok! Çok daha detaycı ve mükemmel bir şekilde çalışabilecek, aynı anda bir çok işi hakkıyla yapabilecek gücü verecektir size mars. Hatta 12 kasımdan terfi, iş değişimi gibi konularda söz konusu olabilir.

Oğlak ve Yükselen Oğlak;

15 Ekimde Mars başak burcuna giriş yapacak ve 7 aralığa kadar bu burçta seyahat edecek. Yurt dışı, yabancılar, yabancı kültürler bu dönem çok daha fazla ilginizi çekebilir, çok fazla yorucu seyahatler gündeme gelebilir. Eğitim alanında özellikle üniversite seviyesinde stresli koşullar oluşabilir. Hayata dair daha büyük düşünebilir, önemli, mevki statü sahibi güçlü kişilerle bir araya gelebilir ve onlardan destekler alabilirsiniz. Yurt dışı ile ilgili sıkça evraklar, belgelerle ilgilenmeniz gerekebilir. Yurt dışına ya da deniz aşırı yerlere seyahatlerinde artışlar söz konusu olabilir.

Kova ve Yükselen Kova;

 15 Ekimde Mars başak burcuna giriş yapacak ve 7 aralığa kadar bu burçta seyahat edecek. Finansal konularla ilgili daha fazla efor ve mücadele dönemi başlıyor. Yalnız bu finansal konular başkalarına ait kaynaklar üzerinden olacaktır, kredi gibi, borç gibi, primler, burslar gibi. Ödemelerde krizler oluşabilir, harcamalarınızı dengede tutmakta bir parça zorlanabilirsiniz. Kredi çekmek için çokta uygun bir süreç değil gibi. Para, ödemeler, borç harç gibi konularda daha akıllıca organize olabileceksiniz.

Balık ve Yükselen Balık;

15 Ekimde Mars başak burcuna giriş yapacak ve 7 aralığa kadar bu burçta seyahat edecek. Bu süreçte ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili konularda mücadele dönemi başlıyor. Enerjinizi kanalize edeceğiniz alanlar bunlar olacak. Bu konularda daha fazla efor sarf etmeniz gerekecek. Yalnız olanlar ise, oldukça tutkulu v cinselliğin ön planda olduğu ilişkiler içine çekilebilirsiniz. Hayatınıza hareket ve renk geliyor, şimdiden hazırlanın. Evli olanlar veya birlikteliği olanlar partneriniz veya ortağınız bu süreçte daha hassas olabilir, dokunsan patlayacak moda, bu yüzden onlarla ilişkilerde kullandığınız sözlere ve davranışlara dikkat etmeniz gereken bir süreçtir bu.


Gökyüzü Gündemi 16 Ekim 2013 Çarşamba






16 Ekim Çarşamba 2013
Bugün Ay balık burcunda seyahat edecek, gün içinde Jüpiter ve Satürn ile uyumlu kontakları olacak.
Bugün ay balık burcunda seyahat edecek arkadaşlar, sezgilerin, manevi değerlerin güçlendiği ve büyüdüğü zamanlar

Ay’ın balık burcunda olmasından dolayı, hafif dağınık,dalgın, Leyla bir şekilde geçirebiliriz günü. Daha sezgisel davranabilir, hayal gücü kuvvetli çalışır, rüyalarımız etkileyici olur, yardım edebileceğimiz ve alabileceğimiz koşullar söz konusu olur.

Eğer ki aramızın küs olduğu kimseler var ise, bugünün güzel etkisi ile arayı düzeltmek, barış ortamı sağlamak için çok ideal bir gün.

Ay balık burcunda olduğundan çok çabuk kırılabiliriz, en olmadık söze lafa alınabiliriz, ota boka ağlayabiliriz, hassasızdır çünkü,

Ay balık burcunda olduğundan alkol tüketiminin arttığı zamanlardır ama unutmayın bu günlerde alkol daha çabuk etki eder, çabuk kafayı buluruz

Ay balık burcunda olduğundan ciddi işler yapmak, ciddi işlere başlamak için  uygun değildir, bir türlü toparlanmak, organize olmak zorlaşır, dağılırız. Dua ve meditasyon için en güzel zamandır.
Bugün fal baktırmak, fal bakmak içinde idealdir, sezgilerin en güçlü olduğu zamandır çünkü.
Ay balık burcunda olduğundan özellikle ayak ağrıları çok sık gündeme gelir yaşantımızda, lütfen doğru ayakkabı giymeye, almaya  özen gösterin

Ay balık burcunda olduğundan ayaklara masajlar, ayak bakımı, pedikür için en doğru zamandır…
Ay balık burcunda olduğundan karbonhidrat ve şeker tüketimi ihtiyacı artar, aman dikkat kilo vereceğim diye şişmeyin

Ay balık burcunda olduğunda vücut ciddi ödem yapmaya müsaittir, ödem söktürücülerinizi kullanmayı ihmal etmeyin.


Ay/Jüpiter kontağı ile özellikle; cömertliğe, iyi huylu davranışlara, duygusal risklere girişmeye, duyguları biraz abartılı bir şekilde dışa vurmaya işaret eder. Yeme, içmede de keza abartabiliriz. Özelikle balık, yengeç ve yükseleni bu olanlar için geçerli bugün.

Önümüzde ki birkaç gün içinde Merkür/ Jüpiter kontağı kesinleşecek,  bu ikili eğitim,yolculuk, yeni bilgiler öğrenmek, ticarete atılmak, başka insanların yaşamlarını harekete geçirecek fikirler üretmek için harika bir dönemdir. En çok akrep/yengeç ve yükseleni bu olanlar yararlanacak bu etkiden

Şu birkaç günde etkisini gösterecek olan Venüs /Uranüs etkileşimi ise bağımsızlık, heyecan, ani başlayan gelişen gönül ilişkileri, ilişkilerde macrelara atılmak, ilişkilerde risk almaya elverişli döneme işaret eder. Özelikle koç / yay ve yükselen burcu bu olanlar en çok etkilenecekler arasında

Marsta başak burcuna giriş yaptı, bununla ilgili ilerleyen dakikalarda detaylı bilgileri bloguma ekleyeceğim..



13 Ekim 2013 Pazar

Güneş ve Ay Tutulmalarının Etkilerini Ne Zaman Hissederiz ?




Merhaba Arkadaşlar;

Öncelikle tutulmalar dediğimiz astrolojik anlamda hangi aşamada gerçekleşir bundan bahsetmek istiyorum. Tutulmalar o sene kuzey ve güney ay düğümleri ( bu düğümler karmik düğümlerdir, kaderde ne varsa onu gösterirler ve karmik planınızda yaşamınızda kaçamayacağınız durumlara işaret ederler ) tutulmalarda o burçlarda gerçekleşir. Tutulmaların cinsi ise (tam tutulma, parçalı, gölgeli..vb) Güneş’in ve Ay’ın kuzey ve güney ay düğümlerine derecesel uzaklıklarına göre isimlenirler. Mesela mesafe 0-9 derece arasında ise tam tutulma, 9 -15 derece arasında ise parçalı tutulma..vb


Tutulmaların neden olabileceği biz astrologların öngördüğü olası etkileri için eğer zemin uygun ise evet o anlarda da ortaya çıkabilir ama şartlar müsait değil ise şartlar oluştuktan sonra ortaya çıkacaktır. En basitinden şöyle düşünelim; vücudunuza bir mikrop girdiğinde anında hasta olmazsınız, hastalığın bile bir süreci vardır. Önce vücudunuza yerleşir, uygun noktalar için çalışmalara başlar, sonra hastalığın belirtilerini çıkartır ortaya sonra bir bakmışsınız hasta olmuşsunuz. Ama sizin vücudunuz hasta olmaya elverişli bir yapıda ise, direnci düşük ise, hassas ise daha hızlı hasta olabilirsiniz. İşte tutulmalarında etkisi aslında aynı buna benzer. Eğer kişisel haritalarınızda tutulma önemli noktalara temas etti ise sizler tutulmaların etkilerini çok daha derinden ve hızlı hissedebilirsiniz ama haritalarınızda bu tutulma önemli noktalarda değil ise veya herhangi bir gezegeninizi tetiklemediyse belki hiç hissetmezsiniz bile.

Tutulmaların etkilerinin ortaya çıkış zamanı ile ilgili önemli bir diğer faktör ise tutulmanın hangi yapıda bir burçta ortaya çıktığıdır. Öncü mü, sabit mi, değişken mi ve hangi grupta olduğu önemlidir hava, su, ateş, toprak ve en önemlisi tutulmanın kaç dk sürdüğü. Mesela öncü burçta olan tutulmaların etkilerini çok daha hızlı ve net olarak görebilirken özellikle zaman bazında birkaç hafta veya aya tekamül ederken Sabit burçlarda olan tutulmaların etkilerini daha yıllara yayılarak hissedebilir, gözlemleyebilir ve yaşayabiliriz.

Gökyüzünde milyarlarca gizli kapılar bulunmaktadır ve bu tutulmalar o kapıları aralama ve o kapıların ardındakileri dışarı çıkarabilmesi için o kapıları aralarlar. Az önce bahsettiğim faktörlerde bu tutulmaların hangi zaman aralıklarında veya ne hızla etkileyeceklerini gösterirler.


Sevgiler…


11 Ekim 2013 Cuma

Gökyüzü Gündemi - 10 Ekim Cuma




10 Ekim 2013 Cuma;
Bugün ay oğlak burcunda seyahat edecek, pluto ve Uranüs ile etkileşim içinde olacak…

Ay oğlak burcunda ilerlediğinden duygusal meseleleri halletmek için uygun değildir, iş yapmalı ve iş konuşmalıyız; duygularımızı ifade etmekte zorlanırız,duygusal konular içimizde patlar

Bugün tüm gün ay oğlak burcunda ilerleyecek arkadaşlar, laylaylom zamanı değil, ciddiyeti ele alma,ciddi konulara eğilme zamanı 

Ay oğlak burcunda ilerlediğinden hesapları toparlamak,düzen oluşturmak için ideal bir gündür. Biraz daha melankolik olmaya eğilimliyizdir. hayatın bize daha soğuk, katı, acımasızca davrandığı hissine çok kolay kapılabiliriz. 
 Anne-aile ilişkilerinde de zorlanmalar görülebilir, onaylanma ihtiyacımız artabilir
Ay oğlak burcunda ilerlediğinden sabır ve dikkat gerektiren işlerde başarı yakalamak daha kolay olacaktır günün ana teması yalnızlık, kendi kendimize yetmek olabilecektir

Ay oğlak burcunda ilerlediğinden uzun vadeli planları, yatırımları yapmak için ideal bir gündür
Ay oğlak burcunda ilerlediğinden toprak, arsa, gayrimenkul ile ilgili konularla ilgilenmek için gayet uygundur
Ciddi meseleler konuşmak, ciddi çalışmalar yapmak, sorumluluk almak için idealdir. Ay oğlak burcunda ilerlediğinde; yapılanmak, inşaat başlatmak,şirket kurmak için uygun günlerdir

Sağlık olarak; şeker ve romatizmal sorunları olanlar extra dikkat etmeliler, Ay oğlak burcunda iken bunları tetikleyebilir. Eklem problemleri olanlar bugün biraz daha dikkat etmelerinde yarar var

Ay/Uranüs/pluton kontağı ani sert çıkışlara, engelleri sıra dışı yollarla geçmeye işaret eder. Özellikle oğlak/yengeç ve yükseleni bu olanlar bugün gergin ve stresli bir gün olabilir.

Ay/Pluto kontağı:  Duygusal istismarı, duygusal şiddeti, duyguların yıkıcı bir şekilde ortaya çıkmasına işaret eder.  Özellikle bugün oğlak ve yükselen oğlakların öfke kontrolüne dikkat etmeleri gerek. Kazalarada aynı şekilde..

Ay/Uranüs kontağı ise; Duyguların sıra dışı bir şekilde özgürleştirme ihtiyacı, aşırı özgürlükçü tavırlar, asilik, düzen değiştirmek için mücadeleye işaret eder. Özelikle koç /oğlak ve yükseleni bu olanlar bugün sınırlarınız zorlanabilir.