26 Kasım 2012 Pazartesi

26 Kasım - 2 Aralık Haftası Burç Analizleri






Koç ve Yükselen Koç;
26 Kasım – 2 Aralık Haftası

Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı ikizler burcunda gerçekleşecek olan ay tutulması olacaktır. Bu tutulma genel anlamda pozitif etkilere sahip arkadaşlar. Beklenmedik, sürpriz, ani seyahatler gündeme gelebilir fakat bu seyahatlerde özellikle gecikmelere, eşya kayıplarına dikkat. İletişim evinizde gerçekleşecek olan bu tutulma internetle ilgili önemli başlangıçlara işaret edebilir, web sitesi yaptırabilir, blog oluşturabilir, her türlü iletişim kanalı ile aktif bir şekilde iç içe olmanız gerekebilir. Yine kardeşlerinizle ilgili önemli mevzular gündeme gelebilir. Taşınma, yer değiştirme, tadilat, ev ile ilgili konular bu tutulma sürecinde ilgilenmeniz gereken konular arasında yer alabilir. Tutulmanın sahibi Merkür 8. evde ilerliyor olacak, bu da özellikle bu dönemde kaynak arayışına girebileceğinize işaret etmekte. Bankadan kredi, borç aramak veya iş için maddi kaynak arayışında olabileceğinize işaret etmekte.

Boğa  ve Yükselen Boğa;
26 Kasım – 2 Aralık Haftası

Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı ikizler burcunda gerçekleşecek olan ay tutulması olacaktır. Bu tutulma genel anlamda pozitif etkilere sahip arkadaşlar. Finansal konular ön planda. Bütçenizi yeniden değerlendirmeli, gider-gelir dengenizi iyi belirlemeniz gerekiyor. Eğer kişisel haritalarınızda tutulmanın düştüğü yer ve kurduğu kontaklar iyi ise, sürpriz, beklenmedik kazançlarla karşılaşabilirsiniz. Beklenmedik kazançları yanı sıra yine ani giderler de gündeme gelebilir. Yeni kazanç kapıları elde etmek için çalışmalar yapabilirsiniz. Özellikle mesleki anlamda destekleyici etkiler devrede olacak. Tutulmanın sahibi Merkür ise 7. evinizde ilerliyor olacak. Bu da özellikle paranız ortak işlerden kazanmanın yolları açılabileceğine işaret etmekte. Ortaklık teklifleri alabilirsiniz ve hatta değerlendirmenizi tavsiye ederim arkadaşlar.


İkizler  ve Yükselen İkizler;
26 Kasım – 2 Aralık Haftası

Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı ikizler burcunda gerçekleşecek olan ay tutulması olacaktır. Bu tutulma genel anlamda pozitif etkilere sahip arkadaşlar. Bu tutulma sizin burcunuzda olacağı için çok daha fazla öneme sahip. Öncelikle fiziki görünümünüz ve sağlığınızı ilgilendiren konular devrede. Bunun yanı sıra, ortağınız, partneriniz veya evli olduğunuz kişi ile ilgili stres yaratan, gerginliklerden uzak durmakta fayda var. İş ve kariyerinize ilişkin özellikle sürpriz, beklenmedik ani gelişmelere tanıklık edebilirsiniz. İletişimle ilgili sorunlar, gecikmeler, teknolojik aletlerle aranız pek iyi olmayabilir. Tutulmanın sahibi Merkür ise 6. evinizde ilerliyor olacak. Bu iş anlamında destekleyici etkilerin devrede olduğunu gösterir. Koşulları daha iyi bir iş olabileceği gibi, yeni müşteri, yeni kazanç kapılarına işaret etmekte. İşiniz ile ilgili tanıtım, reklam, pazarlama gibi faaliyetler için gayet uygun, değerlendirmenizi tavsiye ederim. Eğer iş veren iseniz yeni bir çalışanda alabilirsiniz. Bir de sağlığınızla ilgili kesin çözüm yaratacak tedavilerinde farkına varabilir ve tedavi olabilirsiniz.


Yengeç  ve Yükselen Yengeç;
26 Kasım – 2 Aralık Haftası

Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı ikizler burcunda gerçekleşecek olan ay tutulması olacaktır. Bu tutulma genel anlamda pozitif etkilere sahip arkadaşlar  Hayatınızda kontrol edemediğiniz veya öngöremediğiniz durumlar ortaya çıkabilir, özellikle risklerden uzak durmak finansal anlamda risklere girişmek için uygun zamanlar değil.  Bu tutulma zamanında yakın çevrenizden birine veya bir arkadaşına önemli bir yardım ve destekte bulunmanız gerekebilir. Hisleriniz kuvvetlenebilir, rüyalar ve bilinçaltı konuları ile ilgilenebilirsiniz. Tutulmanın sahibi Merkür 5. evinizde ilerliyor olacak. Eski sevgililer, flörtler, aşklarla yeniden bir şeyleri deneme adına bir araya gelebilirsiniz. Her halukarda bu tutulma aşk kapılarının yaşamınızda azda olsa aralanmasına yardımcı olabilecek. Bunun yanı sıra bilinç altınızı dışarıya vurmanıza yardımcı olacak sanatsal faaliyetlere girişebilir, yaratıcılığınızı ortaya koymanıza yardımcı olacak koşullarla da karşılaşabilirsiniz. Eğer hamilelik gibi planlarınız var ise önümüzde ki 1 aylık süreci değerlendirebilirsiniz.

Aslan  ve Yükselen Aslan;
26 Kasım – 2 Aralık Haftası


Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı ikizler burcunda gerçekleşecek olan ay tutulması olacaktır. Bu tutulma genel anlamda pozitif etkilere sahip arkadaşlar. Sosyal çevre ve arkadaşlıklar ön planda, yeni sosyal çevreler içine girebilir, arkadaşlarınızla beraber ortak projeler veya destekler sayesinde finansal kazanımlarınızı arttırmanın yollarını arayabilirsiniz. Özellikle aşk ve çocuklarla ilgili ilişkilerde gerginliklere ve stresli zamanlara dikkat. Hayatınıza yeni insanlar katılabilir bazıları ise ayrılabilir. Tutulmanın sahibi Merkür 4. evinizde ilerliyor olacak. Yaşamınızın odak noktasının şu dönemde gelecek hedefleriniz ile ilgili olduğunu göstermekte, yalnız planlarınızı tek başınıza gerçekleştirme gücüne şimdilik sahip değilsiniz. Bu noktada dostlarınıza, arkadaşlarınıza göz atarak gelmesi muhtemel tüm yardımları kabul etmenizde yarar var. Şu dönemde arkadaşlarınızdan farklı iş kolları ile ilgili bile olsa, birlikte hareket edebilir, işler yapabilirsiniz. Yaşamınızın bir nevi kırılma noktasından geçiyor olabilirsiniz, bu dönem önemli olan ne istediğinize net bir şekilde karar vermek ve aksiyon almaktır.


Başak  ve Yükselen Başak;
26 Kasım – 2 Aralık Haftası

Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı ikizler burcunda gerçekleşecek olan ay tutulması olacaktır. Bu tutulma genel anlamda pozitif etkilere sahip arkadaşlar. İş ve kariyer konuları ön planda. Kariyeriniz ile ilgili bir kavşaktan geçebilirsiniz, önemli gelişmeler kapınızda. Ev iş arasında ki dengeyi iyi kurmalı, yer değiştirme, taşınma, tadilat gibi konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Ortağınızın, partnerinizi veya eşinizin finans konuları ile ilgili sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Tutulmanın sahibi Merkür 3. evinizde ilerliyor olacak.Yeni iş teklifi kardeşiniz, komşunuz veya yakın çevrenizden birinin vasıtası ile gelebilir. Bunun yanı sıra, kardeşinizin veya kuzeninizin kariyerine yönelik atacağı önemli adımlar için yardımda bulunabilirsiniz. Yakın çevrenizde ki kişilere borç vermek için pekte uygun bir zaman değil, önermiyorum. Bu arada kariyerinizle ilgili konularda, iş yerinizde veya sizin bilmediğiniz gizli konular, dedikodular, gizli kayıtlar, belgeler ortaya çıkabilir.


Terazi  ve Yükselen Terazi;
26 Kasım – 2 Aralık Haftası






Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı ikizler burcunda gerçekleşecek olan ay tutulması olacaktır. Bu tutulma genel anlamda pozitif etkilere sahip arkadaşlar. Hukuksal konular, idealleriniz, yabancılarla ilişkiler, ticaret konuları ön planda. Yönetici pozisyonunda ki, isim yapmış, hatırı sayılır kişilerle ilişkilere dikkat, bir süredir değiştirmek istediğiniz hayatınızı değiştirebilmek için fırsatlar yakalayabilirsiniz. Yurt dışı ile ilgili işler veya kişilerle ilgili önemli gelişmeler gündeme gelebilir. . Tutulmanın sahibi Merkür 2. evinizde ilerliyor olacak. Uzak yerlerle bağlantılı konulardan finansal gelir elde edebileceğiniz koşullarla karşılaşabilirsiniz. Yabancı sermayeli firmalardan, çok uluslu firmalardan iş teklifleri alabilirsiniz, değerlendirmenizi tavsiye ederim. Keza alım, satım, ithalat-ihracat, pazarlama, reklam, medya sektörlerinden eğer iş teklifleri gelir ise değerlendirmenizi önerebilirim. Yurt dışı ile ilgili işler oldukça önem kazanacaktır yaşamınızda. Görmediğiniz, fark etmediğiniz detayları yaşamınızda görünür hale getirebilecektir.


Akrep  ve Yükselen Akrep;
26 Kasım – 2 Aralık Haftası


Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı ikizler burcunda gerçekleşecek olan ay tutulması olacaktır. Bu tutulma genel anlamda pozitif etkilere sahip arkadaşlar. Eğer finansal kaynak arayışı içinde iseniz bu tutulma zamanında destekleyici etkiler altında olabilirsiniz fakat kazançlar ve kayıplar bir arada görünüyor. Önemli anlaşmalar, sözleşmeler özellikle iş ve kariyerinize ilişkin gündeme gelebilir. Borç,alacak-verecek konularında, eşinizin veya ortağınızın finansal konuları ile ilgili sürpriz gelişmeler kapıda. Tutulmanın sahibi Merkür burcunuzda ilerliyor olacak, bu kısım tutulmanın sizler içinde önemli olduğuna işaret etmekte. Yaşamı çok daha derinden sorgulayabilecek, yaşamın bilinmeyen, gizli, farklı, sıra dışı yönlerine kendinizi çok daha yakın hissedebileceksiniz. Yaşamınızda ki olası tüm krizlerin anahtarları sadece sizde bunu unutmayın, hepsinin cevabı aslında sizin zihninizde saklı. Biraz kendinizle kalıp, düşünmeye, son dönemde yaşadıklarınızı analiz etmeye ihtiyacınız var sadece. Yaşamınızda ki olası sorunları kişisel iletişim becerilerinizde kolayca üstesinden gelebileceksiniz, para da size kuracağınız önemli kontaklar sayesinde gelecektir arkadaşlar.


Yay  ve Yükselen Yay;
26 Kasım – 2 Aralık Haftası


Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı ikizler burcunda gerçekleşecek olan ay tutulması olacaktır. Bu tutulma genel anlamda pozitif etkilere sahip arkadaşlar. İlişkiler için tamam mı devam mı? Sorusuna yanıt aranacağı zamanlar, önemli hem özel hem de iş ilişkileri kurulabilir. Kötü giden ilişkiler ise tutulmaların desteği ile bitebilirde. Yuva, aile, yer değiştirme, taşınma koşulları ile ilgili de beklenmedik, ani, sürpriz gelişmeler yaşanabilir. İlişkilerle ilgili stresli zamanlar dikkat. Tutulmanın sahibi Merkür 12. evinizde ilerliyor olacak. Ortaklıklarınızda, ikili ilişkilerinizde, sevgili ilişkilerinizde şimdiye dek göremediğiniz detayların farkına varabilirsiniz, gizli bir takım konular, dedikodular kulağınıza çalınabilir. Gelen dedikoduların aslı- astarı olup olmadığına dikkat etmenizi tavsiye ederim. Sizde partnerinizin veya ortağınızın arkasından gizli kapaklı işler çevirmemeye özen gösterin. İlişkinizi, ortaklığınızı sorgulayın, bir düşünün ne yöne doğru gidiyorsunuz, amacınız nedir ?


Oğlak  ve Yükselen Oğlak;
26 Kasım – 2 Aralık Haftası


Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı ikizler burcunda gerçekleşecek olan ay tutulması olacaktır. Bu tutulma genel anlamda pozitif etkilere sahip arkadaşlar. Gizli, saklı bazı bilgiler ve haberler ortaya çıkabilir, iş ve çalışma koşullarınızda bir değişim, gelişmeler meydana gelebilir, daha fazla çalışmanız, yorulmanız anlamına geliyor. Bu yüzden sağlığa dikkat, özellikle bel bölgesi, uyluk kısmına. Diyet veya spora başlayabilir, sağlıkla ilgili uzmandan danışmanlık alabilirsiniz. Tutulmanın sahibi Merkür 11. evinizde ilerliyor olacak. İşinizi ilgilendiren konularda özellikle dostlarınızdan ve arkadaşlarınızdan harika akıllar, fikirler alabilirsiniz. Belki de arkadaşlarınızın vesilesi ile koşul ve imkanları çok daha iyi olan bir işe geçiş yapabilirsiniz. İş yerinizde olası sorunlar için arkadaşlarınızın çözüm önerilerini dikkate almanızı tavsiye ederim. Bu arada bu tutulma zamanı bir arkadaşınızın sağlık sorunu ile yakından ilgilenmeniz gerekebilirde.


Kova  ve Yükselen Kova;
26 Kasım – 2 Aralık Haftası

Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı ikizler burcunda gerçekleşecek olan ay tutulması olacaktır. Bu tutulma genel anlamda pozitif etkilere sahip arkadaşlar. Aşk ve çocuklarla ilgili konular ön planda. Özel ilişkilerde güç, iktidar savaşı zaman zaman zor duruma düşürebilir, yalnız kovalar için oldukça romantik günler kapıda. Çocuk sahibi olmayı düşünenler çalışmalar yapabilirler. Finansal anlamda sürpriz harcamalara karşı dikkatli olmakta fayda var. Tutulmanın sahibi Merkür 10. evinizde ilerliyor olacak. Özellikle iş arayışı sürecinde iseniz bu tutulma zamanı yaratıcı yeteneklerinizi de kullanabileceğiniz sizi keyiflendirecek iş teklifleri ile de karşılaşabilirsiniz. Eğer yalnız iseniz bu tutulma size iş çevreniz sayesinde tanışabileceğiniz kişilerle flört etmenize de olanak sağlayabilecektir. Çocuk sahibi olmak içinde önümüzde ki 1 aylık süreci değerlendirebilirsiniz isterseniz.

Balık  ve Yükselen Balık;
26 Kasım – 2 Aralık Haftası

Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı ikizler burcunda gerçekleşecek olan ay tutulması olacaktır. Bu tutulma genel anlamda pozitif etkilere sahip arkadaşlar.  Yuva, aile, yer değiştirme, taşınma, tadilat, gayrimenkul alım-satım konuları ön planda. Bu işlerle ilgilenirken zaman zama n stres ve baskı altında hissedebilirsiniz. Özellikle iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda güç çekişmelerine dikkat. Tutulmanın sahibi Merkür 9. evinizde ilerliyor olacak. Yabancılar, yurt dışı ile ilgili konular hayatınızda önemli bir hale gelebilir birden. Gelecek hedeflerinizi belirlemenin aslında tam zamanı, hayatın neresinde duruyorsunuz, gerçekten ne istiyorsunuz, hedefleriniz neler, bu hedeflere varmak için nasıl bir yol planına ihtiyacınız var. İşte tamda bu noktada bu tutulma bu konular üzerine oldukça ışık tutabilecektir.






















21 Kasım 2012 Çarşamba

28 Kasım İkizler Burcunda Halkalı Ay Tutulması




28 Kasım günü İkizler burcunda halkalı ay tutulması meydana gelecek. Tutulmalarla ilgili bu detaylı yazıyı okumadan önce dilerseniz  “Tutulmaları Nasıl Hissederiz” yazımdan detaylı bilgi alabilirsiniz…

Geçtiğimiz 1,5 senenin ikizler – yay tutulmalarının sonuncusu artık bu, çünkü boğa –akrep aksına geçmiş bulunmakta tutulmalar. Tutulma dünya saatine göre 12:14’te başlayacak ve 16:51’de sona erecek. Tutulma Hawai, Alaska, Yeni Zelanda, Avusturalya ve Asya’nın büyük bir kısmından gözlemlenebilecek arkadaşlar.  Tabii tutulmanın izlediği bu yol oldukça önem kazanmakta.

Tutulma 6 derece ikizler burcunda gerçekleşecek, şimdi adım adım bu tutulmanın nasıl konuları açığa çıkarabilir, odak noktamızı ne tarafa doğru çekecek ve akabinde Türkiye bazında bizleri neler bekleyebilir bunlara kısaca göz atalım…

6 Derece ikizler burcunda gerçekleşeceğinden dolayı, ikizler burcunun ilk dekanı demektir bu. Bu düşmanların saldırısı ve yağmacılığın işareti olarak adlandırılır.

Tutulma ikizler burcunda gerçekleşeceğinden dolayı, ikizlerim sembolize ettiği konuların ön plana çıkması beklenir, peki nedir bunlar ?

-          Bilgi
-          İletişim
-          Önemli evrak ve dosyalar,mektuplar, mailler
-          Eğitim
-          Bilişimle ilgili konular
-          Medya
-          Sınavlar
-          Teknoloji
-          Davalar
-          Şifreleme, şike, şaibe
-          Sosyal Medya
-          Diplomatlar, dış işleri bakanlığı

Bu tutulmadan etkilenecek konular arasında ilk sıralarda yer almakta. Geçtiğimiz 1,5 sene içinde bu tutulmalarla öne çıkan ikizler konuları şu şekilde olmuştur, Sınavlarda şifreler, Ergenekon davası, Futbolda şike ve şaibe durumları, anayasal düzenlemeler, bilgi teknolojileri ile ilgili çıkan yasa çalışmaları. Yine bu konulara benzer olayları bekleyebiliriz.

Devam edelim, tutulma ay tutulması olduğundan dolayı Ay’ın kuracağı kontaklar elbette önem kazanacaktır. En belirgin etkileşim Ay / Jüpiter kontağı olacaktır. Ay / Jüpiter kontakları dindar kişileri sembolize eder, din, dini temsil eden kişilerin söylemleri oldukça gündeme gelebilecektir. (Gerçi şu ismi cismi bir türlü açıklanmayan “Tibetli Din Adamının” dilden dile dolaşan 21 aralık kıyamet senaryosu da bu tutulma altında incelenebilir)  “Din” teması çok sık vurgulanabilecektir. Bunun yanı sıra tepkiler abartılı bir şekilde dile gelebilir, fanatik tavırlar, hareketler zarar verici olabilecektir. Özellikle eğitim kurumlarında verilen dersler, ödevler, sistemle ilgi çarpıcı konular ortaya çıkabilir. Bilgi, iletişim ağları, bilgi teknolojileri alanında yeni düzenlemeler de yapılabilir bu tutulma ile ilgili. Özellikle bu dönem yapılacak sınavlarda veya yerleştirmelerde yine yeniden sorunlar çıkabileceğini öngörmekte pekte zor olmasa gerek.

Ay ikizler burcunda tutulacağından, tutulmanın yöneticisi Merkür o gün akrep burcunda seyahat ediyor olacak. Akrep sembolizmi içinde, gizli saklı sırları, konuları, gizli belgeleri, kadın cinselliğinin sıkıntı yaratacak şekilde vurgulanması, kadına yönelik şiddette artışlar, maden, petrol, yer altı kaynaklarına ilişkin gizli dedikodular, sürpriz isimlerin – ajanların ortaya çıkması gibi konular ortaya çıkabilir. Cinsellikle ilgili skandallar, özellikle yazısal – sözel anlamda ortaya çıkabilir.


Türkiye açısından incelediğimizde ise; tutulma Türkiye’nin 12. evine düşmekte… 12. ev uyuşturucu şebekeleri, grevler, vatan hainleri, sukiastçiler, hastane ve hapishanelere, gizli saklı konulara işaret eder. Bu alanlarla ilgili beklenmedik sürpriz açıklamalar, bu mekanlarda olaylar bekleyebiliriz. Tutulma anında Ay’ın Mars ile yapacağı sert kontak yüzünden, ulusal güvenlik ihtiyacının artacağı veya güvenliği tehdit edici olaylar (İlk aklıma gelen terör saldırılarının yeniden hız kazanması) , tarım, tarım ürünleri ile ilgili olası salgın hastalık haberleri gündeme gelebilir. Silahlı kuvvetlerle ilgili görev değişiklikleri, düzenlemeler, istifa haberleri duyulabilir. Ay-Mars kontakları tutulma zamanları tehlikelidir çünkü şiddet içerikli olayları ve patlamalara işaret eder. Bunun yanı sıra Ay – Mars kontağı yöneticinin sağlığında ki kötü gidişata da işaret etmekte.

Yalnız ay / Jüpiter kontağından dolayı önümüzde ki 4 aylık süreçte özellikle af yasası ile ilgili konuşmalar gündeme gelebilir, hapishanelerde ki kişilerin özgürlükleri verilebilr, Salı vermeler başlayabilir.

Aşağı da resimde gördüğünüz siyah işaretleri yerler, tutulmadan negatif etkilenebilecek yerlere işaret etmekte. Şuan gördüğünüz resim, tutulmanın İstanbul merkezli Astro –Carto – Graphy çalışmasıdır. Siyah nokta ile belirttiğim yerlerde olaylar, doğal afetler, patlamalar, çatışmalar, problemler, güç savaşlarının olabileceği, problematik hatta deprem hattına işaret edebilir.




Tutulmanın Burçlar üzerinde ki Etkisini Cumartesi günü okuyabileceksiniz…



19 Kasım 2012 Pazartesi

19 – 25 Kasım Haftası Burç Analizleri




Koç ve Yükselen Koç;
19 – 25 Kasım Haftası

Bu hafta Mars oğlak burcunda hareket edecek 26 Aralık tarihine kadar. Marsın oğlak burcuna geçişi ile beraber, iş ve kariyer konularında daha hırslı, verimli, konsantrasyonuzun yüksek olacağı, hedeflerinize kendinizi daha yakın hissedeceğiniz, daha kolay organize olabileceğiniz bir dönem başlıyor. 26 Aralığa  kadar iş ve kariyer konularına enerjinizi yönelteceğiniz zaman zaman stresle mücadele etmeniz gereken bir süreç olacak. 21 Kasımda ise Güneş yay burcuna geçiş yapacak. Bu bir aylık süreçte odaklanacağınız konular; uzak yerlere seyahatler, uzak akrabalar, hukuksal konular, uluslar arası ilişkiler, ithalat, ihracat,satış, pazarlama, halkla ilişkiler, tanıtım, sahibi hatırı sayılır kişiler, promosyon..vb konular etki altında olacaktır. Hukuksal konularla ilgili güzel olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz, yurt dışı seyahatleri gündeme gelebilir, iş arayanlar bu dönem özellikle çok uluslu bir firmada işe başlayabilirsiniz. 22 Kasımda da Venüs Akrep burcunda geçiş yaparak 15 Aralığa kadar burada seyahat edecek. Venüs Akrep burcunda çokta rahat ettiği bir yerleşimde değil açıkçası, bu yüzden finansal konularda özellikle dikkatli adımlar atmanızda yarar var. Borç alacak-verecek işleri, krediler, bankacılık işlemleri, burslar, primler, vergiler, muhasebe gibi konular yavaştan ön plana çıkmaya başlayacak. Ortaklaşa kazanılan gelirlerde bir takım gizlilikler, alavere durumlar oluşabilir. Özellikle sağlıkla ilgili genital bölgelerimiz ve böbreklerimiz hassas olabilir.


Boğa ve Yükselen Boğa;
19 – 25 Kasım Haftası


Bu hafta Mars oğlak burcunda hareket edecek 26 Aralık tarihine kadar. 9. evinizde ilerleyecek olan mars, yayıncılık, iletişim, yurt dışı ile ilgi projeler, yabancılarla ilgili işler, yurt dışına seyahatler konusunda yaşamınızda hız vermeye başlayacak. 26 Aralığa kadar sıkça seyahatlere çıkabilirsiniz. Yalnız bu saydığım konularla ilgili agresyon, mücadele, stres gibi durumlarla da sıkça karşılaşabilirsiniz. 21 Kasımda ise Güneş yay burcuna geçiş yapacak.  Başkalarına ait kazançlar, miras, ortaklaşa kazanımlar, çok çaba sarf etmeden elde edilecek olan gelirler, kredi, borç, alacak-verecek ilişkileri, ölüm, kayıplar, burs, sigorta primleri..vb konular bu 1 aylık süreçte odak noktanız  olacaktır. Bu konularla ilgili bilgi-iletişim hızı artabilir. Özellikle boşanma ile ilgili durumlarda nafakaya ilişkin özellikle güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yalnız harcamalarınızı biraz denetim almakta fayda var. Eşinizden veya ortağınızdan finansal anlamda destek görebileceksiniz. Para geldiği gibi gider ve bu gider yerleri genelde sizlerin borçları ile ilgili olacaktır. Hayatınızda önemli bir gediği kapatabilirsiniz. 22 Kasımda da Venüs Akrep burcunda geçiş yaparak 15 Aralığa kadar burada seyahat edecek. Venüs Akrep burcunda çokta rahat ettiği bir yerleşimde değil açıkçası, ilişkiler, ortaklıklar, evlilik gibi konularda bazı hırslar, kıskançlıklar gündeme gelebilir. Karşınızda ki kişileri daha fazla kontrol etmek isteyebilirsiniz. Hemen üzülmeyin, yalnız olanlar ciddi ilişkilere adım atmaya başlayabilirler, bazılarınız söz, nişan, evlilikle ilgili adımlar atabilirsiniz. İlişkisi olanlar 15 Aralığa kadar krizler yaratıp onları çözümlemeleri gerekebilir, karşınızda ki kişiye bir kere daha aşık olabilirsiniz.


İkizler ve Yükselen İkizler;
19 – 25 Kasım Haftası

Bu hafta Mars oğlak burcunda hareket edecek 26 Aralık tarihine kadar. Marsın oğlak burcuna geçişi ile birlikte, başkalarına ait finansal konular, krediler, miraslar, burslar, eşinizin veya ortağınızın finansal durumu ile ilgili daha kontrollü, sonuç elde edebilmek için daha hırslı davranabileceksiniz bir süre. Bu konularla ilgili zaman zaman stres yaratan koşullarla karşılaşabilirsiniz. 21 Kasımda ise Güneş yay burcuna geçiş yapacak. Birliktelikler, ortaklıklar, evlilik bu kişilerin sağlığı, eşinizin, partnerinizin veya ortağınızın hayatında ki önemli başlangıçlar, anlaşmalar, sözleşmeler bu bir aylık süreçte odak noktanız olabilecektir.  . Bu saydığım konularla ilgili hayatınızda yeni enerjiler, yeni başlangıçlar söz konusu olacaktır. Bazılarınız evlilik yolunda adımlar atabilirsiniz, bazılarınız önemli bir iş anlaşması imzalayabilir, ortaklık gerektiren işlere soyunabilirsiniz. İlişkiler için tamam mı devam mı soruna yanıt aranacağı zamanlar. 22 Kasımda da Venüs Akrep burcunda geçiş yaparak 15 Aralığa kadar burada seyahat edecek. Venüs Akrep burcunda çokta rahat ettiği bir yerleşimde değil açıkçası, 15 aralığa  kadar sağlığınızı ilgilendiren konular ön planda olacak, diyet ve spora başlayacak olanlar çok fazla kasmayın kendinizi, bünyenizi fazla zorlamayın. Birlikte çalıştığınız kişilerle aranızda içsel olarak minik bir yarış içine girebilirsiniz, onları kontrol etmek isteyebilirsiniz. İş hayatında daha şüpheci ve sorgulayıcı yaklaşabilirsiniz. Yaptığınız işe aşırı bir tutku ile bağlanabilirsiniz.


Yengeç  ve Yükselen Yengeç;
19 – 25 Kasım Haftası

Bu hafta Mars oğlak burcunda hareket edecek 26 Aralık tarihine kadar Marsında oğlak burcuna girmesi ile birlikte, enerjinizi daha çok ilişkiler ve ortaklıklar alanına yöneltebilirsiniz. Enerjinizi daha kontrollü bir şekilde kullanabilir, yeni bağlantılar kurabilir, ortaklıklarla ilgilenebilirsiniz. İlişkiler ve ortaklıklarınızı çok daha kolay organize edebilir, idare edebilirsiniz. Yalnız marsın zaman zaman agresyon getireceğini de unutmamak lazım, ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili konularda zaman zaman stres yarataqn koşullarla uğraşmanız gerekebilir. 22 Kasımda da Venüs Akrep burcunda geçiş yaparak 15 Aralığa kadar burada seyahat edecek.  Venüs Akrep burcunda çokta rahat ettiği bir yerleşimde değil açıkçası, 15 Aralığa kadar  kadar aşk, çocuklar ve özel hayatınıza ilişkin daha tutkulu, inatçı, hırslı yaklaşımlar sergileyebilirsiniz. Yalnız kadar cinsel enerjinin biraz daha yoğun olabileceği flörtler, yakınlaşmalar içine çekilebilirsiniz. Birliktelikleri olanlar, daha tutkulu, romantik bir süreç içine girecekler. Yaratıcılık gerektiren işlerde genel anlamda destekleyici etkiler altında olacaksınız, birlikte olduğunuz veya olacağınız kişinin tüm sırlarını öğrenmek için harekete geçebilirsiniz. 21 Kasımda da Güneş yay burcuna giriş yapacak ve 1 aylık süreçte odak noktanız yaşamınızda iş ve sağlık konuları olacaktır. Check –up yaptırmak için oldukça uygun bir süreçtir. İş arayanlar bu dönem içinde işe başlayabilirler.


Aslan  ve Yükselen Aslan;
19 – 25 Kasım Haftası


Bu hafta Mars oğlak burcunda hareket edecek 26 Aralık tarihine kadar. Marsında oğlak burcunda girmesi ile beraber, öncelikle sağlığınıza her zamankinden daha fazla dikkat etmelisiniz, özellikle ateşli rahatsızlıklara, kemiklerinize, delici, ateşli aletlere. İş ve çalışma koşullarında daha kolay organize olabilir, daha sıkı ve konsantre çalışabilirsiniz. Belirleyeceğiniz hedeflere daha planlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. 22 Kasımda da Venüs Akrep burcunda geçiş yaparak 15 Aralığa kadar burada seyahat edecek.  Venüs Akrep burcunda çokta rahat ettiği bir yerleşimde değil açıkçası, 15 aralığa kadar evinizle, yuvanızla, ailenizle, yaşadığınız yer ile daha yakından ilgilenebilirsiniz. Evinizde yalnız başınıza bir takım çalışmalar yapmak için güzel zamanlardır, yine boya, badana, tamirat gerektiren işlere daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Yalnız daha fazla içe dönebilir, yalnızlık ihtiyacınız artabilir, kendinizle baş başa kalabilirsiniz ki, aslında en sosyal ve dışa dönük olmanız gereken zamanlardasınız aslında. Ailenizle bu süreçte ilişkilerde zorlanmalar gözleyebilirsiniz, alacağınız eleştirilere karşı sert bir tavır sergileyebilirsiniz. 21 Kasımda Güneş yay burcuna geçiş yaparak önümüzde ki 1 aylık süreçte odaklanacağınız konuların aşk ve çocuklar üzerine olacağına işaret etmekte. Bu bir aylık süreçte yaşamdan çok daha fazla keyif alabilecek, aşktan yana da şanslı olabileceksiniz.


Başak  ve Yükselen Başak;
19 – 25 Kasım Haftası

Bu hafta Mars oğlak burcunda hareket edecek 26 Aralık tarihine kadar. Marsında oğlak burcuna geçişi ile beraber, aşk hayatınız canlanmaya başlıyor, cinsel enerjiniz yavaş yavaş yükseliyor. Sportif faaliyetlere katılabilirsiniz. Zaman zaman sabrınızın test edildiğini düşünebilirsiniz. Aşk ve çocuklarla ilgili konularda stresli koşullar olabilir. 22 Kasımda da Venüs Akrep burcunda geçiş yaparak 15 Aralığa kadar burada seyahat edecek. Venüs Akrep burcunda çokta rahat ettiği bir yerleşimde değil açıkçası, 15 Aralığa kadar fikirlerinizde daha inatçı olabilirsiniz. Yakın çevre ve komşularınız ve kardeşleriniz üzerinde hakimiyet kurma isteğiniz artabilir. 15 Aralığa  kadar türlü yolculuk planları yapabilir, yakın yerlere seyahatler gerçekleşebilir, bazıları akraba yanına ziyaret şeklinde hayatınıza nüks edebilir. Bazılarınız ise, kendini yazıya verebilir, tüm iletişim araçları aktif iletişim içinde olacakları oldukça yoğun bir süreç bekliyor olacak. 21 Kasımda güneş’in yay burcuna geçiş yapması ile birlikte 1 aylık dönemde odak noktanız ev, yuva, aile ve yerleşime ait konular olacak. Taşınmak, evinizde tadilat, onarım gibi işlerle ilgilenmek için güzel bir dönem.



Terazi  ve Yükselen Terazi;
19 – 25 Kasım Haftası

Bu hafta Mars oğlak burcunda hareket edecek 26 Aralık tarihine kadar. Marsın oğlak burcuna geçişi ile birlikte, yakın çevrede ki haraketlilik yerini aile içine bırakıyor. Aile içinde agresyona dikkat etmeli, yer değiştirmei taşınma konuları gündeme gelebiliri özellikle sizi fiziksel anlamda yoracak koşullar olabilir. Fakat sağlamcı, daha organize ve planlı davranışlarınızla üstesinden gelebilirsiniz. 22 Kasımda da Venüs Akrep burcunda geçiş yaparak 15 Aralığa kadar burada seyahat edecek. Venüs Akrep burcunda çokta rahat ettiği bir yerleşimde değil açıkçası, 15 Aralığa kadar finansal konular gündemde olmaya başlayacak, evet kazançlarınızı arttırabileceğiniz koşullarla karşılaşabileceksiniz, fakat bu konuda daha hırslı davranabilirsinizde, ya hep ya hiç mantığında hareket etmek isteyebilirsiniz. Harcamalarınız daha çok giyim,kuşam, süs..vb konular üzerine olacaktır. Finansal anlamda şanslı fakat aynı şekilde fazla inatçı da davranabilirsiniz dikkat… 21 Kasımda Güneş yay burcuna geçiş yaparak önümüzde ki 1 aylık periyotta odak noktanız yakın çevrenize ve kardeşlerle ilişkileriniz olabilecektir.


Akrep  ve Yükselen Akrep;
19 – 25 Kasım Haftası

Bu hafta Mars oğlak burcunda hareket edecek 26 Aralık tarihine kadar.  Bu nispeten iyi bir haber çünkü uzun süredir, gelen para gidiyordu, finansal anlamda daha fazla mücadele, stresli bir süreçti ama bu dönem bitti. 15 Aralığa  kadar lütfen trafikte daha dikkatli olun, aracınızın bakımınızı, ıvırını, zıvırını aksatmayın. Özellikle bu hafta sonuna doğru hesapta olmayan bir yolculuk gündeme gelebilir, bu bir arkadaşınızın düğünü, nişanı için olabilir veya arkadaşlarla seyahat şeklinde olabilir. Yine Mars sayesinde, fikirlerinizde çok daha inatçı ve yakın çevrenizi ikna etmek istediğiniz konularla ilgili pekte zorlanmayacaksınız. 22 Kasımda da Venüs Akrep burcunda geçiş yaparak 15 Aralığa kadar burada seyahat edecek. Venüs Akrep burcunda çokta rahat ettiği bir yerleşimde değil açıkçası, 15 aralığa kadar daha hırslı, kontrolün sizde olmasını isteyebilirsiniz ama çevrenize oldukça çekici enerjiler gönderecek ve özellikle yalnız olanlar türlü flört ve çıkma teklifleri ile karşılaşabilirler. Yine fiziki olarak saç boyama, fiziken bir takım değişiklikler yapabilirsiniz. Kendinizi yenileme ihtiyacınızın arttığı şu günlerde, Venüs ilaç gibi gelecek size. Kendinizi güzelleştirmek için daha çok zaman harcayabileceksiniz. Yalnız bu dönem olası başlayacak ilişkilerde tutkular, arzular, hırslar, kontrol ve cinsellik daha ön planda olacaktır. İlişkisi olanlar ise sevgilinizin, eşinizin ilgisini daha çok üzerinize çekeceksiniz. Yalnız kıskançlık ve gereksiz kaprislere dikkat.


Yay  ve Yükselen Yay;
19 – 25 Kasım Haftası

Uyku zamanı sona eriyor bu hafta. 21 kasımda burcunuza geçiş yapacak olan güneş ile beraber artık harekete geçme zamanı başlıyor sizler için. Spot ışıkları adeta üzerinizde parlayacak, girişimlerde bulunmak için güzel bir süreçte olacaksınız. Yalnız burcunuzda geri giden merkür’ü unutmamalı anlaşma, sözleşme, imza gerektiren işlerinizi 28 kasım ve sonrasına bırakmanızda yarar var. 22 Kasımda da Venüs Akrep burcunda geçiş yaparak 15 Aralığa kadar burada seyahat edecek. Venüs Akrep burcunda çokta rahat ettiği bir yerleşimde değil açıkçası, 15 Aralığa  kadar özel hayatınızı ve ilişkilerinizi gözden geçireceğiniz bir süreç olacak, Venüs 12. Evinizde hareket ediyor olacak; halk dilinde “Kısmetim kapalı” dendiği bir dönemde diyebiliriz. İlişkisi olanlar minik krizlerle mücadele etmeleri gerekebilir, ilişkisi olmayanlar ise pekte herkes tarafından onay verilmeyen, platonik ilişkiler içine çekilebilirler. Yine bu dönem genital bölgeniz hassas olabilir, ağrılar, kaşıntılar oluşabilir. Sevginizi göstermekte zorlanabilirsiniz. Veya bir diğer olası etkisi ise, gizli ilişkileri içine çekilebilir ve etrafınızda ki kişilere bundan pek bahsetmek istemeyebilirsiniz. Bu hafta Mars oğlak burcunda hareket edecek 26 Aralık tarihine kadar.  Finansal konular ön planda olacak, yalnız mars adama harcatır! Para ile ilgili konularda daha fazla efor harcamanız gerekecektir, mücadele alanınız para ve kazançlara yönelecektir. Bütçeyi dengelemek bu süreçte çok önemli olacaktır. Gelen gider çünkü ve parayı elde tutmak zorlaşabilir. Hemen canınızı sıkmayın, para gelecek ki gidecek öyle düşünün.

Oğlak  ve Yükselen Oğlak;
19 – 25 Kasım Haftası

Bu hafta Mars oğlak burcunda hareket edecek 26 Aralık tarihine kadar.  Bu harika! Çünkü bu süreç sizi bir nevi ateş topuna çevirecek, totinizin üzerinde oturmaya vaktiniz olmayacak, koşturma, mücadele dönemi. Tam girişim yapma, yeni başlangıçlar için harika bir süreç olacak. Hayatınız ciddi anlamda hız geliyor. Bunun yanı sıra cazibeniniz de aynı oranda arttıracak. 22 Kasımda da Venüs Akrep burcunda geçiş yaparak 15 Aralığa kadar burada seyahat edecek. Venüs Akrep burcunda çokta rahat ettiği bir yerleşimde değil açıkçası, 15 Aralığa  kadar daha çok sosyal olacak, arkadaşlarınızla beraber daha çok vakit geçirecek, partiler, organizasyonlar ön planda olacak. Yalnız arkadaşlarınızla aranızda gizli bir rekabet oluşabilir veya onları fazlaca kontrol etmek isteyebilir, bazılarını acımasızca eleştirebilirsiniz. Arkadaşlarınızı daha fazla sahiplenebilir, onlara karşı tutucu ve kıskanç yaklaşımlar sergileyebilirsiniz. Bu dönemim size katacağı sosyalliği ve hayatına katacağı olası yeni arkadaşların tadını çıkartmaya bakın.


Kova  ve Yükselen Kova;
19 – 25 Kasım Haftası


Bu hafta Mars oğlak burcunda hareket edecek 26 Aralık tarihine kadar. 12. evinizde seyahat edecek. Bu dönem yeni girişimlere başlama zamanı değildir pek, sürekli bir engellenme hissi yaşarsınız veya girişimlerinizin önünde setler oluşur. Keza dünya size karşıymış gibi gelir, , içsel sıkıntılar, içsle mücadele, ruhsal sıkıntılar üstüne sağlıkla ilgili mücadele, kendinizi hayatın gerisinde kalmış hissetme ve sürekli uyku modu marsın size sunacakları arasında yer almaktadır. 22 Kasımda da Venüs Akrep burcunda geçiş yaparak 15 Aralığa kadar burada seyahat edecek. Venüs Akrep burcunda çokta rahat ettiği bir yerleşimde değil açıkçası, 15 Aralığa  kadar iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda genel anlamda şanslı olacaksınız, yalnız hırs, rekabet duygusu, kontrol etme isteği de aynı şekilde ön plana geçebilir. Derinlemesine araştırma gerektiren işlerde oldukça başarı elde edebilirsiniz. Yalnız üstleriniz, yöneticilerinizin zaman zaman uyarı ve ikazlarına maruz kalabilirsiniz. İyi veya doğru adımlarınızla oldukça ön planda olacak, yaptığınız işler bir çok kişi tarafından görünür olacak ve takdir beğeni toplayacaktır. Güneş ise 21 kasımda yay burcuna geçiş yaparak önümüzde ki 1 aylık periyotta dostlarınızdan ve arkadaşlarınızdan önemli faydalar görebileceğinize işaret etmekte.

Balık  ve Yükselen Balık;
19 – 25 Kasım Haftası


Bu hafta Mars oğlak burcunda hareket edecek 26 Aralık tarihine kadar.  Bu sayede sizler çok daha sosyal olup, arkadaşlarınızdan, dostlarınızdan destekler alabileceksiniz. Hayatınızın efor ve mücadele alanı sosyal çevre, arkadaşlıklar, dostluklar alanına kayıyor olacak. 22 Kasımda da Venüs Akrep burcunda geçiş yaparak 15 Aralığa kadar burada seyahat edecek. Venüs Akrep burcunda çokta rahat ettiği bir yerleşimde değil açıkçası, 15 Aralığa kadar uzak yerlere seyahatler gündeme gelebilir, tatil planları yapabilir, yurt dışı ile ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. Hatırı sayılır, mevki ve statü sahibi özellikle bayan kişilerden destekler alabilirsiniz, önemli görüşmeler gündeme gelebilir, fakat kolay kolay güvenemeyebilir, karşınızda ki kişileri fazlası ile sorgulayabilirsiniz. Bazılarını ise hayatın soyut, mistik, felsefi yönleri ile daha yakından ilgilenmeye başlayabilir. 21 Aralıkta ise Güneş artık yay burcuna geçiş yapacak, önümüzde ki 1 aylık süreçte iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda adeta parlayacaksınız ve hedeflerinize çok daha rahat bir şekilde ulaşabileceksiniz.













16 Kasım 2012 Cuma

Tekelleşme Egosu




Merhaba Arkadaşlar;

Dünyada ciddi bir “Tekelleşen Ego” var. Bunu her sektörde gözlemleyebilirsiniz ama en acımasız olanı – benimki algıda seçicilik olabilir- astroloji sektöründe. Ne yazık ki bazı kendini bilmezler astrolojiyi adeta kendileri yaratmış, tüm kavramları kendileri bulmuş, tüm formülasyonları kendileri var etmiş gibi davranmaktan kendilerini alıkoyamıyorlar. İşte bu noktada tıpkı kıyafet gibi bilgi de her insanın üzerinde durmuyor, hatta oturmuyor.

Yakın zamanda buna benzer bir durum yaşadım. Gerçi bu durumdan önce yaşanan aynı kişi ile trajik – komik durumlar vardı ama şu an konumuz bu değil. Etik gereği isim vermeden durumu izah etmem gerekiyor. Çünkü konu ilerledikçe hukuksal bir taraf doğuyor. Neyse ki bu konuyla ilgili dün avukatımla yaptığım toplantıda şu süreçte bir sorun teşkil etmediğini hatta karşı tarafın tacizlere varan maillerinin suç unsuru teşkil ettiğini öğrendiğimden beri içim çok daha rahat.

Biliyorsunuz ki “Astroloji Eğitimleri” vermeye başladım. Fakat yaptığım her işte fark yaratmayı temelde baz aldığımdan dolayı eğitimin içeriğinden tutun, konu anlatımına, kullanılan malzemelerden her şey sıfırdan yaratılmış olup, eğitim içeriği özellikle yabancı kaynaklarında yoğun olduğu ve dirsek temasında olduğum “ astroloji İzmir grubunun” kurucuları “Devrim Dölen” ve “Devrim Yılmazer” in destekleri ile hazırlanan gayet detaylı ve özenli bir şekilde hazırlanmıştır.

Fakat artık iyi niyetli olduğunu kesinlikle düşünmediğim “bir kişi” adeta ders programımın içeriğini biliyormuşçasına kendi eğitim programının taklit edildiğini ileri sürmüştür. Kendisi ile dün saatlerce mail ile yazışıldı ( ki bir sonra ki adımım tüm mailleri yayınlamak olacaktır duruma göre) ve kendisine derslerime katılmasını tavsiye ettim. Çünkü kendi zihninde kurduğu hayal dünyasına inanan bir insanı sadece hayatın realitesine çekerek gerçeklerle yüzleştirebilirsiniz. Bunun üzerine küstah olduğumu iddia ettiği, hakarete  varan bir cevap geldi kendisinden. Sonra bugün ismimi vermeden gayet açık bir şekilde hala nedenini anlamadığım bir şekilde “kopyacı” deme ihtiyacı hissetmiştir.

Astrolojide bilgiler evrenseldir arkadaşlar, tıpkı matematik – fizik ..vb konularda olduğu gibi. Benzeş konu başlıklarını kullanabilirsiniz. Hatta astroloji de çok temel kavramlar vardır ve bu her yerde aynıdır. (Açılar, elementler, ev sistemleri, haritanın göstergeleri..vb)

Ama “ego” o kadar tehlikeli bir şeydir ki dikkatle yönetilmesi ve idare edilmesi gerek. Çünkü yüzyıllardır süre gelen bilgileri sadece sizin elinizden çıktığını hatta neredeyse tüm dünyaya bunu kendi tanıttığını ileri sürdürtebilecek ve sizlere zarar verecek tehlikeli bir noktaya doğru sürükleyebilir sizi. Ve şu an tamda bu durum yaşanmakta. “Kişi” sanki bütün astroloji bilgilerini Türkiye’de sadece kendi getirmiş gibi davranmakta ve sistemi sadece kendi kurduğunu iddia etmekte. Kendi çapında “Tekelleşmeye çalışan bir Ego” örneğini bizlere sunmakta.

Bu çok üzücü bir durum, çünkü kendisi ile yaklaşık 2 sene boyunca her hafta düzenli görüşmelerimiz olmuş, fikir ve düşüncelerinin bir kısmına değer vermiştim. Ama bir insanı tanımanın her zaman kolay olmadığını bu olay ile bir kez daha anlamış bulunuyorum. İşin içine “Ego, kazanç, statü” gibi kavramlar girdiğinde insanlar sizlerin fark etmediği bambaşka yüzleri ile kendilerini gösterebiliyorlar.

Biraz uzun oldu farkındayım, çünkü dünden beri bu konuyla ilgili oldukça doluyum, bir şekilde benimde deşarj olmam gerekiyordu.

Okuyan herkese teşekkür ederim..

Ohh bee J

9 Kasım 2012 Cuma

13 Kasım Akrep Burcunda Güneş Tutulması ve Burçlar Üzerinde ki Etkisi




Daha önce 13 Kasım Akrep Burcunda gerçekleşecek olan Güneş Tutulmasının genel etkilerini yazmıştım. On işte tamda BURADAN okuyabilirsiniz. Bunun yanı sıra tutulmalar özel gökyüzü olaylarıdır. Tutulma oldu aman hemen etkileri ortaya çıktı diye beklentiye girmek yanlıştır. Tutulma etkilerini bizler ŞÖYLE hissederiz...

Ve şimdi burçlar bazında güneş tutulması etkilerine geçebiliriz... Haftalık burç analizi beklemeyin bu hafta, Güneş tutulması etkileri haftanın genelinde etkili olacak zira. 



Koç ve Yükselen Koç;

Akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması ile odaklanacağınız konular; finansal kaynak arayışı içinde iseniz bu tutulma zamanında destekleyici etkiler altında olabilirsiniz fakat kazançlar ve kayıplar bir arada görünüyor. Önemli anlaşmalar, sözleşmeler özellikle iş ve kariyerinize ilişkin gündeme gelebilir. Borç,alacak-verecek konularında, eşinizin veya ortağınızın finansal konuları ile ilgili sürpriz gelişmeler kapıda olacaktır. Tutulma zamanı Güneş – Neptün sert etkileşimi mali büyük riskler almak için pek uygun bir dönem olmadığına işaret etmekte, geçmişe ait sürpriz bir borç – ödeme gündeme gelebilir. Yalnız gerçekten size mi ait tam olarak emin olmadan ödeme yapmamanızı tavsiye ederim. Sağlığınızla ilgili konular için para harcamak durumunda kalabilirsiniz. Özellikle tutulma zamanı alerjilere, zehirlenmelere karşı dikkatli olmanızda yarar var. Tutulmanın  sahibi Mars; o gün Uranüs ile sert etkileşimde olacak koşullar ve şartlar çoğu zaman sinirlerinizi bozabilir, çok ani ve sert tepkiler vermeye, patlamalar yaşamaya çok uygun bir süreçtesiniz. Yurt dışı, yabancılar, eğitim, iletişim gibi konularda sürpriz, beklenmeyen aksilikler meydana gelebilir. Tutulma sizlerin kriz bölgesine düştüğünden dolayı, yaşamınızda önemli bir krizi çözmek için hazır olmanızda yarar var.


Boğa ve Yükselen Boğa;

Akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması ile odaklanacağınız konular; ; İlişkiler için tamam mı devam mı? Sorusuna yanıt aranacağı zamanlar, önemli hem özel hem de iş ilişkileri kurulabilir. Kötü giden ilişkiler ise tutulmaların desteği ile bitebilirde. Yuva, aile, yer değiştirme, taşınma koşulları ile ilgili de beklenmedik, ani, sürpriz gelişmeler yaşanabilir. İlişkilerle ilgili stresli zamanlar dikkat. Tutulma zamanı Güneş – Neptün sert etkileşimi arkadaşlar / dostlar ve sosyal ilişkilerden yana hayal kırıklıkları oluşabilir, arkadaşlarınız yüzünden özel hayatınızda sorunlar ortaya çıkabilir. Doğru karar vermekte zorlanabilirsiniz. Tutulmanın  sahibi Mars; o gün Uranüs ile sert etkileşimde olacak; sağlığınıza extra dikkat etmenizde yarar var. Özellikle özel hayatınız, ortağınız veya partnerinizin hem maddi hem de sağlığı çok iyi gitmeyebilir. Maddi – finansal bir kriz durumu oluşabilir. Özellikle para mevzuları yüzünden ortak veya partnerinizle ciddi sürtüşmeler yaşayabilirsiniz, dikkat.


İkizler ve Yükselen İkizler;

Akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması ile odaklanacağınız konular; Gizli, saklı bazı bilgiler ve haberler ortaya çıkabilir, iş ve çalışma koşullarınızda bir değişim, gelişmeler meydana gelebilir, daha fazla çalışmanız, yorulmanız anlamına geliyor. Bu yüzden sağlığa dikkat, özellikle bel bölgesi, uyluk kısmına. Diyet veya spora başlayabilir, sağlıkla ilgili uzmandan danışmanlık alabilirsiniz. Tutulma zamanı Güneş – Neptün sert etkileşimi çalışma arkadaşlarınızla veya yöneticilerinizle ilişkilerde hatalar, yanlış anlamalar, fazla idealist tavırlar yüzünden zor durumda kalma, iş ile ilgili konularla ilgili hayal kırıklığı gibi durumlar oluşabilir. Terfi / zam gibi beklentiniz istediğini gibi karşılanmayabilir. İş arkadaşlarınızla ilişkilerde de hayal kırıklığı, aldanma, aldatılma gibi durumlar oluşabilir. Bu dönem iş için gelen müşterilerin işleri bir türlü bitmeyebilirde, hep eksikler, hatalar, üzerinden defalarca geçmeniz gerekebilirde. Tutulmanın  sahibi Mars; o gün Uranüs ile sert etkileşimde olacak; özellikle ikili ilişkilerde zorlanma, ani kavgalar, tartışmalar, gerginlikler, tansiyonun yükselmesi gibi bir durum söz konusu olabilir. Özellikle birlikte sosyalleşeceğini halka açık alanlarda kavga etmekten kaçınmanızda yarar var. Aynı gergin etkiler iş ortağınızla ilişkiler içinde geçerlidir. İlişkiler bitmez, bozulmaz ama kalıcı hasarlar oluşabilir.


Yengeç ve Yükselen Yengeç;

Akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması ile odaklanacağınız konular ; Aşk ve çocuklarla ilgili konular ön planda. Özel ilişkilerde güç, iktidar savaşı zaman zaman zor duruma düşürebilir, yalnız yengeçler için oldukça romantik günler kapıda. Çocuk sahibi olmayı düşünenler çalışmalar yapabilirler. Finansal anlamda sürpriz harcamalara karşı dikkatli olmakta fayda var. . Tutulma zamanı Güneş – Neptün sert etkileşimi; aşk konusunda fazlaca iadealist tavırlar sergilemek, beklentiyi yüksek tutmaktan dolayı hayal kırıklığı yaşanabilecek durumlar oluşabilir. Eğer partneriniz var ise, gerçekten süper romantik bir tatile gidebilirsiniz birlikte. Medya, yayıncılık, pazarlama gibi işlerden tekliflerde alabilirsiniz. Şu dönem tanıtım yapmak için oldukça uygun bir dönem. Neptün –Güneş sert etkileşimi çocuklarla ilgili konularda da hayal kırıklığı yaşatabilir sizlere, onların eğitimi veya kişiliği ile ilgili. Daha çok yaratıcılık, sanatla ilintili konular sizlere çok daha fazla iyi gelecektir. Tutulmanın  sahibi Mars; o gün Uranüs ile sert etkileşimde olacak; özellikle iş –çalışma- kariyer- iş yaptığınız kişilerle ani, fevri çıkışlardan kaçınmakta, kavga etmemekte yarar var. Sinirlerinizi çok ama çok bozacak durumlar oluşabilir ama sakinliğinizi korumalısınız. İş kazalarına karşı da dikkati olmakta yarar var. Çok iş var ama çokta iş kazalarına, hatalara yatkın olabileceksiniz.


Aslan ve Yükselen Aslan;

Akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması ile odaklanacağınız konular; yuva, aile, yer değiştirme, taşınma, tadilat, gayrimenkul alım-satım konuları ön planda. Bu işlerle ilgilenirken zaman zama n stres ve baskı altında hissedebilirsiniz. Özellikle iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda güç çekişmelerine dikkat. Özellikle sözleşme gerektiren konular gündeme geldiğince kasımın 28i ve sonrasını beklemekte yarar var. Tutulma zamanı Güneş – Neptün sert etkileşimi; evinizde, ailenizde parayı ilgilendiren konularda, maddi koşullarda hayal kırıklıkları oluşabilir, evinizde su borusu, banyo, tuvalet gibi noktalarda arızalar meydana gelebilir. Evinizi boyamak için uygun bir dönemdir veya evinizi güzelleştirmek için. Yaşamda belirlediğiniz hedeflerde sapma veya hayata karşı inanç kaybı yaşayabilirsiniz, güveninizi sarsacak, kabuğunuza çekilmenize neden olacak durumlar oluşabilir. Gelecek hedeflerinizi yeniden gözden geçirmenizde ve gerçekçi olmanızda yarar var. Tutulmanın  sahibi Mars; o gün Uranüs ile sert etkileşimde olacak; özel hayatınızda ani kavgalar, tartışmalar, incir çekirdeğini doldurmayacak mevzuların can sıkıcı bir şekilde gündeme gelmesi gibi durumlar oluşabilir. Geçmişle ilgili konularda hesaplaşmalar yaşayabilirsiniz. Hayatınızla ilgili risk almak için pekte uygun bir süreç değil açıkçası. Yurt dışı, hukuksal konular, akrabalar, yabancılarla ilişkiler oldukça zorlayıcı olabilir, bu alanlarda istediklerinizi elde etmek için daha çok çaba sarf etmeniz gerekebilir.


Başak ve Yükselen Başak;


Akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması ile odaklanacağınız konular Beklenmedik, sürpriz, ani seyahatler gündeme gelebilir fakat bu seyahatlerde özellikle gecikmelere, eşya kayıplarına dikkat. İletişim evinizde gerçekleşecek olan bu tutulma internetle ilgili önemli başlangıçlara işaret edebilir, web sitesi yaptırabilir, blog oluşturabilir, her türlü iletişim kanalı ile aktif bir şekilde iç içe olmanız gerekebilir. Yine kardeşlerinizle ilgili önemli mevzular gündeme gelebilir. Taşınma, yer değiştirme, tadilat, ev ile ilgili konular bu tutulma sürecinde ilgilenmeniz gereken konular arasında yer alabilir. Tutulma zamanı Güneş – Neptün sert etkileşimi; özellikle ikili ilişkiler , ortaklıkla ilgili konularda yanlış anlamalar, hatalı iletişimler yüzünden sıkıntılar oluşabilir. İmza atmak, ortaklık başlatmak için pek uygun bir dönem değil, koşullar ve şartlar belirsiz ve her an değişebilir çünkü. Trafikte de dikkatsizlik yüzünden olası kazalara karşı dikkatli olmanızı öneririm, gönderdiğiniz ürün ve mailleri de doğru adreslere ilettiğinizden emin olun. Tutulmanın  sahibi Mars; o gün Uranüs ile sert etkileşimde olacak; ev içinde ki kazalara, kesici delici aletlerle ortaya çıkabilecek nahoş durumlara karşı dikkatli olunmasında yarar var. Özellikle evin elektrik aksamında problemler oluşabilir. Aile içinde  incir çekirdeğini doldurmayacak bir mesela birden yangına dönüşebilir, sakinliğinizi korumanızda yarar var. Ev, yuva, aile yerleşime ait konularda fevri davranışlarda bulunmamaya özen gösterin.


Terazi ve Yükselen Terazi;

Akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması ile odaklanacağınız konular; Finansal konular ön planda. Bütçenizi yeniden değerlendirmeli, gider-gelir dengenizi iyi belirlemeniz gerekiyor. Eğer kişisel haritalarınızda tutulmanın düştüğü yer ve kurduğu kontaklar iyi ise, sürpriz, beklenmedik kazançlarla karşılaşabilirsiniz. Beklenmedik kazançları yanı sıra yine ani giderler de gündeme gelebilir. Yeni kazanç kapıları elde etmek için çalışmalar yapabilirsiniz. Özellikle mesleki anlamda destekleyici etkiler devrede olacak. Tutulma zamanı Güneş – Neptün sert etkileşimi; maddi konularla ilgili kazançlarınız artmaya devam ederken bir taraftan da hesapta olmayan, hayal kırıklığı yaratabilecek kayıplar söz konusu. Eğer iş veren iseniz çalışanınız yüzünden finansal zorlanmalar söz konusu olabilir. Yada iş arkadaşlarınızla para meseleleri yüzünden aranız açılabilir, dikkatli olmanızda yarar var.İşinizle ilgili ciddi yatırımlar düşünüyorsanız eğer merkür’ünde bu alana geri harekette olduğunu unutmayıp 28 kasım ve sonrasını beklemenizde yarar var açıkçası. Tutulmanın  sahibi Mars; o gün Uranüs ile sert etkileşimde olacak; lütfen trafikte agresif davranışlardan kaçının, birileri aracınızı çizebilir,  iletişim problemleri, eş veya ortağınızla ciddi iletişim kazaları gündeme gelebilir. Ani tartışmalar, kavgalar, agresif çıkışlar eş veya ortaklık ilişkilerinize zarar verebilir. Tutulma zamanı kimseyle dalaşmamaya özen göstermenizde yarar var. Besin zehirlenmeleri ve alerjilere karşı dikkat:

Akrep ve Yükselen Akrep;

Burcunuzda bir güneş tutulması meydana gelecek. Bu güneş tutulması zamanı odaklanacağınız konular; . Öncelikle fiziki görünümünüz ve sağlığınızı ilgilendiren konular devrede. Bunun yanı sıra, ortağınız, partneriniz veya evli olduğunuz kişi ile ilgili stres yaratan, gerginliklerden uzak durmakta fayda var. İş ve kariyerinize ilişkin özellikle sürpriz, beklenmedik ani gelişmelere tanıklık edebilirsiniz. İletişimle ilgili sorunlar, gecikmeler, teknolojik aletlerle aranız pek iyi olmayabilir. Tutulma zamanı Güneş – Neptün sert etkileşimi aşk konusunda yeteri kadar tatmin olmakta zorlanabileceğinize, aşk ve özel hayatınızı ilişkilendiren konularda hayal kırıklığı yaşanabileğine işaret etmekte. Pekte özel hayatınız açısından risk alınmaya uygun değil açıkçası. Yaratıcılık gerektiren yeni konular üzerine yoğunlaşabilir, yeni hobiler edinebilirsiniz. Özellkle iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda hayal kırıklıkları oluşabilir, verilen sözlerin yerine getirilmesi zorlaşabilir. Tutulmanın  sahibi Mars; o gün Uranüs ile sert etkileşimde olacak; maddi konular yüzünden gerginlikler, kavgalar, problemler ortaya çıkabilir. İş yaptığınız kişilerle işleri yetiştirme konusunda yaşayabileceğiniz gecikmelerden ötürü  tartışmalar yaşanabilir. Maddi anlamda yatırım yapmak için pekte uygun bir zaman değil.


Yay ve Yükselen Yay;


Akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması ile odaklanacağınız konular; Hayatınızda kontrol edemediğiniz veya öngöremediğiniz durumlar ortaya çıkabilir, özellikle risklerden uzak durmak finansal anlamda risklere girişmek için uygun zamanlar değil.  Bu tutulma zamanında yakın çevrenizden birine veya bir arkadaşına önemli bir yardım ve destekte bulunmanız gerekebilir. Hisleriniz kuvvetlenebilir, rüyalar ve bilinçaltı konuları ile ilgilenebilirsiniz. Tutulma zamanı Güneş – Neptün sert etkileşimi sizi süper alıngan bir moda sokabilir, endişeleriniz, kaygılarınız çok daha fazla bir şekilde artabilir. Korkularınızla yüzleşmeniz gerekebilir. Özellikle aile içinde, isteklerinizi kabul ettirmekte zorlanabilirsiniz. Taşınmak, yer değiştirmek için aslında pekte uygun bir zaman dilimi değil. Özellikle sağlığınızla ilgili daha da endişeli bir ruh haline bürünebilirsiniz ama bunlar sadece endişe. Tutulmanın  sahibi Mars; o gün Uranüs ile sert etkileşimde olacak; spor anlamında ve hayatınızı ilgilendiren konular büyük riskler almak için hiçte uygun bir zaman değil. Adeta patlamaya hazır bir bomba haline sokabilecek bu tutulma sizi, en ufak bir hareket birden alevlenmenize yol açabilir, lütfen dikkat edin. Bu gerginlikler yüzünden ani kayıplar ve üzüntüler yaşayabilirsiniz. Yaşamda adeta gizli bir el sizin bütün girişimlerinizi engelliyor gibi de hissedebilirsiniz, sadece sakin olun ve 28 kasım haftasını bekleyin sabırla. Yanıcı, kesici, delici aletlerle de fazla haşır neşir olmayın, trafikte de lütfen aceleci davranmayın.


Oğlak ve Yükselen Oğlak;


Akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması ile odaklanacağınız konular; sosyal çevre ve arkadaşlıklar ön planda, yeni sosyal çevreler içine girebilir, arkadaşlarınızla beraber ortak projeler veya destekler sayesinde finansal kazanımlarınızı arttırmanın yollarını arayabilirsiniz. Özellikle aşk ve çocuklarla ilgili ilişkilerde gerginliklere ve stresli zamanlara dikkat. Hayatınıza yeni insanlar katılabilir bazıları ise ayrılabilir. Tutulma zamanı Güneş – Neptün sert etkileşimi;  dostluklar ve arkadaşlık ilişkilerinde hayal kırıklığı, umduğunu bulamama, gerekli desteği alamamaya işaret etmekte. Bu tutulma zamanı geleceğe yönelik hedeflerinizde sapmalar meydana gelebilir, yeniden gözden geçirme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Bazı dostlarınızla aranıza mesafe koyma ihtiyacı hissedebilirsiniz. Tutulmanın  sahibi Mars; o gün Uranüs ile sert etkileşimde olacak; ev içinde görünmez kazalara karşı dikkatli olmanızı öneririm, ev içinde delici, kesici aletlere karşı dikkatli olmalı, evin elektrik aksamında sıkıntılar meydana gelebilir. Aile içinde kayıplar, can sıkıcı durumlar, koşulların ve şartların aniden değişmesine tanık olabilirsiniz.  Yaşadığınız yeri bile değiştirebilirsiniz.

Kova ve Yükselen Kova;

Akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması ile odaklanacağınız konular; İş ve kariyer konuları ön planda. Kariyeriniz ile ilgili bir kavşaktan geçebilirsiniz, önemli gelişmeler kapınızda. Ev iş arasında ki dengeyi iyi kurmalı, yer değiştirme, taşınma, tadilat gibi konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Ortağınızın, partnerinizi veya eşinizin finans konuları ile ilgili sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Tutulma zamanı Güneş – Neptün sert etkileşimi; iş ve parayı bağlayan konularda hayal kırıklığı, planlarınızın istediği şekilde gelişememesi gibi durumlara işaret edebilir. Hem iş hem  de finansal koşulları istediğiniz gibi yönetemeyebilirsiniz, kaotik, belirsiz durumlar oluşabilir ve bu da biraz canınız sıkabilir. Terfi beklentiniz gecikebilir, iş değiştirmek içinde pek uygun bir zaman dilimi değil, 28 kasıma kadar beklemenizde yarar var. Tutulmanın  sahibi Mars; o gün Uranüs ile sert etkileşimde olacak, dostlar ve arkadaşlarınızla aniden kavgalar, tartışmalar ortaya çıkabilir. Veya bir arkadaşınızın başına gelen sıra dışı bir olay ile ilgilenebilirsiniz.


Balık ve Yükselen Balık;


Akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması ile odaklanacağınız konular; Hukuksal konular, idealleriniz, yabancılarla ilişkiler, ticaret konuları ön planda. Yönetici pozisyonunda ki, isim yapmış, hatırı sayılır kişilerle ilişkilere dikkat, bir süredir değiştirmek istediğiniz hayatınızı değiştirebilmek için fırsatlar yakalayabilirsiniz. Yurt dışı ile ilgili işler veya kişilerle ilgili önemli gelişmeler gündeme gelebilir. Tutulma zamanı Güneş – Neptün sert etkileşimi, sizleri daha da hassas yapabilir, yalnız bu dönem yeni bir şeyler öğrenmeye olan isteğiniz artabilir, yeni farklı, sıra dışı konulara ilginiz daha artabilir, eğitimler alabilirsiniz. Yabancılar, medya, hukuksal konularda yanlışlıklar, aldanmalar, hayal kırıklığı gibi durumlarda söz konusu olabilir. Eğer olası bir seyahate çıkacaksanız bavul ve biletlerinize sahip çıkmanızı öneririm. Tutulmanın  sahibi Mars; o gün Uranüs ile sert etkileşimde olacak; iş ve kariyerinizle ilgili konular gergin hat üzerinde, özellikle yöneticileriniz ile kavgalardan, ani tartışmalardan kaçınmanızda yarar var. Şu dönem yeni iş teklifleri gelebilir, sürpriz – beklenmedik bir şekilde ama değişim için beklemenizde yarar var. İş kazalarına karşı da dikkatli olmanızda yarar var. İş yaptığınız kişi ve müşteriler sabrınızı oldukça zorlayabilirler, sınırları aşan tavır ve davranışlarla karşılaşabilirsiniz. Sakinliğinizi korumanızda yarar var.








7 Kasım 2012 Çarşamba

13 Kasım Akrep Burcunda TAM Güneş Tutulması ve Etkileri





Merhaba Arkadaşlar;

Aslında 13 Kasım değil 14 Kasım 00:07 ‘de Akrep burcunda bir TAM  Güneş Tutulması meydana gelecek. Tutulma Avustralya,Orta Amerika, Yeni Zelanda, Güney Amerika, Güney Pasifik hattında meydana gelecek. Özellikle bu bölgelerin doğal afetler bakımından risk taşıdığını belirtmek durumundayım.  Bu tutulmanın etkilerini anlamak için adım adım gidelim; tutulma öncelikle akrep burcunda meydana geleceğinden dolayı Akrep temalı konuların gündeme gelebileceğini düşünebiliriz; Yalnız unutmadan şunu söylemeliyim 6 Ekimde Satürn’ün akrep burcuna girmesi ile birlikte zaten yazacağım akrebik temalar çokça gündeme gelmeye başladı, bu yüzden aşağıda ki tutulma yazısının devamını okumadan önce Satürn’ünAkrep Burcuna Geçişi yazısını okumanızı tavsiye ederim. Her şey orada yazıyor çünkü. Evet şimdi tutulma yazımıza geri dönelim;

-          Gizli – saklı konu ve koşullar,belgeler, kayıtlar
-          Madenler, petrol, yer altı kaynakları ile ilgili konular
-          Seks ve cinselliğin ölümcül, sıkıntı yaran kısmı
-          Ölümler, mezarlarla ilintili konular
-          Büyük krizler, değişim – dönüşüm
-          Terör olaylarında artışlar, içinde mafyanın, mafyatik yeni oluşumlar
-          Atomik durumlar, plutonyum, atomik füzyonlarla ilgili konular.
-          Simya, karışım, büyü, zehir ile ilgili konular

Tutulmanın başrolleri arasında yer alabilecektir

Devam edelim adım adım;

Tutulma akrep burcunun 21 derecesinde meydana gelecek, bu da 3. dekanı anlamına gelmektedir. Akrep burcunun 3. dekanı – Bir zorbanın güç kazanması, yöneticinin tembelliğine, yöneticinin tembelliği yüzünden çıkacak olan sorunlara işaret etmektedir. Önemli bir olay karşısında yöneticinin kayıtsız kalması gerginliklere yol açabilir.

Tutulma güneş tutulması olduğundan dolayı Güneş’in o gün kuracağı kontaklar önem kazanacaktır;

Güneş; tutulma anında Neptün ile sert bir kontağı olacaktır. Güneş – Neptün kontakları; sahtelikleri, kırılganlığı, kendini feda etmeyi, değişken- belirsiz durumları , aldatılmaya müsait durumları, düşük kuvveti, karmaşaları, kaoslara, yoğun sisler, sel, sular ve deniz kenarı bölgelerle ilgili sıkıntılı durumlara işaret etmektedir. Güneş tutulması zamanı bu etkiler çok daha ön planda olacağına işaret etmektedir.

Tutulma Akrep burcunda olacağından dolayı, akrep burcunun yöneticisi MARS’ın tutulma zamanı bulunduğu yer ve konum oldukça önem kazanmaktadır. Olayların nasıl bir şekilde vuku bulacağına işaret eder. Mars tutulma zamanında yay burcunda yer almaktadır ve Uranüs ile sert bir görümümü bulunmaktadır. Yay burcunda ilerleyen mars, gücün, mücadelenin, kuvvetin otokontrolsüz bir şekilde ortaya çıkabileceğine işaret etmekte, mars- yay ikilisi bir nevi yaylım ateşi gibidir, kontrolsüz bir güç durumu söz konusudur. İnşallah ateşli silahlar, patlamalarla ilgili dağınık, değişik yerlerde, kontrolden çıkan durumlar söz konusu olmaz diyorum. Bunun yanı sıra Mars – Uranüs etkileşimi ise kural tanımazlığı, asiliği, meydan okumayı, gereksiz riskleri, kazalara, uçaklarla ilgili sorunlara işaret edebilir.



Şuan gördüğünüz resim, tutulmanın İstanbul merkezli Astro –Carto – Graphy çalışmasıdır. Siyah nokta ile belirttiğim yerlerde olaylar, doğal afetler, patlamalar, çatışmalar, problemler, güç savaşlarının olabileceği, problematik hatta deprem hattına işaret edebilir.



Tutulmayı Türkiye açısından değerlendirdiğimizde ise oldukça önem kazanmakta, çünkü Türkiye’nin burcu akrep! Tutulma Türkiye’nin doğum anında ki hem Jüpiter hem de Venüs’ü ile etkileşimde olacak;  buradan yola çıkarak; Endüstri, dış işleri bakanlığı, yargı, diplomatlar, din adamları, kadın sanatçılar, genç kız çocuklar üzerinde etkili olabilecektir. Özellikle bu konularda yukarıda sayılan akrep temalı olaylar sık bir şekilde gündeme gelebilir. Yine grevler, çalışan kesimi daha da zorlayacak durumlar, özellikle sağlık çalışanlarını üzebilecek yapılanmalar yapılabilir. Cinsellikle ilgili zorlayıcı, cinsel konuların ağır eleştiriler alabilecek yanları ile ilgili haberlere sıkça rastlayabiliriz. Türkiye’de gizli belgeler, kayıtlar gündeme gelebilir. Bu tutulmayı Türkiye açısından hiç sevmedim ordu ve donanmayı zor duruma düşürecek yeni gelişmeler söz konusu olabilir.


Burçlar üzerinde ki etkisini yarın detaylı yazacağım…




5 Kasım 2012 Pazartesi

5 - 10 Kasım Haftası Burç Analizleri




Koç ve Yükselen Koç;
5 -10 Kasım Haftası

Bu hafta Merkür önce yay akabinde akrep burcunda geri gitmeye başlayacak ve 28 kasıma kadar sürecek bu etki. Önce bundan bahsedelim; 8. evinizde geri gidecek olan Merkür, finansal konularla ilgili bir takım kararlar vermeden önce detaylı bir şekilde iyice düşünmek gerektiğine işaret etmekte. Ayrıca ödemeler yanlış yerlere gidebilir, kredi kartınızı kaybedebilirsiniz. Geçmişe unuttuğunuz bir takım borçlar, ödemeler gündeme gelebilir. Miras konuları gündemde olanların bazı karışıklıklar olabilir, beklediğiniz ödemelerde gecikmeler olabilir, banka işlemlerinde hatalar meydana gelebilir. Bankamatik kartınızı yutabilir mesela. Eğer ortaklık gerektiren işler yapıyorsanız bu retro zamanı gelirlerde azalmalar oluşabilir. Merkür retrosu dışında bu hafta Venüs – Jüpiter etkileşimi devrede olacak; ilişkiler, ortaklıklar açısından verimli ve de güzel bir hafta sizleri bekliyor olacak. Bu hafta her ne kadar Merkür geri hareketli olsa da acil ve de önemli imzalarınızı, atabilir , eskiden konuştuğunuz anlaşmaları hafta bağlayabilirsiniz. Özellikle özel hayatınızda sorunlar var ise bu etkileşim ile çözüme kavuşturabilirsiniz. Bu hafta sonuna doğru seyahat planları da yapmanız kuvvetle muhtemel.


Boğa ve Yükselen Boğa;
5 -10 Kasım Haftası


Bu hafta Merkür önce yay akabinde akrep burcunda geri gitmeye başlayacak ve 28 kasıma kadar sürecek bu etki. Önce bundan bahsedelim; 7. evinizde geri gidecek olan Merkür, partnerinizle veya ortağınızla aranızda iletişim problemleri ortaya çıkartabilir. Bu herhangi birinizin seyahatte iken cep telefonu ile ilintili bir problem olabileceği gibi, birbirinizi yanlış anlamadan kaynaklı sorunlarda olabilir. Eğer evlilik tarihinizin Merkür’ün geri gideceği tarihlerden birinde ise, evlilikle ilgili hazırlıklarda bir takım aksilikler, unutkanlıklar, gecikmeler meydana gelebilir. Asıl size düşmanlık besleyenlerin kim olduklarını belirlemekte yanlışlıklar yapabilir, yanlış anlamalar yüzünden suçsuz kişilerle münakaşa içine girebilirsiniz. Bu süreçte yeni ortaklıklar için adımlar atmak, sözleşmeler imzalamak için şartlar ve koşullar çok uygun olmayabilir. Merkür retrosu dışında bu hafta Venüs – Jüpiter etkileşimi devrede olacak; gelir getirici işler, finansal anlamda kazançlarınızın güzel şekilleneceği, iş arayanların rahatlıkla iş bulabileceği, free lance çalışanların ise yeni iş teklifleri ile karşılaşabileceği güzel ve de keyifli bir hafta olacağına işaret etmekte. Hem maddi hem de çalışma ortamınızda bu hafta adeta bereket var, fırsatları iyi değerlendirin. Eğer yalnız iseniz bu hafta iş vesilesi ile tanışacağınız biri ile minik bir flörte de başlayabilirsiniz.


İkizler ve Yükselen İkizler;
5 -10 Kasım Haftası



Bu hafta Merkür önce yay akabinde akrep burcunda geri gitmeye başlayacak ve 28 kasıma kadar sürecek bu etki. Önce bundan bahsedelim; 6. evinizde geri gidecek olan Merkür’ün sizlere bazı uyarıları olacaktır. Öncelikle iş yerinizde ve çalışma ortamınızda bilgisayarlarınızı yedeklemenizi öneririm, bu süreçte iş yerinde kullanılan elektronik cihazlar birden sapıtabilir. İş arkadaşlarınız ile aranızda yanlış iletişimden kaynaklı ciddi sorunlar baş gösterebilir. Bu dönem eski iş başvurularınızı gözden geçirmek, Cv’nizi yeniden düzenlemek, elinizdeki işleri tamamlamak için harika bir zamandır. Ama yeni işlere başlamak pek talihli bir şekilde seyretmeyebilir. Sağlıkla ilgili konulara yine bu dönem dikkat etmek yerinde olacaktır. Eski kronik bir takım rahatsızlıklarınız yeniden ortaya çıkabilir. Günlük işlerinizi halletmeye çalışırken trajik komik aksaklıklarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Merkür retrosu dışında bu hafta Venüs – Jüpiter etkileşimi devrede olacak; aşktan yana çok ama çok şanslı bir hafta olacak, eğer yalnız iseniz aşk size koşarak gelecek adeta, sevgiliniz var ise bu hafta ondan güzel sürprizler, hediyeler bekleyebilirsiniz, romantik zamanlar geçirebilirsiniz beraber. Çocuk sahibi olmak isteyenler de bu haftayı değerlendirebilirler. Aşk, yaratıcılık, sanatsal aktivitelerde şans sizden yana iken bence şansınızı talih oyunlarından da bir deneyebilirsiniz.


Yengeç ve Yükselen Yengeç;
5 -10 Kasım Haftası



Bu hafta Merkür önce yay akabinde akrep burcunda geri gitmeye başlayacak ve 28 kasıma kadar sürecek bu etki. Önce bundan bahsedelim; 5. evinizde geri gidecek olan Merkür, öncelikle aşk meşk konularında kafanızın biraz karışmasına, karar verme mekanizmanızı doğru dürüst çalışmayabilir eğer bir seçim yapacaksanız doğru analiz edemeyebilirsiniz. Ani başlayan aşklar aynı hızda bitebilir, şaşkına uğrayabilirsiniz. Seyahat planlarınızda aksaklıklar oluşabilir. Çocuklarla iletişimde zorluklar yaşayabilirsiniz. Biliyorum fazla gamlı baykuşluk yaptım ama elimde değil ne yazık ki… Bu Merkür gerilemesinin bir diğer etkisi de eski aşklarınızın yeniden hortlaması olabilir, onlardan mail, sms..vb haberler alabilir, haklarında ki gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Bir de unutmadan bu gerileme sürecinde riskli yatırımlardan ve işlerden uzak durmakta fayda var. Flört ettiğiniz kişi sayısı çok ise, gönderdiğiniz mesajlara dikkat edin yanlış kişiye yanlış mesajlar gitmesin. Özel hayatınızda iletişim problemleri nüks edebilir. Merkür retrosu dışında bu hafta Venüs – Jüpiter etkileşimi devrede olacak; ev, yuva, aile ve yerleşime ait konularda şans sizden yana olacak bu konularda fırsatlar, şanslar elde edebilirsiniz. Evinizi güzelleştirecek güzel dokunuşlar yapmak için çok ideal bir hafta, evinizde kalabalık yemek davetleri de verebilirsiniz. Satılmasını umduğunuz veya almayı istediğiniz mülkleri bu hafta bulabilirsiniz.


Aslan ve Yükselen Aslan;
5 -10 Kasım Haftası


Bu hafta Merkür önce yay akabinde akrep burcunda geri gitmeye başlayacak ve 28 kasıma kadar sürecek bu etki. Önce bundan bahsedelim; 4. evinizde geri gidecek olan Merkür, eviniz içinde kullandığınız elektronik aletlerde bir takım sorunlar, arızalar çıkartabilir. Evinizde kullandığınız bilgisayar, laptop, mutfak gereçleri, kumandalar, tv, müzik seti,..vs de bir takım arazlar oluşabilir. Aile içinde özellikle kelimeler havada uçuşabilir, herkes başka telden çalar ve bireyler birbirini anlamakta zorlanabilir, yanlış anlaşılmalar ortaya çıkabilir. Bu süreçte ev değiştirmek, yeni ev almak için çok uygun değildir. Geleceğe yönelik yaptığınız planlar sürekli değişebilir, kafanız karışık olabilir.  Merkür retrosu dışında bu hafta Venüs – Jüpiter etkileşimi devrede olacak; dostlarınız ve arkadaşlarınızdan finansal anlamda kazanç sağlamanıza olanak sağlayacak haberler alabilirsiniz. İletişim, yayıncılık, eğitim ile ilgili konularla ilgili fırsat ve şanslar elde edebilirsiniz. Bu hafta daha çok okuyabilir, araştırabilir, bilginize bilgi katabilirsiniz. Oldukça güzel ve de keyifli bir hafta olacak sizler için.


Başak ve Yükselen Başak;
5 -10 Kasım Haftası

Bu hafta Merkür önce yay akabinde akrep burcunda geri gitmeye başlayacak ve 28 kasıma kadar sürecek bu etki. Önce bundan bahsedelim; .3 evinizde geri gidecek olan Merkür, her türlü iletişim aracını kullanırken dikkatli olmanız konusunda uyarılarda bulunmakta, yanlış kişilere, yanlış mesajlar, mailler gitsin istemezsiniz. Bilgi yanlışlıkları ortaya çıkabilir, bilgiler karışabilir. Bu eti aynı şekilde kardeşler ve komşularınızla ilişkilerde de aksaklıklar ve yanlış anlamalar oluşturabilir. Özellikle bu tarihler arasında seyahat planları olanlar, seyahat öncesi ve bilet bavul kontrollerini dikkatli bir şekilde yapmalarını önerebilirim, yanınıza aldığınızı sandığınız bir şeyleri almadığınız için keyfiniz kaçabilir, özelikle bu gerileme döneminin favorisi bavulların kaybolmasıdır. Bu yüzden bagaj fişinize sahip çıkınız ki sonradan zor duruma düşmeyin. Kısacası ne kadar iyi organize o kadar iyi Merkür retrosu. Merkür gerilerken başladığınız eğitimleri yarıda bırakabilir, okumaya başladığınız kitapları bitirmekte zorlanabilir veya içeriğini hemen unutabilirsiniz. Merkür retrosu dışında bu hafta Venüs – Jüpiter etkileşimi devrede olacak; hem kariyer hem de iş anlamında süper şanslı ve fırsatlar elde edebileceğiniz özel bir hafta olacak. Bir taraftan kazançlarınızı arttıracak koşullar oluşacakken bir taraftan kariyerinizde terfi, daha iyi koşulları olan bir iş, yöneticilerden destekler söz konusu. Hadi yaşadınız bu hafta

Terazi ve Yükselen Terazi;
5 -10 Kasım Haftası


Bu hafta Merkür önce yay akabinde akrep burcunda geri gitmeye başlayacak ve 28 kasıma kadar sürecek bu etki 2. evinizde geri gidecek olan Merkür finansal konularda dikkatli olmanız konusunda sizleri uyarmakta. En basitinden yaptığınız alış-verişlerde fişinizi kontrol edin, aslında almadığınız bir şeyin ücretini mi ödemişsiniz, veya alış-verişlerde para üstünüzü dikkatlice sayarak alın. Bu geri hareketin en güzel etkisi aslında, daha önce kaybettiğiniz bir eşya tekrar ortaya çıkabilir, bulabilirsiniz. Finansal konularla ilgili hayatınızın akışını değiştirecek bir takım konuları 28 Kasım ve sonrasına bırakmakta aslında fayda var, sonradan pişman olmamak için. Kazancınızı ilgilendiren konularla ilgili önemli görüşmeler, fikir alış-verişleri, konuşmalar gündeme gelebilir. Bu dönem özellikle elektronik alış-verişlerde dikkatli olmakta fayda var, aldığınız eşya eve geldiğinizde çalışmayabilir, montaj gerektiren bir şey ise, parçası eksik çıkabilir bunlar hep Merkür’ün cilveleri aslında.  Merkür retrosu dışında bu hafta Venüs – Jüpiter etkileşimi devrede olacak; hem aşk hem de seyahatler konusunda ne kadar şanslı ve de keyifli bir hafta olacak sizler için. Yabancılar, yurt dışı ile ilgili konularda, eğitimle ilgili konularda şanslı bir hafta olacak, bu konularla ilgili işleriniz var ise su gibi alacak çabucak halledebileceksiniz. Eğer yalnız iseniz yabancı veya yabancı uyruklu biri ile flörtlere başlayabilirsiniz veya yabancılarla iş yapan birileri ile.


Akrep ve Yükselen Akrep;
5 -10 Kasım Haftası



Bu hafta Merkür önce yay akabinde akrep burcunda geri gitmeye başlayacak ve 28 kasıma kadar sürecek bu etki; Merkür, bilgi, iletişim, bilgi alış-verişi, her türlü yazılı ve sözlü iletişimi simgeler. Yine elektronik aletler, alım satım, sözleşmeler, gazeteciler, reklamcılar, hukukçular..vs Merkür yönetimi altındadır. Merkür geri giderken, söylemek istediklerimizi net olarak ifade etmekte zorlanabiliriz, yeni işlere başlamak yerine elimizde kalan işleri tamamlamak üzerine odaklanmak yerinde olacaktır. Lakin yeni başlayan ilişkiler, işlerin ömrü ya kısa ya da sorunlu, engelli devam eder. Yeni elektronik aletler alındığında sorunlar çıkabilir, çabuk bozulabilir veya çabuk pişman olabiliriz 2 gün sonra %50 indirimli fiyatını farklı bir yerde gördüğümüzde. Yeni projeleri, yeni işleri, yeni atılımları 28 Kasım  ve sonrası zamana bırakmakta genel olarak fayda var. Merkür retrosu dışında bu hafta Venüs – Jüpiter etkileşimi devrede olacak; finansal anlamda kazançlarınızın artabileceği bir hafta, kredi çekmek içinde araştırmalar yapabilirsiniz veya kredi kartı başvurusu yapmak içinde keza oldukça uygun gözükmekte. Yalnız bu hafta banka hesaplarınızda karışıklıklar, eski döneme ait bir takım borçlarda gündeme gelebilir, bilginiz olsun.


Yay ve Yükselen Yay;
5 -10 Kasım Haftası


Bu hafta Merkür önce yay akabinde akrep burcunda geri gitmeye başlayacak ve 28 kasıma kadar sürecek bu etki; 12. evinizde geri gidecek olan Merkür, kronik bir takım rahatsızlıkları tekrar nüks ettirebilir, uzun zaman önce kaybettiğiniz değerli eski bir eşyayı bulabilirsiniz veya çocukluk döneminize ait bir takım eşya ve resimler ortaya çıkabilir. Bu dönemde fikirlerinizi, düşüncelerinizi, projelerinizi başkaları ile paylaşmamaya özen gösterin, çalınabilir. Eski üzeri örtülmüş bir takım konular yeniden gün yüzüne çıkabilir, bir takım dedikodular canınızı sıkabilir. Ama güzel yanı da, arkanızdan iş çeviren kişilerin işleri elinde patlayacaktır. Merkür retrosu dışında bu hafta Venüs – Jüpiter etkileşimi devrede olacak; b hafta arkadaşlarınız sizler için çöpçatanlık yapabilirler, eğer yalnız iseniz bu hafta gelecek her türlü daveti kabul edin, yeni tanışacağınız kişilerle flörtler edebilirsiniz. Arkadaşlarınız sizlerle ortak iş yapmak için teklifte bulunabilirler, böyle gelen teklifleri değerlendirmek için de gayet uygun bir hafta.


Oğlak ve Yükselen Oğlak;
5 -10 Kasım Haftası



Bu hafta Merkür önce yay akabinde akrep burcunda geri gitmeye başlayacak ve 28 kasıma kadar sürecek bu etki; 11. evinizde geri gidecek olan Merkür’ün etkilerini sosyal ve arkadaşlık ilişkilerinizde, iş hayatından kazandığını gelirlerde, idealleriniz ile ilgili konularda hissetmeye başlayacaksınız. Arkadaşlarınız ile iletişimde zaman zaman aksalıklar, yanlış anlamalar meydana gelebilir, bilgiler farklı bir şekilde dilden dile dolaşabilir. Yardım edeceğiniz veya yardım alacağınız bir konu ile ilgili gelişmeler sandığınızdan çok daha yavaş gelişebilir, prüzler oluşabilir. Bu ay maaş bordronuzu da dikkatle incelemenizi öneririm, ödemelerde muhasebesel bir hata ortaya çıkabilir. Arkadaşlarınızın doğum günü için alacağınız hediyede karışıklık çıkabilir. İşte Merkür bu tarz prüzler çıkarmak için kollarını sıvamak üzere, hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim. Merkür retrosu dışında bu hafta Venüs – Jüpiter etkileşimi devrede olacak; kariyerinizi ilişkilendiren konularda altın gibi parlayacaksınız, zorlandığınız her türlü işlerin üstesinden rahatlıkla gelebileceksiniz, yeni iş teklifleri de alabilir, maaş zammı alabilir, terfi edebilirsiniz. Hangisi ne şekilde olursa olsun bu hafta kariyer ve çalışma ortamınıza ilişkin fırsat ve şanslar haftası olarak öne çıkmakta.


Kova ve Yükselen Kova;
5 -10 Kasım Haftası


Bu hafta Merkür önce yay akabinde akrep burcunda geri gitmeye başlayacak ve 28 kasıma kadar sürecek bu etki; 10. evinizde ger gitmeye başlayacak olan Merkür’ün bazı minik uyarılar var, mesela ayın 28 Kasıma kadar iş değiştirme planlarınızı ertelemeniz, iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda sözleşme imzalayacaksanız eğer maddeleri dikkati bir şekilde okumalı, üstlerle iletişimde zaman zaman aksaklıklar, yanlış anlamalar meydana gelebilir, kalabalık gruplar ve topluluk önünde kendimizi ifade ederken zorlanabilir, işle ilgili beklediğiniz ödül veya başarılarda gecikme olabilir,  işinizle ilgili yazışmalarda dikkatli olmalı, özellikle üstlerinizle olan yazışmalar farklı yerlere gidebilir. Eski iş yeri yöneticileriniz ile de bir araya gelebilirsiniz.  Bir de en olası etkisi bilgi hırsızlığının artmasıdır.  Merkür retrosu dışında bu hafta Venüs – Jüpiter etkileşimi devrede olacak; hem aşk hem de yabancılar- uluslar arası işler- ithalat/ ihracatla ilgili konularda oldukça keyifli bir hafta olacağa benzemekte. Özellikle aşk konusunda ise eğer hayatınızda biri yok ise oldukça romantik ve belki de iş vasıtası ile tanışabileceğiniz biri ile flört edebilirsiniz. Eğer hayatınıza biri var ise onunla minik bir seyahat organize edebilirsiniz.

Balık ve Yükselen Balık;
5 -10 Kasım Haftası


Bu hafta Merkür önce yay akabinde akrep burcunda geri gitmeye başlayacak ve 28 kasıma kadar sürecek bu etki; 9. evinizde geri gidecek olan Merkür, olası yapacağınız tanıtım ve pazarlama etkinliklerinden yeteri kadar verim elde edememenize neden olabilir, eğer seyahate çıkacaksanız biletinizi tekrar kontrol edin, Merkür retrolarında sıkça rastlanan bir durum ise bagaj fişlerinin karışması veya bavulların kaybolmasıdır dikkat etmekte yarar var. Bu tarih aralığında başladığınız eğitimleri, kursları devam ettirmekte zaman zaman zorlanabilirsiniz, eğer ithalat-ihracat işleri ile ilgileniyorsanız sipariş alış-verişlerinde, ödemelerde gecikmeler meydana gelebilir, mailing sorunu yaşayabilirsiniz. Eğer öğrenci iseniz, sınav zamanı kafanızı toplamakta zorlanabilir veya sınav kağıdınızın değerlendirmesinde hatalar olabilir. Merkür retrosu dışında bu hafta Venüs – Jüpiter etkileşimi devrede olacak; ev almak için kredi arayışına girebilirsiniz, borçlarınızı ödemek için kredi bakabilirsiniz, ihtiyacınız olan maddi kaynağı desteklerle beraber hemen bulabileceksiniz. Eğer ortaklık gerektiren bir takım işleriniz var ise bu alanlarda bu hafta kazançlarınız artabilir. Ev almak- satmak içinde gayet uygun bir hafta.